Προς το περιεχόμενο

Πληροφορίες για πανεπιστημια στο εξωτερικο.

spook

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παρακαλω οποιος ξερει κατι για το συγκεκριμενο θεμα,ας βοηθεισει!

πληριοφοριες σχετικα με ποια πανεπιστημια,διδακτρα,προυποθεσεις...και οτι αλλο μπορειτε να δοσετε

Δημοσ.

Χώρες: Αμερική και Αγγλία

Αντικείμενο: γενικά και απεριόριστα

όσα περισσότερα πανεπιστήμια ή κολλέγια μου πείτε τόσο το καλήτερο.

Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων.

Δημοσ.

να προσθεσω οτι καλα τα ranks αλλα αυτες οι λιστες δεν ανταπκρινονται 100% στην πραγματικοτητα, ουτε οτι ειναι 100% αξιοπιστες

ειναι απλα καποιες λιστες με καποια κριτηρια δεν αντικατροπτιζουν ολη την εικονα για μια σχολη σε ενα πανεπιστημιο

Δημοσ.

Οι λίστες καλές είναι, προφανώς δεν ανταποκρίνονται πάντα στην πραγματικότητα, αλλά εκτός αν θές να ασχοληθείς ακαδημαικά, τελικά μετράει το όνομα του πανεπιστημίου σαν σύνολο, και όχι πιθανόν ότι ένα department είναι καλύτερο σε κάποιο λίγο πιο χαμηλό πανεπιστήμιο. Αμερική τα δίδακτρα είναι πολλά είτε προπτυχιακά είτε μεταπτυχιακά και κινούνται γύρω στα 25 με 40 χιλιάδες δολάρια τον χρόνο. Σε αυτά βάζεις την περίθαλψη και το κόστος της ζωής, δηλαδή να υπολογίζεις γύρω στα 50 με 80 χιλιάδες δολάρια τον χρόνο. Είτε πρέπει να πηγαίνεις για ένα χρόνο master είτε να παίρνεις υποτροφία (είτε να έχεις πάρα πολλά και να τα δίνεις) αλλιώς για 4 χρόνια βασικών σπουδών είναι πολύ υψηλό το κόστος.

Αγγλία από την άλλη είναι πιο φθηνά τα δίδακτρα (εξαρτάται βέβαια από το πανεπιστήμιο) γιατί τα πληρώνει η ευρωπαική ένωση (με κάποιες εξαιρέσεις...αν πχ θες να κάνεις ΜΒΑ στο LBS πρέπει να τα σκάσεις χοντρά, δεν διευκρινίζεις τι θες). Πιο κοντά, πιο εύκολα μετακινείσαι, περισσότεροι έλληνες (αν αυτό σε απασχολεί καθόλου) αλλά σε καμία περίπτωση στο επίπεδο της αμερικής..

Δημοσ.

Γεία σας

σκοπευώ να σπουδασω στο εξωτερικο "Ηλεκτρολογος Μηχανικων & Μηχανικων Πληροφορικης" οποιος μπορει να μου δοσει καποια σιμβουλη για καποιο καλο πανεπιστημιο και τι θα χρειαστει.

Οσες περισοτερες πληροφοριες μου πειτε τοσο το καλυτερο!

Ευχαριστω!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...