pp6210 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 από το http://www.actionaid.gr: Στείλτε και εσείς με ένα sms τη λέξη ΑΑ στο 19454. Κάθε 6’’ ένα παιδί στις χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου πεθαίνει από την πείνα όταν στον κόσμο υπάρχει άφθονη τροφή για όλους μας. Έχουμε 14 ημέρες για να βοηθήσουμε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούμε. Από τις 21 Σεπτεμβρίου έως και τις 5 Οκτωβρίου, δηλώνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας! Συνεισφέρουμε ουσιαστικά στέλνοντας με sms ένα μήνυμα ζωής (αξίας 1,19€, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) και στηρίζουμε τη διεθνή εκστρατεία της ActionAid “Πες Όχι στην Πείνα”.
Dark_Sage Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 up.... διανυουμε την ημερομηνια που μπορουμε να βοηθησουμε ας το διαδωσουμε μεσω forums, facebook, twitter, mail με κατι τοσο μικρο βοηθαμε ενεργα σε ενα τοσο μεγαλο προβλημα http://www.actionaid.gr/SMS
eSATA Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 απο τα 1.19 ποσα παιρνει η ΑΑ; και δε καταλαβαίνω γιατι την φορολογουν...
alexioualexios Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Και γιατί να μη στείλουμε; Εδώ στέλνουμε σε άλλες χαζομάρες και μπαρμπούτσαλα με κρυφές χρεώσεις βλ. ραδιοφωνικοί σταθμοί. Το 1.19 θα τσιγκουνευτούμε; απο τα 1.19 ποσα παιρνει η ΑΑ;και δε καταλαβαίνω γιατι την φορολογουν... εδώ φίλε μου φορολόγησαν, αν θυμάμαι καλά, όλους τους τηλεμαραθώνιους. Αν και νομίζω ότι στον τελευταίο όταν φάγανε κράξιμο, αφαιρέσαν τον Φ.Π.Α. αλλά και πάλι ίσως κάνω και λάθος... Για να μην αναφερθώ στην φορολογία του νερού. Το πρώτο αγαθό άμεσης ανάγκης. Ας μην είμαστε τσιγκούνηδες. Αλεξίου Αλέξιος.
pp6210 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 up!! Καλό μήνα σε όλους, στείλτε τώρα ενα sms, μην το αφήσετε για αργότερα.....
Dark_Sage Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2009 up! Τελευταια μερα αυριο Δευτέρα να δηλώσουμε εμπρακτα την υποστηριξη μας και να βοηθησουμε!
tzizzz Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 καλά τι αφήνεται τέτοια ποστ, δουλέυουν τον κόσμο.. ναι στείλτε sms 1,5 ευρώ για να σώσετε και καλα τα παιδάκια της Αφρικής. ναι ναι.. φανταστείτε πόσα κορόιδα στέλνουν. το 1 ευρώ το παιρνει η εταιρία που μισθώνει το νούμερο και το υπόλοιπο μισο πάει στην τσέπη αυτουνού που το σκέφτηκε. εκεί έχουμε καταντήσει.. ο καθένας να κλέβει όπως μπορεί.
De@th L0rd Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 καλά τι αφήνεται τέτοια ποστ, δουλέυουν τον κόσμο.. ναι στείλτε sms 1,5 ευρώ για να σώσετε και καλα τα παιδάκια της Αφρικής. ναι ναι.. φανταστείτε πόσα κορόιδα στέλνουν. το 1 ευρώ το παιρνει η εταιρία που μισθώνει το νούμερο και το υπόλοιπο μισο πάει στην τσέπη αυτουνού που το σκέφτηκε.εκεί έχουμε καταντήσει.. ο καθένας να κλέβει όπως μπορεί. Αναρωτιέμαι πως γίνεται μετα λεφτά που στέλνονται από το '70 εκεί κάτω,αυτοί οι άνθρωποι ακόμα να πεθαίνουν από τη πείνα.Οι απεσταλμένοι της AA με τι μέσο και σε ποιά class ταξιδεύουν για Σομαλίες,Ναμίμπιες κτλ?
Dark_Sage Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 τι να σας πω ρε παιδια πιστευω οτι και με αυτον τον τροπο μπορουμε να βοηθησουμε και οτι πραγματικα τα χρηματα πιανουν τοπο ντοκουμεντα και αποδειξει τιμολογια δεν εχω να σας το αποδειξω απλα μου φαινεται πολυ τραγικο να μην πηγαινουν εκει τα χρηματα @De@th L0rd: TI να σου πω για τα λεφτα απο τα 70's... εγω πρωτη φορα στελνω χρηματα και βοηθαω την actionaid αν εσυ και οι υπολοιποι βοηθατε απο το 70 και ακομα δεν εχει αλλαξει κατι ναι οντως κατι βρωμαει αλλα κατι μου λεει οτι δεν ειναι συνεχομενη ουτε συχνη η βοηθεια που στελνουμε εκει μεσα και στην τελικη προτιμω να στειλω στο γκομενακι 4 μηνυματα λιγοτερα και να μου κατσει 10 μερες αργοτερα στο ενδεχομενο να βοηθησω καποιο παιδι εκει @tzizzz: μηπως θα μπορουσες να μου δαχτυλοδειξεις το (πονηρο αυτο) ατομο που παιρνει τα λεφτα απο τα sms που εστειλα?
insomniaK Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Αυτό το σύστημα της ελεημοσύνης, μόνο τις τύψεις μας γιατρεύει.
Dark_Sage Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Αυτό το σύστημα της ελεημοσύνης, μόνο τις τύψεις μας γιατρεύει. δεν μπορω να αφησω τη ζωη μου και να παω αφρικη να βοηθησω ο ιδιος τα παιδια εγωιστικα καθαρα θα μπορουσα να παω αν το ηθελα και ετσι ειναι το 0.1% της πραγματικης βοηθειας που μπορω να δωσω
insomniaK Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Νομίζω ότι το ψιλοπήρες στραβά. Δε χρειάζεται η παρουσία κάποιου στην Αφρική. Πως το βλέπω. Εγώ ο ευρωπέος τους εκμεταλλεύομαι, καταναλώνω πράγματα τα οποία παράγουν σε εξευτελιστικό κόστος, χρησιμοποιώ τους πόρους τους, τους αναγκάζω έμμεσα και άμεσα να μην αναπτυχθούν, τους πουλάω ακριβά, τα απαραίτητα της επιβίωσης (πχ φάρμακα), στο τέλος φτιάχνω και τον ερυθρό σταυρό για να τους ταΐζει, χρηματοδοτώντας τον μέσω sms. Το να ζω εγώ στη χλίδα, του σπιτιού μου, με νερό, ηλεκτρικό, θέρμανση και ψύξη, να ψωνίζω περισσότερα τρόφιμα από οτι χρειάζομαι και γενικά να υπερκαλλιεργούμαι πνευματικά, να είμαι κάτοχος της πιο πρόσφατης παπαρίτσας, να έχω την άνεση της απόρριψης, ενώ άλλοι πεινάνε ή δεν έχουν παπούτσια ή δεν μπορούν να καλύψουν το κόστος της βασικής εκπαίδευσης είναι βασικός πυλώνας αυτής της αδικίας που μπορώ να τη δω ξεκάθαρα και μου δημιουργεί τύψεις και αυτό το sms με κάνει να αισθανθώ ομορφότερα, διότι κάνω το χρέος μου απέναντι στον φτωχούλη. Πάμε στο διαταύτα, αυτά τα χρήματα δεν πάνε για την ανάπτυξη υποδομών, δεν πάνε για την καλυτέρευση των συνθηκών, δεν επενδύονται στον ίδιο τον πληθυσμό, αυτά τα χρήματα πάνε για να καλύψουν την άμεση ανάγκη της σίτισης (η οποία και βεβαίως είναι ύψιστη), αλλά δεν εξασφαλίζεται το μέλλον. Πάμε εκεί με τα τσουβάλια σιτάρι και τα μοιράζουμε για να τους κρατήσουμε στη μίζερη τους κατάσταση και να μας φιλήσουν το χέρι, εμάς των σωτήρων τους. Δεν πάμε εκεί για να τους μεταφέρουμε γεωργική τεχνογνωσία και τεχνολογία, έτσι ώστε να λύσουν μακροπρόθεσμα το επισιτιστικό πρόβλημα. Ποιον συμφέρει άραγε αυτή η κατάσταση; Φανερά όχι τους πεινασμένους, αφού μπορούμε με ψίχουλα να τους ελέγχουμε, 60 $ μισθό το μήνα, όταν το μπουκάλι γάλα κάνει 2 $, όταν υπάρχει στα ράφια των super markets, όταν οι ίδιοι πουλάμε τα χάπια για την αντιμετώπιση της μαλάρια (λες και παρουσιάζεται μαλάρια στην ευρώπη και στις ηπα) σχεδόν 100 $. Εγώ λοιπόν ως άνθρωπος και ως πολίτης, αρνούμαι να κοροϊδεύω τον εαυτό μου και τους πεινασμένους, αρνούμαι πρώτα να τους εξωθώ στη λιμοκτονία και στη συνέχεια να στέλνω sms του 1.5 ευρώ, για να τους σώσω. Ειλικρινά, να έχω το μισό εισόδημα από τώρα, αλλά όλοι να ζούμε αξιοπρεπώς, χωρίς να σπρώχνω κάποιον στον τάφο χαϊδεύοντας την οθόνη αφής του κινητού μου για να τον σώσω και "καλά".
De@th L0rd Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Δε θα μπορούσα να τα πω καλύτερα από τον Insomniak...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.