poliv123 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 Για χαρα σε ολους!Εχω μερικα εξαρτηματα για pc στην αποθηκη μου εδω και καιρο. Αυτα ειναι: μητρικη Gigabyte g1975x με pentium d 940- μνημη 2gb -geforce 7900gtx -hd 500gb wd-tagan 580w.Σκοπευω να φτιαξω ενα Pc για μικρες επιδοσεις αυτες τις μερες.Θα ηθελα να σας ρωτησω αν μπορω να τρεξω τα συχγρονα παιχνιδια εστω και σε low settings(Δεν με ενδιαφερει να τρεχει Medium ή high καθως εχω πιο συχγρονο pc για games) .Επισεις τα παιχνιδια που ειναι directx 10 ή αργοτερα dx11 θα μπορεσει η 7900gtx να τα τρεχει, εννοω λογω συμβατοτητας dx9 με dx10 ή dx11?Σας ρωταω για να μην τον συναρμολογησω αδικα.Και βεβαιως να μην ξοδεψω αλλα χρηματα για pc ή laptop μιας και οι απαιτισεις μου ειναι μικρες.Ευχαριστω πολυ!!
phanispal Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 Κοίταξε να δεις: όλα είναι σχετικά.. εξαρτάται από τα παιχνίδια, από την ανάλυση (όσο χαμηλότερη η ανάλυση, τόσο περισσότερο cpu dependant το παιχνίδι) και από άλλους παράγοντες. Τώρα σχετικά με την 7900GTX, δεν είμαι σίγουρος αν υποστηρίζει DX10, για DX11 δεν το σκέφτομαι καν..
phanispal Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 Περίμενε να ακούσουμε και άλλες γνώμες στο μεταξύ.. Εδιτ: σύμφωνα με την nVidia δεν υποστηρίζει ούτε DX10. API Support•`Complete DirectX support, including the latest version of Microsoft DirectX 9.0 Shader Model 3.0
M@ROUD@S Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 Η καρτα που εχεις δεν υποστηριζει dx10 και προφανως ουτε dx11 δεν ειναι ενα μηχανημα που θα παιζεις crysis αλλα νομιζω οτι μποει να παιξει μερικα παλιοτερα παιχνιδια σε χαμηλες αναλυσεις και χαμηλα επιπεδα λεπτομεριας...οπως και να εχει ομως αξιζει να το συναρμολογισεις...π.χ. μπορει να γινει ενα καλο κατεβαστηρι...
stratakisggiioo Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 Βασικά, εγώ με amd 64 3200, 1,5 gb ram, ati 2600 pro 256 agp, έχω παίξει πολλά καινούρια παιχνίδια όπως witcher, warhammer 2, mass effect, world in conflict, crysis, rfactor και αλλα. Οπότε πιστεύω οτι με τη σύνθεση που πας να κάνεις θα μπορείς να παίζεις πολλά καινούρια παιχνίδια. Φυσικά ξεχνάς το dx 10, καθώς είναι πιο cpu hungry από το dx9... Αυτό που θα κοιτάξεις για να καταλάβεις αν τα παιχνίδια που θες να παίξεις θα δουλεύουν, είναι οι minimum απαιτήσεις τους. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι αν το παιχνίδι θελει διπύρινο ως minimum, τότε ότι κι αν κάνεις, δε θα δουλέψει π.χ. το prototype, endwar, far cry 2 δε θα δουλεύψουν εύκολα, τουλάχιστον σε μένα, που ότι κι αν έκανα δε δούλεψαν με τίποτα. Τέλος, αν κάνεις ένα καλό overclocking στον επεξεργαστή σου, με μία καλή ψύχτρα τως 25€, θα δουλεύψουν πολύ καλύτερα τα παιχνίδια που θες και θα γλυτώσεις το bottleneck της καρτας γραφικών. Καλή επιτυχία!!! edit: τώρα είδα ότι ο pentium 940 είναι διπύρινος, οπότε πιστεύω ότι θα παίζουν όλα τα παιχνίδια απλά με medium και κάτω ρυθμίσεις.
mihachris Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 Εγω, μεχρι περυσι, ειχα 2χ7600GS και προσπαθουσα να παιξω cod5 (low ολα). Παρολα αυτα το παιχνιδι κολλαγε ελεινα και ειδα αμεσως διαφορα με την 9600gt (ενω οι 7600GS επιαναν καλυτερα fps σε παλιοτερα παιχνιδια οπως το Counter Strike). Νομιζω επισης πως ειχα καταφερει να παιξω και το πρωτο crysis αν θυμαμαι καλα. Παντως αμα εχεις σκοπο να παιξεις μονο ολοκαινουργια παιχνιδια, συνιστω να μην μπεις στον κοπο της συναρμολογησης.
@topos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Μια χαρα θα παιζει σχεδων ολα τα παιχνιδια σε medium-low και με αναλυσεις ως 1440X900.. Για κατεβαστηρι ουτε λογος μιας κ παραειναι ενεργοβορο..
EddieObscurant Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 +1 για ό,τι είπε ο @topos Kαι τα καινουρια τα παιχνιδια που θα υποστηριζουν dx10, 11 μια χαρα θα τα παιζει σε dx 9.0c. Για να μην τα παίζει πρεπει να είναι dx10 ,11 only που δεν υπάρχει περιπτωση να εμφανιστουν για καμια 2-ετια ακόμη αφου το 70% χρησιμοποιει τα "παλιο"xp.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.