Προς το περιεχόμενο

Eρώτηση σχετικά με κάρτα γραφικών laptop και τεχνολογία hypermemory.

drikos_pag

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλησπέρα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με μια κάρτα γραφικών την οποια έχει ένα laptop toshiba που πρόσφατα αγόρασα... η κάρτα είναι αυτή:

ATI Mobility Radeon™ HD 3470 supporting HyperMemory™ technology, 256 MB dedicated VRAM (up to 2,046 MB total available graphics memory using HyperMemory™ technology with 4 GB system memory), DDR Video RAM (resp. DDR Video RAM and DDR system memory combined), 16x PCI Express

ξέρω ότι δεν είναι και η καλύτερη απλά θέλω αν γνωρίζει κάποιος να μου εξηγήσει την λειτουργία του hypermemory γνωρίζω ότι δεσμεύει μνήμη από το σύστημα δεν γνωρίζω όμως το πως γίνεται αυτό αν γνωρίζει κάποιος ας μου απαντήσει...!!!

ευχαριστώ προκαταβολικά!!!

Δημοσ.

Διάβασε το παρακάτω απόσπασμα από ένα σχετικό άρθρο στο The Tech Report, εξηγεί πολύ χονδρικά το πώς λειτουργεί το HyperMemory:

To minimize the impact of higher latency system memory access, HyperMemory cards intelligently organize data to keep high priority items in local memory. Data that doesn't make the cut for local memory is stored GART memory, which is non-paged system memory allocated to the graphics card. When GART memory becomes full, pageable system memory is dynamically allocated to store additional data. HyperMemory can shuffle data between local, GART, and pageable system memory as needed, and is capable of accessing both local and system memory in parallel. Data can also be assigned directly to system memory, and may never actually reside in the graphics card's local memory.
Δημοσ.

ευχαριστώ για την άμεση απάντηση γνωρίζεις πως γίνεται να γίνει παραπάνω από 256mb η κάρτα???για παράδειγμα να δεσμεύσει 256 από την μνήμη του pc και να γίνει 512 γίνεται αυτόματα ανάλογα με τις αποτίσεις η μέσω κάποιου προγράμματος???

Δημοσ.

Τσέκαρες στο BIOS του laptop σου για κάποια κάποια σχετική ρύθμιση; Αν υπάρχει τέτοια, συνήθως θα περιορίζει τη μέγιστη ποσότητα system RAM που μπορεί να δεσμευτεί και δε θα την κλειδώνει στην αναγραφόμενη ποσότητα.

Το επόμενο σημείο που πρέπει να κοιτάξεις για σχετική ρύθμιση είναι στο Control Center του ATI Catalyst driver.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...