mistakos Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 Καλημέρα παιδιά! Έχω διαβάσει αρκετά τις τελευταίες μέρες. Η αλήθεια είναι ότι όταν διαβάζεις πολλά και βλέπεις τόσες πολλές διαφορετικές απόψεις στο τέλος χάνεσαι στον κυκεώνα των σκέψεων σου και των σκέψεων των άλλων. ο καθένας έχει ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης και δυστυχώς δεν βρίσκεις εύκολα κάποιον που να ταιριάζουν οι απαιτήσεις σας. Οπότε θα ήθελα να ρωτήσω κάτι αρκετά συγκεκριμένο και αν κάποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω (και προφανώς κάτι καλύτερο στην ίδια περίπου τιμή) να μου δώσει τα φώτα του. Σκέφτομαι να αγοράσω νέο PC γιατί το παλιό δεν τραβάει καθόλου πλέον. Πριν προχωρήσω να σας πω ότι δεν με ενδιαφέρει καθόλου το overclocking και οι χρήσεις του PC μου θα είναι gaming (με αρκετές απαιτήσεις), surfing, μιας ερασιτεχνικής μορφής επεξεργασίας φωτογραφίας και με μια ATI4870 με σκοπό να κάνω και 2x4870 με crossfire κάποια στιγμή στο μέλλον για μεγαλύτερη άνεση στο gaming.. Στο μυαλό μου έχω έναν i7 860. Ερώτηση 1η. η διαφορά του i7 860 με τον i7 870 είναι μόνο στην ταχύτητα. γιατί έχουν τεράστια διαφορά στην τιμή (διπλάσια) ενώ η ταχύτητες τους δεν είναι ανάλογες. Ερώτηση 2η. Η διαφορά του i5 750 με τον i7 860 είναι και ουσιαστική (π.χ. ο ένας 2πυρηνος κι άλλος 4πύρηνος)? Ναι ξέρω ότι είπα ότι διάβασα πολλά αλλά επίσης είπα ότι έχω μπερδευτεί κιόλας Η μητρική είναι η δεύτερη ανησυχία μου. Υπάρχουν άπειρες μητρικές με πολλά καλούδια και αυξανόμενες τιμές (φυσικά). Εγώ σκεφτόμουν να δώσω κάπου στα 150€ για μια μητρική Νομίζω ότι δεν είναι λίγα, αλλά δεν είναι και πολλά. Μετά από μια μικρή έρευνα αγοράς είδα την MSI P55-GD65. Ερώτηση3η. Αξίζει τα λεφτά της? Ξέρει κανείς? Αν δεν είναι και πολύ καλή υπάρχει κάποια άλλη που να είναι σε εκείνη την τιμή 150+- και να αξίζει πολύ περισσότερο για να την αγοράσει κανείς? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας και συγγνώμη για το μεγάλο post
klaount Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 1. Επειδή είναι Intel και μπορεί. 2. Ο i5 δεν έχει HyperThreading, o i7 έχει. Το Crossfire στο μέλλον δεν έχει νόημα, ή το κάνεις τώρα ή ποτέ. Στο μέλλον θα καις τσάμπα ρεύμα για να έχεις επιδόσεις εκεί που μια νεότερη κάρτα μόνη της θα έχει καλύτερες με το μισό ρεύμα. Εξάλλου με i5 ή i7 860 δεν κάνεις Crossfire, λόγω του ενσωματωμένου Pci-e controller που έχουν το κέρδος είναι πολύ μικρότερο απ' όσο θα έπρεπε. Για Crossfire ο i7 920 ή ένας Phenom 2 είναι μονόδρομος.
mistakos Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 όταν λέω μέλλον εννοώ ότι θα αγοραστεί μια δεύτερη κάρτα σε διάστημα το πολύ ενός μηνός (πρέπει να βγάλουμε και λεφτά), οπότε νομίζω ότι έχει νόημα.. Αν με τον 860 δεν μπορείς να κάνεις crossfire τότε γιατί οι μητρικές που υποστηρίζουν αυτούς τους επεξεργαστές υποστηρίζουν και συνδέσεις crossfire???
klaount Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 όταν λέω μέλλον εννοώ ότι θα αγοραστεί μια δεύτερη κάρτα σε διάστημα το πολύ ενός μηνός (πρέπει να βγάλουμε και λεφτά), οπότε νομίζω ότι έχει νόημα.. Αν με τον 860 δεν μπορείς να κάνεις crossfire τότε γιατί οι μητρικές που υποστηρίζουν αυτούς τους επεξεργαστές υποστηρίζουν και συνδέσεις crossfire??? Υποστηρίζει, δεν είπα ότι δεν υποστηρίζει. Απλά έχει μόνο ένα χ16 lane και αυτό σημαίνει ότι αν βάλεις 2 κάρτες θα το μοιραστούν, η κάθε μια θα τρέχει σε χ8. Τα αποτελέσματα μπορείς να τα δεις σε κάθε σχεδόν review των cpu αυτών, οι κάρτες αποδίδουν απογοητευτικά. Υ.Γ. Σε ένα μήνα θα υπάρχει η 5850 και η 5870 που θα είναι καλύτερες από 4870*2.
mistakos Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 klaount... ευχαριστώ πολύ φιλαράκι για τις πληροφορίες.. Άρα μια ιδέα είναι να πάω σε έναν i7 860 και να περιμένω μαι απο τις καινούργιες... σωστόν?
grimpr Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Είσαι σίγουρος ότι θέλεις να δώσεις 260 ευρώ για 200mhz και το hyperthreading σε σχέση με τον i5 750 στα 180 ευρώ; Αυτά τα 80 πάνε σε άλλα πράγματα, ποιο ουσιαστικά. +4GB σε RAM, 8GB σύνολο, καλύτερη κάρτα γραφικών, SSD δίσκος, καλύτερο κουτι, τροφοδοτικό κπλ.
mistakos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 κοίτα.. προτιμώ να είμαι άνετος σε απαιτητικά παιχνίδια παρά μετά να χτυπάω το κεφάλι μου. 80 € μπορώ να διαθέσω για κάτι καλύτερο και δεν θα τα τσιγγουνευτώ σε κάτι από τα άλλα που είπες.. οπότε οκ. Ξέρω έτσι κι αλλιώς ότι σε ό,τι κι αν δώσω πεταμένα λεφτά θα είναι την ίδια μέρα οπότε... τέσπα.. ακόμα δεν έχω αποφασίσει. μάλλον όμως θα περιμένω να βγει η 5870.
klaount Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 κοίτα.. προτιμώ να είμαι άνετος σε απαιτητικά παιχνίδια παρά μετά να χτυπάω το κεφάλι μου. 80 € μπορώ να διαθέσω για κάτι καλύτερο και δεν θα τα τσιγγουνευτώ σε κάτι από τα άλλα που είπες.. οπότε οκ. Ξέρω έτσι κι αλλιώς ότι σε ό,τι κι αν δώσω πεταμένα λεφτά θα είναι την ίδια μέρα οπότε... τέσπα.. ακόμα δεν έχω αποφασίσει. μάλλον όμως θα περιμένω να βγει η 5870. Αν θες μόνο gaming τότε προτίμησε κάτι φθηνότερο. Δλδ i5 ή phenom 2 955.
mistakos Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Gaming θα είναι η βασικότερη ασχολία μου. Μια ερασιτεχνική επεξεργασία φωτογραφίας θα γίνεται κατά καιρούς. Γενικά το multitasking το έχω και λίγο παραπάνω από ότι θα έπρεπε οπότε θέλω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.. δεν υπάρχει τόσο πρόβλημα με το budget πάντως γι αυτό "επιμένω" στον i7.. ευχαριστώ πάντως όλους για τις πληροφορίες σας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.