Επισκέπτης Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς φίλε Νίκο; ΥΓ. Πολύ ωραίο το blog σου! Έχει apple αισθητική! Το design είναι δικό σου; Πρόγραμμα, εννοούσα για να στήσω τοπικό server. Το MAMP δηλαδή. Για την εμφάνιση του Wordpress, τα css κλπ χρησιμοποιώ το Coda, είναι φοβερό προγραμματάκι. Είναι php editor, και css editor, με άμεση πρόσβαση ftp και επεξεργασία επιτόπου στον server σου, χωρίς να κατεβάζεις το αρχείο, να το κάνεις edit, και να το ξανανεβάζεις. Και πολλές άλλες λειτουργίες που το κάνουν κορυφαίο πρόγραμμα γι αυτή τη δουλειά (κι εγώ δεν το αξιοποιώ πλήρως, μη νομίζεις οτι σκαμπάζω και πολλά απο κώδικες!!) (Επίσης για Mac, νομίζω είναι must για FTP το Cyberduck! Είναι και open-source, και είναι απλά ο,τι καλύτερο.) Το design δεν είναι εξ'ολοκλήρου δικό μου! Το backround βασίστηκε σε ένα theme της apple, στο iWeb. Επίσης, το αρχικό theme που χρησιμοποίησα είναι το mandigo (όποιος θέλει μπορεί να βρει πληροφορίες στο footer του blog μου), αλλά όπως βλέπεις δεν θυμίζει σε τίποτα το αρχικό του mandigo!! Έριξα πολύ δουλειά για το design. Απο κει και πέρα, τα χρώματα, τις εικόνες, τίτλους, το navigation, τη δομή με τις πολλαπλές σελίδες, τα έχω φτιάξει όλα εγώ, και ακόμα πειραματίζομαι με διάφορα plugins για να δω πως αλλιώς μπορώ να το διαμορφώσω. Εννοείτεαι, αν κάποιος δει στο blog μου κάτι που να του αρέσει, κάποιο plugin, κάποια δομή που θέλει στο blog του, μπορεί να με ρωτήσει! Πολύ ευχαρίστως να δώσω οποιαδήποτε πληροφορία μπορώ. Χαίρομαι που σ'άρεσε Manuel, και το open art έχει πολύ ωραίο design, το είχα δει και παλιότερα. Ελπίζω στο μέλλον να εμπλουτιστεί με "καλλιτεχνικό" υλικό, πέρα απο τις ανακοινώσεις για τη σχολή, γιατί έχει ενδιαφέρον το θέμα!
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Θα το δοκιμάσω το Coda οπωσδήποτε. ΥΓ. Το openart.eu θα εμπλουτίζεται με υλικό από τις εκδηλώσεις της σχολής και άρθρα-σκέψεις-απόψεις. Ίσως και κανένα κειμενάκι σαν αυτό που έχεις στο site σου, με μουσικό ενδιαφέρον (αναφέρομαι στους κανόνες του Μέρφι για μουσικούς). Υπάρχει στο μυαλό μας η ιδέα να αρχίσουμε και τα podcasts, αν και φοβάμαι το φαινόμενο "πολλά καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη", οπότε το φρενάρω. Ίσως του χρόνου που θα υπάρχει και μια εμπειρία παραπάνω. Κάνω, επίσης, σκέψεις να δημιουργήσω tutorials στα ελληνικά για δημοφιλή προγράμματα μουσικής, όπως πχ το Sibelius. Είπαμε, νεοφώτιστο το site, σιγά σιγά θα βρούμε πράγματα να γίνουν. Ρίχτε ιδέες και κάντε τες comments στο site!
snik Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Να ρωτησω και εγω κατι για το wordpress μηπως ξερει κανενας να με βοηθησει. Σχεδιαζω ενα προσωπικο site που θα ειναι το portfolio μου αλλα και ενα blog που κατα καιρους θα γραφω διαφορα. Θελω καπου να βαλω ενα input box οπου καποιος που θελει να συνεργαστουμε θα καταχωρει το ονομα του και μετα θα παταει ενα διπλανο κουμπι για να κατεβαζει το βιογραφικο μου. Το σχεδιαστικο κοματι ξερω να το κανω αλλα απο εκει και περα πως μπορω να καταχωρω τα ονοματα καπου (η στην βαση η να μου στελνονται μεσω email) για να τα βλεπω; Υπαρχει καποιο plugin που να κανει αυτην την δουλεια η πρεπει να ψαχτω για λυσεις custom κωδικα σε php;
ProWebSector Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Καλησπέρα!Πώς μπορώ να φτιάξω ένα απλό blog όπως αυτά που φιλοξενεί το blogspot.com ?? Κατέβασα το Adobe Dreamweaver CS4 αλλα μου φαίνετε λίγο δύσκολο καθώς δεν ξέρω τί ακριβώς γίνετε εκεί μέσα! Μπορώ να βρώ κάπου πληροφορίες για να μπορώ να φτιάξω ένα απλό blog στο Dreamweaver ?? Ευχαριστώ! Άν τελικά αποφασίσεις να αγοράσεις domain & hosting θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις να διαμορφώνεις το Wordpress Blog σου κατευθείαν πάνω στο hosting σου, για να γλυτώσεις μετά την μεταφορά και τυχών προβλήματα (διαφορές στα path από το pc σου στον server και πολλά άλλα). Έχε υπόψιν ότι Hosting εταιρείες που παρέχουν Plesk Control Panel σου δίνουν την δυνατότητα να κάνεις την εγκατάσταση του Wordpress αυτόματα μέσα από το panel.
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Το Plesk Control Panel παρέχει όμως την τελευταία έκδοση του wordpress; Γιατί έχω την εντύπωση πως όταν το κοίταξα δεν ήταν η τελευταία. Όπως και να 'χει, δεν είναι και πολύ δύσκολο να κάνεις την εγκατάσταση. Οι υπόλοιπες υπηρεσίες του PCP μπορούν να χρησιμοποιηθούν παράλληλα με το wordpress με κάποιον τρόπο; Είναι καλές; Υπάρχει καμία που ξεχωρίζει; Μάλλον χρειάζεται νέο τόπικ
ProWebSector Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Το Plesk Control Panel παρέχει όμως την τελευταία έκδοση του wordpress; Γιατί έχω την εντύπωση πως όταν το κοίταξα δεν ήταν η τελευταία. Όπως και να 'χει, δεν είναι και πολύ δύσκολο να κάνεις την εγκατάσταση. Οι υπόλοιπες υπηρεσίες του PCP μπορούν να χρησιμοποιηθούν παράλληλα με το wordpress με κάποιον τρόπο; Είναι καλές; Υπάρχει καμία που ξεχωρίζει; Μάλλον χρειάζεται νέο τόπικ Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, με ένα γρήγορα check όμως σε Plesk 9.2.2 (Linux) η έκδοση που παρέχετε τώρα έιναι: WordPress v2.8.4 (Release 3) , και απ' ότι βλέπω είναι ή latest http://wordpress.org/ ,οπότε αν κάπου πολύ σωστά είδες παλαιότερη version εξαρτάτε αν έχει κάνει ο webhost update το ανάλογο πακέτο στο Plesk, και αν έχει βγάλει και η parellels ανάλογο update. Θα προσθέσω όμως ότι o χρήστης εγκατάσταση θα χρειαστεί να κάνει 1 φορά, ενώ updates πολλές , οπότε το manual update είναι κάτι που δεν μπορεί να το αποφύγει κανείς, και πιστεύω ότι είναι πανεύκολο ειδικά με την χρήση διαφόρων plugins μέσα από το admin του wordpress. Σχετικά με το 2ο ερώτημα σου (μάλλον ναι χρειάζεται άλλο topic) εξαρτάτε από την σύνδεση που θα κάνεις, πχ να στήσεις και ένα forum ξεχωριστά και να βάλεις στο menu του wordpress να συνδέετε με το forum, η καλύτερη λύση πιστεύω είναι να αξιοποιείς ανάλογα plugins. Τώρα για το ποια utils είναι καλά, είναι θέμα υποκειμενικό αν και λίγο πολύ τα περισσότερα είναι γνωστά και έχουν ήδη ένα "όνομα".
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.