Προς το περιεχόμενο

Μαθητικο Laptop

Georgis1987

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
Τι είναι αυτά που λες??????

Δε θα κατσω να απολογηθω σε κανεναν, λυπαμαι :-)

Προφανως και θεωρεις οτι θα μπορουσαν να ειχαν διατεθει αλλου καλυτερα, αφου δεν επωφεληθηκες εσυ της επιδοτησης. Λογικο ειναι.

Α και με την αποσυρση, θεωρεις οτι ετσι σπρωχονται λεφτα στην ελληνικη οικονομια? Γιατι εγω θεωρω το αντιθετο, δηλαδη οτι ουσιαστικα ΒΓΑΙΝΟΥΝ λεφτα εκτος Ελλαδας (αφου απο εξω ερχονται ολα τα αυτοκινητα). Αλλα προφανως επειδη σε ενδιαφερει η αποσυρση και ισως να επωφεληθεις απο αυτη, θα ηθελες να ειχαν πεσει εκει τα γκαφρά. Λογικο ειναι, Ελληνας εισαι.

Και τελος, πες μας και ποιοι τα τσεπωσαν αφου εισαι τοσο σιγουρος :-)

• Απαντ. 314
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Δε θα κατσω να απολογηθω σε κανεναν, λυπαμαι :-)

Προφανως και θεωρεις οτι θα μπορουσαν να ειχαν διατεθει αλλου καλυτερα, αφου δεν επωφεληθηκες εσυ της επιδοτησης. Λογικο ειναι.

Α και με την αποσυρση, θεωρεις οτι ετσι σπρωχονται λεφτα στην ελληνικη οικονομια? Γιατι εγω θεωρω το αντιθετο, δηλαδη οτι ουσιαστικα ΒΓΑΙΝΟΥΝ λεφτα εκτος Ελλαδας (αφου απο εξω ερχονται ολα τα αυτοκινητα). Αλλα προφανως επειδη σε ενδιαφερει η αποσυρση και ισως να επωφεληθεις απο αυτη, θα ηθελες να ειχαν πεσει εκει τα γκαφρά. Λογικο ειναι, Ελληνας εισαι.

Και τελος, πες μας και ποιοι τα τσεπωσαν αφου εισαι τοσο σιγουρος :-)

Το εαν επωφελήθηκα της επιδότησης ή όχι δεν έχει σημασία με το εαν βλέπω ή όχι την πραγματικότητα. Δεν διάβασες το ποστ μου. είπα ότι θεωρώ το netbook σημαντική κίνηση ξεκάθαρα. δεν ενδιαφέρομαι για την απόσυρση, ένα παράδειγμα έδωσα, έστω θα μπορούσαν να είχαν διατεθεί στα σχολεία, για βιβλιοθήκες ή για οτιδήποτε ρε φίλε εκεί κολλάς? αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι αυτό που είπες περί Ευρωπαίων πολιτών κ 75% . Αυτό εξηγησέ το μου και άσε τα υπόλοιπα. Είπα ξεκάθαρα πως είναι σημαντικό το κουπόνι αλλά διαφωνώ με το θέμα της υπερτιμολόγησης. Δηλαδή θες να μου πεις ότι εσύ δεν έχεις πρόβλημα με το να δίνεις 450 ε για κάτι που αξίζει 300? ασχέτως με εαν τα λεφτά αυτά τα έβγαλες άμεσα ή έμμεσα από την τσέπη σου. έστω και εαν θες εσύ να πιστεύεις ότι στα χάρισε το κράτος τα κουπόνια και ήταν Θείο δώρο ακόμα κ έτσι να ήταν δε σε χαλάει το γεγονός ότι σε θεωρούνε χαζό? γιατί μόνο έτσι το καταλαβαίνω εγώ. πρέπει να θεωρείς κάποιον χαζό όταν του δίνεις αυτά που δικαιούται (κλέβοντας του τα μισά) και καπάκι να σ ευχαριστεί αυτός κιόλας.:X

Δε σου ζήτησε κανείς να απολογηθείς για τις απόψεις σου. Απλά είναι λάθος να πιστεύεις ότι τα 450 ήρθαν από το πουθενά. Από την τσέπη σου ήρθαν και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν το δέχεσαι.

"θα ηθελες να ειχαν πεσει εκει τα γκαφρά. Λογικο ειναι, Ελληνας εισαι" κ εφόσον δεν με ξέρεις και ούτε ξέρεις πως σκέφτομαι θα σε παρακαλούσα να λείπουν σχόλια τέτοιου τύπου.εκτός αν σκέφτεσαι εσύ έτσι όπότε θεωρείς ότι έτσι είναι και οι υπόλοιποι, οπότε πάω πάσο. σε λίγο θα μου πεις ότι τα λέω αυτά επειδή ζήλεψα το κουπόνι!!! βρε τι ακούμε .....

• Moderators
Δημοσ.

Γιατι σε Multirama/Eshop εχει ενα κατοσταρικο παραπανω? Μηπως ειναι κραχτης του pc1.gr? Μηπως δεν εχει αποθεμα ή εχει πολυ περιορισμενο? Λεω γω τωρα...

Δημοσ.
Γιατι σε Multirama/Eshop εχει ενα κατοσταρικο παραπανω? Μηπως ειναι κραχτης του pc1.gr? Μηπως δεν εχει αποθεμα ή εχει πολυ περιορισμενο? Λεω γω τωρα...

Για δες.> PC1

Eγώ προ λίγων ημερών πήρα το συγκεκριμένο ποντίκι απο το κατάστημά τους που ήταν ετοιμοπαράδοτο , το ειχε πολύ ποιό φθηνά απο τους υπόλοιπους και ολα καλά:-D

Δημοσ.
Στα 282 ευρώ που λέω είναι με την 6άρα μπαταρία http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200004964 ;)

Γραφει 6αρα στα χαρακτηριστικα ,αλλα στην αυτονομια λεει μεχρι 7ωρες ..

Κατι δεν παει καλα παντως με την τιμη του στα σιγουρα ..

Αν οντως ειναι με την 6αρα σε αυτη την τιμη μιλαμε για ΤΗΝ ευκαιρια.:whistle:

Δημοσ.

Καλημέρα!

Επειδή πρόκειται να πάρω κι εγώ ένα τέτοιο netbook, αλλά δεν έχω αποφασίσει ακόμα ήθελα να κάνω μερικές εκκλήσεις:

1. Αφήστε τους τσακωμούς κατά μέρος! Όλοι καταλάβαμε ότι το κράτος έχασε (ή μοίρασε ή δώρισε) λεφτά δίνοντας κουπόνια των 450ευρώ ενώ το κόστος των netbooks είναι 100 ευρώ λιγότερο, και μας δίνουν τα «και καλά δώρα», που όμως τα έχουμε προπληρώσει!

2. Αν κάποιοι από σας έχουν πάρει netbooks, να μας πούνε την γνώμη τους.

3. Αν κάποιοι από σας έχουν δει συγκριτικά ας τα παραθέσουν! Εμένα με ενδιαφέρουν τα 11.6΄΄ Asus και ACER, αλλά μου την σπάνε οι πιο αδύναμοι επεξεργαστές.

4. Η χρήση που το προορίζω (ως καθηγητής) είναι εκτός από τις εφαρμογές του σχολείου, για καμιά ταινία ή και κανένα παιχνιδάκι.

Ευχαριστώ!

Δημοσ.
Καλημέρα!

Επειδή πρόκειται να πάρω κι εγώ ένα τέτοιο netbook, αλλά δεν έχω αποφασίσει ακόμα ήθελα να κάνω μερικές εκκλήσεις:

1. Αφήστε τους τσακωμούς κατά μέρος! Όλοι καταλάβαμε ότι το κράτος έχασε (ή μοίρασε ή δώρισε) λεφτά δίνοντας κουπόνια των 450ευρώ ενώ το κόστος των netbooks είναι 100 ευρώ λιγότερο, και μας δίνουν τα «και καλά δώρα», που όμως τα έχουμε προπληρώσει!

2. Αν κάποιοι από σας έχουν πάρει netbooks, να μας πούνε την γνώμη τους.

3. Αν κάποιοι από σας έχουν δει συγκριτικά ας τα παραθέσουν! Εμένα με ενδιαφέρουν τα 11.6΄΄ Asus και ACER, αλλά μου την σπάνε οι πιο αδύναμοι επεξεργαστές.

4. Η χρήση που το προορίζω (ως καθηγητής) είναι εκτός από τις εφαρμογές του σχολείου, για καμιά ταινία ή και κανένα παιχνιδάκι.

Ευχαριστώ!

Mεταξύ Asus και ACER θα έλεγα asus!

Aν θέλεις με γρηγορότερο επεξεργαστή όπως λες kαι 11,6 θα πας ή στο turbo-x η στο multirama αλλα δεν ξέρω αν θα τα επέλεγα λόγω ποιότητας και αξιοπιστίας ! Τα +τους

1.Γρηγορότερος επεξεργαστής

2.Windows-xp που αναβαθμίζονται σε windows-7

Σα να σε βλέπω!!!!

Οταν θα δίνεις εργασίες στους μαθητές....θα παίζεις παιχνιδάκια να περνάει η ώρα; ;)

Δημοσ.
Mεταξύ Asus και ACER θα έλεγα asus!

Aν θέλεις με γρηγορότερο επεξεργαστή όπως λες kαι 11,6 θα πας ή στο turbo-x η στο multirama αλλα δεν ξέρω αν θα τα επέλεγα λόγω ποιότητας και αξιοπιστίας ! Τα +τους

1.Γρηγορότερος επεξεργαστής

2.Windows-xp που αναβαθμίζονται σε windows-7

Σα να σε βλέπω!!!!

Οταν θα δίνεις εργασίες στους μαθητές....θα παίζεις παιχνιδάκια να περνάει η ώρα; ;)

Η γυναίκα μου είναι καθηγήτρια!

Εγώ απλά θα επωφεληθώ λίγο στο σπίτι… ;)

Δημοσ.
Η γυναίκα μου είναι καθηγήτρια!

Εγώ απλά θα επωφεληθώ λίγο στο σπίτι… ;)

Λοιπόν εμένα ο ανηψιός μου πήρε ένα Toshiba netbook με το κουπόνι κανονικά,αλλά όταν πήγα σπίτι να τον σετάρω παρατήρησα το εξής:Το netbook αφού τρέξει σε μορφή αυτοματοποιημένης διαδικασίας κάποια αρχεία σου βγάζει ένα μήνυμα που σε ρωτάει αν θές να εγκαταστήσεις και ποιό λειτουργικό τα Windows XP ή το Λίνουξ.Αν επιλέξεις Windows XP σου βγάζει δεύτερο μήνυμα που λέει ότι επέλεξες ως λειτουργικό τα Windows XP και το Λίνουξ θα σβηστεί!!Καταλαβαίνετε ότι αυτό απέχει από τις προδιαγραφές που εκδόθηκαν γιατί εκεί εννοεί καθαρά θεωρώ ότι ο υπολογιστής θα έχει

δυνατότητα επιλογής και των 2 λειτουργικών (dual boot) και όχι δυνατότητα επιλογής εγκατάστασης ή του ενός ή του άλλου.Όσο για τα προγράμματα στα stick που υπάρχουν μέσα στην συσκευασία είναι όσα έχει αναρτήσει το παιδαγωγικό ινστιτούτο σε zip μορφή στην ιστοσελίδα.Εντωμεταξύ σε ένα φυλλάδιο στην συσκευασία γράφει ότι όποιος θέλει να βάλει και λίνουξ(μια προσαρμοσμένη ubuntoειδής διανομή)μπορεί να ανατρέξει σε ένα λίνκ που δίνουν.

Κάνω λάθος κάπου ή όντως θα έπρεπε να μπορούν να εγκασταθούν αυτοματοποιημένα και τα 2 λειτουργικά;;Τι έχετε δει όσοι έχετε πάρει στα χέρια σας (καθηγητές ή γονείς)κάποιο από τα netbooks αυτά;;Ρωτάω γιατί, αν χρειάζεται ,να του βάλω σε dual boot και κάποια version του Ubuntu..Ευχαριστώ και περιμένω διαφώτιση:-)

Δημοσ.
Λοιπόν εμένα ο ανηψιός μου πήρε ένα Toshiba netbook με το κουπόνι κανονικά,αλλά όταν πήγα σπίτι να τον σετάρω παρατήρησα το εξής:Το netbook αφού τρέξει σε μορφή αυτοματοποιημένης διαδικασίας κάποια αρχεία σου βγάζει ένα μήνυμα που σε ρωτάει αν θές να εγκαταστήσεις και ποιό λειτουργικό τα Windows XP ή το Λίνουξ.Αν επιλέξεις Windows XP σου βγάζει δεύτερο μήνυμα που λέει ότι επέλεξες ως λειτουργικό τα Windows XP και το Λίνουξ θα σβηστεί!!Καταλαβαίνετε ότι αυτό απέχει από τις προδιαγραφές που εκδόθηκαν γιατί εκεί εννοεί καθαρά θεωρώ ότι ο υπολογιστής θα έχει

δυνατότητα επιλογής και των 2 λειτουργικών (dual boot) και όχι δυνατότητα επιλογής εγκατάστασης ή του ενός ή του άλλου.Όσο για τα προγράμματα στα stick που υπάρχουν μέσα στην συσκευασία είναι όσα έχει αναρτήσει το παιδαγωγικό ινστιτούτο σε zip μορφή στην ιστοσελίδα.Εντωμεταξύ σε ένα φυλλάδιο στην συσκευασία γράφει ότι όποιος θέλει να βάλει και λίνουξ(μια προσαρμοσμένη ubuntoειδής διανομή)μπορεί να ανατρέξει σε ένα λίνκ που δίνουν.

Κάνω λάθος κάπου ή όντως θα έπρεπε να μπορούν να εγκασταθούν αυτοματοποιημένα και τα 2 λειτουργικά;;Τι έχετε δει όσοι έχετε πάρει στα χέρια σας (καθηγητές ή γονείς)κάποιο από τα netbooks αυτά;;Ρωτάω γιατί, αν χρειάζεται ,να του βάλω σε dual boot και κάποια version του Ubuntu..Ευχαριστώ και περιμένω διαφώτιση:-)

Είναι γνωστό πρόβλημα αυτό μετα toshiba. Δυο είναι οι λύσεις:

1) Εγκαθιστάς ubuntu μόνος σου.

2) Το πας στο επίσημο service της toshiba και σου βάζουν δική του (custom desktop remix) έκδοση του ubuntu.

Δες κι αυτά:

http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?p=74443#p74443

http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?p=75266#p75266

Υπάρχει και η τρίτη λύση του να κρατήσεις μόνο τα xp, εξάλλου δεν νομίζω πως θα παίζει ρόλο το λειτουργικό στο μάθημα.

• Moderators
Δημοσ.

Υπάρχει και η τρίτη λύση του να κρατήσεις μόνο τα xp, εξάλλου δεν νομίζω πως θα παίζει ρόλο το λειτουργικό στο μάθημα.

Γιατι να μην κρατησει μονο το Linux?

Αφου και εκει τα παντα δουλευουν, οπως φυσικα και τα βιβλια του υπουργειου μια χαρα προεγκατεστημενα ειναι και μια χαρα διαβαζονται. :-)

Αχ αυτη η νοοτροπια ειναι που μας εχει φαει...

Δημοσ.
Γιατι να μην κρατησει μονο το Linux?

Αφου και εκει τα παντα δουλευουν, οπως φυσικα και τα βιβλια του υπουργειου μια χαρα προεγκατεστημενα ειναι και μια χαρα διαβαζονται. :-)

Αχ αυτη η νοοτροπια ειναι που μας εχει φαει...

Εγώ δεν έχω πρόβλημα, μόνο το linux θα κράταγα. Αλλά πες τώρα στο παιδάκι πως δεν θα έχει msn όπως οι φίλοι του αλλά pidgin, ότι το pro δεν θα παίζει κλπ :mrgreen:

Δημοσ.

Παιδιά να ρωτήσω κάτι?

Εγώ δεν έχω παιδιά ακόμη, όμως έχω ανιψάκι που δεν έχει πάει ακόμη γυμνάσιο, αλλά γενικά με ενδιαφέρει το θέμα για να καταλάβω την "λογική του κράτους" για αργότερα (χεχε).

Η ερώτηση είναι η εξής:

Αν ένας γονιός (η θείος) θέλει να πάρει στο παιδί του/ή ανιψιό του ένα καλύτερο Computer και δεν τον ενδιαφέρει να "παγιδευτεί" στις προσφορές που έχουν βγάλει τα καταστήματα και προκειμένου να γίνει αυτό, είναι διατεθειμένος να διαθέσει εξ-ολοκλήρου το ποσό που δίνουν μέσω επιδότησης από την τσέπη του, μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο? Η είναι υποχρεωμένος να αγοράσει μέσω ενός από τα συμβαλλόμενα καταστήματα και ένα από τα διαθέσιμα Computer που έχουν εκεί?

Πχ. πείτε οτι ήθελα εγώ να αγοράσω στον ανηψιό μου ένα Mac Book Air (ακόμα πάει δημοτικό ο ανηψιός - υποθετική είναι η ερώτηση) που ζυγίζει 1.36 Kgr, και που μπορεί εκτος απο το MacOSX, να δεχτεί Windows και Linux, τί γίνεται? Μπορώ να το κάνω αυτό? Η δεν θα επιτρέψουν στο παιδί να το πάρει μαζί του στο σχολείο ως κάτι "διαφορετικό", ακριβό (κοστίζει αρκετά λεφτά το Mack Book Air)?

Το λέω αυτό επειδή θεωρώ οτι σε αυτές τις ηλικίες το βάρος του Laptop πιστεύω οτι είναι πολύ σημαντικό αλλά και το μέγεθος της οθόνης. Το MacBook Air θα είναι πανάλαφρο για Laptop, θα έχει δύναμη για όλα και θα έχει και σχετικά καλύτερη για τα μάτια 13" οθόνη (και μάλιστα τύπου LED που είναι οι καλύτερες σε ποιότητα) που σημαίνει οτι τα ματάκια του παιδιού δεν θα υποφέρουν με την 10" οθόνη ή και με μικρότερες (και ουτε και η μέση του παιδιού με περισσότερο βάρος για να κουβαλάει κλπ).

Η μόνη χαζομάρα είναι οτι θα έχει κάτι διαφορετικό το παιδί σε σχέση με τα άλλα αλλά, προσωπικά ακόμα και εάν δεν είχα τα λεφτά για ένα τόσο ακριβό Laptop που στο κάτω-κάτω της γραφής, μπορεί να πέσει και να σπάσει κλπ, ίσως το σκεφτόμουνα να μαζέψω σιγά-σιγά για όταν θα έρθει η ώρα να το χρειαστεί το παιδί....!!!! Δεν ξέρω αν είμαι υπερβολικός, αλλά θεωρώ το Βάρος και την Οθόνη απο τα πιό σημαντικά για ένα Laptop/computer σε αυτές τις ηλικίες. Απορώ γιατί δίνουν στα παιδιά Laptop με τόσο μικρές οθόνες (προφανώς λόγω και του συνεπαγόμενου μικρού τους βάρους, αλλά....!!!!). ( το βάρος του Laptop και η Οθόνη είναι περισσότερο σημαντικά για εμένα (για την προστασία του παιδιού) περισσότερο και από τις επιδόσεις του Laptop).

Τι να το κάνω αν έχω δώσει στον ανηψιό παράδειγμα ένα γρήγορο Laptop, αν χαλάσουν τα μάτια του και πάθει τίποτα η μέση του απο το "κουβάλα το Laptop κάθε μέρα στο σχολείο - μαζί με το βάρος των βιβλίων"...!!!

Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο? Η το απαγορεύει το κράτος? (και γιατί)?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...