kfyros Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Αυτά ισχύουν εδώ και δυο χρόνια... Θα πρέπει να προσέχετε που σττέλνετε SMS για κληρώσεις -διαγωνισμούς κλπ. γιατί σχεδόν όλα πλέον δουλεύουν με αυτή την τακτική. Όταν στέλνεις SMS ενεργοποιείς ΕΣΥ την υπηρεσία που θα σου στέλνει διαφημιστικά μηνύματα με χρέωση σου, και πρέπει να στείλεις ένα SMS διακοπής για να την διακόψεις. Δεν υπάρχουν μηνύματα που να ξεκινήσουν να σε χρεώνουν χωρίς εσύ να έχεις ενεργοποιήσει κάποια υπηρεσία. Απλά πρέπει να ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ που στέλνετε μηνύματα και τι γράφουν οι όροι των διαγωνισμών.. Όσον αφορά το μήνυμα από τα Multirama, αυτό γίνεται σε συνεργασία με τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας. Οι εταιρίες κινητής έχουν αυτό το δικαίωμα να στέλνουν διαφημιστικά μηνύματα στους συνδρομητές τους που δεν έχουν απόρρητους αριθμούς (διαβάστε τις συμβάσεις που έχετε υπογράψει όλοι όσοι έχετε κινητό). Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λήψη διαφημιστικών μηνυμάτων από τις ρυθμίσεις δικτύου του provider που χρησιμοποιείτε. Επίσης μπορείτε να δηλώσετε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ότι δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε διαφημιστικό ή άλλο υλικό κλπ. , ώστε να μην σας στέλνουν γενικότερα διαφημιστικά.
mariav Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Δηλαδη, kfyros λες οτι οι εταιρείες δινουν τον αριθμο κινητου μας, σε αλλες εταιρείες ασχετες με σκοπο την ληψη διαφημιστικών μηνυματων!! Αυτο ειναι και παρανομο και μηννννννυσιμο.. Βεβαιως η ιδια η cosmote και η καθε cosmote εχει ας πουμε το δικαιωμα να σου στειλει καποιο sms για προσφορες κλπ, αλλα σε καμια περιπτωση δεν εχει το δικαιωμα να δωσει τον αριθμο σου, ουτε στα multirama, ουτε στο hondo center ουτε πουθενα Αν ηταν τοτε, δε θα καναμε αλλη δουλεια, θα σβηναμε συνεχως spam απο το κινητο μας. Επισης αυτο το θεμα δεν ανοιχτηκε επειδη καποιος απο μας ενεργοποιησε καποιου ειδους υπηρεσια, αλλά αντίθετα επειδη δεχτηκε καποιο sms χωρις να εχει ουδεμια σχεση με το mulirama ή καποια θυγατρικη του (εγω τουλαχιστον). Μη πεταμε ασχετα, απλα και μονο για να το παιξουμε φωστήρες. υγ: εγω εχω ζητησει απορρητο το κινητό μου. so? Και να συμπληρωσω, οτι αν ηταν αλλο ενα αθώο διαφημιστικο sms δε θα ειχε γινε τοσο θεμα στο ιντερνετ, (ειδα αναλογη αναρτηση και σε γνωστο blog αλλά και αλλου). Αρα, προβληματισε γενικα σαν sms.
kfyros Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Σχετικό Link για το spam στην αρχή προστασίας δεδομένων. http://www.dpa.gr/portal/page?_pageid=33,20920&_dad=portal&_schema=PORTAL Μαρια , διάβασε λίγο τη σύμβαση που έχεις υπογράψει με την εταιρία κινητής. Θα εκπλαγείς με αυτά που λέει (και έχεις υπογράψει). Κατά πόσο είναι νόμιμα ή όχι, κλάφτα Χαράλαμπε... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 02:14 ---------- πχ. διαβάστε την παράγραφο 6.1 στην σύμβαση παροχής υπηρεσιών της vodafone http://www.vodafone.gr/portal/client/cms/viewCmsPage.action?pageId=4341&menuId=4452 Σημειώνω το παρακάτω H VODAFONE δικαιούται επίσης, εφόσον έχει τη συγκατάθεση του Συνδρομητή, να επεξεργάζεται ή και να ανακοινώνει Προσωπικά Δεδομένα του σε τρίτους για την διαφημιστική προβολή των προϊόντων και υπηρεσιών της ή επιχειρήσεων με τις οποίες αυτή έχει συνεργασία, την έρευνα αγοράς ή άλλη παρόμοια δραστηριότητα και την προώθηση από απόσταση προϊόντων ή υπηρεσιών δικών της ή τρίτων.
mariav Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 οχι δε θα κατσω να την διαβασω, εγω ξερω οτι ειναι παρανομο να εκχωρει τα προσωπικα μου δεδομενα σε τρίτους. Μονο η ιδια εχει δικαιωμα να μου στελνει sms και οι εταιρειες που ανηκουν στον ομιλο της πχ για τον OTE ειναι η cosmote, otenet κλπ. Αν εσυ εχεις καποια ενσταση σε αυτο, μπορεις να κανεις ενα screenshot απο τους ορους χρησης της δικης σου εταιρειας κινητης, που να λεει οτι η cosmote και η καθε cosmote μπορει να δωσει τον αριθμό σου και τα στοιχεία σου σε ασχετες εταιρειες. edit: Σε αυτο που παρεθεσες οπως σωστα γραφει, αναφερει σε τριτους που ομως εχουν σχεση με τα προιοντα της οχι πχ ξαφνικα να αρχισω να δεχομαι μηνυματα για ξενοδοχεια στο Ζιμπαμπουε κλπ.. Μη ξεχνας οτι κατι τετοιο ειχε γινει εν οψει ολυμπιακων αγωνων, οπου η cosmote και η alpha bank ηταν χορηγοι, και ξαφνικα ενα σωρο συνδρομητες της cosmote βρεθηκαν να εχουν προεγκριμενη πιστωτικη καρτα απο την alpha bank η οποια ειχε και το ΑΦΜ τους και ολα , χωρις να τα εχουν δωσει ποτέ. Και τοτε ειχαν πεσει καταγγελίες, και μαλιστα χαρις καποιων πολιτων (καμια 10αρια που εκαναν επωνυμοι καταγγελια) η alpha πληρωσε μεγαλο προστιμο. (αν θες ψαξε στο νετ, με ολες τις λεξεις κλειδια: alpha bank, καρτες, cosmote, προστιμο, καταγγελία, και θα δεις το θεμα στο οποιο αναφερομαι). Αν εχει γινει και εδω κατι τετοιο παρανομως, τοτε πρεπει να γινει κατι. Ετσι δεν ειναι? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 02:26 ---------- Και εν πασει περιπτωσει εσυ με ποιον εισαι? :cool::cool:
kfyros Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Δεν παίρνω κάποιο μέρος. Απλά διαβάζω πάντα τι υπογράφω. Προσωπικά δεν με ενοχλούν , γιατί κάποιες φορές θέλω να ενημερώνομαι για κάποια πράγματα.Ούτε το μήνυμα από τα multirama ήταν κάτι ενοχλητικό (το έλαβα και σε email). Αν κάποια στιγμή αρχίζουν να γίνονται ενοχλητικά, θα τους πάρω τηλέφωνο να με βάλουν στην black list τους, και θα απενεργοποιήσω τη λήψη τέτοιων μηνυμάτων στις ρυθμίσεις δικτύου της vodafone (έχουν όλοι οι providers τέτοιες ρυθμίσεις). Πολύ περισσότερο με ενοχλεί η απίστευτη σπατάλη χαρτιού για φυλλάδια και άλλες τέτοιες μαλακίες ή τα διαφημιστικά φαξ που έρχονται στο γραφείο , και οι καραγκιόζηδες που κολλάνε αυτοκόλλητα στις πόρτες και στους τοίχους.
Evgenios1 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Πολύ περισσότερο με ενοχλεί η απίστευτη σπατάλη χαρτιού για φυλλάδια και άλλες τέτοιες μαλακίες ή τα διαφημιστικά φαξ που έρχονται στο γραφείο , και οι καραγκιόζηδες που κολλάνε αυτοκόλλητα στις πόρτες και στους τοίχους. Δε θα πιασω κανα να κολλαει η και να πεταει διαφημιστικα στην εισοδο.... ΘΑ ΤΟΝ ΣΠΑΣΩ ΣΤΟ ΞΥΛΟ.
liopyr Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Δε θα πιασω κανα να κολλαει η και να πεταει διαφημιστικα στην εισοδο.... ΘΑ ΤΟΝ ΣΠΑΣΩ ΣΤΟ ΞΥΛΟ. Ναι, θα δείρεις τον πιτσιρίκο που θα δουλεύει για 15€. Αυτό θα πει οικολογική συνείδηση...
butters Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Ο xpapias είχε σωστή τοποθέτηση. Καποιες παρατηρήσεις και από μένα χωρίς διάθεση αντιδικίας: Καλώντας στο 801 11 15000 (γραμμή εξυπηρέτησης πελατών Multirama) ενημερώθηκα ότι η αποστολή έγινε από τα Multirama στα πλαίσια members' club, με έκπτωση στο αναφερόμενο laptop. Τι πιο λογικό να καλέσεις την ίδια την εταιρεία για να ενημερωθείς σχετικά. Αν έχετε αμφιβολίες, μπορείτε να το κάνετε και οι ίδιοι αντί για να βασίζεστε σε posts τρίτων (συμπεριλαμβανομένου και του δικου μου). Εγώ δέχθηκα SMS από τα Multirama έχοντας δώσει τον αριθμό του κινητού μου, ο αδερφός μου όχι γιατί δεν τον είχε δώσει ποτέ. Από την άλλη πλευρά, είναι εποικοδομητικό για τη Multirama να χρησιμοποιεί νούμερα για members' club χωρίς να τα έχει στην κατοχή της από τους πελάτες της; Για ποιο λόγο; Για να γίνει αποδέκτης μηνύσεων ή να αποκτήσει αρνητική εικόνα στην αγορά; Όσο για το κέντρο μηνυμάτων, χρησιμοποιώ υπηρεσίες web2sms (skype κλπ) και το κέντρο είναι αριθμός εξωτερικού, χωρίς να επηρεάζει το κείμενο και την παράδοση των SMS που στέλνω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.