jpaokx Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 με την ιδια λογικη λιγοι παπαδες χαντακωσαν την ιστορια και τα σημερινα δεδομενα, αλλα η εκκλησια ως κοινωνια (και οχι με την σημερινο ηλιθιο προσδιορισμος του) αποτελει την σωτηρια της. Εχω γνωρισει παπαδες και μοναχους που ζουν κυριολεκτικα στα ορια λιτοτιτας που πραγματικα θα επρεπε να ειχαν αναγκη που εχουν ακολουθησει αλλη πορεια ζωης. οποιος θελει, με πιστευει. Το θεμα ειναι οτι παιρνουμε τους 3 παπαδες και κρινουμε μια θρησκεια ολοκληρη...χανεται το δασος ετσι. Την φωτογραφια την εβαλα οτι θα υπαρχουν συνεχεια αντικροουμενα επιχειρηματα χωρις καποιο συμπερασμα.
pournaras Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 με την ιδια λογικη λιγοι παπαδες χαντακωσαν την ιστορια και τα σημερινα δεδομενα, αλλα η εκκλησια ως κοινωνια (και οχι με την σημερινο ηλιθιο προσδιορισμος του) αποτελει την σωτηρια της. Εχω γνωρισει παπαδες και μοναχους που ζουν κυριολεκτικα στα ορια λιτοτιτας που πραγματικα θα επρεπε να ειχαν αναγκη που εχουν ακολουθησει αλλη πορεια ζωης. οποιος θελει, με πιστευει. Το θεμα ειναι οτι παιρνουμε τους 3 παπαδες και κρινουμε μια θρησκεια ολοκληρη...χανεται το δασος ετσι.Την φωτογραφια την εβαλα οτι θα υπαρχουν συνεχεια αντικροουμενα επιχειρηματα χωρις καποιο συμπερασμα. Παμε παλι απο την αρχη. Δεν κρινουμε τη θρησκεια, αυτη ας μεινει ως εχει και οποιος θελει πιστευει. Κρινουμε τους παπαδες και το υπαρχον συστημα (και οχι την εκκλησια ως κοινωνια). Ποσως με ενδιαφερει το τι κανει καποιος καημενος μοναχος που αποφασισε να μονασει και να ζει στα ορια της λιτοτητας. Αυτος ομως που βγαινει μερα νυχτα στα καναλια, και μου κλαιγεται για την περιουσια (και οχι για την εκκλησια), και αυτος που πληρωνεται απο τους φορους μου, αυτος λοιπον ειναι το προβλημα μας. Οσοι θελουν να πιστεψουν σε θεους και διαολακια, σε ελοχιμ και σε νεφελιμ, δικαιωμα τους και με την ευχη μου. Οταν μπαινουν ομως οικονομικα, και μαλιστα τετοιου μεγεθους, τοτε δεν ειναι μονο δικαιωμα τους, αλλα και δικο μου, και να τους κρινω, και να τους φωναξω και να κανω τα παντα ωστε να υπερασπιστω τα συμφεροντα μου. Απλα και ομορφα. Εμεις οι απο δω δεν μπλεκουμε τη θρησκεια με το τωρινο σαθρο συστημα, ξερουμε ποιο ειναι το λαθος και αυτο το λαθος δειχνουμε, εσεις οι απο κει γιατι παντα θελετε να τα μπλεκετε;
Sellers Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Όποιος θέλει ας δει την εκπομπή αυτή για να δει τι λέει και η αντίπαλη πλευρά. Αξιόλογη συνέντευξη με επιχειρήματα για σκέψη και απο τις δύο πλευρές.
nikolaos13 Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Με πόνο ψυχής τα τελευταία χρόνια , κάθε φορά που περπατάω κατα μήκος της μητροπόλεως βρίσκομαι πρόσωπο με πρόσωπο με μια εικόνα ασχήμιας , εγκατάλειψης και κλασσικής ελληνικής κουτοπονηριάς και ξεροκεφαλιάς ,εικόνας γνώριμης στην πλειοψηφία των όσων κινούνται στο κέντρο της Αθήνας την εικόνα της αιωνίως υπό αναστήλωση μητρόπολης . σίγουρα δεν είμαι ο μόνος που έχει αναρωτηθεί γιατί δεν τελειώνουν τα ρημάδια τα έργα ή έστω γιατί δεν παρατηρεί κάποια δραστηριότητα πάνω στις σκαλωσιές ... η αλήθεια είναι ότι οι λόγοι είναι οικονομικοί , πρωτότυπο θα πείτε... Η Αρχιεπισκοπή αρνείται να αναλάβει τη δαπάνη των έργων, παρ΄ ότι οι μελέτες είχαν καταρτιστεί από τις υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού, πράγμα που σημαίνει ότι εμείς τις έχουμε πληρώσει , ενώ η συζήτηση που είχε ανοίξει για την ανέγερση νέου μεγαλοπρεπούς καθεδρικού ναού σε σχετικό οικόπεδο που αναζητείται σε διάφορες περιοχές, όπως στου Γουδή έχει αναστείλει κάθε πρόθεση αποκατάστασης του κτιρίου. Ο λόγος που θέτω αυτό το θέμα δεν είναι μόνο το αισθητικό του πράγματος , αν και αυτό μ' απασχολεί περισσότερο από το αν θα αποκατασταθεί ένας θρησκευτικός ναός στον οποίο με το που μπαίνεις μέσα αντικρίζεις το παγκάρι και όχι κάτι άλλο ... έστω ... είναι ιστορικό κτίριο της ΑΘΗΝΑΣ μας μιας ΑΘΗΝΑΣ που δεν έχει ν' αναδείξει άλλωστε και πολλά μνημεία . Αυτό που ρωτώ είναι γιατί η εκκλησιά περιμένει από μένα να αποκαταστήσω τον ναό και δεν προβαίνει η ίδια σε αποκατάσταση του ? Αν δεν μπορεί γιατί δεν τον παραχωρεί στο κράτος και το κτίριο να γίνει μια βιβλιοθήκη ή κάτι πιο χρήσιμο για την κοινωνία μας ? Δεν πορεύεται με το γεγονός ότι με την φορολόγηση μου είτε το θέλω είτε όχι καταβάλλονται οι μισθοί των κληρικών της?
agamoi-thytai Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Δεν εχουν λεφτα λεμε ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε Ειναι και φτωχοι και τιμιοι. Να πω άλλο ενα ανεκδοτο ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.