Προς το περιεχόμενο

aGPS σημαίνει σίγουρα GPS??

arxaggelos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

δεν ξέρω αν έχει καλυφθεί η ερώτηση, δεν βρήκα κάτι στο ψάξιμο. Βλέπω πολλά νέα κινητά να λένε στα specs ότι έχουν aGPS. Ξέρω τί είναι και τι κάνει, η ερώτηση είναι αν όσα κινητά έχουν aGPS σημαίνει απαραίτητα ότι έχουν και κανονικό δέκτη GPS ή όχι.

Συγκεκριμένα έχω ήδη πασαλείψει με μέλι και περιμένω να δαγκώσω το Nokia N900 (αν δεν βγει κάτι άλλο στο μεταξύ γιατί είμαι και άστατος....:o). ΟΚ, για το συγκεκριμένο θα μάθουμε στάνταρ όταν βγει η συσκευή, αλλά ρωτάω για να ξέρω και γενικά τι παίζει με το aGPS.

Δημοσ.

Assisted GPS, generally abbreviated as A-GPS, is a carrier network dependent system which can, under certain conditions, improve the startup performance of a GPS satellite-based positioning system. It is used extensively with GPS-capable cellular phones as its development was accelerated by the U.S. FCC's 911 mandate making the location of a cell phone available to emergency call dispatchers.

Wikipedia: Assisted GPS

Με λίγα λόγια για να διαθέτει aGPS ένα κινητό πρέπει απαραίτητα να έχει και δέκτη GPS. Οπότε μπορείς να κάνεις άφοβα τις αγορές σου όπου βλέπεις aGPS.

Δημοσ.

Ευχαριστώ Angmar, απλά σε ένα άλλο άρθρο της Wiki είχα διαβάσει ότι

Some phones with GPS capability work by assisted GPS (A-GPS) only, and do not function when out of range of their carrier's cell towers. Others can navigate worldwide with satellite GPS signals as a dedicated portable GPS receiver does, upgrading their operation to A-GPS mode when in range.

Φανταζομαι ότι θα ήταν τεράστια καφρίλα σε ένε κινητό σαν το Ν900 να μην βάλουν κανονικό GPS, αλλά για μερικά από τα υπόλοιπα δεν θα μου έκανε και εντύπωση...

• Moderators
Δημοσ.

Tα specs της συγκεκριμενης συσκευης απο το Gsm arena αναφερουν δεκτη gps και προσωπικα ειμαι 100% σιγουρος πως ενα τετοιο τηλεφωνο θα εχει τετοιον δεκτη. Ασε γιατι κ εγω το ειδα κ επαθα και ημουν υπερβολικα πολυ ευχαριστημενος με το htc μου!!

Δημοσ.

το n900 εχει δεκτη gps... το θεμα ειναι ποτε και αν θα βγουν εφαρμογες gps για το συγκεκριμενο λειτουργικο(maemo),οπως πχ garmin,destinator κ.α.

Δημοσ.

Θα βολευτούμε με το Ovi Maps για αρχή...Δεν νομίζω ότι θα πάριε πολύ να "πειραχτεί" κανένα σοβαρότερο πρόγραμμα για Maemo.

OK λοιπόν για το N900, απλά σε πολλά τηλέφωνα τα επίσημα specs δεν το διευκρινίζουν, και από ότι φαίνεται τελικά το γνήσιο GPS δεν είναι αυτονόητο. Εγώ τουλάχιστον με αυτήν την εντύπωση μένω

Δημοσ.

Το Ν900 έχει GPS . Το a-gps σημαίνει οτι είναι υποβοηθούμενο GPS μέσω των δικτύων κινητής τηλέφωνίας. Το 90% τον συσκευών πλέον έχουν A-gps γιατί βοηθάει στο να βρίσκει γρηγορότερα σήμα η συσκευή και να μην το χάνει όταν περνάει κάτω από γέφυρες κτλ. (Στα Nokia Μπορείς να απενεργοποιήσεις την υποβοήθηση). Απλά πάρα πολλές συσκευές δεν έχουν προγράμματα που να μπορούν να δουλέψουν χωρίς να χρειάζεται να συνδεθούν μέσω GPRS.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

To N900 μοιάζει πολύ με κινητό που βλέπω σε ταινίες :lol::lol::lol::lol:

Εγώ θέλω να ρωτήσω για άλλα μοντέλα.

Για το iphone 3g και το Blackberry (όσα αναφέρουν για aGPS). Αυτά έχουν ενσωματωμένο GPS ή είναι από το 3g;

Υπάρχει ρύθμιση να βλέπει ΜΟΝΟ από δορυφόρο (αν του κόψω το 3g θα μου πείτε).

Για το iphone είχα την εντύπωση ότι είχε αλλά τελευταία διάβασα και στο google ότι δεν έχει ενσωματωμένο GPS (ή να διάβασα κάτι λάθος). Μπορεί να μας πεί κάποιος που το χρησιμοποιεί;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...