stemac Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Εδω και καιρο σκεφτομαι μηπως παρω ενα netbook μιας και η αυτονομια, μικρο μεγεθος ειναι οτι πρεπει για το πανεπιστημιο και για το πηγε - ελα με πλοια κτλπ. Βεβαια ως κλασικος ελληνας θελω τα παντα, του τεστιν θελω να μη βγαζω τα ματια μου και να μπορω να βλεπω και τα 720p μου. Λοιπον νομιζω βρηκα μια λυση στο samsung nc20: 12.1" (1280 x 800) διαστασεις πολυ κοντα στα κλασικα 10.1" netbooks μπαταρια στις 5.5-6 ωρες. Θεωρω οτι με αυτες τις inches και resolution μπορω να διαβασω pdf, word και να σερφαρω χωρις να εχω αγκαλια το scroll up/down και να βγαζω τα ματια μου. Playback? αντιθετα απο τα περισσοτερα netbooks δεν εχει atom επεξεργαστη αλλα τον VIA Nano U2250 / 1.3 GHz. Λιγο που lurkara ειδα οτι τα 720p τα τραβαει μια χαρα (και σε ενα site λεγαν και για 1080p αλλα αμφιβαλλω). Ομως εχει ενα προβληματακι με high bitrate 720p streaming (youtube) εκει παιζει να κολλαει λιγο, αλλα μικρο το κακο. Aπο ζεστη δε φαινεται να εχει προβλημα και το design του ειναι καλο.. Το μονο κακο ειναι οτι κατω απο το μεγαλο touchpad εχει ενα μονοκομματο left/right button (δε με πολυ νοιαζει να πω την αληθεια). Το λοιπον ξερει κανεις περισσοτερες πληροφοριες για τον εν λογο netbook / επεξεργαστη? Εχει να προτινει κανεις καποιο καλυτερο (χωρις να κατεβει / υπερβει τις 11" / 13" αντιστοιχα, τουλαχιστον 5 ωρες αυτονομια και να μπορει να παιζει 720p. Samsung NC20 Samsung NC20 Specifications ps. μπαινω σπανια οποτε το να διαβασω ολα τα μεγαλα threads ειναι αρκετα δυσκολο/χρονοβορο, με το search παλι δε βρηκα οτι χρειαζομουν.
21century Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Επειδη εχω κολλησει μτα τα 12,1 ιντσες φορητα και λιγουρευτηκα τοσο αυτο της msi οσο και τα υπολοιπα, θεωρω οτι αυτο ειναι πολυ δυνατο αλλα η τιμη ειναι που παιζει καθοριστικο ρολο, αρα ενα κοστος κοντα στα 399 ειναι πολυ καλα, βλεπω οτι τα περισσοτερα το υπερβσινουν, αναμενεται και το πολυ φθηνοτερο της hp...
lagoudakis Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 καλο μηχανακι με ενα βασικο μειον...την απουσια σερβις και αντιπροσωπειας,εκτος αν αλλαξε κατι και δεν το πηρα χαμπαρι
pctechgr Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Απ οτι ξέρω σύντομα θα φέρνει και η Ελληνική αντιπροσωπεία φορητούς
stemac Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 καλα ετσι και αλλιως απο αγγλια θα το παρω, εδω δεν εχω δει να εχουν φερει καν το nc10 τωρα κοιταω και το Lenovo IdeaPad S12 που εχει (η θα επρεπε να εχει γτ δε βλεπω να αναφερεται) το NVIDIA's Ion chipset για τα γραφικα. Βεβαια ο n270 μας κανει νερα, λεω εγω τωρα χωρις να ξερω στη πραγματικοτητα αλλα απο οσο εχω δει σε reviews ο via nano με τα intergrated στα ιδια θα ειναι με τον n270 με τον ion (οσοι ασχολειστε με αυτα εχετε το δικαιωμα να με e-μουντζωσετε ^^). Ασε που καλα μη πας να παιξεις κανα σοβαρο παιχνιδι.. για decoding αν δε κανω λαθος πιο πολυ η cpu μετραει. Μπορει καποιος να επιβαιβεωσει / διαψευσει τα παραπανω?
Draculina Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Το είχα για λίγο το samsung nc20. Δεν έχω πολύ εμπειρία σε νετμπουκ για να το συγκρίνω, πάντως σε σύνολο για την τιμή του μου φάνηκε πολύ καλό. Το πληκτρολόγιο είναι αξιοπρεπές, η οθόνη επίσης, η αυτονομία του εξαιρετική (πιάνεις και το 6ωρο) και η ποιότητα του επίσης αξιοπρεπής για τα λεφτά του. Και είναι και ομορφούλικο. Δεν το έβαλα σε εξωτερική οθόνη να παίξω video, στην δική του πάντως για office/internet/video (720p) είναι μία χαρά. Είναι εντελώς αθόρυβο (αυτά δεν έχουν κανένα ανεμιστήρα μεσα??Δεν ακούγεται τπτ!) και τοχεις άνετα πάνω σου από άποψη ζέστης. Το touchpad όντως δεν είναι το καλύτερο, αλλά να σου πω σε κανένα 12αρι (κανονικό λαπτοπ με άλλη κατηγορία τιμής) δεν έχω δει touchpad που να μπορείς να χρησιμοποιήσεις για ώρα χωρίς να σου σπάσει τα νεύρα.
stemac Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 720p video και stream λες τραβαει οκ να φανταστω και με 1-2 προγραμματακια ανοικτα κανα browser κτλπ? 1080p δοκιμασες (με κανα coreavc, αν βοηθαει στο συγκεκριμενο). Γενικα για το μεγεθος του και το βαρος του ειναι οντως τοσο φορητο; ή αναγκαζοσουν να του συμπεριφερεσαι σαν ενα μικρο laptop? (ελπιζω να καταλαβαινεις τι εννοω ) Εγω πχ μπορει να θελω να το εχω μεσα σε μια σκληρη θηκη και μεσα στο 'σακιδιο' χυμα μαζι με βιβλια.. Τελευταια ερωτηση: απο το εξωτερικο δε το πηρες? thx ^^
Draculina Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 720p video και stream λες τραβαει οκ να φανταστω και με 1-2 προγραμματακια ανοικτα κανα browser κτλπ? 1080p δοκιμασες (με κανα coreavc, αν βοηθαει στο συγκεκριμενο). Γενικα για το μεγεθος του και το βαρος του ειναι οντως τοσο φορητο; ή αναγκαζοσουν να του συμπεριφερεσαι σαν ενα μικρο laptop? (ελπιζω να καταλαβαινεις τι εννοω ) Εγω πχ μπορει να θελω να το εχω μεσα σε μια σκληρη θηκη και μεσα στο 'σακιδιο' χυμα μαζι με βιβλια.. Τελευταια ερωτηση: απο το εξωτερικο δε το πηρες? thx ^^ Stream δεν δοκίμασα, media player classic και ήταν οκ. 1080p επίσης όχι, να σου πω 1080p δεν βλέπω ποτέ καθώς και η τηλεόραση τερματίζει στα 720p. Εγω τουβαλα επάνω τα κλασσικά, office, κανένα pdf, latex, κανένα codec για βίντεο, απλά πράγματα σχετικά δλδ. Τώρα για το μέγεθος....Επειδή έχω 13αρι λαπτοπ με βαρος 1.7-1.8 κιλά περίπου αυτό μου φάνηκε λίγο μικρότερο και λίγο ελαφρύτερο. Η ανάλυση είναι ιδανική για 12αρα οθόνη πάντως, δουλεύεις άνετα, ειδικά για κείμενο / browsing κτλ καλύπτει πλήρως. Οτιδηποτε μικρότερο μου φαίνεται μη πρακτικό, μόνο για να δεις τα μέιλ σου και να το κλείσεις....Υπερφορητό είναι, καμία σχέση με 15αρι.. Μπορείς να το βάλεις πολύ άνετα σε τσαντα πλάτης (με θήκη), ή και σε ταντα χεριού (όντας γυναίκα το θέλω αυτό ), δεν φαίνεται ότι έχεις μαζί λαπτοπ και σχεδόν το ξεχνάς ότι το κουβαλάς. Και το 13αρι έτσι το κουβαλάω, ποτέ μόνο του, με sleeve ( και χύμα πολλές φορές..) σε άλλη τσάντα, με το 12αρι είσαι στανταρ οκ. Το μόνο, επειδή και το δικό μου αγγλικό ήταν, έχε κατά νου ότι θα έρθει με αγγλική πρίζα, η οποία είναι ογκώδης σχετικά. Οταν βάλεις και τον αντάπτορα επάνω θα γίνει ακόμα πιο ογκώδης (και κάπως πιο βαρια). Οχι ότι είναι τπτ, αλλά πολύ μεγάλη πρίζα για ένα τόσο μικρό λαπτοπάκι!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.