Giorgos3924 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Καλησπέρα! Πώς μπορώ να φτιάξω ένα απλό blog όπως αυτά που φιλοξενεί το blogspot.com ?? Κατέβασα το Adobe Dreamweaver CS4 αλλα μου φαίνετε λίγο δύσκολο καθώς δεν ξέρω τί ακριβώς γίνετε εκεί μέσα! Μπορώ να βρώ κάπου πληροφορίες για να μπορώ να φτιάξω ένα απλό blog στο Dreamweaver ?? Ευχαριστώ!
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 To dreamweaver δεν είναι ο,τι καλύτερο για blog. Βολεύει περισσότερο για στατικές σελίδες. Θα σε βολέψει καλύτερα κάτι σε στυλ Wordpress ή Blogspot, που θα σου προσφέρει πλατφόρμα για να βάζεις εύκολα τις αναρτήσεις σου. Αν θες να έχεις δικό σου domain, η καλύτερη λύση για μένα είναι το Wordpress. Αν θες να φτιάξεις ένα blog μέσα σε λίγα λεπτά, χωρίς να μπλέξεις με κώδικες κλπ, πήγαινε στο blogspot ή στο wordpress.com, και φτιάξε ένα δωρεάν!
xolloth Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 για ριξε μια ματια στα δικα μου,σου αρεσουν;
Giorgos3924 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Δεν θέλω κάποιο δωρεάν, σκευτόμουν να αγοράσω domain name και web server και να φτιάξω ένα με κατάληξη .gr Κατέβασα ένα πρόγραμμα του wordpress αλλα όπως βλέπω μάλλον θα πρέπει να εγκατασταθεί μέσα στον server. Φίλε xolloth, το site σου στο wordpress φαίνετε αρκετά ωραίο. Έτσι όπως είναι μπορείς να το κατοχυρώσεις με κατάληξη .gr ? Έχω φτιάξει αυτό... http://giorgos3924.wordpress.com/ Δεν ασχολήθηκα καθόλου. Άν έχω δικό μου server μπορώ να χρησιμοποιήσω το blogspot ή το wordpress για να φτιάξω το blog με το δικό μου domain ??
xolloth Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 νομιζω αυτο γινεται στο wordpress ,δεν τοχω ψαξει βεβαια,μπες στο φορουμ του και ρωτα. θασουλεγα στο μπλογκ που εχεις φτιαξει στο worspress να αλλαξεις template,ενα πιο γεματο θα ηταν μια χαρα. ΥΓ: εαν ασχοληθεις με οτι φτιαξεις συστηματικα εχε υπ οψιν σου οτι θελει καθημερινα πολυ χρονο,εμενα μου τρωει καθημερινα 5-6 ωρες η ενημερωση των blogs μου,αλλα λογω επισκεψιμοτητας εχω μπει στο λουκι και δεν μπορω να τα παραμελησω,παροτι δεν εχω κανενα συμφερον οικονομικο[διαφημισεις κ.λ.π.],αλλα απο μερακι.
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Αν αγοράσεις ένα domain σε .gr (με 10 ευρώ το χρόνο περίπου), μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και στο blogspot, και στο wordpress. Αλλά αν έχεις δικό σου domain, η καλύτερη λύση είναι wordpress.org. Θα σου προσφέρει μεγάλη ελευθερία, εγώ αυτό χρησιμοποιώ. (Αυτό που είπα πριν για free, εννοούσα το wordpress.com, όπου φτιάχνεις επιτόπου blog. Απο το wordpress.org κατεβάζεις την πλατφόρμα, που στήνεις το blog στον server σου) Το wordpress που κατέβασες το στήνεις στον server σου, αλλά μπορείς να το στήσεις και στον υπολογιστή σου για να κάνεις δοκιμές κλπ, και όταν θες να το μεταφέρεις online. Αυτό μπορείς να το κάνεις με το WAMP αν έχεις win, ή με το MAMP αν έχεις Mac.
Giorgos3924 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Είχα κατεβάσει αυτό. http://wordpress.org/download/ Ένας φάκελος είναι μόνο με κάτι αρχεία. Αλλά δεν ξέρω σε τί χρησιμεύουν. Θα κατεβάσω το WAMP να το δοκιμάσω.
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Όταν θα έχεις αγοράσει πακέτο φιλοξενίας απο κάποιον host, και domain, παίρνεις αυτά τα αρχεία που είναι μέσα στον φάκελο, και τα ανεβάζεις στο domain σου όπως είναι. Για να τα δείς, μπαίνεις απο τον browser σου. Δηλαδή, έχει μέσα ένα αρχείο wp-config που είναι οι ρυθμίσεις. Όταν τα ανεβάσεις στον server σου, γράφεις: http://www.onoma.gr/wp-config και ανοίγει το αρχείο για τις ρυθμίσεις. Με το WAMP θα φτιάξεις έναν εικονικό server στον υπολογιστή σου, και θα του πεις να διαβάζει τον φάκελο που έχεις κατεβάζει αυτά τα αρχεία. Οπότε θα γράφεις πάλι στον browser localhost/wp-config και θα σου ανοίξει το αρχείο σαν να το είχες ανεβάσει στο internet. Απλώς αυτός ο server θα λειτουργεί τοπικά στον υπολογιστή σου, για να κάνεις δοκιμές και να ετοιμάσεις το blog σου. Όταν είσαι έτοιμος και το έχεις φτιάξει, μεταφέρεις τα αρχεία απο τον φάκελο σου στον server, και τη βάση δεδομένων που θα φτιάξει το WAMP στον host σου (μπορείς να τη στείλεις με mail στο support και να τους ζητήσεις να στην ρυθμίσουν και να τα φτιάξουν όπως πρέπει). Δες αμα θες το blog μου που έχω στην υπογραφή, stupidity.gr. Το έχω φτιάξει με wordpress, αυτό που κατέβασες, σε gr domain.
Giorgos3924 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Το εγκατέστησα. Το εικονίδιο φαίνετε online, απο τις επιλογές επιλέγω localhost και μου εμφανίζει το παρακάτω στον browzer. Πώς επιλέγω να ανοίξω τον φάκελο "wordpress-2.8.4" ? Το "http://localhost/wp-config" μου εμφανίζει.. Not Found The requested URL /wp-config was not found on this server.
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Σ'αυτό εγώ δεν μπορώ να σου πω λεπτομέρειες γιατί χρησιμοποιώ Mac, και είναι διαφορετικό το πρόγραμμα. Κάνε όμως ένα search στο google σχετικά με wordpress και wamp, και θα βρεις σίγουρα κάποιον οδηγό να το ρυθμίσεις βήμα βήμα! Ή αν ξέρει κάποιο άλλο μέλος, να μας πει περισσότερες λεπτομέρειες.
Giorgos3924 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Οκ ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!! θα το ψάξω και θα φτιάξω ένα στο pc μου για να δώ πως είναι αλλα σίγουρα θα αγοράσω και ένα domain. Όταν όμως καταφέρω να ανοίξω τα αρχεία του wordpress που κατέβασα, κατασκευή του blog θα είναι περίπου ίδια όπως και τα free blog του blogspot.com ??? Είχα ασχοληθεί με το blogspot.com ήταν αρκετά εύκολο αν ασχοληθείς.
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Ναι είναι στο ίδιο στυλ, αλλά πιο τακτοποιημένο και ξεκάθαρο το panel. (Τουλάχιστον έτσι μου φαίνεται εμένα.)
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Και το δικό μου site που έχω και στην υπογραφή το έχω φτιάξει σε wordpress. Κι εγώ όμως χρησιμοποιώ Mac, οπότε θα ήθελα να ρωτήσω: Σ'αυτό εγώ δεν μπορώ να σου πω λεπτομέρειες γιατί χρησιμοποιώ Mac, και είναι διαφορετικό το πρόγραμμα. Κάνε όμως ένα search στο google σχετικά με wordpress και wamp, και θα βρεις σίγουρα κάποιον οδηγό να το ρυθμίσεις βήμα βήμα! Ή αν ξέρει κάποιο άλλο μέλος, να μας πει περισσότερες λεπτομέρειες. Ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς φίλε Νίκο; ΥΓ. Πολύ ωραίο το blog σου! Έχει apple αισθητική! Το design είναι δικό σου;
snik Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Και το δικό μου site που έχω και στην υπογραφή το έχω φτιάξει σε wordpress. Κι εγώ όμως χρησιμοποιώ Mac, οπότε θα ήθελα να ρωτήσω: Ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς φίλε Νίκο; ΥΓ. Πολύ ωραίο το blog σου! Έχει apple αισθητική! Το design είναι δικό σου; Manuel το αντιστοιχο του wamp για mac ειναι το mamp.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.