Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ρε παιδια χθες ειδα το indiana jones και sorry που επαναφερω αυτη τη κουβεντα αλλα γιατι το κραξανε ακριβως? η ταινια ηταν παρα πολυ καλη! μια χαρα μου φανηκε,οτι ακριβως περιμενει κανεις απο μια τετοια ταινια. ως προς τι οι σκηνες με τον βιασμο κλπ? μου φαινεται δεν ειχαν τι καλυτερο να βγαλουνε εκεινη την εποχη...

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
ρε παιδια χθες ειδα το indiana jones και sorry που επαναφερω αυτη τη κουβεντα αλλα γιατι το κραξανε ακριβως? η ταινια ηταν παρα πολυ καλη! μια χαρα μου φανηκε,οτι ακριβως περιμενει κανεις απο μια τετοια ταινια. ως προς τι οι σκηνες με τον βιασμο κλπ? μου φαινεται δεν ειχαν τι καλυτερο να βγαλουνε εκεινη την εποχη...

Το έκραξαν πολλοί το έργο γιατί είχε εξωγήινους... λες και τα προηγούμενα Ιντιάνα βασίζονταν στον ρεαλισμό :rolleyes:

Εμένα προσωπικά μου φάνηκε καλή ταινία για το είδος. Το μοναδικό κακό ήταν ο γερασμένος Ιντυ, γεγονός που αφαιρούσε λίγο απο την παλιά του αίγλη.

Δημοσ.

Όχι, δες λίγο τι γράφουμε όταν πρωτοπαίχτηκε σε αυτό εδώ το thread (και συγκεκριμένα τι γράφω εγώ). Ψάξου επίσης στο αντίστοιχο thread του Indy. To south park δεν έπαιζε όταν παίχτηκε το Indy, οπότε με την πρώτη ευκαιρία θίξαν την ταινία, αφού παίζει ένα "σημαντικό" ρόλο στην αμερικάνικη κουλτούρα, είτε είσαι ενήλικας, είτε μικρό παιδάκι.

Το έκραξαν πολλοί το έργο γιατί είχε εξωγήινους... λες και τα προηγούμενα Ιντιάνα βασίζονταν στον ρεαλισμό :rolleyes:

Εμένα προσωπικά μου φάνηκε καλή ταινία για το είδος. Το μοναδικό κακό ήταν ο γερασμένος Ιντυ, γεγονός που αφαιρούσε λίγο απο την παλιά του αίγλη.

Ε, όχι. Δες λίγο τι γράφω για την ταινία στο αντίστοιχο thread του Indy. Οι εξωγήινοι δεν ήταν το (μοναδικό) πρόβλημα. Σίγουρα ο γερασμένος Harison Ford δεν ήταν το πρόβλημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Λοιπόν. Καταρχάς, το επεισόδιο ήταν πάρα πολύ καλό. Οι κ. Matt & Trey θέσαν το ζήτημα στη σωστή του βάση. Σίγουρα το έχουμε σχολιάσει και στο δικό του thread, αλλά το Indy IV ήταν μία πάρα πολύ κακή ταινία. Και εξηγώ. Πέρα από την πλοκή ( η οποία ήταν ανεκδιήγητη), η απαράδεκτη σκηνοθεσία ήταν αυτή που είναι ασυγχώρητη για τα μεγέθη των κ. Lucas & Spielberg. Οπότε η λέξη του σημερινού επεισόδιου ήταν η λέξη "rape". Η φράση "Lucas & Spielberg raped Indiana Jones" προέρχεται από την πολύ γνωστή φράση που χρησιμοποιείται από συνομίληκους αλλά και μεγαλύτερούς μου σε ηλικία "George Lucas raped our childhood." και οφείλεται στις συνεχείς επανεκδόσεις της original trilogy (OT) του Star Wars και σε ένα δεύτερο βαθμό στην καινούρια τριλογία του Lucas.

[/μαθήματα αμερικάνικης ιστορίας τέλος :P]

Αυτά για αρχή, Jastonas. Αν βρω και κανά ξέμπαρκο post από το thread του Indy, θα κάνω επεξεργασία.

Και η επεξεργασία, λοιπόν: Το πρώτο post στο σχετικό thread και από κάτω κάποιες απαντήσεις σε άλλους χρήστες και περαιτέρω επεξηγήσεις.

Η ταινία δεν υπάρχει απλά. Πολλά λάθη μέσα. Ο τυπάς είχε δίκιο πριν. Δεν σ'άφηνε να νιώσεις συναισθήματα. Δεν υπήρχε ροή. Τι να πώ; Ο Lucas έκανε απείρως καλύτερη δουλειά με τα prequels και αυτό τα λέει όλα.. αν δε μπορεί Spielberg να κάνει κάτι αξιόλογο με όλα αυτά τα μέσα, τι να πει κανείς; Btw, ο Lucas είχε ρίξει κεραυνό εν αιθρία τις προάλλες λέγοντας πως θα έδινε στον Shia sequels.. και πολλοί βγήκαν και το καταδικάσαν..αλλά μετά από αυτό, δώστε στον Lucas το directing τώρα!! <--δε πιστεύω ότι το λέω αυτό.

Ρε συ, άλλο story και άλλο story-board. Για το πρώτο μπορεί να επιμερίζεται την ευθύνη ο Lucas (χωρίς να είμαι ενήμερος για το πως προέκυψε το σεναρίο), αλλά για το δεύτερο είναι υπεύθυνος ο σκηνοθέτης. Δηλ. αν όχι και γι'αυτό υπεύθυνος ο Spielberg τότε για ποια πράματα ήτο υπεύθυνος και τελικά τι έκαμνε σα σκηνοθέτης(πρόσεξε: σκηνή+θέτω);

p.s. Η παραπάνω ερώτηση είναι ρητορική.

Σοβαροί. Μάλιστα. Ας είμαστε σοβαροί λοιπόν. Έχεις παρερμηνεύσει τη λέξη homage του είδους B' Movie.

Που είδες αντίστίστοιχα λάθη στις προηγούμες ταινίες της σειράς;

Που είδες special effects δημιουργημένα στυλ. b' movies των 80's; Ίσα ίσα, για τα effects ήτο υπεύθυνος ο Lucas και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος. Και ήταν ψηφιακά. Και πολλά μάλιστα, ίσως περισσότερα από όσα πρόλαβες να προσέξεις.

Οι ατάκες. Το να γράψεις ατάκες βγαλμένες από μια δεκαετία είναι σχετικά εύκολο, ειδικά για σκηνοθέτες/ηθοποιούς που ζήσαν έντονα εκείνες τις δεκαετίες. Αλλά το θέμα είναι να "ζουν" οι ατάκες, να έχουν νόημα ύπαρξης και να περπατάνε μέσα στην ταινία και όχι να τις λένε για να τις λένε ότι τις είπαν απλώς.

Τέλος, το τελευταίο σου σχόλιο περί παγκόσμιας ιστορίας και σεναρίου τελείως ασύνδετο και άκυρο.

porco_rosso21, διάβασες το post μου; Ο Lucas δεν έχει ευθύνη για τα λάθη της ταινίας. Ο Spielberg είναι ατομικά υπεύθυνος γι'αυτά. Δεν ασχολήθηκα πολύ με το pre-production της ταινίας, οπότε δε ξέρω αν το σενάριο ήταν η παρθενογέννεσις του Lucas ή απλώς το επέλεξε αυτός ή το επέλεξαν μαζί και αυτό δεν έχει και καμιά σημασία. Ακόμα κι αν έχει writing credits ο Lucas με κάποιον άλλον(αν είδα καλά στο cinema), πάλι δεν ευθύνεται γιατί για το storyboard ευθύνη έχει αποκλειστικά ο σκηνοθέτης και σκηνοθέτης ήτο ο Spielberg.
Επεξ/σία από Nodoordonotthereisnotry
Δημοσ.

Πριν λιγο ειδα το τελευταιο της σεζον, The Ungroundable. Μετριο ηταν, οχι σαν τα παλιοτερα αλλα ενταξει ειχε τις στιγμες του. (He has become something Linda, Something we cannot ground:-D:-D:-D) .Σαν σεζον παντως πολυ μετρια αντιθετα με την προηγουνενη που ηταν απιστευτη. Δεν τους πολυβλεπω και στα καλα τους. Τελειωσε για μενα η χειροτερη σεζον. Χειροτερη και απο την old school 1η.

Δημοσ.

Δεν μπορω να πω οτι η 1η μου αρεσε αλλα αυτη ηταν σιγουρα η χειροτερη. Ουφ, τελειωσε

Ενταξει, σε σχεση με τα σκατα της 12 το 12χ14 δεν ηταν απαραδεκτο, had its moments "The power of Christ compels you" και η φατσα του Καρτμαν την στιγμη που του την κανει ο Μπατερς ενω κοιμοταν

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.
Αντε επιτελους, σε 3 μερες αρχιζει και η 12η... :mrgreen:

Να μην ξεχάσω να βάλω το ξυπνητίρι.....

Τα παιδιά την χάσανε την μπάλα το southpark πεθανε, απο εδώ και πέρα βλέπουμε την σκιά μιας ιδέας που χεχάστηκε απο τους ιδιους της δημιουργούς στην πορεία.

Δημοσ.

Νομιζω οτι γινεσαι λιγο υπερβολικος. :P

Ενταξει, η 11η δεν ηταν και οτι καλυτερο αλλα κατσε να δουμε 2-3 επεισοδια απο την καινουργια και μετα βλεπουμε να τα εφτυσαν η οχι.

Δημοσ.

Μετά την 11η σαιζον και μετά από άπειρες ώρες με simpsons, family guy, futurama...

δεν μπορώ να πω ότι περιμένω το κάθε επεισόδιο όπως το περίμενα παλιά.

Φυσικά θα συνεχίσω να το βλέπω μέχρι τέλους και ελπίζουμε σε ανάκαμψη.

Επισκέπτης
Δημοσ.
Μετά την 11η σαιζον και μετά από άπειρες ώρες με simpsons, family guy, futurama...

δεν μπορώ να πω ότι περιμένω το κάθε επεισόδιο όπως το περίμενα παλιά.

Φυσικά θα συνεχίσω να το βλέπω μέχρι τέλους και ελπίζουμε σε ανάκαμψη.

Ακριβώς (μα ακριβώς όμως) αυτό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...