Προς το περιεχόμενο

Ερώτημα επιλογής σε access

jamespr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα λίγες από τις πολύτιμες γνώσεις σας. Θέλω να φτιάξω σε μία βάση μία φόρμα που θα επιλέγεις από λίστα κάποια κριτήρια και με αυτά θα εκτελείται ένα ερώτημα και θα βγάζει τα ανάλογα αποτελέσματα.

Με μία λίστα και με τον παρακάτω κώδικα που με τη βοήθεια σας είχα φτιάξει

Private Sub comboBrand_AfterUpdate()

Dim db As Database, q As QueryDef

Set db = Application.CurrentDb()

Set q = db.QueryDefs("επιλογήΥπαλλήλου")

q.SQL = "SELECT * FROM Data WHERE [Χρέωση σε υπάλληλο] = " & "'" & comboBrand & "'"

End Sub

όλα δουλεύουν ρολόι.

Πως κάνω όμως να επιλέγει από δύο λίστες και με αυτά τα κριτήρια να εκτελείται το ερώτημα και να βγάζει βάσει των δύο.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ προκαταβολικά για το χρόνο σας. Να είστε όλοι καλά

Δημοσ.

Φίλε elis88 σε ευχαριστώ πάρα πολύ που απάντησες. Δεν ξέρω πως να το κάνω αυτό που μου προτείνεις. Με τον τρόπο που έχω βγάαζω αποτέλεσμα από λίστα αλλά δεν μπορώ να έχω πολλές λίστες και να βγάζει αποτέλεσμα από αυτό.

Δημοσ.

Αν και ξέρω SQL, δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με Access. Αν κατάλαβα καλά θέλεις να προσθέσεις extra συνθήκη στο where? Δηλ. :

q.SQL = "SELECT * FROM Data WHERE [Χρέωση σε υπάλληλο] = " & "'" & comboBrand & "'" & " and [Χρέωση σε υπάλληλο] = " & "'" & comboBrand2 & "'"

??

Στο ίδιο πεδίο θες να κάνεις extra έλεγχο? Στην SQL μπορείς να βάλεις πολλές συνθήκες με τους τελεστές and και or. Π.χ.

select * from table1 where column1 > 5 and column1 < 20

ή

select * from table1 where (column1 > 5 and column1 < 20) or

(column1 > -20 and column1 < -5)

Δημοσ.

Φίλε kagelos έτσι το είχα κάνει και εγώ αλλά βγάζει λάθος. Θέλω να κάνω κάτι σαν τις σελίδες που ψάχνουμε αυτοκίνητα και επιλέγουμε κριτήρια και όταν βάλουμε αυτά που θέλουμε και πατήσουμε οκ αυτό κάνει αναζήτηση. Σε html και php ξέρω να το κάνω αλλά σε access τα βρίσκω μπαστούνια.

Είχα ζητήσει πάλλι βοήθεια και με απαντήσεις φίλων του insomnia τα κατάφερα αλλά για ένα πεδίο. Τώρα που θέλω περισσότερα τα πράγματα αλλάζουν.Αν βρείτε κάτι... Θα παραδώσω τη βάση χωρίς το συγκεκριμένο ερώτημα και αν βρω λύση το συμπληρώνω μετά.

Σας ευχαριστω πάρα πολύ για το χρόνο σας.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...