Προς το περιεχόμενο

Διαφημιστικα SMS πολιτικου περιεχομενου στο κινητο μου

MiDi_MiLiZ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας.

Εχω μια απλη απορια. Επειδη πριν λιγο μου ρθε στο κινητο ενα μηνυμα, τυπου "ολοι στις εκλογες ψηφιζουμε τον ταδε βουλευτη" θα θελα να μαθω λιγα πραγματα.

Α. Απο που και ως που ο συγκεκριμενος "κυριος" εχει το τηλεφωνο μου, τη στιγμη που δεν εχω ουδεμια σχεση με πολιτικη, ουτε και ειχα στο παρελθον?

Β. Ειναι νομιμο να κατεχει το τηλεφωνο μου εν αγνοια μου?

Γ. Ειναι νομιμο να μου ερχεται διαφημιση τυπου spam απο αγνωστο αποστολεα προς εμενα (πλην ομως επωνυμο)?

Δ. Που μπορω να διαμαρτυρηθω? Η στη χειροτερη να ριξω μερικα Γαλλικα?

Σημειωνω οτι το τηλεφωνο μου το εχει αυστηρα κλειστος κυκλος ατομων, ποτε δε το εχω δωσει σε διαγωνισμους/διαφημισεις/εγγραφες, παρα μονο σε συγκεκριμενες επιχειρησεις που ανοιγουν καρτελα στο ονομα μου, πχ εκει που κανω σερβις το αμαξι, εκει που αγορασα το pc και τετοια...

Δημοσ.

697 εγω.

Το περιεργο ειναι οτι ο συγκεκριμενος βουλευτης ανηκει στην περιφερεια μου, δηλαδη δεν ειναι τυχαιο το μηνυμα προς ολα τα κινητα, αλλα εχει υπαρξει προεργασια και ταυτιση εκλογικων καταλογων και κινητων τηλεφωνων ψηφοφορων.

Δημοσ.

Υπάρχουν εταιρίες που κάνουν αυτήν τη δουλειά (μαζική αποστολή sms)Τα τηλέφωνα σας τα έχουν απο εταιρίες που κάνουν αυτή τη δουλειά...δηλαδή αυτοι οι διαγωνισμοί ή τα διάφορα προιόντα που μοιράζουν κατα καιρούς σε μαγαζιά και σας ζητούν να υπογράψετε για να τα πάρετε.......οπότε να διαβάζετε τους όρους πριν υπογράψετε οτιδήποτε...τώρα αν ποτέ δεν δίνετε το κιν σας και σας ήρθε κάτι τέτοιο....δεν ξέρω....εμένα πάντος δεν μου έρχονται ποτέ και έχω 694.

Δημοσ.

Ωραια. Αφου ειναι ετσι leukonas, δηλαδη εχω υπογραψει εγω χαρτι που λεει οτι επιτρεπω τα στοιχεια μου να κοινοποιηθουν (δεν το εχω κανει αλλα λεμε τωρα), αυριο θα παρω ενα τηλεφωνακι στο γραφειο του βουλευτη να μαθω με ποια εταιρεια συνεργαστηκε και ποιο ειναι το τηλεφωνο της. Επειτα θα παρω την εταιρεια να μαθω ποιος της κοινοποιησε τα στοιχεια μου. Θεωρητικα και οι 2 θα πρεπει να μου απαντησουν, εφοσον ειναι νομιμοι, σωστα?

Ελα που δε θα απαντησει κανεις ομως....

Δημοσ.

Δεν νομίζω να συμβαίνει αυτό που λέτε.

Κάθε εταιρία του στυλ 11880 (Λίζα, έλα να κάνουμε μπανάνα) έχουν καταχωρημένους όλους τους αριθμούς (το ονομάζουν ενωποιημένοι κατάλογοι). Αν πχ δεν είστε στον ΟΤΕ αλλά σε άλλη τηλεφωνική εταιρία, αν κάποιος ψάξει στον τηλεφωνικό κατάλογο του ΟΤΕ (ή ηλεκτρινικό) δεν θα σας βρεί. Όμως κάποια στιγμή με τον λογαριασμό σταθερού και κινητού σας είχανε στείλει μια αίτηση-δήλωση για να βάλουν τον αριθμό σας στους ενοποιημένους καταλόγους. Και έτσι αν πάρετε τηλέφωνο στο 11880, μπορείτε να ζητήσετε το κινητό του Ταδόπουλου και απλά να σας το δώσουν.

Φαντάζομαι πολιτικοί έχουν πάρει τα κινητά σας από εκεί.

Δημοσ.

ειχε ερθει αυτο το μηνυμα πριν καποια χρονια απο την κοσμοτε και απαντησα πως δεν θελω να κοινοποιηθει στους καταλογους αυτους το νουμερο μου.

Αρα ουτε κ αυτο στη περιπτωση μου...

Δημοσ.
Ωραια. Αφου ειναι ετσι leukonas, δηλαδη εχω υπογραψει εγω χαρτι που λεει οτι επιτρεπω τα στοιχεια μου να κοινοποιηθουν (δεν το εχω κανει αλλα λεμε τωρα), αυριο θα παρω ενα τηλεφωνακι στο γραφειο του βουλευτη να μαθω με ποια εταιρεια συνεργαστηκε και ποιο ειναι το τηλεφωνο της. Επειτα θα παρω την εταιρεια να μαθω ποιος της κοινοποιησε τα στοιχεια μου. Θεωρητικα και οι 2 θα πρεπει να μου απαντησουν, εφοσον ειναι νομιμοι, σωστα?

Ελα που δε θα απαντησει κανεις ομως....

Το αν απαντήσουν είναι άλλο θέμα(κινήσου νομικά και θα βγάλεις άκρη)....αλλά όπως είπα σε διάφορες μαμακίες που βάζουμε τα κινητά μας αν κάτσουμε και διαβάσουμε τους όρους λέει απο κάτω πως τα στοιχεία μας μπορεί να χρησιμοποιηθούν για μπλα μπλα μπλα....ακόμα και μια αγορά παπουτσιών που κάνουμε και μας ζητάνε το τηλέφωνό μας και μετά υπογραφή..μπορεί εκεί που υπογράφεις να υπάρχει το παραπάνω....να διαβάζεται πριν υπογραψετε...

Δημοσ.

1. εαν ειδικά έχεις το νούμερο χρόνια που να θυμάσαι εαν είχες στείλει sms πχ στο τάδε ραδιοφωνικό σταθμό ή εαν είχες δώσει τον αριθμό για να μπεις σε κάποια κλήρωση γραπτώς..

2. τον αριθμό που έχεις είσαι σίγουρα ο πρώτος κάτοχος? γιατί εαν είσαι ο δεύτερος ή ο τρίτος.. αστα να πάνε.. οι αριθμοί ανακυκλώνονται πιο γρήγορα από τα σκουπίδια.. έτσι στο 2ο νούμερο μου με παίρναν για ένα διάστημα στις αρχές συνέχεια από τράπεζες, απ όλες όμως.. επίσης ξέρω ποιού ήταν γιατί μου τον ζητάγαν συνέχεια.. επίσης στη γιορτή του (σωτήρης)με παίρναν να μου ευχηθούν χρόνια πολλά.. πλέον στον τηλεφωνητή έβαλα τα στοιχεία μου κ όσα είναι ανώνυμες κ άγνωστοι αριθμοί τ αφήνω να βαράνε.. κουράστηκα..:P

κ εννοείται πως έχω πάνω από 10 sms τώρα για τις εκλογές, ανεξαρτήτως αυτός ο καμμένος ήταν και νέα δημοκρατία κ πασόκ !!!! ήμαρτον.. υπάρχουν κ χειρότερα.. στο άλλο εταιρικό μας έρχονται sms για χαρτομαντία και χρόνια πολλά για μια δήμητρα...

πάντως η voda μας είπε ότι για το συγκεκριμένο της χαρτομαντειας έκανε αίτηση για να διαγραφούμε από τη λίστα (ήταν κ απο 090 οποτε φοβηθήκαμε για χρέωση) .. κάνε ένα τηλέφωνο στη voda κ δες εαν φαίνεται η εταιρία και εαν μπορείς να διαγραφείς κ εσύ από τη λίστα τους..

Δημοσ.

Τι κάνεις στην περίπτωση που δεν έχεις στείλει ποτέ σε κάποιο διαγωνισμό αλλά ούτε έχεις δώσει το τηλέφωνό σου σε κανέναν άλλον εκτός από τους φίλους σου, αλλά τα SMS έρχονται;

Και το θέμα είναι ότι ναι μεν έρχονται αλλά δεν έχει νούμερο... γράφει πχ DORABAK ή οτιδήποτε τέτοιο...

Πήρα στην Vodafone και τους ρώτησα και μου είπαν ότι εκείνοι δεν έχουν δώσει το CU μου σε κανέναν αλλά και ότι δεν μπορούν να κάνουν και κάτι αυτοί!!!!

Που σημαίνει ότι θα είμαι το έρμαιο των πολιτικών μέχρι να τελείωσουν οι εκλογές... ΑΠΛΑ ΕΛΕΟΣ!!!!!

Δημοσ.

Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα......... για κοιτα το...

\\ Stop The Spam //

καπου στο τελος της σελιδας λεει:

Επικοινωνήστε με τον Πάροχο Υπηρεσιών Διαδικτύου

Μπορείτε να αναφέρετε προβλήματα SPAM στον Πάροχο Υπηρεσιών Διαδικτύου σας, ζητώντας ενδεχομένως τη φραγή συγκεκριμένων διευθύνσεων από τις οποίες σας αποστέλλονται μηνύματα SPAM. Επιπλέον, ο Πάροχος σας μπορεί να σας βοηθήσει σχετικά με τη χρήση ειδικού λογισμικού φιλτραρίσματος ή άλλων μέτρων ασφαλείας για την αποφυγή λήψης μηνυμάτων SPAM.

Αναφέρετε το περιστατικό στην Αρχή

Η Αρχή λαμβάνει ολοένα αυξανόμενο αριθμό σχετικών καταγγελιών και ερωτημάτων που αφορούν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμπεριλαμβανομένων των μηνυμάτων μέσω κινητών τηλεφώνων (SMS).

Μπορείτε να καταγγείλετε περιστατικά SPAM στην Αρχή, μέσω της υπηρεσίας ηλεκτρονικής υποβολής καταγγελιών ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να επισυνάψετε στην καταγγελία σας το μήνυμα που δεχτήκατε. Επίσης, θα πρέπει να αναφέρετε αν έχετε στείλει δήλωση εναντίωσης στον αποστολέα των μηνυμάτων (σε περίπτωση που κάτι τέτοιο απαιτείται), επισυνάπτοντας επίσης αντίγραφο της εν λόγω δήλωσης. Μάθετε περισσότερα για την προσφυγή στην Αρχή.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...