Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα (εν μέρει) σε σύνδεση connex

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω connex στα 8mbit (αναβάθμιση από τα 4mbit από τον Ιούνιο περίπου) και τις 3-4 τελευταίες μέρες έχω πρόβλημα με τη σύνδεσή μου. Εδώ να προσθέσω ότι μέχρι να μου παρουσιαστεί αυτό το πρόβλημα κατέβαζα με 800-850.

Πρωτοπαρατήρησα το πρόβλημα στο youtube όπου είχα διακοπές κατά την αναπαραγωγή του βίντεο επειδή δεν προλάβαινε να κατεβάσει αυτό που έβλεπα (κάτι που δεν παρουσιαζόταν πριν ούτε σε hd videos).

Αρχικά πήρα στο 121 και δήλωσα βλάβη και όταν με πήραν τηλέφωνο μου είπε να κατεβάσω κάτι από ftp του otenet και κατέβαζα με 300 και με το που (όπως μου είπε) άρχισα να κατεβάζω άλλο ένα αρχείο, σε αυτό το δεύτερο είχα γύρω στα 250-300. Δηλαδή σύνολο και τα δύο αρχεία κατέβαζα με 600. Από ό,τι μου είπε, η γραμμή μου είναι εντάξει και ότι αυτό το προκαλούσαν οι ρυθμίσεις κάποιου προγράμματος.

Να πω ότι όλα αυτά γίνονται στην τελική έκδοση των Windows 7 64bit (build 7600-16385).

Πιστεύοντας ότι ισχύει κάτι τέτοιο, επανεκκινώ τον υπολογιστή σε μια build των Windows 7 64bit (7600-16384) και παρατηρώ την ίδια κατάσταση. Το ίδιο συμβαίνει και στα Vista 64bit που επίσης έχω εγκατεστημένα στον υπολογιστή μου. Το router μου είναι το Zyxel P-660H-D3. Όταν είχα πρωτοκάνει σύνδεση στον ΟΤΕ (πριν 3 χρόνια περίπου) μου είχαν δώσει το Sagem fast 840 isdn. Σύνδεσα και αυτό και πάλι τα ίδια (ο λόγος που το έκανα είναι για την περίπτωση που είχε κάποιο πρόβλημα το router μου).

Όλες τις δοκιμές αυτές τις έκανα προσπαθώντας να κατεβάσω την τελευταία έκδοση του ubuntu που ήξερα ότι "πιάνει" μεγάλη ταχύτητα.

Επιστρέφοντας πάλι στην τελική έκδοση των Windows 7, δοκίμασα να κατεβάσω πάλι το ubuntu, αλλά από torrent (μtorrent) και εκεί έπιανα κανονική ταχύτητα (850-870).

Προσπαθώ με firefox, opera, google chrome να κατεβάσω το αρχείο (πάντα στο Ubuntu αναφέρομαι), η ταχύτητα ήταν 250-300. Εγκαθιστώ το flashget και του βάζω να κατεβάσει το ίδιο αρχείο. Με το flashget κατέβαζα περίπου με 850.

Πλέον έχω μπερδευτεί εντελώς. Δεν μπορώ να καταλάβω τι το προκαλεί.

Από τη στιγμή που με torrent και flashget κατεβάζει κανονικά, δεν πρέπει να είναι πρόβλημα της γραμμής. Αλλά τι είναι;

Τα στατιστικά της γραμμής μου (αν και δεν έχω πολλές γνώσεις για αυτά, οπότε θα γράψω ό,τι αναφέρει):

noise margin upstream: 23 db

output power downstream: 22 db

attenuation upstream: 7 db

noise margin downstream: 21 db

output power upstream: 9 db

attenuation downstream: 20 db

Υπάρχει κάποια λύση;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

τα χαρακτηριστικα της γραμμη σου ειναι μια χαρα.απο την αλλη αφου κατεβαζεις full τοτε δεν εχει θεμα η γραμμη σου.τωρα αν το bandwidth της ετερειας ειναι οριακα τοτε αθτο ειναι αλλο.δοκλιμασε βραδινες ωρες.παντως τα κατεβασματα πρεπει να γινονται με get right και γενικα καποιον download manager για να πιασεις τα μεγιστα.δεν εχουν ολοι Oi server full speed.γρηγοροι Servers http://www.apple.com http://www.ati.com.και δοκιμασε και το utube και αλλες ωρες οχι ωρες full traffic.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου και ένα συγγνώμη από εμένα, γιατί τις προηγούμενες μέρες δεν είχα πρόσβαση σε υπολογιστή, οπότε δεν μπορούσα και να σου απαντήσω.

Τελικά το πρόβλημα ήταν στο router. Ήρθε τεχνικός από εδώ (και επειδή ήταν γνωστός μου έφερε δικό του laptop και router). Κάναμε ανάμεσα στον σταθερό μου, στο φορητό του και στα δύο routers (το δικό μου και το δικό του), όλους τους δυνατούς συνδυασμούς και τελικά πάντα με το δικό μου router κατέβαζε με μισή ταχύτητα, ενώ με το δικό του κατέβαζε κανονικά.

Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, είμαι προς αναζήτηση router. Θα κάνω μια αναζήτηση και αν δε βρω κάτι που να με καλύπτει, θα φτιάξω καινούριο θέμα.

Δημοσ.
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου και ένα συγγνώμη από εμένα, γιατί τις προηγούμενες μέρες δεν είχα πρόσβαση σε υπολογιστή, οπότε δεν μπορούσα και να σου απαντήσω.

Τελικά το πρόβλημα ήταν στο router. Ήρθε τεχνικός από εδώ (και επειδή ήταν γνωστός μου έφερε δικό του laptop και router). Κάναμε ανάμεσα στον σταθερό μου, στο φορητό του και στα δύο routers (το δικό μου και το δικό του), όλους τους δυνατούς συνδυασμούς και τελικά πάντα με το δικό μου router κατέβαζε με μισή ταχύτητα, ενώ με το δικό του κατέβαζε κανονικά.

Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, είμαι προς αναζήτηση router. Θα κάνω μια αναζήτηση και αν δε βρω κάτι που να με καλύπτει, θα φτιάξω καινούριο θέμα.

αν ειναι εγγυηση να στο αλλαξουνμ.θα βρεις απειρα θεματα για αγορα ρουτερ.αν εχεις παραξενηγ γραμμη thomson 585 αν εχεις καλη γραμμη linksys wag200 η linksys wag160n

Δημοσ.

Είναι εκτός εγγύησης. Το έχω κοντά στα τρία χρόνια και η εγγύησή του ήταν δύο.

Η γραμμή μου από το Σεπτέμβριο του 2006 που έβαλα dsl δεν είχε ποτέ το παραμικρό πρόβλημα.

Το linksys wag160n είναι αυτό;

Το άλλο linksys που μου προτείνεις, δεν το βρίσκω στο e-shop.

Δημοσ.
αν ειναι εγγυηση να στο αλλαξουνμ.θα βρεις απειρα θεματα για αγορα ρουτερ.αν εχεις παραξενηγ γραμμη thomson 585 αν εχεις καλη γραμμη linksys wag200 η linksys wag160n

Επειδη εχω πολυ κακη γραμμη, εννοεις το Alcatel THOMSON SpeedTouch TG585v7 +WiFi Annex A Router/Switch;

Annex A η Annex Β;

Δημοσ.
Είναι εκτός εγγύησης. Το έχω κοντά στα τρία χρόνια και η εγγύησή του ήταν δύο.

Η γραμμή μου από το Σεπτέμβριο του 2006 που έβαλα dsl δεν είχε ποτέ το παραμικρό πρόβλημα.

Το linksys wag160n είναι αυτό;

Το άλλο linksys που μου προτείνεις, δεν το βρίσκω στο e-shop.

το wag200 ψαχτο skroutz διοτι ειναι παλιο μοντελο και καταργειται.το wag160n ναι αθτο ειναι απλα προσεχε αν το θες annex a= pstn =adsl over pots η αν εχεις γραμμη isdn tote θες annex b.

Επειδη εχω πολυ κακη γραμμη, εννοεις το Alcatel THOMSON SpeedTouch TG585v7 +WiFi Annex A Router/Switch;

Annex A η Annex Β;

ναι αυτο λεω.annex a αν εχεις pstn αννεχ b αν εχεις isdn.

Δημοσ.
το wag200 ψαχτο skroutz διοτι ειναι παλιο μοντελο και καταργειται.το wag160n ναι αθτο ειναι απλα προσεχε αν το θες annex a= pstn =adsl over pots η αν εχεις γραμμη isdn tote θες annex b.

ναι αυτο λεω.annex a αν εχεις pstn αννεχ b αν εχεις isdn.

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Ναι, το ξέρω ότι χρειάζομαι annex b για αυτό σου έδωσα και το link με το isdn.

Ακόμα δεν αγόρασα router, γιατί το zyxel που έχω προς το παρόν λειτουργεί κανονικά. Με 860-870 κατεβάζω. Θα το αφήσω το σαββατοκύριακο να δω πώς θα πάει και αναλόγως θα πράξω.

Δημοσ.
Ευχαριστω.

Ναι, το ξέρω ότι χρειάζομαι annex b για αυτό σου έδωσα και το link με το isdn.

Ακόμα δεν αγόρασα router, γιατί το zyxel που έχω προς το παρόν λειτουργεί κανονικά. Με 860-870 κατεβάζω. Θα το αφήσω το σαββατοκύριακο να δω πώς θα πάει και αναλόγως θα πράξω.

οκ τοτε isdn.ειναι παραξενο zyxel και να μην παιζει καλα.μπας και απλα ετυχε να ειχε φαει καλα σκαλωμα?β.οταν σου εκανε αυθτα τα κολληματα το zyxel στα εκανε και το sagem?

Δημοσ.
οκ τοτε isdn.ειναι παραξενο zyxel και να μην παιζει καλα.μπας και απλα ετυχε να ειχε φαει καλα σκαλωμα?β.οταν σου εκανε αυθτα τα κολληματα το zyxel στα εκανε και το sagem?

Τι να σου πω, περίεργα πράγματα. Κάπου τον Οκτώβριο του 2006 το αγόρασα (το zyxel) και μέχρι να μου παρουσιάσει το συγκεκριμένο πρόβλημα, δεν είχα το παραμικρό παράπονο.

Τώρα σκέφτηκα κάτι, αλλά μπορεί να είναι και εντελώς βλακεία. Υπάρχει πιθανότητα να φταίει το τροφοδοτικό; Το λέω αυτό γιατί το προηγούμενο σαββατοκύριακο το άλλαξα, μιας και το παλιό σε κάποια στιγμή το Σάββατο μύριζε πολύ έντονα καμμένο καλώδιο και όταν το άνοιξα, ένα κομμάτι είχε μαυρίσει εντελώς!

Τέλος πάντων, αλλάζω το τροφοδοτικό την Κυριακή και τη Δευτέρα έρχεται ο τεχνικός και κάνουμε ό,τι σου περιέγραψα σε προηγούμενό μου μήνυμα.

Σε κάποια φάση, λέμε να κάνουμε reset το zyxel. Εγώ reset το έκανα (έτσι έγραφε το manual) βάζοντας ένα στυλό στην τρύπα και το είχα πατημένο μέχρι να σβήσουν τα φωτάκια. Αυτός μου είπε ότι στα περισσότερα router, όταν κάνει reset το πατούσε μισό λεπτό. Οπότε το έκανα και εγώ έτσι. Δεν κατάλαβα τι ακριβώς έγινε, αλλά το router συμπεριφερόταν σαν να έκανε διαδοχικά reset. Δηλαδή, εκεί που άναβε και πήγαινε να συγχρονίσει, έσβηνε και ξανά από την αρχή. Τελικά, άναψε το λαμπάκι του dsl, αλλά αυτό του internet, πεισματικά δεν άναβα. Οπότε δεν είχα internet. Προσπάθησα να μπω σε κάποια σελίδα και μου ζητούσε τα εξής στοιχεία: system password, username και password. Βάζω για system password το κωδικό του router, αλλά δεν το έπαιρνε. Οπότε με τα πολλά σκέφτομαι και βάζω τον αρχικό κωδικά, το 1234, βάζω και username και password και συνδέθηκε κανονικά. Και η φάση είναι ότι είχα κανονική ταχύτητα και όχι αυτό το 300-350 που είχα πριν. Οπότε από τη Δευτέρα μέχρι και σήμερα, το δοκίμαζα να δω πώς αντιδρά. Αυτή τη διαδικασία που περιέγραψα μου την έκανε μια φορά όταν είχα κλείσει και άνοιξα αργότερα τον υπολογιστή, άλλη φορά μου το έκανε όταν έκλεινα και άνοιγα το router και άλλη φορά όταν έκανα reset το router. Από σήμερα (ουστιαστικά χτες) το μεσημέρι έχω κλείσει τρεις φορές τον υπολογιστή και μέχρι στιγμής δε μου το παρουσίασε αυτό. Θα δω τώρα και τις υπόλοιπες ημέρες τι θα γίνει.

Με συγχωρείς για το μακροσκελές μήνυμά μου, αλλά ήθελα να σου περιγράψω ακριβώς τη συμπεριφορά του router.

Όταν λες για το sagem, σε ποιο sagem αναφέρεσαι; Στο fast 840, αυτό το usb modem που έχω; Αν ναι, δύο φορές που το δοκίμασα, έπιανε την ίδια ταχύτητα που έπιανα τότε και με το zyxel, δηλαδή γύρω στα 300.

Και κάτι τελευταίο, όταν λες ότι έφαγε σκαλώματα, τι ακριβώς εννοείς; Δηλαδή, τι είδους σκαλώματα μπορεί να φάει;

Δημοσ.

α.4-5 seconds ειναι.αν το πατησεις παραπανω θα ξαναξεκινησει θα ξανακανει reset και παει λεγοντας.κακο δεν του κανεις.απο εκει και περα μπορει πραγματι κατι να ειχε κολλησει αβυσσος η ψυχη του ρουτερ και για αθυτο να κατεβαζε αργα.και γ.ναι εφοσον το εκανες reset xanontai ολα τα στοιχεια οποτε πρεπει να μπεις μεσα με το 1234 και μετα να κανεις το σεταρισμα με το username kai pass της συνδεσης σου

Δημοσ.

Έτσι ήξερα και εγώ για 4-5 δευτερόλεπτα. Αλλά σκέφτηκα μήπως κόλλησε κάτι, για αυτό και το άφησα περισσότερη ώρα (μου το είπε και αυτός...). Στην αρχή όμως, βάζοντας το 1234 (ενώ κανονικά έπρεπε να μου βγάλει για να ρυθμίσω να ρυθμίσω το password), αυτό έμπαινε στο status του router, αλλά με απενεργοποιημένες όλες τις επιλογές. Τελικά έφταιγε ο browser (Opera 10) γιατί είχε φραγή αναδυόμενων παραθύρων. Τελικά το έλυσα και αυτό.

Και σήμερα που τον άνοιξα τον υπολογιστή, η ταχύτητα του ήταν κανονική. Την ταχύτητα την ελέγχω κατεβάζοντας το ubuntu και μου κατέβαζε και σήμερα με 855. Άντε να δούμε...

Προς το παρόν θα το αφήσω έτσι και όσο τραβήξει.

Δημοσ.

επισης αν δεν βαλεις 1234 και απλα πατησεις οκ τοτε σε βαζει μεσα san user οπως ειπες με απενεργοποιημενα τα περισοτερα .θελει 1234 για να σε βαλει σαν admin.σε σπανιες περιπτωσεις εχω δει να θελει 2 reset για να τα χασει ολα.πχ σε speedtouch κανεις ρεσετ και καμια φορα κραταει το username μεσα.μια χαρα θα ειναι το ρουτερ.απλα κατι κολλημα θα ειχε φαει η κατι με την γραμμη και εστρωσε.σκυλια τα zyxel και δυσκολο να παθει κατι τετοιο.αλλωστε για αυτο ειναι το reset default.δες και για firmware αν εχει πιο νεο.

Δημοσ.

Το πρόβλημα ήταν με τα αναδυόμενα παράθυρα στην Opera. Τουλάχιστον το δικό μου zyxel, με το που βάζεις 1234, σε βγάζει παράθυρο να αλλάξεις τον κωδικό (βέβαια όλα αυτά, αν έχεις κάνει reset τα πάντα).

Έτσι πιστεύω και εγώ, ότι από εδώ και πέρα θα λειτουργεί κανονικότατα.

... Κρίμα και ήθελα να αγοράσω κάποιο ασύρματο. :-D

Πριν 3 χρόνια που το αγόρασα, σκεφτόμουν αν θα πάρω ενσύρματο ή ασύρματο και επειδή τότε ασχολούμουν μόνο με linux, τότε ακόμα υπήρχαν προβλήματα ώστε να κάνεις το ασύρματο να λειτουργήσει με κάποια διανομή. Τέλος πάντων, το λάθος έγινε τότε...

Το είχα σκεφτεί και για το firmware, άλλα δεν έχει βγει κάτι νεότερο.

Το τελευταίο έχω: V3.40(AHZ.0) | 05/10/2006

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...