Super Moderators paredwse Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Share Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 Με την έλευση του MacOS X 10.6 Snow Leopard, ενσωματώθηκε στο λειτουργικό σύστημα ο ορθογραφικός έλεγχος σε διάφορες γλώσσες (μεταξύ των οποίων και η ελληνική) μετά την προσθήκη των σχετικών αρχείων. Εν όψει αγοράς του Microsoft Office 2008 for mac, αναρωτιέμαι αν ο εγγενώς υποστηριζόμενος από το λειτουργικό ορθογραφικός έλεγχος της ελληνικής γλώσσας δουλεύει απρόσκοπτα στο Office 2008 ή χρειάζεται οπωσδήποτε η αγορά ξεχωριστού πακέτου ορθογραφικού ελέγχου (όπως το σχετικό πακέτο της Neurolingo). Ξέρει μήπως κανείς; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
domal Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 οχι δυστυχως στο office δεν εχει ελληνικη ορθογραφια για το λογο αυτο openoffice !!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hasodikis Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 paredwse δύστυχώς δεν υποστηρίζει το MS Office τον τον εγγενή πλέον ορθογραφικό του 10.6. Προσπάθησα .. αλλά ...δε νομίζω ότι υπάρχει λύση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 Το Office δεν έχει καθόλου ορθογράφο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
domal Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 εχει αλλα οχι ελληνικα , αυτο ειναι το θεμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 Τα αρχεία από την έκδοση για Windows μήπως ταιριάζουν; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators paredwse Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Super Moderators Share Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 οχι δυστυχως στο office δεν εχει ελληνικη ορθογραφια για το λογο αυτο openoffice !!!!! paredwse δύστυχώς δεν υποστηρίζει το MS Office τον τον εγγενή πλέον ορθογραφικό του 10.6. Προσπάθησα .. αλλά ...δε νομίζω ότι υπάρχει λύση Ευχαριστώ αμφότερους για την επιβεβαίωση. Όπως φαίνεται, εάν προχωρήσω σε αγορά Microsoft Office, θα πρέπει να αγοράσω το πακέτο Microsoft Office 2008 for Mac + NeuroLINGO για Office 2008. Παίζω ακόμα με το Pages '09 (ενώ υποθέτω ότι αναμένεται και το iWork 10 στις αρχές του επομένου έτους). Ευχαριστώ και πάλι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
djmike Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 Ευχαριστώ αμφότερους για την επιβεβαίωση. Όπως φαίνεται, εάν προχωρήσω σε αγορά Microsoft Office, θα πρέπει να αγοράσω το πακέτο Microsoft Office 2008 for Mac + NeuroLINGO για Office 2008. Παίζω ακόμα με το Pages '09 (ενώ υποθέτω ότι αναμένεται και το iWork 10 στις αρχές του επομένου έτους). Ευχαριστώ και πάλι. πάντως εγώ και οι συναδελφοι μου εδω και καιρό δουλεύουμε μόνο iwork 09 και συνεργαζομαστε τελεια με όλους τους πελάτες που δεν εχουν mac... το office δεν εχει κατι να σου προσφερει και η διαφορα της τιμης ειναι τεραστια... 80 το iwork 400 το office... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators paredwse Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Super Moderators Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 πάντως εγώ και οι συναδελφοι μου εδω και καιρό δουλεύουμε μόνο iwork 09 και συνεργαζομαστε τελεια με όλους τους πελάτες που δεν εχουν mac... το office δεν εχει κατι να σου προσφερει και η διαφορα της τιμης ειναι τεραστια... 80 το iwork 400 το office... Από περιέργεια και μια κι αναφέρεις πελάτες: υποθέτω ότι χρησιμοποιείς το iWork σε επαγγελματικό περιβάλλον. Έχεις παρατηρήσει πρόβλημα ασυμβατότητας σε αρχεία Pages που έγινα exported σε Word ή αρχεία Numbers που έγιναν exported σε Excel; Κάποιο άλλο σχόλιο; Είναι προφανές ότι θα προτιμούσα τη λύση iWork, όχι μόνο για το χρηματικό ποσό αλλά και για την εγγενή Apple λύση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
djmike Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Από περιέργεια και μια κι αναφέρεις πελάτες: υποθέτω ότι χρησιμοποιείς το iWork σε επαγγελματικό περιβάλλον. Έχεις παρατηρήσει πρόβλημα ασυμβατότητας σε αρχεία Pages που έγινα exported σε Word ή αρχεία Numbers που έγιναν exported σε Excel; Κάποιο άλλο σχόλιο; Είναι προφανές ότι θα προτιμούσα τη λύση iWork, όχι μόνο για το χρηματικό ποσό αλλά και για την εγγενή Apple λύση. ειμαι σε συμβουλευτικη εταιρεία και πλεον ολοι δουλευουμε σε mac με iwork απο pages σε word ή σε pdf (το προτιμω οταν στελνουμε κατι) δεν υπαρχει κανενα προβλημα οι πελατες τα διαβαζουν ολα μια χαρα οπως επισης ολα τα word που μας στελνουν τα ανοιγουμε σε pages μια χαρα... με numbers και excel σε γενικες γραμμες δεν υπαρχει προβλημα επισης αλλα γενικα χρησιμοποιουμε απλα excel το πολυ πολυ με εξισωσεις δεν ξερω αν ειναι κατι συνθετο τι θα γινει... παντως σου ξαναλεω με το iwork εχεις και καλυτερα templates και γενικα user friendly δεν κολλαει κλπ.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators paredwse Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Super Moderators Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 ειμαι σε συμβουλευτικη εταιρεία και πλεον ολοι δουλευουμε σε mac με iwork απο pages σε word ή σε pdf (το προτιμω οταν στελνουμε κατι) δεν υπαρχει κανενα προβλημα οι πελατες τα διαβαζουν ολα μια χαρα οπως επισης ολα τα word που μας στελνουν τα ανοιγουμε σε pages μια χαρα... με numbers και excel σε γενικες γραμμες δεν υπαρχει προβλημα επισης αλλα γενικα χρησιμοποιουμε απλα excel το πολυ πολυ με εξισωσεις δεν ξερω αν ειναι κατι συνθετο τι θα γινει... παντως σου ξαναλεω με το iwork εχεις και καλυτερα templates και γενικα user friendly δεν κολλαει κλπ.... Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω "εγκαταλείψει" το iWork, απλώς το βρωμο-Office είναι η σίγουρη λύση για συμβατότητες. Αλλά εφόσον το χρησιμοποιείτε επαγγελματικά και δεν έχετε διαπιστώσει προβλήματα, αξίζει. Στη δουλειά χρησιμοποιώ κυρίως αρχεία κειμένου και τα φύλλα υπολογισμού (τα αρχεία Excel δηλ.) είναι ελάχιστα και κυρίως χρησιμοποιούνται όταν περιέχουν κείμενο - σπανίως χρειάζομαι εξισώσεις κλπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Ως χρήστης iWork που έστελνε αρχεία σε Windows (όχι πολύ συχνά και πλέον καθόλου γιατί απόκτησε και ο συνεργάτης μου Mac), η ασυμβατότητα που παρατήρησα κάποτε ήταν η εξής: Από ένα πρότυπο του Numbers για να υπολογίζεις ωράρια υπαλλήλων - μισθοδοσίες, υπήρχε έτοιμη μια φόρμα όπου διάλεγες πχ In -> 08:00 και Out -> 15:00 και σου έβγαζε με μια εξίσωση από κάτω ότι οι εργατοώρες ήταν 7 ας πούμε. Όταν το έστειλα σε Excel, φαινόταν μια χαρά, ακριβώς όπως και στο Numbers, ΑΛΛΑ αν άλλαζες το 08:00 σε 09:00, δεν άλλαζαν αντίστοιχα και οι ώρες, που σημαίνει ότι το έγγραφο δε μπορούσε να δουλευτεί. Φαντάζομαι πρόκειται για ασυμβατότητα, γιατί δε νομίζω να λείπει από το Excel μια εξίσωση που να υπολογίζει διαφορά ωρών και λεπτών. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
djmike Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 το μονο που θα ηθελα παντως ειναι να διαλεγω 10 pages και να τα στελνει και τα 10 ως word με email και οχι ενα - ενα (share via mail word κλπ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 το μονο που θα ηθελα παντως ειναι να διαλεγω 10 pages και να τα στελνει και τα 10 ως word με email και οχι ενα - ενα (share via mail word κλπ) Εδώ βοηθάει να κάνεις κανένα script με το automator, αν δεν υπάρχει καλύτερη μέθοδος. Δεν είναι, όμως, απολύτως εύκολο. Θέλει λίγο δουλίτσα, αλλά αν είναι κάτι που κάνεις συχνά, ξενοιάζεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hasodikis Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω "εγκαταλείψει" το iWork, απλώς το βρωμο-Office είναι η σίγουρη λύση για συμβατότητες. Αλλά εφόσον το χρησιμοποιείτε επαγγελματικά και δεν έχετε διαπιστώσει προβλήματα, αξίζει. Στη δουλειά χρησιμοποιώ κυρίως αρχεία κειμένου και τα φύλλα υπολογισμού (τα αρχεία Excel δηλ.) είναι ελάχιστα και κυρίως χρησιμοποιούνται όταν περιέχουν κείμενο - σπανίως χρειάζομαι εξισώσεις κλπ. Συνάδελφε... ας μιλήσουμε λοιπόν για συμβατότητες σε χρήση σε δικηγορικό γραφείο. Στο γραφείο μου είμαστε τεσσερις δικηγόροι. Οι τρεις με windows-office και ένας (εγώ) με mac-pages-office (for mac). Τα προβλήματα συμβατότητας είναι ελάχιστα μεν αλλά υπαρκτά. Δεν εντοπίζονται δε σε απλά έγγραφα .doc ή σε απλά excel αλλά σε σύθετα έγγραφα doc. Π.χ. γραφεις μια εργατική αγωγή με ένα κάρο κονδύλια (ημερομίσθια, επιδόματα κτλ για μεγάλα διαστήματα) και αναγκαστικά χρησιμοποιείς πίνακες. Αν το γράψω σε windows και μετά το ανοίξω σε pages τις κατά πολύ περισσότερες φορές οι πίνακες είναι άλλα αντ΄άλλων στη μορφοποίησή τους και ουσιαστικά είναι το έγγραφο για πέταμα. Αν το ανοίξω με office (for mac) δεν υπάρχει πρβλημα, απλά δεν έχω ορθογραφικό έλεγχο. (το neo/open-office θα το εμφανίσει καλύτερα από το pages, αλλά χειρότερα από το office (for mac). Αν τώρα το έγγραφο το δημιουργήσω σε pages και το ανοίξω σε windows - office εμφανίζονται προβήματα ώς επί το πλείστον στη μορφοποίηση του κειμένου στους πίνακες και όχι στη δομή τους (π.χ. το bold ή και το underline έχει χαθεί και πρέπει να μορφοποιηθεί ξανά το κείμενο). Πολύ πιο σπάνια έχω δει αντί για γράμματα τετραγωνακια. Συμπέρασμα... σε γενικές κάνεις τη δουλειά σου αλλά αρκετές φορες θα σου σπάσουν τα νεύρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.