Προς το περιεχόμενο

Μαθητικο Laptop

Georgis1987

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 314
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ακουστε να δειτε επειδη τα ειχα γραψει σε παλιοτερο post εδω μεσα..πραγματι εγινε υπερτιμολογηση και για αυτο κουμπωσαν και τα δωρα επανω στο μαθητικο..το θεμα ειναι οτι το (πρωην) υπουργειο ειπε 450ε ενω η πραγματικη αξια ειναι 299ε-350ε. Φαντασου οτι ενα που εχει 299ε τιμη πωλησης αγοραζεται χονδρικη στα 220ε.Αλλα πληρωνεις φορολογια για 450ε καταλαβες που ειναι το κλεψιμο και η κοροιδια?

Δημοσ.

το κράτος δίνει στις επιχειρήσεις 450 ευρώ. Και αυτές μας δίνουν netbook που στοιχίζουν(όχι κοστίζουν) 299 - 350 ευρώ, τσοντάροντας λίγα(σε αξία) δωράκια...

Δηλαδή υπάρχουν κάποιοι που τους φαίνεται φυσιολογικό αυτό και δεν καταλαβαίνουν πως μας κλέβουν;;;

Γιατί δεν μας δίνουν πιο αξιόπιστα, γρήγορα και δυνατότερα μηχανήματα χωρίς κανένα δώρο, για να μπορέσουμε να συγκρίνουμε στα ίσα τα netbook και όχι τα δώρα που προσφέρουν;;;

Δημοσ.

Διότι σκοπός της επιδότησης, πρωτίστως ήταν η τόνωση της αγοράς και κυρίως των μεγάλων αλυσίδων και μετά η εξοικείωση των παιδιών με την τεχνολογία. Για να καταλάβετε τι εννοώ. Είμαι δικαιούχος μίας επιδότησης αξίας 3000 - 5000 (χωρίς ΦΠΑ όπου θα τον πληρώσω) με δική μου συμμετοχή μόνο 20% επί του παραπάνω ποσού. Λόγω της εργασίας μου (δικηγόρος) δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις σε hardware. Μου λένε λοιπόν θα πρέπει να πάρεις ένα σταθερό και ένα φορητό καθώς και κάποια άλλα περιφερειακά π.χ 1 πολυμηχανήμα συνολικής αξίας όλων τουλάχιστον 3.600 (3000 + 19%). αλλιώς δεν θα πάρεις επιδότηση. Πείτε μου λοιπόν τι λογική διαχείρισης οικονομικών πόρων (δικών μας χρημάτων) είναι αυτή που εγώ για να μη χάσω την επιδότηση θα πρέπει να πάρω την super duper κάρτα γραφικών 5870 + ι7 860, ssd σκληρό και 24 ή 26 οθόνη, 1000watt τροφοδοτικό κ.α. έτσι ώστε να καλύψω τις ελάχιστες απαιτήσεις του προγράμματος και να συμμετάσχω σ' αυτό. Μήπως θα γράφω καλύτερα ή γρηγορότερα τα εξώδικα και τις αγωγές επειδή θα έχω σε sli τιςδυνατότερες κάρτες γραφικών και τους γρηγορότερους τετραπύρηνους;

Και το καλύτερο. Αποτάνθηκα σε ένα-δύο μικρούς προμηθευτές για να πάρω προσφορά αλλά μου είπαν περιληπτικά ότι οι μεγάλοι τροφοδότες των μεγάλων ελληνικών αλυσίδων πληροφορικής δεν έχουν ιδιαίτερα αποθέματα για να μας δώσουν σε λογικούς χρόνους τα υλικά διότι τα έχουν κλείσει οι αλυσίδες. Πράγματι από την Τρίτη προσπαθούσα καθημερινώς και πολλαπλώς να επικοινωνήσω με το συγκεκριμένο τμήμα του ΠΛΑΙΣΙΟΥ και ήταν αδύνατο λόγω φόρτου εργασίας αυτού (μόλις σήμερα το απόγευμα επικοινώνησαν μαζί μου αλλά τους έστειλα αφού το πρόγραμμα πήρε παράταση μέχρι 30/11, έληγε στις 9 του μηνός αρχικά). Γι' αυτό η πρώην κυβέρνηση έφαγε τέτοια σφαλιάρα.

ΥΠ. Για εμένα το σωστό θα ήταν να υπήρχε μία σταθερή επιδότηση 500-600 ευρώ το έτος για τα επόμενα 5 με 7 χρόνια (ιδιαίτερα για κάθε νέο επιστήμονα και ακόμα περισσότερο ελεύθερο επαγγελματία θα ήταν ιδιαιτέρως πολύτιμα, ενώ το ποσό θα έμενε πρακτικά το ίδιο) έτσι ώστε και ενήμερος να είναι τεχνολογικά αλλά και μία σταθερή και μακρόχρονη ροή πόρων να εξασφαλιστεί στην αγορά δίνοντας συγχρόνως την δυνατότητα και στους μικρότερους πωλητές να συμμετάσχουν στην διαδικασία.

Δημοσ.

Καλά εκτός των άλλων των γνωστών που έχουν αναφερθεί ετοιμαστείτε για τρελό γέλιο.

Τα μηχανάκια είναι υποχρεωμένα να έχουν dual boot σε Linux και Win βάσει των προδιαγραφών της ΕΣΠΑ.

Ψαχτείτε να δείτε πόσα θα επιστρέψουν στις εταιρίες τους διότι δεν είναι εντός προδιαγραφών.....

Για παράδειγμα....πετάει ένα ωραίο μηνυματάκι πως όταν κάνεις εγκατάσταση τα Win θα διαγράψει οριστικά το Linux......B):cool:B)

• Moderators
Δημοσ.
Aυτό κατάλαβες?

Ναι.

Δεν σου κάνει εντύπωση πως όλα τα netbook που έκαναν student ήταν τα υποδεέστερα και τσίμα τσίμα πληρούν τις προδιαγραφές?

Δεν υπαρχει τσιμα τσιμα, υπαρχει πληρω ή δεν πληρω ΤΕΛΕΙΑ.

Γιατί δεν έχει ούτε ένα τον επεξεργαστή N280????

Ψαξε καλυτερα.

Γιατί φέρνουν τα BRAND netbook 16αρια με τον υποδεέστερο επεξεργαστή (ουτε καν τον Ν270)και όχι με τον N280 που υπάρχει η έκδοση αυτή?????

Δεν υπαρχουν netbook 16ρια.

Στη περιπτωση που εννοεις 11,6ρια, εισαι σιγουρος οτι μεχρι τωρα ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ κυκλοφορουν με καλυτερο επεξεργαστη απο τους Z? (και οχι τους Ν). Για ξαναψαξε...

Για να μας κάνουν ''δώρα"????? Ακου δώρα? που τα πουλάνε αυτά?????

Μη παρεις δωρακι αν δε θες.

Θα προτιμούσα να του έβαζε το υπουργείο χέρι , να τους είχε πάρει τιμές για συγκεκριμένα μοντέλα και ας έδινε και λιγότερη επιδότηση ώστε να εξοικονομήσουν χρήματα και για άλλες τέτοιες ενέργειες!!!!!!!

Εγω οχι.

Γιατι θεωρεις οτι αυτο που πιστευεις ειναι το καλυτερο σονυ και καλα?

ΥΓ Αυτό με τα δώρα δεν κατάλαβα,, είναι σαν τα συμβόλαια των κινητών που πληρώνοντας παραπάνω πάγιο σου λέει ότι έχεις και τάδε ''δωρεάν'' χρόνο ομιλίας:X τι δωρεάν ρε φίλε τα πληρώνω, δεν δίνω γι'αυτό το λόγο παραπάνω πάγιο???????

Ελεος δηλαδή:X

Οχι ρε, δε τα πληρωνεις. Εβγαλες εστω 1 ευρω απο τη τσεπη σου για το netbook?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:48 ----------

Καλά εκτός των άλλων των γνωστών που έχουν αναφερθεί ετοιμαστείτε για τρελό γέλιο.

Τα μηχανάκια είναι υποχρεωμένα να έχουν dual boot σε Linux και Win βάσει των προδιαγραφών της ΕΣΠΑ.

Ψαχτείτε να δείτε πόσα θα επιστρέψουν στις εταιρίες τους διότι δεν είναι εντός προδιαγραφών.....

Για παράδειγμα....πετάει ένα ωραίο μηνυματάκι πως όταν κάνεις εγκατάσταση τα Win θα διαγράψει οριστικά το Linux......B):cool:B)

Δεν ειναι υποχρεωμενοι να εχουν dual boot... Μπορει στο φλασακι να παρεχεται λογισμικο το οποιο ΘΑ μετατρεψει τον υπολογιστη σε dual boot με αυτοματοποιημενη διαδικασια.

Εισαι σιγουρος οτι ολοι το γνωριζουν αυτο?

Παντως δεν ειναι και τοσο δυσκολο να κανει κανεις τη σημερον ημερα dual boot XP/Linux...

Στο δια ταυτα, εγω σημερα παραλαμβανω μαζι με την αδερφη μου, για να δουμε...

Δημοσ.
...................................................

Τελείως άκυρα όλα οσα λες...δυστυχώς!!!!

Δεν θα αναλωθώ σε επανειλιμένα quote διότι θα πρέπει να βάλω πολλά.......

Και στο κάτω κάτω δεν έχει σημασία........

Οποιος κατάλαβε κατάλαβε ας εχει ο καθένας τη γνώμη του

Το μόνο για τα 16άρια που λέω ενοώ 11άρια , λάθος του τυπογραφείου , ασφαλώς και δεν ενοώ 16άρια.;)

Δημοσ.

Δεν ειναι υποχρεωμενοι να εχουν dual boot... Μπορει στο φλασακι να παρεχεται λογισμικο το οποιο ΘΑ μετατρεψει τον υπολογιστη σε dual boot με αυτοματοποιημενη διαδικασια.

Παντως δεν ειναι και τοσο δυσκολο να κανει κανεις τη σημερον ημερα dual boot XP/Linux...

Σε μερικά netbooks δεν είναι και τόσο εύκολο γιατί θέλουν third party drivers (για wifi και audio κυρίως) που δεν υπάρχουν πουθενά σαν μεμονομένα πακέτα!

Υπάρχει λίστα συμβατότητας στο wiki του ubuntu αλλά δεν νομίζω να την κοιτάει και κανείς.

Πάντως έχουν αναφερθεί προβληματικά toshiba (προβληματικά όσον αφορά το dual boot) :

http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?p=74443#p74443

Δημοσ.

Σε καμμια αλλη χωρα εγινε αυτο η παλι παγκοσμια πρωτια? Νομιζω στην αγγλια που ειχα δει τα δινανε στα σχολεια δανικα στο καθε παιδι και οχι να τα πουλανε μετα στη γωνια .... (Τ)εσπα.

Δημοσ.

Μα με συγχωρείς , το ίδο το Υπουργείο , σε σημερινή επικοινωνία όσο και η ΕΣΠΑ , ήταν κατηγορηματικοί πως το μηχάνημα πρέπει να είναι Dual Boot.

Μάλιστα η Toshiba έτρεξε να ανεβάσει ειδικό ? πρόγραμμα για την ενεργοποίηση ? του.

Βέβαια το αρχείο που πας να κατεβάσεις απο το link που δόθηκε είναι..........1gb!!!! άρα το Ubuntu ολόκληρο συν κάτι ακόμη....

• Moderators
Δημοσ.

Νεα απο το μετωπο:

Παρελαβα το Acer Aspire One 751H.

Ειχε μεσα τα προγραμματα του υπουργειου καθως και ολα τα βιβλια, μαζι με Acrobat Reader και pdf reader στο Linux.

Φυσικα ηταν Dual boot με λιστα επιλογης κατα την εκκινηση.

Ολοι οι Drivers ηταν περασμενοι, και στο Ubuntu και στα XP.

Ενεργοποιησα και το McAfee Security και μου εδειξε οτι το Licence ισχυει για 3 χρονια ακριβως απο σημερα, οποτε ολα οκ.

Υπηρχε δοκιμαστικη εκδοση του MS Office 2007 στα ΧΠ, καθως και Open Office GR και στα 2 λειτουργικα.

Το τελευταιο flash player ηταν εγκατεστημενο, οπως και ολα τα σχετικα προσφατα updates.

Μαζι δωθηκε και ενα αδειο φλασακι 4GB.

Θα κανω καποιες δοκιμες για HD video decoding απο το GMA500 αυριο.

PS: Ειχε προεγκατεστημενο και το MSN (Windows Live Messenger) :lol: :lol: :lol:

• Moderators
Δημοσ.

Προφανως :P

Α, και στο boot menu εχεις ΤΡΙΑ δευτερολεπτα να επιλεξεις λειτουργικο... μετα φορτωνει μονο του Linux!

Δημοσ.
Προφανως :P

Α, και στο boot menu εχεις ΤΡΙΑ δευτερολεπτα να επιλεξεις λειτουργικο... μετα φορτωνει μονο του Linux!

καλα αυτο το αλλαζεις...:P

αυτο βασικα εγινε γιατι πρωτα εβαλαν τα windows και μετα το linux οποτε κανει boot με το lilo/grub που εχει by default το linux.

• Moderators
Δημοσ.

Κοιτα με Ubuntu δεν ειχα ασχοληθει, παντως στα Mandriva ο Grub ειχε λιγο διαφορετικη εμφανιση, αλλα παρολ αυτα το πιθανοτερο ειναι πως ετσι εγινε :-)

Και ναι βρε, το ξερω οτι αλλαζει... αλλα το καθε α γυμνασιοπαιδακι και οι γονεις του το ξερουν?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...