Προς το περιεχόμενο

φορολογία εκκλησιών

Spyweirdos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Να σας πω δυο πράγματα, δημοκράτες μου:

Γράφετε ό,τι θέλετε, αλλά το insomnia, ΔΕΝ φιλοξενεί σχόλια για καψίματα ανθρώπων, οσοδήποτε "άχρηστοι" και αν είναι σύμφωνα με την πεφωτισμένη λογική σας.

Ο επόμενος χρήστης που θα γράψει τους κανόνες που αποδέχτηκε απερίφραστα κατά την εγγραφή του στα παλαιότερα των υποδυμάτων του, ας μην κάνει τον κόπο να επιχειρήσει login με το παλιό του nick, θα έχει πέσει αποκλεισμός οριστικός.

Ευχαριστώ.

• Απαντ. 139
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
παιδια εχετε δικιο. η εκκλησια και τα υποπροιοντα της πρεπει να φορολογουνται ασυζητητι. καποιος ειπε πως αν φορολογηθουν αυτοι δε θα χρειαστει να ανεβουν οι φοροι για 1 πενηνταετια.αυτο ,οσο οι 300 δικτατορες ειναι εκει μεσα μπουντρουμιασμενοι δεν προκειται να γινει. θα φορολογηθουν ολοι και υπερμετρα πολυ.θα βρουν ευκαιρια να αρπαξουν ακομα περισσοτερα. καποτε 1 αναλυτης προτεινε φορολογια παιδιων.

οσο και να θελουμε να φορολογηθει η εκκλησια (παραδοξο αλλα ενω οι εκκλησια δε θελει φορολογια,οι παπαδες πληρωνονται απο το κρατος,δηλαδη εμας) τα εσοδα απο αυτο δε θα λυσει τιποτα για μας.απλως θα κανει τους αχρηστους ακομα πιο απληστους.

Στο όνειρο σου το είδες το θέμα και είπες να το αναστήσεις;

Δημοσ.

Το υπ. οικονομικών λέει εδώ:

Η ακίνητη περιουσία της εκκλησίας φορολογείται όπως και των

άλλων ΝΠΔΔ κοινωφελούς σκοπού. Ομοίως φορολογούνται

και τα έσοδα από την εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας

της εκκλησίας και των ιερών μονών.

Λέτε να ακούστηκε η φωνή του λαού ή κρύβεται κάτι πίσω

από αυτά τα «ΝΠΔΔ κοινωφελούς σκοπού»;

Δημοσ.
Το υπ. οικονομικών λέει εδώ:

Λέτε να ακούστηκε η φωνή του λαού ή κρύβεται κάτι πίσω

από αυτά τα «ΝΠΔΔ κοινωφελούς σκοπού»;

εγώ πάντως δεν το πιστεύω

Δημοσ.

Εγώ προτείνω να εξορίσουν όλους τους παπάδες στο φεγγάρι (πιο κοντά στο θεό τους) και τα λεφτά που έμειναν να μοιραστούν σε όλους τους Έλληνες... Τα κτήματα και τα οικήματα να μοιραστούν στους φτωχότερους ή σε όποιον ζητήσει αρκεί να τα χρησιμοποιούν οι ίδιοι με παραγωγικό τρόπο...

Δεν γίνεται να ψάχνεις για χωράφι και να καταλαβαίνεις ότι τα best of the best ανήκουν στις κατά τόπους μονές...

ΥΓ. Χωρίς πλάκα τώρα σε 20-30 χρόνια που δυστυχώς θα μας έχουν αφήσει οι παππούδες μας και οι γιαγιάδες μας πιστεύω η εκκλησία θα χάσει την δύναμη της... Πλέον είναι πολύ δύσκολο να πιστεψω ότι κάποιος με επαρκές μορφωτικό επίπεδο καταπιάνεται με τέτοια κομπογιαννίτικα πράματα...

Δημοσ.
εγώ πάντως δεν το πιστεύω

Εγώ πιστεύω ότι η διάταξη αυτή

Η ακίνητη περιουσία της εκκλησίας φορολογείται όπως και των

άλλων ΝΠΔΔ κοινωφελούς σκοπού. Ομοίως φορολογούνται

και τα έσοδα από την εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας

της εκκλησίας και των ιερών μονών.

θα περιληφθεί και στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα είναι έτοιμο

σε λίγες μέρες.

Δημοσ.
Εγώ προτείνω να εξορίσουν όλους τους παπάδες στο φεγγάρι (πιο κοντά στο θεό τους) και τα λεφτά που έμειναν να μοιραστούν σε όλους τους Έλληνες... Τα κτήματα και τα οικήματα να μοιραστούν στους φτωχότερους ή σε όποιον ζητήσει αρκεί να τα χρησιμοποιούν οι ίδιοι με παραγωγικό τρόπο...

Δεν γίνεται να ψάχνεις για χωράφι και να καταλαβαίνεις ότι τα best of the best ανήκουν στις κατά τόπους μονές...

ΥΓ. Χωρίς πλάκα τώρα σε 20-30 χρόνια που δυστυχώς θα μας έχουν αφήσει οι παππούδες μας και οι γιαγιάδες μας πιστεύω η εκκλησία θα χάσει την δύναμη της... Πλέον είναι πολύ δύσκολο να πιστεψω ότι κάποιος με επαρκές μορφωτικό επίπεδο καταπιάνεται με τέτοια κομπογιαννίτικα πράματα...

Φίλε, δυστυχώς μην κρίνεις εξ ' ιδιών τα αλλώτρια. Έχω γνωστούς επιστήμονες στις θετικές σε ηλικίες 25+ και επειδή έχουν γαλουχηθεί έτσι, όσο μορφωμένοι και να είναι μερικοί έχουν ανάγκη από θεούς και φολκλορ. Ειδικά σε πόλεις της επαρχίας αυτά καλά κρατούν με τη πλύση εγκεφάλου οικογενειακά με τον κάθε παπά. Εδώ στη θεσσαλονίκη που είναι μεγάλη πόλη με πανεπιστήμια κτλ, είναι φοβερό πόση μερίδα είναι θρησκόληπτοι, και ακόμα και στο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ πανεπιστήμιο έχουν για λογότυπο τον Αγ. Δημήτριο. Σε καμια 50ριά χρόνια μπορεί και πάλι δύσκολα. Είναι φοβερή η μλκια που δέρνει την εκκλησία αλλά ακόμα μεγαλύτερη τους πιστούς που νομίζουν οτι επειδή ρίχνουν 10ευρα στο παγκάρι και ανάβουν γκουμούτσες θα πάνε όλα ρολόι.

Δημοσ.

Ακόμα και σε Δελτίο Τύπου που βγάζουν οι ίδιοι δεν μπορούν να καλύψουν τα προσχήματα:

Μετά από πολύωρη συζήτηση οι ιεράρχες αποφάσισαν να καταβάλουν την εισφορά εκτάκτως για φέτος

Δεν υποχρεώθηκαν δηλαδή, αποφάσισαν. Δεν ξέρω τι να κάνω, να λυπηθώ που δεν τους αγγίζει το κράτος εφόσον τους πληρώνει ή να χαρώ που έστω κι έτσι αποφάσισαν να πληρώσουν?

Η Εκκλησία της Ελλάδος επειδή εξασκεί ένα τεράστιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο προς ανακούφιση των πασχόντων και αναξιοπαθούντων αδελφών μας

Ένα δάκρυ κύλησε στο πρόσωπο μου...

Η Εκκλησία θεωρεί αυτονόητο ότι ο οποιοσδήποτε φόρος επί της ακινήτου περιουσίας Της δεν θα περιλαμβάνει κατ' ουδένα τρόπο τα ακίνητα που ιδιοχρησιμοποιούνται

Το θεωρούν κι αυτονόητο οι μπαγλαμάδες.

Ως εκ τούτου η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφασίζει όπως για το έτος 2009 και μόνο, η Εκκλησία της Ελλάδος, συνεισφέρει με το αναλογούν σε Αυτήν ποσόν για τα ακίνητα που αποφέρουν εισοδήματα σύμφωνα με τα ως άνω εκτεθέντα

Αυτό πάει στον FarCry για να μην λέμε μπούρδες μεταξύ μας ε?

Δημοσ.
μα αν διαβασες εγραψα περσυ....:whistle:

Ναι αλλά το bold δεν πήγαινε στην ημερομηνία, πήγαινε στο "μόνο". Ότι οι @!#$!@#$^!#$^!^1@! ευγενικοί και καλοπροαίρετοι αυτοί κύριοι υποσχέθηκαν ότι θα πληρώσουν φόρο μόνο για μια χρονιά, δηλαδή την χρονιά που έγινε η αναμπουμπούλα με τους φόρους. Όταν κοπάσει λίγο το κυνηγητό θα έρθει πάλι το αφορολόγητο..

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Ρε σεις ξυπνήστε !

Οι φόροι πάνε στις τράπεζες !

Με τόσους φόρους που έχουμε φάει θα έπρεπε να είχαμε το δικό μας διαστημικό πρόγραμμα μέχρι τώρα !

Αν συνειδητοποιήσετε πόσα "χρωστάμε" στις τράπεζες δε θα λέγατε τέτοιες ανοησίες.

Ακόμα και αν πουλούσαμε όλο το Αιγαίο και τη Θράκη, πάλι χρεωμένοι θα είμασταν !

Να μην αναφέρω ότι συνεχίζουμε να δανειζόμαστε...

Αυτά που χρωστάμε με τους τόκους ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ να πληρωθούν. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβετε αυτό, τόσο το καλύτερο.

Αντί να πείτε όχι στη φορολογία για την πληρωμή των τραπεζών κάθεστε και σκέφτεστε πως θα ταΐσετε τις τράπεζες...

Τα λεφτά που συνολικά ζητάνε οι τράπεζες από όλο τον κόσμο δεν πρόκειται να πληρωθούν ποτέ, πολύ απλά γιατί δεν υπάρχουν τόσα χρήματα στον κόσμο !!!

Δημοσ.
Συμφωνω με Φουφουτιο. οι επαναστασεις του facebook περα απο ματαιες εχουν αρχισει και γινονται και λιγο ενοχλητικες.

Πές τα, έχει καταντήσει εμετικό το φαινόμενο.

Ρε παιδιά ξέρουμε πόσα έχει η εκκλησία??

π.χ. το δημόσιο χρέος θα μπορούσε να το ξεχρεώσει αν ήθελε?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...