Προς το περιεχόμενο

Αντιρρησίες... hi – tech!! Υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι;

vrodinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Αυτό μας πείραξε;

Δεν είπε κανείς ότι τον πείραξε κάτι, νομίζω ο καθένας για την πάρτη του μιλάει μέχρι στιγμής και χωρίς να θίγει.

Βέβαια αν έχεις παιδιά, για παράδειγμα, πρέπει να τους διδάξεις και κάποιες αξίες και προσωπικά θα πρόσεχα να μην τους διδάξω τον υλισμό. Επίσης, άλλο παράδειγμα, οι αξίες έμμεσα διδάσκονται και μεταξύ φίλων, ακόμα και μέσω του μιμητισμού. Άλλοι μπορεί και να δανείζονται χρήματα γι αυτό. Άλλοι μπορεί να ανήκουν σε κάποιο βιβλίο της Ψυχολογίας, λόγω του τρόπου που το κάνουν. Άρα μπορείς να πεις πως το να προβληματίζεται κάποιος γι αυτό το θέμα δεν είναι και τόσο άστοχο, υπάρχουν μικρές συνέπειες μεν αρχικά, αλλά με κυματισμό μέσα στην κοινωνία (chaos :mrgreen:).

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
προτειμω να παρω τζιν με 10 ευρω, να το φορεσω 5 μηνες

Αμ δε θα το φορέσεις 5 μήνες. Παίζει να μην το φορέσεις ουτε 5 ώρες.

Το κακό με τα φτηνιάρικα, κακής ποιότητας και κατασκευής αγαθά, είναι οτι τις περισσότερες φορές δε κάνουν ΟΥΤΕΚΑΝ τη στοιχειώδη εργασία για τα οποία είναι προορισμένα. Δηλαδή πληρώνεις έστω 10 ευρώ για ένα παντελόνι και δεν το χρησιμοποιείς ποτέ. Δηλαδή κοροιδία. Και νιώθεις και περήφανος γιατί "έλα μωρέ 10 ευρώ έκανε μόνο, και τι έγινε, πού ναχα δώσει και 50 και να σκιζόταν π.χ.". Αλλά αν είχες δώσει 50, όχι, δε θα σκιζόταν. Το ίδιο έπαθα και προχτές που πήγα να πάρω ηχεία της πλάκας στο πλαίσιο για ένα γνωστό. Πήρα τα πιο φτηνα, με 6 ευρώ (οκ, ελεεινός κι εγώ). Αλλά πραγματικά, μακάρι να έπαιζαν έστω τα στοιχειώδη μπιπ μπιπ των γουίντοουζ. Αντιθέτως, ακούγεται ένα συνεχές εκνευριστικό βουητό και παράσιτο το οποίο σε ωθεί μετά από λίγο να τα κλείσεις. Πέταμα λοιπόν τα ηχεία. Πέταμα και 6 ευρώ. Και "έλα μωρέ τι έγινε". Κι όμως έγινε. Γι αυτό και πιστεύω ακράδαντα οτι "το φτηνό κρέας τα σκυλιά το τρώνε" και είμαι καταναλωτής με έμφαση στην ποιότητα, δίνω κάτι παραπάνω για να κάνει τη δουλειά για την οποία είναι φτιαγμένο όσο το δυνατόν περισσότερο (κι ας είναι και ξεπερασμένο), παρά στην ποσότητα "της Κυριακής χαρά και της Δευτέρας λύπη".

Tρανταχτό παράδειγμα, το κινητό μου (ίδιο). Για να μη μιλήσω για την τηλεόρασή μου (σόνι 10ετίας με τεράστιο παπάρι πίσω). Ακριβοπληρωμένα και τα 2 όταν τα πήρα, ουτεκάν για μουσείο σήμερα (προσβάλλουν την αισθητική κάποιων ίσως) . Κι όμως, και τηλέφωνα παίρνω, και σήμα έχω καμπάνα, και σμσ στέλνω και ταινίες βλέπω μια χαρά.

Δημοσ.
Δεν είπε κανείς ότι τον πείραξε κάτι, νομίζω ο καθένας για την πάρτη του μιλάει μέχρι στιγμής και χωρίς να θίγει.

Δεν αναφερόμουν για τις απόψεις που γράφτηκαν εδώ μέσα, αλλά για τον τύπο με το site, που απ'οσο φαίνεται δείχνει να το πιστεύει πολύ.

Βέβαια αν έχεις παιδιά, για παράδειγμα, πρέπει να τους διδάξεις και κάποιες αξίες και προσωπικά θα πρόσεχα να μην τους διδάξω τον υλισμό. Επίσης, άλλο παράδειγμα, οι αξίες έμμεσα διδάσκονται και μεταξύ φίλων, ακόμα και μέσω του μιμητισμού. Άρα μπορείς να πεις πως το να προβληματίζεται κάποιος γι αυτό το θέμα δεν είναι και τόσο άστοχο, υπάρχουν μικρές συνέπειες μεν, αλλά με κυματισμό μέσα στην κοινωνία (chaos :mrgreen:).

Δεν έχεις άδικο σε αυτό, αλλά το πας πολύ αλλού το θέμα.

(μπορεί να το πήγα και εγώ αλλού, αλλά έχω πιεί και μερικές μπύρες, έχω μπροστά μου ολόκληρη νύχτα στην δουλειά, και αυτοδικαιολογούμαι γιατί ετς γουστάρω :P).

Πάντως για να μη θεωρήσεις πως αποφεύγω μουλωχτά να απαντήσω, θα σου πω πως λίγο πολύ όλοι είμαστε υλιστές.

Και σε (υποκειμενικά ξανά) φυσιολογικό βαθμό, δεν το βλέπω καθόλου λάθος.

Εκτός και αν είσαι της άποψης πως τα παιδιά μας πρέπει να διδαχθούν πως οι υλικές χαρές δεν έχουν αξία στην μικρή ζωή μας, γιατί η τελική κρίση και η αιωνιότητα του παραδείσου μας περιμένει, και άλλα τέτοια συναρπαστικά...

:-)

Δημοσ.
Αμ δε θα το φορέσεις 5 μήνες. Παίζει να μην το φορέσεις ουτε 5 ώρες.

Παιρνω τζιν 10 -15 ευρω και τα φοραω μεχρι και χρονο,

μετα τα φοραω στο ψαρεμα.:-D

Το θεμα ειναι απο που θα αγορασεις.

Δημοσ.
Παιρνω τζιν 10 -15 ευρω και τα φοραω μεχρι και χρονο,

μετα τα φοραω στο ψαρεμα.:-D

Το θεμα ειναι απο που θα αγορασεις.

+100000000

Δημοσ.

Εκτός και αν είσαι της άποψης πως τα παιδιά μας πρέπει να διδαχθούν πως οι υλικές χαρές δεν έχουν αξία στην μικρή ζωή μας, γιατί η τελική κρίση και η αιωνιότητα του παραδείσου μας περιμένει, και άλλα τέτοια συναρπαστικά...

Όχι... :lol:

θα σου πω πως λίγο πολύ όλοι είμαστε υλιστές.

...μη σου πω αναπόφευκτα. Σε υλικό κόσμο ζούμε, πάνω στη γη στο έτος 2009, λογικό είναι. Αλλά είναι προφανές πια, ειδικά τώρα που η ίδια η τεχνολογία μας δίνει και τους αριθμούς, να παρατηρήσει κάποιος πως, ε, μια υπερβολή υπάρχει σε σημαντικό ποσοστό καταναλωτών. Πχ βγήκε το iPod και πρέπει να πάρει όλος ο πληθυσμός της Γης (που λέει ο λόγος) από ένα για να είναι "in". Η εταιρεία μου δίνει επιδότηση για κινητό κι εγώ κάθε χρόνο πρέπει να παίρνω κι από ένα κινητό. Η μόδα αλλάζει κι εγώ τον άλλο χρόνο υποτίθεται πρέπει να πάρω καινούργια ρούχα, γιατί αλλιώς θα με σχολιάζουν που είμαι "πίσω" ή πρέπει να έχω και μια ντουλάπα με φουλ υλικό, λες και απαγορεύεται το ίδιο ρούχο να το πλύνεις και να το ξαναφορέσεις, μη σε δούνε με το ίδιο μέσα στη βδομάδα. Κάπως έτσι και πάει λέγοντας. Γιατί? Αυτό περνάει από το μυαλό μου διαβάζοντας το θέμα, πως υπάρχει μια υπερβολή στον τρόπο που λειτουργούμε (βέβαια εδώ αναφέρεται κυρίως στα τεχνολογικά προϊόντα).

έχω πιεί και μερικές μπύρες, έχω μπροστά μου ολόκληρη νύχτα στην δουλειά, και αυτοδικαιολογούμαι γιατί ετς γουστάρω :P

Σοβαρά τώρα, έχω 4 διαφορετικές μάρκες μπύρας στο ψυγείο αλλά δεν πίνω γενικώς, αποφεύγω. Τώρα πώς βρέθηκαν στο ψυγείο, άλλο θέμα. Αλλά κι εγώ αυτοδικαιολογούμαι γιατί... έτσι μας αρέσει.

Δημοσ.

Πάσο, έχει τόσες πτυχές αυτό το θέμα, που θέλουμε μπόλικες σελίδες να εξηγήσουμε τι μπορεί να εννοεί ο καθένας όταν γράφει.

(εδώ που τα λέμε, τώρα που ξαναδιαβάζω κι εγώ τα post μου, δεν είμαι σίγουρος πως έγραψα αυτό που ήθελα να εκφράσω).

:P

Δημοσ.

Μια ενδιαφέρουσα οπτική στο θέμα. Μιλάει για το πόσο το πλήθος εναλλακτικών επιλογών από κάποιο σημείο και μετά γίνεται αντιστρόφως ανάλογο της ευκολίας με την οποία επιλέγουμε.

Ενδιαφέρον σημείο επίσης το πως οι προσδοκίες μας αυξάνονται με το πλήθος επιλογών, με αποτέλεσμα τη μεγιστοποίηση της πιθανότητας να καταλήξουμε δυσαρεστημένοι από την επιλογή μας.

Δημοσ.

Αρχικά διαβάζοντας τον τίτλο νόμιζα οτι μιλάμε για άτομα χωρίς κινητό-η/υ-τηλεόραση :P

Αλλά συμφωνώ με τον τρόπο με τον οποίο θέτει το ζήτημα.

Αλλωστε δεν είναι ενάντιος στην τεχνολογία αυτός που έχει παλιό κινητό. Η βασική χρήση του κινητού είναι οι τηλεφωνικές κλήσεις.

Εφόσον αυτό δουλεύει δεν είναι απαραίτητο να πάρει κάποιος ένα νέο κινητό... το οποίο σε πολλές περιπτώσεις μόνο για κλήσεις δεν κάνει.

Οσον αφορά τα ρούχα είτε αγοράζει κάποιος ένα τζην των 15 ευρώ τον χρόνο είτε ένα των 70 ευρώ ανα 5 χρόνια το ίδιο είναι.

Αν και κατ'εμέ το ακριβό τζην και θα αντέξει περισσότερα χρόνια και θα έχει πιο πολύ στυλ και καλύτερη εφαρμογή.

Πολλές φορές (όχι πάντα) τα φθηνά ρούχα εφαρμόζουν σαν σακιά πάνω στο σώμα :P.

Το βασικότερο σε όλες τις αγορές είναι το value for money.

Δημοσ.

Λύση πάντως για μάρκες σε λογικές τιμές σε επώνυμα ρούχα είναι τα outlet μαγαζιά που βρίσκεις "ξεπερασμένα" σχέδια κ καλά.Levis 501 το αγαπημένο μου 45 ευρά.Σε levis store το ίδιο 120 ευρώ.Αντε γειά.

Δημοσ.

Για τα ρούχα και τα παπούτσια υπάρχουν λύσεις, και τα φτηνά που είπαν κάποιοι και τα outlet καταστήματα που λέει ο De@th L0rd. Υπάρχει πάντα και το internet, εγώ πχ που έχω ψώνιο με τα αθλητικά adidas βρήκα την υγειά μου.

Όπως πάντα όμως, υπάρχει και η άλλη πλευρά στο θέμα "εξέλιξη της τεχνολογίας, νέα μοντέλα μπλα μπλα μπλα". Κλασσικό παράδειγμα οι βιντεοκάμερες. Πλέον μια hd βιντεοκάμερα είναι προσιτή σε περισσότερους και με ένα τίμιο budget μπορεί να χτίσει κανείς ολόκληρο studio (εξοπλισμός, υπολογιστής για post production κλπ). Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί έτσι δίνεται η δυνατότητα σε πολλούς να γυρίζουν ταινίες που μπορούν να σταθούν αξιοπρεπώς έξω χωρίς να χρειάζεται να γλείφουν studio. Ένα χαζό παράδειγμα μεν, υπολογίσιμο δε.

Δημοσ.

Γενικοτερα το θεμα πιστευω οτι αφορα στα "πρεπει" που

μας βομβαρδιζουν καθημερινα η tv, τα ραδιοφωνα, οι αφισες.

Πχ. το κινητο εχει την πιο "αγρια" διαφημηση που εχει γινει ποτε.

Ξερετε πολλους σημερα, κυριως κατω απ' τα 25, που θα ακουμπησουν στο τραπεζι της καφετεριας κινητο πενταετιας;

Παω στοιχημα οτι αν υπαρχει κανεις θα το κλεινει πριν κατσει,

μην τυχον χτυπησει και ρεζιλευτει.

Λεξεις οπως μοδα, τρεντυ, ιν, μαστ, θα φορεθει φετος, εχουν

πλεον γραφτει στο ανθρωπινο DNA και χρειαζεται πολυ δουλεια

και συνειδητοποιηση για να διαγραφουν...

Δημοσ.
Γενικοτερα το θεμα πιστευω οτι αφορα στα "πρεπει" που

μας βομβαρδιζουν καθημερινα η tv, τα ραδιοφωνα, οι αφισες.

Πχ. το κινητο εχει την πιο "αγρια" διαφημηση που εχει γινει ποτε.

Ξερετε πολλους σημερα, κυριως κατω απ' τα 25, που θα ακουμπησουν στο τραπεζι της καφετεριας κινητο πενταετιας;

Παω στοιχημα οτι αν υπαρχει κανεις θα το κλεινει πριν κατσει,

μην τυχον χτυπησει και ρεζιλευτει.

Λεξεις οπως μοδα, τρεντυ, ιν, μαστ, θα φορεθει φετος, εχουν

πλεον γραφτει στο ανθρωπινο DNA και χρειαζεται πολυ δουλεια

και συνειδητοποιηση για να διαγραφουν...

Δε χρειάζεται δουλειά.Λίγο αν απέχεις από τηλεοράσεις,και βάλεις κι ένα adblock plus στον FF,αρχίζεις κι απεξαρτιέσαι από το ναρκωτικό.

Γενικώς πιστεύω πως η διαφήμιση με τη σημερινή της μορφή,κάνει κακό στη ποιότητα ζωης του εκάστοτε ανθρώπου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...