Προς το περιεχόμενο

Μαθητικο Laptop

Georgis1987

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@vag3d: Αν θέλει το παιδί να πάρει macbook air μαζί του στην τάξη, μάλλον είναι στο χέρι του καθηγητή αν θα το αφήσει ή όχι (αν και κατά τη γνώμη μου δεν είναι και ότι πιο ωραίο για ένα παιδάκι 13 χρονών να σκάει μύτη με ένα μηχάνημα που άλλοι πρέπει να δουλεύουν 2-3 χρόνια για να το πάρουν).

Πάντως την επιδότηση των 450 ευρώ δεν μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις για τίποτα άλλο εκτός των συγκεκριμένων netbooks ;)

• Απαντ. 314
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
@vag3d: Αν θέλει το παιδί να πάρει macbook air μαζί του στην τάξη, μάλλον είναι στο χέρι του καθηγητή αν θα το αφήσει ή όχι (αν και κατά τη γνώμη μου δεν είναι και ότι πιο ωραίο για ένα παιδάκι 13 χρονών να σκάει μύτη με ένα μηχάνημα που άλλοι πρέπει να δουλεύουν 2-3 χρόνια για να το πάρουν).

Πάντως την επιδότηση των 450 ευρώ δεν μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις για τίποτα άλλο εκτός των συγκεκριμένων netbooks ;)

Συμφωνώ πολύ με αυτό που λες και επαυξάνω. Απλώς με ένα γρήγορο ψάξιμο που έκανα, δεν βρήκα κάτι αξιόλογο που να καλύπτει τις προδιαγραφές που πιστεύω οτι θα έπρεπε να υπάρχουν αν επέλεγα εγώ Laptop για παιδί αυτών των ηλικιών = "Χαμηλό Βάρος + 13" Οθόνη (εν πάση περιπτώση μια οθόνη που να μην σου βγαίνουν τα μάτια)"...:fear:

Αυτό που λες, θα ήταν ο κύριος λόγος που θα συμβιβαζόμουν για τον ανιψιό μου με ένα Netbook σαν αυτά που δίνουν.

Προς το παρόν επειδή δεν είμαι παντρεμένος με παιδιά (δεν έχω υποχρεώσεις που έχουν οι γονείς δηλαδή για ρούχα, βιβλία, κλπ στα παιδιά τους), θα μπορούσα σιγά-σιγά να μαζεύω λεφτά για τον ανηψιό μου ετσι ώστε να είχε το καλύτερο για τα μάτια του και την μέση του όταν θα ερχόταν η ώρα (με αυτή την λογική το λέω. Το παιδί σιγά μην ξέρει τι θέλει να πάρει...).

Και αν ένα Netbook/Laptop έχει πχ. 600 Ευρώ? Εκεί μπορούμε να πληρώσουμε την διαφορά τιμής?

Δημοσ.

Και αν ένα Netbook/Laptop έχει πχ. 600 Ευρώ? Εκεί μπορούμε να πληρώσουμε την διαφορά τιμής?

Όχι! Μπορείς να πάρεις μόνο τα netbooks που λένε ότι είναι "μαθητικά" :-)

Δημοσ.
Όχι! Μπορείς να πάρεις μόνο τα netbooks που λένε ότι είναι "μαθητικά" :-)

Αχ, αυτό το κράτος....χιχιχι :-)

(τουλάχιστον πάλι καλά που πήραν πρωτοβουλία και έκαναν τέτοιου είδους κίνηση. Εγώ πολύ χάρηκα όταν το άκουσα).

Δημοσ.

Ρε παιδια να ρωτησω και εγω ιδιαιτερα αυτους που τα εχουν να μου πουν γνωμη για samsung c10 toshiba 200 fujijum2010 αΥΤο ειναι το τριλημα μου ευχαριστω

• Moderators
Δημοσ.

Οχι δεν μπορειτε να παρετε το Αir γιατι:

1) Ο επεξεργαστης του καιει περισσοτερο απο 2,5 βατ που ειναι το οριο των προδιαγραφων.

2) Κοστιζει πανω απο 450 ευρω. Λογω αποφυγης διακρισεων μεταξυ των μαθητων δεν γινεται να αγοραστει πιο ακριβο μηχανημα.

3) Εχω την εντυπωση οτι ο δισκος του δεν ειναι στις 5400rpm, που ειναι και το κατωτατο οριο των προδιαγραφων.

Τωρα αν το αγορασεις, ειναι στο χερι του καθε καθηγητη αν θα το δεχτει στην ταξη του...

Δημοσ.
Αχ, αυτό το κράτος....χιχιχι :-)

(τουλάχιστον πάλι καλά που πήραν πρωτοβουλία και έκαναν τέτοιου είδους κίνηση. Εγώ πολύ χάρηκα όταν το άκουσα).

Προφανώς δεν διάβασες τα προηγούμενα posts...

Τελικά, εγώ πήρα το Asus 10001HA από το Γερμανό.(Δώρα πράγματα που ούτως ή άλλως θα αγόραζα- εξωτερικό DVD-R, ποντίκι, ηχεία-. Λείπει μια τσάντα μεταφοράς).

Η μέχρι τώρα εμπειρία μου είναι πολύ καλή, το σύνδεσα και στο Σχολείο μου και στο σπίτι, κατέβασα τις τελευταίες ενημερώσεις. Η οθόνη είναι ικανοποιητική, (μικρά γράμματα αλλά τα βλέπω ακόμη...). Ο επεξεργαστής λιγάκι αργός αλλά τι περιμένεις από ένα netbook. Το λειτούργησα, μετά την αρχική φόρτιση, γιά 7 ώρες, ακόμη έχει 10% ή 50 λεπτά αυτονομία, Φυσικά, το έσβησα και θα το επαναφορτίσω. (6 sells).

Η προσωπική και ταπεινή μου άποψη είναι ότι πρόκειται γιά ένα βήμα μπρος. (Γιατί άραγε θα πρέπει πάντοτε να εξερευνούμε τη μία άποψη του νομίσματος και να μας διαφεύγει παντελώς η άλλη;).

Εν κατακλείδι, το πιό σημαντικό... ΠΩΣ θα ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ο εν λόγω Η/Υ στην πράξη; Υπενθυμίζω ότι τα μαθήματα που λέει το ΥΠΕΠΘ (ή όπως αλλοιώς ονομάζεται σήμερα) ότι θα διδαχθούν σε ποσοστό τουλάχιστον 30 %, είναι: Βιολογία/Θετικές Επιστήμες, Γεωγραφία-Γεωλογία, Μαθηματικά και Ιστορία.

Εμείς (Θετικές Επιστήμες), θα το συζητήσουμε την ερχόμενη βδομάδα.

Εντυπώσεις τότε...

Δημοσ.

Δείτε και εδώ ένα σχετικό με το θέμα άρθρο...

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4538797&ct=3

(ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα σχόλια κάτω από το άρθρο)

Γενικά πάντως απο computer-ίστικης άποψης, αυτό με τον περιορισμό στην ισχύ του επεξεργαστή είναι σκέτη ανοησία...!!! Με ποιά λογική το βάλανε? Προφανώς για να πάρουν όλα τα παιδάκια Atom Cpu's.

Βάζουν τα παιδιά να αγοράσουν "Netbook"??? Να το κάνουν τι? Αυτά τα Computer καλά-καλά δεν έχουν την δύναμη να παίξουν άνετα Flash Video που λέει ο λόγος..!!!

Κατέβασα από ένα Link τις προδιαγραφές του Φορητού Μαθητικού Laptop για να τις μελετήσω διεξοδικά...

Τεσπα...θα το ψάξω λίγο ακόμη. Τώρα δεν είναι σωστό να πω οτιδήποτε περισσότερο.

Δημοσ.
Δείτε και εδώ ένα σχετικό με το θέμα άρθρο...

Γενικά πάντως απο computer-ίστικης άποψης, αυτό με τον περιορισμό στην ισχύ του επεξεργαστή είναι σκέτη ανοησία...!!! Με ποιά λογική το βάλανε?

Βάζουν τα παιδιά να αγοράσουν "Netbook"??? Να το κάνουν τι? Αυτά τα Computer καλά-καλά δεν έχουν την δύναμη να παίξουν άνετα Flash Video που λέει ο λόγος..!!!

Μηπως και γι'αυτο τον λογο εχουν αυτον τον περιορισμο? Για να μην παιζουν παιχνιδακια την ωρα του μαθηματος?? .......

Ασχετως που κατα ενα 99,9999% απο οσα παιδια εχουν παρει τα netbook τους εχουν ηδη εγκαταστησει pro, CS και παει λεγοντας! lol

Δημοσ.

Στα σχολεία έχουν ασύρματο δίκτυο Wifi?

*(ή έστω ενσύρματο, με UTP υποδοχές για το κάθε παιδάκι με το νέο του Netbook σε κάθε θρανίο για εύκολη σύνδεση με το ίντερνετ?? Η μήπως το Wifi είναι στις προδιαγραφές χωρίς ιδιαίτερο ρόλο? Όπως και ο περιορισμός στον επεξεργαστή)? :-) χιχιχι

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:09 ----------

Μηπως και γι'αυτο τον λογο εχουν αυτον τον περιορισμο? Για να μην παιζουν παιχνιδακια την ωρα του μαθηματος?? .......

Ασχετως που κατα ενα 99,9999% απο οσα παιδια εχουν παρει τα netbook τους εχουν ηδη εγκαταστησει pro, CS και παει λεγοντας! lol

Χαχαχα...:-)

Επίσης, το εκπαιδευτικό λογισμικό καθώς και τα τυχόν "Internet Filters" πως θα γίνει να τα κατεβάσουμε να τα δούμε τι παίζει/ελέγξουμε οι ίδιοι πριν την αγορά του Netbook? Έχει κανείς το Link? Υπάρχει τελικά διαθέσιμο για Download? Η μήπως είναι καλά κρυμμένο πουθενά στο site τους? Έψαξα μια δυο φορές στα γρήγορα στο http://www.digitalaid.gr και δεν βρήκα κανένα Download Link για το "εκπαιδευτικό λογισμικό" προκειμένου να το κατεβάσω και να κρίνω την ποιότητά του...!!!!

Επίσης αυτή η "σουίτα λογισμικού αυτοματισμού γραφείου" τι είναι? Το Word, Excell, κλπ? λοoolll

• Moderators
Δημοσ.

Μα ΔΕΝ ειναι απαραιτητο να μπορει να παιξει ο υπολογιστης flash αρχεια και βιντεο...

Παρα μονο να μπορει να ανοιξει ενα Word/Excel καθως και τα βιβλια και τις σημειωσεις που εχουν σε ηλεκτρονικη μορφη.

Και ΔΕΝ ειναι απαραιτητο να δωσουν ιντερνετ στα παιδακια στο σχολειο, αφου ολα ειναι αποθηκευμενα στον υπολογιστη τους.

Το εκπαιδευτικο λογισμικο δεν ειναι τιποτ αλλο απο ολα τα βιβλια και για τις 3 ταξεις του γυμνασιου σε ηλεκτρονικη μορφη και ταξινομημενα ανα κεφαλαιο-α.

Δημοσ.
Μα ΔΕΝ ειναι απαραιτητο να μπορει να παιξει ο υπολογιστης flash αρχεια και βιντεο...

Παρα μονο να μπορει να ανοιξει ενα Word/Excel καθως και τα βιβλια και τις σημειωσεις που εχουν σε ηλεκτρονικη μορφη.

Και ΔΕΝ ειναι απαραιτητο να δωσουν ιντερνετ στα παιδακια στο σχολειο, αφου ολα ειναι αποθηκευμενα στον υπολογιστη τους.

Το εκπαιδευτικο λογισμικο δεν ειναι τιποτ αλλο απο ολα τα βιβλια και για τις 3 ταξεις του γυμνασιου σε ηλεκτρονικη μορφη και ταξινομημενα ανα κεφαλαιο-α.

ok.

Απλώς θα μπορούσαν να έχουν με περίπου τα ίδια λεφτά πολύ καλύτερα Computer τα παιδάκια (εννοώ Laptop και όχι Netbook). Οι περισσότεροι περιορισμοί στον επεξεργαστή είναι ανόητοι και θα μπορούσαν να έχουν τα παιδιά Core 2 - Duo επεξεργαστές που για τα 3 χρόνια που θα χρησιμοποιηθούν θα τα βγάλει τα λεφτά του το Computer πιο καλά...

http://www.skroutz.gr/c/25/laptop/f/5462/11-%25CE%25AD%25CF%2589%25CF%2582-14.html?page=5

Anyway....αφού έτσι έχει η κατάσταση και δεν έχουν αναβαθμίσει τα Specs των Computer που θα μπορούσαν να αγοράσουν τα παιδάκια....τι να κάνουμε τώρα...!!! :-)

• Moderators
Δημοσ.

Οχι δεν θα μπορουσαν, γιατι αν χρησιμοποιουν τους υπολογιστες για 3-4 ωρες καθημερινα στο σχολειο, δεν θα τους εφτανε η μπαταρια. Και δε νομιζω να υπαρχει φορητος εως 450 ευρω που να κραταει η μπαταρια του ανετα 3-4 ωρες...

(δε μπηκα στο λινκ σου, δεν ανοιγει το σκρουτζ για καποιο λογο τωρα)

Δημοσ.
Οχι δεν θα μπορουσαν, γιατι αν χρησιμοποιουν τους υπολογιστες για 3-4 ωρες καθημερινα στο σχολειο, δεν θα τους εφτανε η μπαταρια. Και δε νομιζω να υπαρχει φορητος εως 450 ευρω που να κραταει η μπαταρια του ανετα 3-4 ωρες...

(δε μπηκα στο λινκ σου, δεν ανοιγει το σκρουτζ για καποιο λογο τωρα)

Καλύτερα να το περιγράψω. Search στο Skroutz με λέξη κλειδί "Laptop". Μετά από το menu αριστερά επιλέγουμε διαστάσεις οθόνης 11"-14" και πλοηγούμαστε στις σελίδες με βάση την τιμή, ώσπου να φτάσει κοντά στα 400 ευρώ. Εκεί θα δούμε και μερικά Laptop με Core 2 - Duo.

Καλά, το πόσο κρατάει η μπαταρία είναι σχετικό πάντως...!!! Έχει λογική αυτό που λες, όμως σκέψου οτι θα μπορούσαν απλώς να δουν την αυτονομία του Laptop (πχ. να λέγανε αυτονομία 4-5 ώρες). Εν πάση περιπτώση αυξάνει και το βάρος όμως σημαντικά και δεν ξέρω πόσο είναι το "λογικό βάρος" για ένα Laptop ενός παιδιού 1ης Γυμνασίου που θα το παίρνει κάθε μέρα μαζί του. Υποθέτω οτι ο περιορισμός που έχουν βάλει για το βάρος θα έχει κάποια βάση/λογική. Οπότε και συμπερασματικά ίσως γι'αυτό να θέλανε να περιορίσουν και τον επεξεργαστή και τα υπόλοιπα...

Ποιός ξέρει...? Σάμπως λένε "το γιατί" υπάρχει ο κάθε περιορισμός? Κάνουν κάποια ανάλυση? Η μήπως απλώς έτυχε, και την εποχή που βγήκε η διάταξη για τα Netbooks στα γυμνάσια, υπήρχαν μόνο τα Netbook σε αυτές τις τιμές? Αν ισχύει αυτό, θα έπρεπε να ανανεώσουν τα χαρακτηριστικά που ζητάνε με νέα χαρακτηριστικά που να επιτρέπουν την αγορά με τα ίδια λεφτά, ισχυρότερων υπολογιστών or something (εγώ εκεί το πάω - αυτό ήθελα να πω - that's my point)...χιχι!!! :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...