Isokratis Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Φιλοι γεια σας και συγχαρητηρια για την καλη δουλεια που κανετε σε φορουμς σαν και αυτο ! Θα ηθελα να μου δωσετε μια κατευθυνση στο εξης θεμα . Θα ηθελα να μεταφερω τις εγγραφες που εχω απο τη mini dv βιντεοκαμερα μου στον υπολογιστη χωρις να χασουν σε ποιοτητα αλλα και να ειναι σε λογικα μεγεθη αρχειων ετσι ωστε να ειναι ευχρηστα για ανεβασμα και κατεβασμα μεσω web. Καθε βοηθεια ευπροσδεκτη.
parsifal Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Όταν λες «λογικά μεγέθη αρχείων», πόσα Megabytes ανά λεπτό video σκέφτεσαι περίπου; Επίσης: Έχεις κάποιες ιδιαίτερες απαιτήσεις για το που θα πρέπει να μπορούν να αναπαράγονται τα τελικά video; Σε ενδιαφέρει π.χ. να παίζουν σε επιτραπέζια, συμβατά με MPEG-4, DVD players ή αρκεί να παίζουν με κάποιον media player στο PC μόνο; Σε ενδιαφέρει το streaming, π.χ. να ανεβάσεις τα video σε κάποια υπηρεσία όπως YouTube απ' όπου θα μπορεί να ξεκινήσει να τα βλέπει κάποιος χωρίς να χρειάζεται να περιμένει να κατεβούν πρώτα ολόκληρα ή όχι;
Isokratis Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Όταν λες «λογικά μεγέθη αρχείων», πόσα Megabytes ανά λεπτό video σκέφτεσαι περίπου; Επίσης: Έχεις κάποιες ιδιαίτερες απαιτήσεις για το που θα πρέπει να μπορούν να αναπαράγονται τα τελικά video; Σε ενδιαφέρει π.χ. να παίζουν σε επιτραπέζια, συμβατά με MPEG-4, DVD players ή αρκεί να παίζουν με κάποιον media player στο PC μόνο; Σε ενδιαφέρει το streaming, π.χ. να ανεβάσεις τα video σε κάποια υπηρεσία όπως YouTube απ' όπου θα μπορεί να ξεκινήσει να τα βλέπει κάποιος χωρίς να χρειάζεται να περιμένει να κατεβούν πρώτα ολόκληρα ή όχι; Θα ελεγα οτι μου αρκει να παιζουν με καποιον media player στο pc χωρις να χρειαζεται streaming . Με ενδιαφερει να ειναι η καλυτερη δυνατη ποιοτητα . 50 ΜΒ ανα λεπτο μαξιμουμ θα ελεγα , εξαρταται ομως παντα απο τις διαθεσιμες επιλογες μεγεθους/ποιοτητας.... Ευχαριστω για την απαντηση !
costis66 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 χρησιμοποιησε καποιο προγραμμα (εγω χρησιμοποιω το ulead dvd movie factory) για να κανεις grab το υλικο που εχεις τραβηξει σε minidv. κανε το grab σε μορφη .avi, οπου θα εχεις και την καλυτερη δυνατη ποιοτητα. εννοειτε οτι τα αρχεια που θα δημιουργηθουν δεν θα ειναι προς ανεβασμα στο ιντερνετ (πχ youtube) γιατι θα ειναι πολυ μεγαλα αρχεια. μπορεις ομως να τα κανεις convert σε οποια μορφη και μεγεθος θελεις με converters που υπαρχουν κατα κορο στο ιντερνετ οπως.....TMPGEnc, monie factory,badaboom....klp
parsifal Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Ορίστε ένα freeware utility για να μεταφέρεις αρχικά το υλικό σε μορφή DV-AVI στο σκληρό δίσκο: WinDV Στη συνέχεια, προτείνω να χρησιμοποιήσεις κάποιο encoder front-end για κωδικοποίηση του AVI σε μορφή Matroska (MKV) format, επιλέγοντας Η.264 τύπο κωδικοποίησης για το video, αφήνοντας την ανάλυση ίδια με αυτήν του DV (720x576) και bitrate κοντά στα 3-3.5Mbps. Θα έχεις πολύ μικρή απώλεια στην ποιότητα εικόνας και τελικό μέγεθος περίπου το μισό από αυτό που ανέφερες (25MB/min). Ως μπούσουλα, μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο MeGUI HOWTO που υπάρχει στο Insomnia Wiki. Αν σου φαίνεται πολύ περίπλοκη η ρύθμιση του MeGUI, δες το RipBot264.
Isokratis Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Ευχαριστω costis66 , θα ριξω μια ματια σε αυτα που ανεφερες . Εχω δει βεβαια οτι αρκετα βιντεο στο νετ ειναι σε wmv μορφη , αλλα υποθετω πως απο την απαντηση σου τα avi θα εχουν καλυτερη ποιοτητα , σωστα ? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:54 ---------- φιλε parsifal , υποχρεος και χιλια ευχαριστω ! Νομιζω οτι εχω την ακρη για να αρχισω να ξετυλιγω το κουβαρι !
costis66 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 τα αρχεια avi ειναι μονο και μονο για να εχεις την λιγοτερο δυνατη απωλεια απο το πρωτοτυπο υλικο σου.......minidv. απο κει και περα δεν ειναι για χρηση στο ιντερνετ λογω του μεγαλου μεγεθους τους. αν θελεις μονο και μονο να τα ανεβασεις στο ιντερνετ, μπορεις να το κανεις και μεσα απο το movie maker των windows.......αν και δεν θα στο προτεινα. νομιζω ειναι καλυτερα να κανεις grab σε avi και μετα μετατροπη σε wmv η mpeg1 για ανεβασμα στο ιντερνετ.
Isokratis Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Φιλοι , μετα τις συμβουλες σας για μεταφορα και μετατροπη ληψεων απο mini DV , ηρθε η ωρα να περασουμε και στην υψηλη αναλυση . Σκεφτομαι να αγορασω μια αναλογη βιντεοκαμερα και ενω κοιταζα τη sanyo HD2000 , διαβαζω οτι στα μειονεκτηματα της ειναι οτι γραφει μονο σε MPEG4 , πραγμα που κανει αδυνατη τη μετατροπη χωρις σημαντικες απωλειες ποιοτητας . Μηπως ξερετε τι εννοει ο ποιητης? Για να κανω εγγραφες HD και να μπορω ευκολα και απλα να τις ανεβασω στο διαδικτυο , υπαρχουν συγκεκριμενες απαιτησεις στην αρχικη μορφη εγγραφης?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.