Προς το περιεχόμενο

Άρθρο σε εφημερίδα

noas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.Έχω ένα πρόβλημα και πιστεύω ότι μπορείτε να με βοηθήσετε. Λοιπόν θα γράφω κάποια άρθρα σε μια εφημερίδα(δωρεάν διανομής σαν την άθενς βόις :-)) που θα κυκλοφορήσει στην Αθήνα σε λίγες μέρες. Το αφεντικό μου είπε ότι θα μου αγοράζει το άρθρο 73.5 ευρώ και με κάτι φόρους θα μου δίνει 50 ευρώ στο χέρι. Επειδή δεν είμαι του χώρου δε ξέρω μήπως είναι λίγα. Ξέρει κανείς τι παίζει με λεφτά? :rolleyes:

Ευχαριστώ

Δημοσ.

μάκη, εσύ είσαι;

(φλασιά από πρόσφατη συζήτηση που είχα για το θέμα)

Χμ...είσαι νέος και πρωτοεμφανιζόμενος, και σε όχι και μεγάλη εφημερίδα.

Μια χαρά πολλά θα παίρνεις. Στο χέρι σου είναι αν θα πας αργότερα για περισσότερα.

(έχω ακούσει για 1κ+ για ένα άρθρο κάθε βδομάδα σε κυριακάτικο φύλλο εφημερίδας, αλλά ο τύπος ήταν όνομα)

• Members
Δημοσ.

Αν δεν με απατά η μνήμη μου (που δεν αποκλείεται καθόλου), πριν από καμιά 10ετία που το έκανα κι εγώ για ένα φεγγάρι, έπαιρνα (τω καιρώ εκείνω) γύρω στις 10 χιλιάδες δραχμές το κομμάτι (με έκταση 2-4 σελίδες περίπου).

Επίσης, πριν από καμιά 5αετία, σε περιοδικό του ΔΟΛ έχω την εντύπωση πως χρέωναν 50 ευρώ το κομμάτι (αλλά αυτό δεν το ξέρω από προσωπική πείρα).

Γενικά είναι λίγο σχετικό το ζήτημα, καθώς εξαρτάται και από το μέγεθος του κειμένου (συνήθως πάει με λέξεις).

Εντάξει, αν είσαι όνομα είναι τελείως άλλη φάση και δεν πιάνεται - εκεί ζητάς όσα θέλεις, υποθέτω :P

Δημοσ.

Οντως πληρωνουν αυτες οι εφημεριδες?

Υπαρχει freelance αρθρογραφια αλα ελληνικα?

Οι μονες ιστοριες που εχουν φτασει στα αυτια μου, ειναι για λαμογιές, για αφεντικα που ξεχνανε να πληρωσουν, που καθυστερουν τις πληρωμες κλπ.

Μακαρι να ειμαι λαθος, να εχω πεσει σε εξαιρεσεις σε οσα ακουω.

Tι ειδους αρθρα γράφεις, ή σου ζητησαν να γράφεις?

Δημοσ.

Δηλαδή, από ότι βλέπω καλά είναι...άντε να δούμε

Μακάρι να ήταν καθημερινή. για 1000 ευρώ και κωλοτούμπες θα έκανα και όχι να λέω αν είναι πολλά ή λίγα.κανά 2 κατοστάρικα το μήνα.

Σας ευχαριστώ πάντως

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

Μπορει καποιος να μου πει, αν γνωριζει, πως ακριβως δουλευει αυτο το συστημα με την αρθρογραφια?

Γραφουν οι αρθρογραφοι απο μονοι τους πανω σε συγκεκριμενα θεματικα πλαισια(οχι ασχετα με τη θεματολογια του περιοδικου) ή μονο για οτι θεμα τους ζητησει η διευθυνση του περιοδικου;

Τι συμβαινει συνηθως;

Κι επιπλεον:

αντε κι εγραψες ενα αξιολογο αρθρο. Ποσες πιθανοτητες εχει να μη δημοσιευτει?

Γιατι αν ειναι πολλες οι πιθανοτητες μη δημοσιευσης, δεν λεει να γραφεις και να πετιουνται στο καλάθι, και τελικα να δουλευεις για το τσαμπα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...