Προς το περιεχόμενο

Λαδια αυτοκινητου,διαρκεια.

Deargr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχω την εξης απορια με αφορμη την συνομιλια που ειχα με εναν γειτονα ..

Αν εχουμε ενα αυτοκινητο που π.χ πριν 12-14 μηνες αλλαξε λαδια , αλλα απο τοτε δεν εχει κανει πανω απο 3-4000 χλμ , χρειαζεται να τα αλλαξει για να μην προξενηθει αμεση βλαβη η μπορει να κινειται με τα ιδια λαδια μεχρι τα 15000 χλμ που λεει ο κατασκευαστης για την αλλαγη ?

Τα φωτα σας παρακαλω :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω στα δυο αυτοκινητα που εχω οι οδηγιες για αλλαγη λαδιων ειναι οτι αλλαζουν στα 15.000 χλμ ή στον ενα χρονο ασχετα απο τα χλμ που εχεις διανυσει.Δηλ. αν δεν εχεις κανει 15000 χλμ αλλα εχει περασει ενας χρονος απο την τελευταια αλλαγη τα αλλαζεις.Το βιβλιαρακι τι λεει;

Οι 12-14 μήνες είναι υπερβολικοί. Σίγουρα το λάδι θα έχει οξυδωθεί και χάσει τις ιδιότητές του. Αν θέλεις να διατηρήσεις τον κινητήρα σε καλή κατάσταση θα πρέπει να κάνεις πίο συχνές αλλαγές.

Συνήθως οι αλλαγές λαδιών γίνονται στα 7000 χλμ. Στα 15.000 χλμ γίνεται το γενικό service.

Στον ένα χρόνο ότι κι αν γίνει απλά αλλάζεις λάδια.Αν σου φαίνεται ακριβή η αλλαγή,βάλε από του κατασκευαστή τα μη-συνθετικά και απλά άλλαζέ τα στα μισά χιλιόμετρα.Όταν δε κινείς το αυτοκίνητο,τα συνθετικά δε σου προσφέρουν τίποτα εκτός από το να σου αδειάζουν τη τσέπη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...