Προς το περιεχόμενο

φορολογία εκκλησιών

Spyweirdos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ από μικρό παιδί περιμένω την κατάργηση της εκκλησίας και την δημόσια εκμετάλλευση της περιουσίας της

αλλά πολύ φοβάμαι πως δεν θα το προλάβω αυτό...:cry:

• Απαντ. 139
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.
Παιδιά ακούσατε τίποτα???

Που είχα πάει για πιτόγυρα είχε ΝΕΤ και νομίζω άκουσα οτι θα φορολογηθεί η ακίνητη περιουσία της εκκλησίας 20% ισχύει???

μόνο τα έσοδα όχι η ακίνητη περουσία...

Δημοσ.

Σήμερα που έβλεπα Άλτερ , έλεγε ο Χατζηνικολάου για 800 ακίνητα που ενοικιάζονται , κάτι off-shore , η μισή Ελλάδα σε γή είναι της εκκλησίας και.......

Είστε έτοιμοι??????? :-D

Το club Akrtotiri στην παραλιακή είναι της Εκκλησίας !!!!!!!!!!!!!!! Και μάλιστα ο Χατχηνικολάου την είπε άσχημα στον εκπρόσωπο της εκκλησίας , ότι σε ποιους ακριβώς νοικιάζεται τον χώρο? Σε αυτούς που "τηρούνε ευλαβικά τον λόγο του Θεού , με μπόμπες?"

Επίσης άκουσα για κάτι δις σε ομόλογα ,συν οι πόοοοοοσες παράνομες δραστηριότητες μέσω Βατοπεδίου.

Κάτι τρις μωρε.....ψιλοπράγματα........

ΥΓ : το κορυφαίο που άκουσα , είναι ότι σητίζουνε καθημερινά 250.000 άτομα. Και τους απαντάει ο Τράγκας " Δηλαδή ταίζετε καθημερινά τον πλυθησμό της Πάτρας? " Καμια φωτογραφία απο αυτό έχετε???

Εγώ δεν έχω δει ούτε μια εκκλησία να κάνει φιλανθρωπικό έργο , αντιθέτως όταν βγάζουνε δίσκο , σε κοιτάνε και στραβά αμα δεν δώσεις τουλάχιστον 5 Ευρά.

Δημοσ.
Εγώ από μικρό παιδί περιμένω την κατάργηση της εκκλησίας και την δημόσια εκμετάλλευση της περιουσίας της

Έτσι.Ντάξει να καταργηθεί δε γίνεται(για διάφορους λόγους) αλλά μια δήμευση σε μεγάλο μέρος της περιουσίας της το χρειάζεται.Πολύ θα το χαιρόμουν αν γινόταν αυτό.Θα ήθελα να μουν από μια μεριά να βλεπα τις φάτσες των παπάδων όταν τους παίρνουν τα κλαμπάκια στην παραλιακή:P

Δημοσ.

Νομίζω ο νόμος λέει για εκκλησίες και όχι για μοναστήρια. Ο Άι Στράτης έχω διαβάσει ότι ανήκει στο Άγιο Όρος

Δημοσ.
θα φορολογηθούν τα έσοδά της, όχι η υπάρχουσα περιουσία της...

δλδ κλάιν...

εδω παντως αλλα λεει......

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=16&artId=321064&dt=19/03/2010'>http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=16&artId=321064&dt=19/03/2010

---------- Προσθήκη στις 17:08 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:05 ----------

Νομίζω ο νόμος λέει για εκκλησίες και όχι για μοναστήρια.

ιγ) Τα ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα, καθώς και αυτά που χρησιμοποιούν για να επιτελούν το λατρευτικό έργο τους οι κατά την παράγραφο 2 του άρθρου 13 του Συντάγματος γνωστές θρησκείες και δόγματα, το Ιερό Κοινό του Παναγίου Τάφου, η Ιερά Μονή του όρους Σινά, το Αγιον Ορος, το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=16&artId=321064&dt=19/03/2010

Δημοσ.
εδω παντως αλλα λεει......

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=16&artId=321064&dt=19/03/2010'>http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=16&artId=321064&dt=19/03/2010

---------- Προσθήκη στις 17:08 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:05 ----------

ιγ) Τα ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα, καθώς και αυτά που χρησιμοποιούν για να επιτελούν το λατρευτικό έργο τους οι κατά την παράγραφο 2 του άρθρου 13 του Συντάγματος γνωστές θρησκείες και δόγματα, το Ιερό Κοινό του Παναγίου Τάφου, η Ιερά Μονή του όρους Σινά, το Αγιον Ορος, το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=16&artId=321064&dt=19/03/2010

Άρα όχι εκκλησίες όχι μοναστήρια, αλλά τα ακίνητα που χρησιμοποιούν για εμπορικούς σκοπούς. Δίκαιο μου φαίνεται.

Δημοσ.

Από ότι έχω καταλάβει το όλο θέμα είναι αν θα φορολογείται η Εκκλησία στα 20% Έσοδα (που από ότι κατάλαβα αυτό λέει ο νόμος) ή στα Κέρδη της.

Σε ένα δελτίο άκουσα ότι η Αρχιεπίσκοπος είπε ότι η Εκκλησία ζητά να φορολογείται στα Κέρδη χωρίς να αναφέρει βέβαια κλίμακα. Κατ' αρχήν σύμφωνω με την θέση της εκκλησίας (αυτό είναι κάτι σαν διαίρεση με 0) με δύο ενστάσεις/απορίες :

- Όταν λέμε με βιβλία, εννωούμε όπως ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ ? Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα να γίνει μια ΑΕ (Διαχείρηση Εκκλ. Περιουσίας ΑΕ) και να φορολογείται με την κλίμακα των ΑΕ (στα κέρδη και επί του μερίσματος προς την εκκλησία).

- Αν πιάσουν έναν παπά να μη δίνει απόδειξη για, έστω τη δωρεά που κάνει ένας πιστός σε μια τελετή πχ (γιατί και αυτή φορολογείται) θα κλείνει η εκκλησία για ένα μήνα όπως ένα γραφείο ενός Ελ. Επαγγελματία ή μια εταιρεία ?

Δημοσ.

Κατάργηση πως? Από ποιους? Και με ποιο δικαίωμα?

Επίσης, η δημόσια εκμετάλλευση της περιουσίας της μπορείς να μας πεις πρακτικά πως μπορεί να γίνει?

Ακούμε για δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας, η γνωστή καραμέλα. Άν εγώ έλεγα ότι θέλω δήμευση της περιουσίας του MastroGianni για παράδειγμα, θα ήμουν στα καλά μου, πως το βλέπεις?

Τα χρήματα της εκκλησίας προέρχονται σε μεγάλο βαθμό από δωρεές του κόσμου, των πιστών. Με ποιο δικαίωμα θα τα πάρεις εσύ σαν κράτος? Είναι σαν να κάνεις εσύ δωρεά στο παιδί σου, το παιδί σου να χτίζει ένα σπίτι και μετά να έρχεται το κράτος και να λέει "δήμευση, δήμευση δώσε μου το σπίτι σου για να το μοιράσω στον λαό". Γιατί? Γιατί έτσι μου γουστάρει..:mad:

Θα μου πεις ότι η εκκλησία έχει επιχειρηματικές δραστηριότητες από όπου έχει κέρδη. Συμφωνώ, αυτά πρέπει να φορολογούνται όπως γίνεται και σε όλες τις ΑΕ. Τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο. Πάντως το club akrotiri όπως ειπώθηκε πιο πριν δεν νομίζω να έχει φορολογική ασυλία...Τσάμπα ο θόρυβος λοιπόν.

Δημοσ.

Η εκκλησία και οι παπάδες είναι ότι πιο σιχαμένο υπάρχει στην Ελλάδα. Όχι μόνο να φορολογηθούν αλλά και να περάσει η περιουσία τους στο κράτος και στους πολίτες που ανήκει. Τι προσφέρουν τόσοι παπάδες που τους πληρώνει το Ελληνικό κράτος; Επίσης θα μπορούσαν να οργανωθούν πορείες και διαμαρτυρία για αυτό το θέμα και σίγουρα θα είχαν πολλούς υποστηρικτές. Κάποια στιγμή πρέπει να ξυπνήσουμε!

Δημοσ.
Η εκκλησία και οι παπάδες είναι ότι πιο σιχαμένο υπάρχει στην Ελλάδα.

Προσωπική σου άποψη. Μπορεί ο καθένας να πει το ίδιο για τους Δικηγόρους ή τους υδραυλικούς για παράδειγμα.

Όχι μόνο να φορολογηθούν αλλά και να περάσει η περιουσία τους στο κράτος και στους πολίτες που ανήκει.

Αν και ήδη φορολογείται, εσύ ζητάς και δήμευση λέγοντας ότι η περιουσία της ανήκει στους πολίτες! Ουάου αυτό το "ανήκει"! Το πως το βγάζεις αυτό δεν το ξέρω, έχεις κάτι υπόψην σου που δεν μας το λες, έχει γίνει κάποιο γραφειοκρατικό λάθος και τελικά η περιουσία ανήκει στους πολίτες, σε εσένα και σε εμένα? Αν δεν έχεις στοιχεία δεν μπορείς να το λες όμως διότι μπορώ να πω και εγώ το ίδιο, η περιουσία σου ανήκει σε εμένα, μου την δίνεις?

Τι προσφέρουν τόσοι παπάδες που τους πληρώνει το Ελληνικό κράτος;

Είναι ρητορικό το ερώτημα σου αλλά θα σου απαντήσω ακριβολογώντας.

Συντηρούν τις εκκλησίες, πραγματοποιούν λειτουργίες, κάνουν γάμους, βαφτίσια, κηδείες, αγειασμούς, κάνουν σημαντικότατο φιλανθρωπικό έργο, υποδέχονται και εξομολογούν τους πιστούς κτλ Και για όλα αυτά πληρώνονται. Ευχαριστημένος?

Επίσης θα μπορούσαν να οργανωθούν πορείες και διαμαρτυρία για αυτό το θέμα και σίγουρα θα είχαν πολλούς υποστηρικτές. Κάποια στιγμή πρέπει να ξυπνήσουμε!

Ε ναι όσο δεν θίγεται το δικό μας πορτοφόλι αλλά κάποιου άλλου και πορείες διοργανώνουμε και διαμαρτυρίες και υποστηρικτές βρίσκουμε...

Στα επιχειρήματα όμως κολλάμε λίγο και στεκόμαστε στο "οι τάδε είναι ότι πιο σιχαμένο υπάρχει" και "να καταργηθούν".

Για να αποφύγω προσωπικές αναφορές δεν έχω καμία ιδιαίτερη σχέση με την εκκλησία και τους παπάδες, στην εκκλησία πηγαίνω 1-2 φορές το χρόνο και αυτό λόγω των γιορτών και του κλίματος που υπάρχει τότε. Σέβομαι όμως το δικαίωμα των συνανθρώπων μου να αντιλαμβάνονται όπως θέλουν το Θεό, την θρησκεία, την εκκλησία και την πίστη τους σε αντίθεση με πολλούς εδώ που δεν το σέβονται χρησιμοποιώντας το επιχείρημα "αφού δεν πιστεύω εγώ και δεν πηγαίνω στην εκκλησία ποιος ο λόγος ύπαρξης της?"

Οκ, εγώ λέω να καταργηθεί ο αθλητισμός ξέρω γω γιατί είναι όλοι τους σιχαμένοι. Καλό;

Δημοσ.

Είναι ρητορικό το ερώτημα σου αλλά θα σου απαντήσω ακριβολογώντας.

Συντηρούν τις εκκλησίες, πραγματοποιούν λειτουργίες, κάνουν γάμους, βαφτίσια, κηδείες, αγειασμούς, κάνουν σημαντικότατο φιλανθρωπικό έργο, υποδέχονται και εξομολογούν τους πιστούς κτλ Και για όλα αυτά πληρώνονται. Ευχαριστημένος?

Εγώ μπορώ να δεχθώ ότι η εκλησία παρέχει υπηρεσίες υπερπολύτιμες για κάποιους αλλά οι ίδιες υπηρεσίες πιθανόν να θεωρούνται άχρηστες έως επικίνδυνες από κάποιους άλλους. Ας γίνει μια Εκκλησία Α.Ε και όποιος θέλει να πηγαίνει λειτουργία να κόβει θεωρημένο εισιτήριο.

Θα μου πεις, "όπα μεγάλε, με την ίδια λογική και 'γω θεωρώ άχρηστο και επικίνδυνο τον ΕΣ, γιατί οι καραβανάδες ν πληρώνονται από το κράτος?". Σε γενικές γραμμές συμφωνώ, απλά στη περίπτωση αυτή είναι δύσκολο να υπολογισθεί πόσο από την "υπηρεσία" του στρατού χρησιμοποιεί ο καθένας (και αν το κάνει ή όχι, έχοντας αντίληψη ότι το κάνει ή όχι). Αντίθετα νομίζω ότι οι "παροχή υπηρεσιών θρησκυτικής πίστης" μπορεί να καθοριστεί με μεγαλύτερη ακρίβεια και συνεπώς σε αυτή τη περίπτωση μπορεί να υπάρξει αντίστοιχη χρέωση.

Δημοσ.
Εγώ μπορώ να δεχθώ ότι η εκλησία παρέχει υπηρεσίες υπερπολύτιμες για κάποιους αλλά οι ίδιες υπηρεσίες πιθανόν να θεωρούνται άχρηστες έως επικίνδυνες από κάποιους άλλους. Ας γίνει μια Εκκλησία Α.Ε και όποιος θέλει να πηγαίνει λειτουργία να κόβει θεωρημένο εισιτήριο.

Θα μου πεις, "όπα μεγάλε, με την ίδια λογική και 'γω θεωρώ άχρηστο και επικίνδυνο τον ΕΣ, γιατί οι καραβανάδες ν πληρώνονται από το κράτος?". Σε γενικές γραμμές συμφωνώ, απλά στη περίπτωση αυτή είναι δύσκολο να υπολογισθεί πόσο από την "υπηρεσία" του στρατού χρησιμοποιεί ο καθένας (και αν το κάνει ή όχι, έχοντας αντίληψη ότι το κάνει ή όχι). Αντίθετα νομίζω ότι οι "παροχή υπηρεσιών θρησκυτικής πίστης" μπορεί να καθοριστεί με μεγαλύτερη ακρίβεια και συνεπώς σε αυτή τη περίπτωση μπορεί να υπάρξει αντίστοιχη χρέωση.

Υπάρχει και άλλη λύση, το κράτος παίρνει πίσω οτιδήποτε έδωσε στην εκκλησία και σταματά να πληρώνει τους παπάδες. Η εκκλησία συνεχίζει μόνο με τις δωρεές και όσα ακίνητα της κληροδότησαν πολίτες.

Δημοσ.

προσωπικα γελαω με τα λογια του Ιερωνυμου.....οτι δεν εχει η εκκλησια εσοδα,κερδη κλπ.......

τα παλατια στα νησια με τις πισινες,τα μαρμαρινα κτιρια,τα γυαλισμενα πατωματα,τις πορτες με τα χρυσα πομολα,τα υδρομασαζ,τις τεραστιες εκτασεις,τα 5ορφα κτηρια,τα γκαραζ μεγαλυτερα απο αυτα των πολεων και τις Μερσεντες και τις Cayenne παρκαρισμενες εξω απο τις εκκλησιες και τα μοναστηρια ε...του πουστη δηλαδη....

πρεπει αν ειναι καποιος πολυ ηλιθιος η απλα να εθελοτυφλει για να πιστεψει οτι ολα αυτα εγιναν "με την βοηθεια του καλου θεου που μας αγαπαει".....

ειλικρινα ξεσκιζομαι στα γελια με αυτα που ακουω.....

απορω τοοοσα γινονται οοοολα αυτα τα χρονια.....τους εχει παρει ολη η κοινωνια χαμπαρι τους παπαδες και την ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Α.Ε........

Τα ΠΡΟΒΑΤΑ οι γιαγιαδες επιμενουν αν συνεχιζουν να τρεχουν και να χαριζουν στην εκκλησια πριν πεθανουν τα σπιτια,τα μαγαζια τους και τα χρυσαφικα τους.....να τρεχουν να δινουν παλια τους ρουχα για δωρεες αστεγων και οι μεγαλοπαπαδιες των εκκλησιων ειτε κρατανε αυτα που τους αρεσουν ειτε τα πουλανε στις λαικες......που ριχνει ο κοσμος λευτα στο παγκαρι και τα περνουν με κερια οι παπαδες απο εκει μεσα.......αληθεια τα λευατ για δωρεες απο τους ερανους κλπ μαθαινουμε αν οντως πηγαινουν εκει που προοριζονται????και μη μου απαντησετε "γιατι,ξερεις με τα λευτα της unicef αν οντως πηγαινουν στην αφρικη?"...μιλαω για "την εκκλησια της καρδιας μας"...που -υποτιθεται-ειναι καθαρη και ξερουμε τι γινεται-ασχετο αν εθελοτυφλει η πλειονοτητα.....

τα

Προσωπικα πιστευω οτι αυτο το ακαταλογιστο της εκκλησιας και γενικα η ταση που κυριαρχει στην χωρα μας,"καντε οτι θελετε αλλα μη τυχον αγγιξετε την εκκλησια" εχει βαθυτατες ριζες και αιτια,τα οποια οι πολιτικοι μας τα ξερουν πολυ καλα παρα την προσπαθεια τους να μας περασουν τις "προσπαθειες για λυση" και τον "προβληματισμο τους" για την εκκλησια.....

ολα ξεκινησαν την εποχη της επαναστασης του 1821

τοτε που ο κολωκοτρωνης και η παρεα του πολεμουσε στα βουνα.....

επειδη τοτε δεν ειχαμε φραγκα για οπλα ηρθε η καλη εκκλησια και ελιωσε τα χρυσαφικα,τα μανουαλια,τα αφιερωματα και τους σταυρους,τα εκανε κερματα και τ απαραχωρησε ως Δ Α Ν Ε Ι Ο στον ελληνικο εξεγερτικο στρατο για να αγορασει τα οπλα και τον εξοπλισμο.......

Ας μη τρωμε το παραμυθι οτι ολα αυτα εγιναν ετσι απλα χωρις ανταλαγμα...ας μη τρωμε οτι μας πλασαρουν.....

ε λοιπον τοσα χρονια αυτο το Δ Α Ν Ε Ι Ο ξεπληρωνουμε στην εκκλησια.....και η καθε κυβερνηση τοσα χρονια το ξερει για τα καλα...και δεν μιλαει γιατι δεν την παιρνει...ουτε να αντιδρασει......

με τα λευτα που εχει η εκκλησια αγοραζει την μιση Ελλαδα......

ας ξυπναμε επομενως και ας μη τρωμε το παραμυθι του Ανθιμου και του Ιερωνυμου.....

και εχουν ενα δικιο που αντιδρουν στην φορολογηση....

δεν θα μπορεσουν να παρουν τo καινουριο SUV της Mercentes αλλα αναγκαστικα θα αρκεστουν στο ταπεινο Cayenne των 3500 κυβικων.......

και ναι....ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ.....ουτε του γειτονα ουτε του περιπτερα......

δνε υποχρεωνω κανεναν να συμφωνησει η να διαφωνησει....

αυτη ειναι η εννοια της δημοκρατιας.....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...