Προς το περιεχόμενο

Επιλογές Προγραμμάτων για Windows 7 x64

tsouk1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρετε παίδες.

Με συγχωρείτε αν θ ερώτηση που θα κάνω έχει ξαναγίνει- απαντηθεί αλλα όσο κοίταξα δε μπόρεσα να βρω κάτι και είναι λίγο δύσκολο να το διατυπώσω στην αναζήτηση.

Ίσως να είναι κ ηλίθιο το ερώτημα.

Λοιπόν έχω βάλει Windows 7 x64 και έχω την εξής απορία:

Όπως ξέρουμε ακόμα πολλά προγράμματα δεν υπάρχουν για Windows 7 x64 και θα ήθελα να ξέρω τι είναι καλύτερο να προτιμώ προγράμματα

Vista x32bit

Vista x64bit

ή αυτά για

Windows XP

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Αν ένα πρόγραμμα βγαίνει και σε 32bit και σε 64bit έκδοση, προτιμάς την 64bit προφανώς.

Τώρα, πιθανότατα κάποια προγράμματα που έχεις συνηθίσει από το παρελθόν να βγαίνουν μόνο σε 32bit έκδοση. Μπορείς αν θέλεις να συνεχίσεις να τα χρησιμοποιείς χωρίς κανένα πρόβλημα, αφού υπάρχει πρόβλεψη για εκτέλεση 32bit κώδικα σε 64bit περιβάλλον Windows χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται να κάνει ρυθμίσεις ή οτιδήποτε άλλο. Μπορείς επίσης να ψάξεις για άλλα προγράμματα που κάνουν την ίδια δουλειά και βγαίνουν σε 64bit έκδοση, ώστε να αντικαταστήσεις τις παλιές σου επιλογές.

Στο άλλο θέμα τώρα: Πολλά προγράμματα θα τρέξουν κανονικά στα Windows 7, ακόμη κι αν δεν αναφέρουν ρητά ότι έχουν γραφτεί για τα 7. Για όσα εκ πρώτης όψεως δεν τρέχουν όμως, μπορείς να δοκιμάσεις να τα εκτελέσεις σε Compatibility Mode. Για όσα επιμένουν ακόμη και μετά από αυτό να μην τρέχουν, υπάρχει μία ακόμη πιο aggressive τεχνολογία που έχουν τα 7 (όχι στις εκδόσεις Home όμως): To Windows XP Mode, που κάνει χρήση Virtualization τρέχοντας τα προγράμματα σε μία εικονική μηχανή Windows XP, δίνοντας όμως οπτικά την εντύπωση ότι το παράθυρο του προγράμματος ανήκει στο host περιβάλλον των 7.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...