pappous_soulis Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Λοιπόν, αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Ξεκίνησε πριν μερικούς μήνες, με τον υπολογιστή να μου πετάει μπλε οθόνη σε εντελώς τυχαίες στιγμές. Μπορεί να το πέταγε ενώ έπαιζα κάποιο game, ενώ χάζευα στο internet, ή ακόμα και όταν απλά μίλαγα στο msn. Πρώτο πράμα που τσέκαρα ήταν οι μνήμες και είμαι 110% σίγουρος πως δεν είναι αυτές το πρόβλημα. Επίσης τσέκαρα και τον σκληρό για πιθανά προβλήματα και δεν βρήκα τίποτα. Αδυνατόντας να βρω μια λύση, αφού ξόδεψα μπόλικες ώρες στο ίντερνετ ψάχνοντας, το παράτησα και έπαψα να ασχολούμε. Όλος περιέργος τα blue screens σταμάτησαν για περίπου ένα μήνα και το pc έδειχνε να δουλεύει απροβλημάτιστα. Παρατήρησα όμως πριν καμιά βδομάδα πως η κάρτα γραφικών είχε αφύσικα χαμηλές επιδόσεις για τα δεδομένα της, πράγμα που με έβαλε σε υποψίες. Αφού έτρεξα 3dmark06 και είδα ότι είχε ένα σημαντικό ποσοστό πτώσης σε performance, την τέσταρα με OCCT και AtiTool για πιθανό πρόβλημα, ενώ παράλληλα παρακολουθούσα τις θερμοκρασίες. Και τα δυο τεστάκια τα πέρασε χωρίς errors, ενώ οι θερμοκρασίες, παρ'όλο ότι ήταν κάπως υψηλές, μπορώ να πω ήταν φυσιολογικές. (για τα δεδομένα της κάρτας..) Έτσι λοιπόν κατέληξα πως το πρόβλημα έχει να κάνει με το software. Κατέβασα τους τελευταίους drivers (190.62), και αφότου απεγκατέστησα απ'την προσθαφαίρεση τους προηγούμενους (182.08) μαζί με τους PhysX drivers, τους πέρασα. Έχοντας βάλει λοιπόν τους καινούριους, τρέχω 3dmark06 και η κάρτα έβγαλε σκορ ανάλογο με αυτά που έβγαζε πριν το πρόβλημα. Σκέφτομαι και γω, ωραία, αυτό ήταν. Αμ, δε. Δεν πρόλαβα να το χαρώ δυο μέρες, χθες το πρωί ενώ έπαιζα NfS Shift μου πέταξε ξανά την μπλε οθόνη. Ο κωδικός σφάλματος είναι 0x0000008e ενώ ακριβώς απο κάτω το μήνυμα αναφέρει nv4_disp.dll - Address BFA6EEE4, base at BF9B8000, Datestamp 3b8f4298 Στο ίντερνετ έχω βρει ένα σωρό διαφορετικές ερμηνείες. Άλλος λέει απεγκατάσταση των drivers μέσω safe mode, και πέρασμα πιο πρόσφατων οδηγών. Άλλος λέει φταίνε οι θερμοκρασίες, άλλος προτείνει BIOS update, άλλος λέει φταίνε τα Nvidia chipsets, άλλος λέει είχε την κάρτα και τους σκληρούς του συνδεδεμένους στο ίδιο καλώδιο τροφοδοσίας και όταν τους έβαλε ξεχωριστά έφτιαξε. Όποιος έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα, ή έχει καμιά ιδέα, ας βοηθήσει λίγο γιατί έχω αρχίσει και απελπίζομαι. Το σύστημά μου: Win XP Professional, SP2 Silverstone Olympia 650w Rampage Formula (bios version 0601) Q9550 overclocked στα 3.75ghz 4gb Dominator στα 1066mhz 8800gts 512MB (με τους 190.64, σε default ρολόγια) Asus Xonar D2X Velociraptor 300GB + 1TB WD
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.