Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση Windows XP σε Netbook από το USB

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΛΑΝΤΟΥΣΗΣ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχει κάποιος οδηγός ο οποίος να εξηγεί πως μπορώ να κάνω εγκατάσταση τα Windows XP στο netbook (Acer Aspire One 150 AOA).

Έχω βρει πολλούς που εξηγούν ένα τρόπο εγκατάστασης που κάθε φορά που ανοίγεις το netbook πρέπει να έχεις πάνω το usb stick έτσι ώστε να φορτώνει κάποια αρχεία από εκεί. Χωρίς αυτό δεν ανοίγει. Κάτι σαν Live CD δηλαδή.

Υπάχρει τρόπος να κάνω εγκατάσταση από το USB και να μην το χρειάζομαι κάθε φορά που ανοίγω το netbook??

Thanks!

Δημοσ.

Φίλε μου αυτή τη διαδικασία την έχω ακολουθήσει και κατέληξα πάλι στο αποτέλεσμα να μου ζητάει το usb για να προχωρήσει και να φορτώσει τα windows. Είσαι σίγουρος ότι δεν ζητάει usb μετά το τέλος της εγκατάστασης?

Δημοσ.
Φίλε μου αυτή τη διαδικασία την έχω ακολουθήσει και κατέληξα πάλι στο αποτέλεσμα να μου ζητάει το usb για να προχωρήσει και να φορτώσει τα windows. Είσαι σίγουρος ότι δεν ζητάει usb μετά το τέλος της εγκατάστασης?

Ποιο θεωρείς τέλος της εγκατάστασης;

Περνάς το παρακάτω στάδιο και σε πάει στο λιβάδι και μετά στην επόμενη επανεκκίνηση ζητά αρχεία από το usb; Σε ποιο σημείο τα ζητά;

xprep2.jpg

xpnew28.jpg

Δημοσ.

έδωσες προσοχή στο παρακάτω βήμα του οδηγού

Όταν Τελειώσει η εγκατάσταση το μηχάνημα θα κάνει επανεκκίνηση (ΜΗΝ ΒΓΑΛΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΤΟ USB DRIVE) Όταν θα κάνει επανεκκίνηση διαλέξτε την επιλογή 'Start/Boot Windows XP from HDD'. Ε τώρα απολαύστε τα Windows XP σας…

Δημοσ.

Τελικά κατάφερα να εγκαταστήσω τα XP στο netbook. Ο συγκεκριμένος οδηγός μου έβγαζε το παρακάτω error κάποια στιγμή "E: has NOT FAT FAT32 or NTFS Format and is NOT Valid ". Μετά όμως από ψάξιμο στο internet ανακάλυψα το παρακάτω site το οποίο δίνει λύση στο πρόβλημα αυτό.

http://duncsweb.com/2009/07/17/e-has-not-fat-fat32-or-ntfs-format-and-is-not-valid/

Το error μάλλον θα απασχολήσει πολλούς γι αυτο επισυνάπτω και το site έτσι ώστε ο οδηγός να είναι πλήρης.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια!

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

παιδια help εχω το asus eeepc 4g και εχω φτιαξει usb με τα windows kanei install αλλα οταν κανει επανεκινηση μου λεει οτι το αρχειο hal.dll δεν υπαρχει.... τι να κανω?

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

γεια σας παιδια κι εγω ειμαι καινουριος στο forum και εχω το ιδιο θεμα,στην προσπαθεια μου να δω το link της πρωτης απαντησης δεν μου επιτρεπει να το δω!

γνωριζει καποιος το λογο η αν ειναι ευκολο να μου στειλει κι εμενα το link.

Ευχαρηστω προκαταβολικα!

Δημοσ.

γεια σας παιδια κι εγω ειμαι καινουριος στο forum και εχω το ιδιο θεμα,στην προσπαθεια μου να δω το link της πρωτης απαντησης δεν μου επιτρεπει να το δω!

γνωριζει καποιος το λογο η αν ειναι ευκολο να μου στειλει κι εμενα το link.

Ευχαρηστω προκαταβολικα!

Απλά τρέξε αυτό Win to flash είναι πολύ εύκολο αν αντιμετωπίσεις πρόβλημα πες μας.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα. Έχω κάνει τη διαδικασία με το WintoFlash και στο bootarisma ναι μεν εχω επιλέξει το USB stick να κάνει boot αλλά δυστυχώς έχει κολλήσει(?) και έχει μια μαύρη οθόνη με ενα κέρσορα να αναβοσβήνει...Τι να φταίει;;

Δημοσ.
έχει μια μαύρη οθόνη με ενα κέρσορα να αναβοσβήνει

Αυτό είναι πάντοτε δείγμα του ότι δεν ξέρει από πού να ξεκινήσει ο Η/Υ σου ή ότι του έβαλες να ξεκινήσει από κάπου που δεν υπάρχει.

Μέσα από το Bios το όρισες να ξεκινάει και να είναι πρώτη συσκευή εκκίνησης το usb ή πατάς κάποιο πλήκτρο στην αρχή;;

Δοκίμασε και τα δύο.

Εναλλακτικά δοκίμασε και με το

UNetbootin ελεύθερο ή με το

flashboot αν και θέλει λεφτά.

Δημοσ.

Δοκίμασα και να ξεκινάει κατευθείαν και μόνο απο εκεί... Και να το επιλεγω απο το menu. μετά απο το boot. Τίποτα. Θα δοκιμάσω και αυτά πουθ μου λες..

Δημοσ.

Κάποια άλλα πράγματα που μπορεί να φταίνε:

Στο bios αν έχει ρύθμισε το usb σαν usb-hdd,

κάνε την διαδικασία με όσο ποιο «αυθεντικό» δισκάκι,όσες περισσότερες αλλαγές έχουν γίνει στο δισκάκι τόσο ποιο δύσκολα.

Αν δεν έχεις μποοτάρει ποτέ από αυτό το usb ενδέχεται να χρειαστεί να το κάνεις πρώτα bootable δες εδώ έναν οδηγό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...