Προς το περιεχόμενο

Σώμα Επιθεώρησης Εργασιας

mariav

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ευχαριστώ παιδιά....

Ειναι ατιμο να πηγαινεις να βγαλεις εναν μισθο και η αλλη (η αφεντικινα) να βγάζει την κ**λα της εκει μεσα.

Δημοσ.

πχ θελει να επιβεβαιωσει κατι, και δεν ειναι σιγουρη (το οποιο δε το εχω κανει λαθος). Αντι να ερθει να ρωτησει ηρεμα, ΦΩΝΑΖΕΙ με τροπο που σε ευνουχιζει, νομιζοντας εκ των προτερων οτι εχει γινει λαθος (ενω δεν εχει γινει). Και γενικα ειναι πολυ κ*****λα παιδια...

Δημοσ.
Ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις.

Προφανως και δε θα εκανα φασαρια για την καρεκλα ή για την ελλειψη υγροσαπουνου στις τουαλετες, αν ηταν ολα οκ. Αλλά υπαρχει προσωπικό θεμα με την αφεντικίνα και προσπαθει με τη συμπεριφορά της απεναντι μου, να με παραιτησει.

Εχει κανεις εμπειρια απο το ΣΕΠΕ?

Προσωπικό πρόβλημα με την αφεντικίνα δεν υπάρχει,

εκτός αν γνωρίζεστε με την συγκεκριμένη πριν να πας για δουλειά εκεί.

Μιλάμε για πρόβλημα συνεργασίας.

Και το προσωπικό σου πρόβλημα θα λυθεί αν σε απολύσει αντί να παραιτηθείς?

Μήπως απλά ψάχνεις αφορμή για να φύγεις, και δεν προσπαθεί να σε "παραιτήσει" κανείς (απλά δεν δέχεται τον εκβιασμό σου?)?

Γνώμη μου είναι να σοβαρευτείς και να μην αντιμετωπίζεις τις επαγγελματικές συνεργασίες σου (γαιτί περί αυτού πρόκειται), με νοοτροποία κακομαθημένου πιτσιρικιού.

Φυσικά είναι απόλυτο δικαίωμα σου να πας στην επιθεώρηση εργασίας, αλλά οι λόγοι που αναφέρεις είναι ευτελείς, και στην επιθεώρηση εργασίας είμαι σίγουρος ότι έχουν πολύ σοβαρότερες καταγγελίες να ερευνήσουν , από το να ασχολούνται με σαχλαμάρες (και αυτό θα κάνουν).

Επίσης λάβε υπόψη σου ότι εκτός από δικαιώματα έχεις και υποχρεώσεις απέναντι στον εργοδότη σου.

Όταν μια συνεργασία δεν πηγαίνει καλά δεν φταίει ποτέ μόνο ο ένας, και προφανώς και η "αφεντικίνα" σου κάποιο πρόβλημα έχει μαζί σου που αφορά είτε την συμπεριφορά σου είτε την απόδοση σου.

Αν το τραβήξεις με επιθεωρήσεις εργασίας, να είσαι και έτοιμη να δεχθείς και ενδεχόμενες συνέπειες, ανάλογα με το πόσο θα αποφασίσει να ασχοληθεί μαζί σου ο εργοδότης και πόσο θα τον τσαντίσεις.

Ενδεικτικά αναφέρω πιθανή απόλυση χωρίς αποζημίωση με αιτιολόγηση την σκόπιμα πλημμελή εκτέλεση καθηκόντων για να εκβιάσεις απόλυση,

και ίσως και αγωγή για αποζημίωση από εσένα προς την επιχείρηση αν τυχόν υπάρξει ζημιά στην επιχείρηση από πλημμελή εκτέλεση καθηκόντων, και μπορούν να το αποδείξουν.

Καλό είναι τα προβλήματα στις σχέσεις (προσωπικές και επαγγελματικές) να λύνονται απευθείας και όχι μέσω τρίτων.

Αν είναι, για να πάρεις 300 ευρώ αποζημίωση, να μπλέξεις με δικηγόρους και δικαστήρια, σήκω και φύγε και σταμάτα τα παιδιαρίσματα.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 01:35 ----------

πχ θελει να επιβεβαιωσει κατι, και δεν ειναι σιγουρη (το οποιο δε το εχω κανει λαθος). Αντι να ερθει να ρωτησει ηρεμα, ΦΩΝΑΖΕΙ με τροπο που σε ευνουχιζει, νομιζοντας εκ των προτερων οτι εχει γινει λαθος (ενω δεν εχει γινει). Και γενικα ειναι πολυ κ*****λα παιδια...

Διαβάζοντας και το post σου ,

επαναλαμβάνω αυτό που έγραψα και πριν.

Αν σε προσβάλλει η συμπεριφορά της , βάλτην στη θέση της face to face, και μην της επιτρέψεις να σου μιλάει έτσι.

Αν το συνεχίσει, απείλησε την ότι θα της κάνεις αγωγή για εξύβριση ή προσβολή της προσωπικότητας.

Αυτό ίσως μπορείς να το επικαλεστείς στην επιθεώρηση εργασίας , αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσεις να το αποδείξεις, και σίγουρα δεν πρόκειται να συνεχίσεις να δουλεύεις εκεί, είτε παραιτηθείς είτε απολυθείς.

Δημοσ.

Κατσε βρε, γιατι βιαζεσαι χωρις να ξερεις.

Καταρχας ειμαι με συμβαση, αρα θεμα αποζημιωσης δεν παιζει.

Τωρα στο θεμα που λες, προβλημα συνεργασιας υπαρχει απο τη στιγμη που δεν την "πλευριζω" οπως οι υπολοιποι συναδελφοι μου, δηλαδη δεν εχω αναπτυξει φιλικη σχεση μαζι της, αλλά αντίθετα προτιμω να ειμαι τυπική. Επισης θα με προτιμουσε περισσοτερο "διπλα" της ώστε να "δινω" συναδελφους ή να της μεταφερω κουτσομπολιά, οπως κανουν αλλοι συναδελφοι μου.

Επισης θεμα να μη κανω καλά τη δουλεια μου, ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ, αφου αν υπηρχε κατι τετοιο θα με ειχε διωξει. Αλλά δεν εχει αιτολογία. Ειμαι με συμβαση, θα ειχε καθε λογο να με διωξει χωρις να της κοστίσει μία, αλλά δε το κανει. Απλα γουσταρει να βγαζει τα απωθημενα της.

Ελπιζω να σου ελυσα τις απορίες σου. Α και δεν ειμαι πιτσιρίκα :P

(Στην αρχη ηταν η συμφωνία, συμβαση 8 μηνων με προοπτικη αοριστου αν ολα πανε καλα. Ειμαι στο τμημα διαφήμισης).

Δημοσ.

Ε, βάλτη στη θέση της τότε.

Πες της απλά κοφτά,ότι δεν της επιτρέπεις να σου φωνάζει, και ότι απαιτείς να σου συμπεριφέρεται κόσμια.

Τι μπλέκεις επιθεωρήσεις εργασίας στη μέση?

Καρ....δες και κ...λες θα συναντήσεις πολλούς και πολλές.

Δεν είναι εργατική παράβαση αυτό!:-)

Δημοσ.

ευχαριστω για την απαντηση.

Βασικα δεν εχω να κερδισω κατι, αφου θεμα αποζημιωσης δεν παιζει, μονο θεμα να μη γινω αοριστου (και σιγα που με νοιαζει κιολας, μπορω να βρω και αλλου δουλεια), απλως θελω να πληρωσει προστιματακι. Αν της μιλησω ασχημα, θα με διωξει -και με αιτιολογια αυτη τη φορα- αρα αν κανω μετα την καταγγελια θα φανει οτι το κανω σαν εκδικηση λογω απολυσης.

Αν και μαλλον δε θα γινει τιποτα απο το ΣΕΠΕ, γιατι στα λεφτα ειναι τυπική.

Δημοσ.

Φωνές και υστερίες πάντως εγώ δεν θα ανεχόμουν.

Δεν είμαι η ψυχοθεραπεία του κάθε υστερικού.

Άσε που είναι και τελείως αντιεπαγγελματικό. Που είμαστε , στο σχολείο?

Αν θες να το τραβήξεις πάντως, κάντης την παρατήρηση και αν σε απολύσει, μπορείς μετά να την καταγγείλεις στην επιθεώρηση εργασίας για παράνομη απόλυση (ότι σε προσέβαλε συνεχώς, και αφού δεν της το επέτρεψες σε απέλυσε με πρόσχημα άλλο λόγο).

Την παρατήρηση κάνε την και γραπτώς (μέσω κάποιου προσωπικού mail ή fax) για να έχεις αποδεικτικά στοιχεία για αυτό.

Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να κριθεί η απόλυση παράνομη (δικαστικά μόνο) και μπορείς να ζητήσεις με αγωγή να πληρωθείς τους υπόλοιπους μισθούς της σύμβασης, ή και όλους τους μισθούς μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης (αν θεωρηθεί ότι θα σε μονιμοποιούσαν και δεν συνέτρεχε άλλος λόγος για τη διακοπή της συνεργασίας σας).

Επίσης μπορείς να ζητήσεις αποζημίωση για ηθική βλάβη και προσβολή της αξιοπρέπειας και όλα αυτά τα ωραία.

Πολλά ΑΝ όμως σε όλα αυτά, και θα πληρώσεις και δικηγόρο (εκτός αν πας σε κανένα σύλλογο πχ υπαλλήλων σε διαφημιστικές εταιρίες και αυτοί προσφέρουν δωρεάν νομικές υπηρεσίες για τέτοιες περιπτώσεις με εργατολόγους που τους έχουν στο payroll τους).

Δημοσ.

Σε ευχαριστω πολυ για την χρησιμη απαντηση σου :) :) :)

(δε νομιζω να το τραβηξω τοσο πολυ βεβαια, μονο μια μπουνια θελω να της δωσω μονο και θα μαι ενταξει μετα :-D )

Δημοσ.

(δε νομιζω να το τραβηξω τοσο πολυ βεβαια, μονο μια μπουνια θελω να της δωσω μονο και θα μαι ενταξει μετα :-D )

Α πα πα , γιατί θα την πληρώσεις κιόλας έπειτα :-D:-D

Αν έχει αμάξι όμως, μπορείς να κάνεις άλλα πράγματα :P

Πιτσιρικάδες , ξεβιδώναμε τις βαλβίδες από τα λάστιχα ενός γείτονα για καιρό, επειδή μας έσκαγε τις μπάλλες που πέφτανε στην αυλή του...:-D:-D:-D

Δεν του κάναμε ζημιά, απλά τον ταλαιπωρούσαμε και έπρεπε να βρει τρόπο να τα φουσκώσει για να φύγει.

Μιλάμε για τρελλή ευχαρίστηση όμως . Πηγαίναμε κιόλας και σχολιάζαμε τους "αλήτες" που τα κάνουν αυτά, ενώ ο τύπος παιδευόταν να τα ξαναφουσκώσει :devil::devil:

Τέτοια ωραία πράγματα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...