Προς το περιεχόμενο

φορολογία εκκλησιών

Spyweirdos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι σίγουρα οι αντιπαπαδιστικές φωνές αρχίζουν να γίνονται βαρετές αλλά το πως θα φορολογηθεί η εκκλησία, με τι όρους, τι ποσοστά και με ποιο τρόπο, δεν είναι κάτι που έχει νόημα να εκφράσει ο μέσος πολίτης. Το πως θα φορολογηθεί η τεράστια εταιρεία που λέγεται εκκλησία είναι κάτι που μπορούν να κρίνουν καλύτερα ειδικοί και οικονομολόγοι.

Αυτονόητο είναι πως πρέπει να φορολογηθεί.

Αυτό όμως που αφορά περισσότερο τον μέσο πολίτη είναι η αντίσταση της εκκλησίας στην φορολόγηση, η γελοιοποίηση της θρησκείας και η θεοποίηση του χρήματος από τους εκπροσώπους του θεού...

• Απαντ. 139
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.
Ναι σίγουρα οι αντιπαπαδιστικές φωνές αρχίζουν να γίνονται βαρετές αλλά το πως θα φορολογηθεί η εκκλησία, με τι όρους, τι ποσοστά και με ποιο τρόπο, δεν είναι κάτι που έχει νόημα να εκφράσει ο μέσος πολίτης. Το πως θα φορολογηθεί η τεράστια εταιρεία που λέγεται εκκλησία είναι κάτι που μπορούν να κρίνουν καλύτερα ειδικοί και οικονομολόγοι.

Ορθό, υπό μία άποψη, όμως αν ίσχυε πρακτικά αυτό, δεν θα προλάβαινα να κλειδώνω νήματα. Γνώμες εκφράζουμε για σειρά πραγμάτων εκτός του αντικειμένου μας. Απλά επισημαίνω ότι είναι προτιμότερο να λέμε μια γνώμη θετική, παρά να τα χώνουμε συνεχώς, γενικώς και αορίστως.

Δημοσ.

Θα προτιμούσα να δω μια συζήτηση επ' αυτού, αντί των γνωστών, κουραστικών αναθεμάτων προς τους "υποκριτές".

Εδω η παρέα των βροντοσαυρων περναει μια χαρα βλεπω.

Η εκκλησια εχει το μαχαιρι εχει και το καρπουζι,κανει τις δουλειες της σαν οποιαδηποτε επιχειρηση ,παιρνει χρημα ακομα και μεσα στο Αγιον Ορος για να μεταφερει τους πιστους,πουλαει κρασια,σταυρους,εικονες, κομποσχοίνια,λαδια,σαπουνια,ρουχα,μυρωδικα,γλυκα,και οτι αλλο χωρα ο νους σας.Αποδειξεις ουτε για αστειο.Φορολογηση ουτε για ανεκδοτο.

Μαυρα τα μπαζει μαυρα σε οφσορ τα βγαζει.

Αυτες ειναι δουλειες! Και ρεει το μαυρο χρημα αφθονο.

Και φαρισαιοι και υποκριτες και παραεμποροι ειναι.

Δημοσ.
Ο γάμος των ιερέων στην ορθόδοξη εκκλησία επιτρέπεται μέχρι τον βαθμό του Πρωτοπρεσβύτερου. Συνεπώς ένας Διάκονος, ένας Πρεσβύτερος και ένας Πρωτοπρεσβύτερος μπορούν να έχουν γυναίκα και παιδιά.

(ακόμη και ο Αρχιμανδρίτης, αν τελεί εν χηρεία, μπορεί να έχει παιδιά)

Και μπορούν να πάνε στις Μπαχάμες. :-)

Ο γάμος των Ιερέων δε νομίζω να επιτρέπεται, επιτρέπεται η χειροτόνηση παντρεμένων λαϊκών που μπορούν να φτάσουν μέχρι έναν ορισμένο "βαθμό" (ίσως αυτόν που αναφέρεις). Δηλαδή πρέπει πρώτα να παντρευτείς και μετά να γίνεις παπάς, το ανάποδο δεν νομίζω να γίνεται.

Δημοσ.
Ο γάμος των Ιερέων δε νομίζω να επιτρέπεται, επιτρέπεται η χειροτόνηση παντρεμένων λαϊκών που μπορούν να φτάσουν μέχρι έναν ορισμένο "βαθμό" (ίσως αυτόν που αναφέρεις). Δηλαδή πρέπει πρώτα να παντρευτείς και μετά να γίνεις παπάς, το ανάποδο δεν νομίζω να γίνεται.

ναι ισχυει αυτο. πρωτα παντρευεσαι και μετα γινεσαι κληρικος. εγω βεβαια δε γνωριζα οτι μπορει να γινει καποιος αρχιμανδριτης εν χηρεια. αυτο σημαινει οτι και ο επισκοπος μπορει να εχει παιδια και εγγονια :shifty:

• Super Moderators
Δημοσ.

Όντως, δικό μου λάθος. Για να χειροτονηθεί κάποιος έγγαμος ως ιερέας, θα πρέπει να έχει παντρευτεί πριν τη χειροτονία του. Μετά τη χειροτονία του δεν επιτρέπεται να παντρευτεί.

Δημοσ.

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=0XdPR9BmxcI[/ame]

Πολλοι απο εμας ξερουν την Τζουλια,:-)αλλα λιγοι τον μητροπολιτη Μεσογαιας.

(Λογια της Ελενας Ακριτα απο χθεσινη εφημεριδα...:confused:)Να σας πω την αληθεια και γω τον πρωτοακουσα σαν ονομα πριν 3 χρονια περιπου

Η επισημη Εκκλησια πρεπει να δωσει και αυτη το κομματι της..Να βοηθησει στην παρουσα κριση.Αυτο δεν το πιστευουν μονο ανθρωποι εκτος εκκλησιας,αλλα και εντος.

Ο μητροπολιτης Μεσογαιας,ειναι ενας ανθρωπος της εκκλησιας (και της επιστημης) που αποτελει ενα τετοιο παραδειγμα.

Δημοσ.

δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσει κανείς να βάλει χέρι στα παγκάρια των ρασοφόρων

" Όμοιος ομοίω αεί πελάζει"

και τα ψηφαλάκια είναι πολλά ...

πάντως αυτή η κουβέντα έκανε πολλούς να δείξουν το χιούμορ τους...

διάβασα ένα ωραίο:"Τα μεταξωτά άμφια θέλουν και επιδέξιους φόρους":lol:

---------- Προσθήκη στις 21:40 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:22 ----------

θλιβερός βέβαια είναι και ο τρόπος που απόκτησαν οι ρασοφόροι τα περισσότερα "κεκτημένα" τους

Δημοσ.

Ερώτηση: Πώς έχτισε την περιουσία η εκκλησία? Εκτός από ιδιώτες, δεν έδωσε και το κράτος εκτάσεις στα μοναστήρια κ.τ.λ.? Ε...να τις πάρει πίσω, και μετά να φορολογεί όπως όλους μας ότι μείνει......

Μου θυμίζει λιγάκι την περιουσία του βασιλειά, που τη διεκδικεί λες και δούλεψε για αυτήν.............

Δημοσ.

Μου την δινουν οι αρχιεπισκοποι και αυτα τα χρυσα φορεματα που φορανε,επισης τα περιδεραια που φορανε, οι βασιλικοι κρονοι στα κεφαλια με διαφορα ομορφα στολιδια,τα χρυσα μπαστουνια...

οι 10 μετρα χρυσοι σταυροι,τα χρυσα λιβανηστηρια, τα λεφτα που δινουν ολοι με το που μπουν στην εκκλησια στο παγκαρι για να παρουν ενα κερι να το αναψουν και μετα απο 2 λεπτα να περασει η καντιλαναυτρισα να το σβησει και να το πεταξει (λες και αν αναψεις κερακι κατι θα γινει)... καλα μας δουλευουν?? ας ειναι καλα αυτοι που τους υποστηριζουν!

Δημοσ.

07.%20XOYNTA%202.jpg

διακρίνονται από αριστερά: Γ. Παπαδόπουλος, Ιερώνυμος, Παττακός, Άνθιμος (σε πρώτο πλάνο με το δίσκο στο χέρι), Χριστόδουλος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...