bablyk Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός fujitsu celsius H. Αν υπάρχουν εντυπώσεις από χρήστες της εν λόγω σειράς είναι ευπρόσδεκτες. Ευχαριστώ.
insomniaK Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Έχω το H240, τι θες να μάθεις; Το μόνο αρνητικό που έχω να πω είναι πως μετά από 3 χρόνια πολύ σκληρής δουλειάς, κάνει θόρυβο το ανεμιστηράκι και ο λόγος είναι επειδή χρησιμοποιώ docking station, έχει στραβώσει λίγο. Κατά τα άλλα είμαι πολύ ευχαριστημένος.
panos2000gr Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Πάντως χρειάζεται πολύ θάρρος για να διαθέσεις 2600 ευρώ για ένα laptop...και ακόμη περισσότερο όταν αυτό είναι fujitsu.
bablyk Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 Έχω το H240, τι θες να μάθεις; Από αυτονομία τι έχεις να πεις? Επίσης, χρειάστηκε ποτέ κάποια επαφή με το service, και ναι, τι εντυπώσεις αποκόμισες? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:16 ---------- Πάντως χρειάζεται πολύ θάρρος για να διαθέσεις 2600 ευρώ για ένα laptop...και ακόμη περισσότερο όταν αυτό είναι fujitsu. Αν τα αξίζει γιατί να μην τα δώσεις? Εσύ έχεις μοντέλο της παραπάνω σειράς?
insomniaK Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 Από αυτονομία στην αρχή είχε λίγο πάνω από 2 ώρες, με το wireless on και τη φωτεινότητα στο μέγιστο, αλλά επειδή δουλεύω σε περίεργα μέρη και με πολλά ανοιγοκλεισίματα, το έχω πάντα στο stand by, με αποτέλεσμα τώρα η διάρκεια της μπαταρίας να είναι τώρα 30-35λεπτά (μετά από 2.5-3 χρόνια). Δεν το έχω πάει ποτέ για σέρβις και δεν έχει βγάλει το οποιοδήποτε πρόβλημα, αν και έχω 3ετή on-site warranty, επομένως δε θα πήγαινα πουθενά. Για να έχεις μία εντύπωση σχετικά με το μηχάνημα, όλα του είναι προσβάσιμα. Αλλάζεις μπαταρία, cdrom, μνήμες, σκληρό, υπάρχει ειδική θυρούλα πάνω από το φρουφρούρι του για να την ανοίγεις και να φυσάς την σκόνη. Στη θέση του cdrom, μπαίνει δεύτερη μπαταρία ή δεύτερος σκληρός. Έχει θύρες τις τυπικές, αλλά και σειριακή και παράλληλη, που για εμένα είναι αναγκαίες. Η οθόνη του δεν έχει μεγάλη γωνία θέασης, αλλά ο φωτισμός της είναι αρκετός για να δουλέψεις και έξω από το γραφείο, προσωπικά, τον έχω να φωτίζεται από το παράθυρο, δηλαδή με όλη την αντηλιά πάνω του, αλλά τα χρώματα απεικονίζονται σωστά, δε με κουράζει. Δεν ξέρω για ποιο λόγο τον θες, αλλά επειδή αναλύω δεδομένα σε πλήρες φορτίο επεξεργαστή για πολλές ώρες, οι επιδόσεις του πέφτουν σχετικά αργά, χονδρικά μετά από 6-7 ώρες σε full load, κάνει 20-30% περισσότερο χρόνο στους ίδιους υπολογισμούς. Γενικά, αν δεν το θες για επαγγελματική χρήση πιστεύω ότι είναι υπερβολική η αγορά του.
panos2000gr Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 Αν τα αξίζει γιατί να μην τα δώσεις? Εσύ έχεις μοντέλο της παραπάνω σειράς? Σε καμία απολύτως περίπτωση δεν θα έδινα 2700 για ένα λαπτοπ...ούτε πιστεύω ότι υπάρχει κάποιο λαπτοπ που να αξίζει αυτά τα χρήματα. Ακόμη και αν το έκανα όμως η προτίμηση μου θα ήταν στα εγγυημένα thinkpad.
insomniaK Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Yawning... O υπολογιστής είναι εργαλείο δουλειάς και στη συγκεκριμένη περίπτωση επένδυση που μπορεί να αποφέρει πολλαπλάσια έσοδα. Τα 2700 ευρώ, τα δίνεις για την αγορά απροβλημάτιστου υπολογιστή και ως επαγγελματίας μπορώ να σε πληροφορήσω πως Celsius Η240 είναι ένα τέτοιο μηχάνημα. Έχω δουλέψει από -10C, σε βάρκες και πλοία, γενικά σε συνθήκες που δεν είναι για υπολογιστές και ενώ τρέχει στο 100% ο επεξεργαστής. Δεν έχει κολλήσει, δεν έχει ζεσταθεί, δεν έχει επανεκκινήσει για οποιοδήποτε λόγο, αυτά για εμένα είναι αρκετά για να νιώθω δικαιωμένος για την αγορά του. Αν θες να μιλήσουμε με ποσά που έχει αποφέρει, άμεσα και έμμεσα, το συγκεκριμένο μηχάνημα, ξεπερνούν τις 400.000 ευρώ σε 3 χρόνια. Επομένως, το κόστος κτήσης του είναι μηδαμινό. Οι επαγγελματικές σειρές δεν είναι για το μέσο χρήστη, είναι στοιβαγμένα/πεταμένα λεφτά σε κυκλωμάτα, αν απλά χρησιμοποιείται για web browsing + word. Όσο για τα thinkpad, δεν είχα χρησιμοποιήσει αλλά ο διευθυντής μου το έχω στοιβαγμένο σε ένα ράφι και αγορασε ένα f/s παρόμοιο με το δικό μου. Ας πω και την εμπειρία μου με τα Toshiba-Tecra. Υπό τις ίδιες συνθήκες χρήσης, μας αντέχουν περίπου 1.5 - 2 χρόνια, το βασικό πρόβλημα που μας έχουν βγάλει είναι ότι πεφτει πάρα πολύ η απόδοση (~50%) του επεξεργαστή, που είναι εντυπωσιακό αφού έχουν επεξεργαστές της ίδιας εταιρείας.
panos2000gr Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 \\Αν θες να μιλήσουμε με ποσά που έχει αποφέρει, άμεσα και έμμεσα, το συγκεκριμένο μηχάνημα, ξεπερνούν τις 400.000 ευρώ σε 3 χρόνια. Επομένως, το κόστος κτήσης του είναι μηδαμι Αν ειναι έτσι να πάρουμε 5-6.... Όσο για τα thinkpad, δεν είχα χρησιμοποιήσει αλλά ο διευθυντής μου το έχω στοιβαγμένο σε ένα ράφι και αγορασε ένα f/s παρόμοιο με το δικό μου. Αν ο Δ/ντής σου το πουλάει στείλε μου ένα pm. Όχι τίποτα αλλο, αλλά πιάνει χώρο και θα το φάει η σκόνη. Ας πω και την εμπειρία μου με τα Toshiba-Tecra. Υπό τις ίδιες συνθήκες χρήσης, μας αντέχουν περίπου 1.5 - 2 χρόνια, το βασικό πρόβλημα που μας έχουν βγάλει είναι ότι πεφτει πάρα πολύ η απόδοση (~50%) του επεξεργαστή, που είναι εντυπωσιακό αφού έχουν επεξεργαστές της ίδιας εταιρείας. Αυτό και αν είναι περίεργο....να πέφτει η απόδοση του επεξεργαστή σε 1,5-2 χρονια. Γιατί δεν στελνετε γράμμα στην Toshiba για να διαμαρτυρηθείτε....πάντως πρέπει να είναι το πιο πρωτότυπο πρόβλημα στην ιστορία της Intel.
insomniaK Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Φανταζόμαστε ότι το πρόβλημα δεν είναι στον επεξεργαστή, αλλά σε όλα τα υπόλοιπα υποσυστήματα που φθείρονται πιο γρήγορα. Κάτι ότι χρειάζεται συνέχεια swapping κάτι που ο σκληρός είναι γτπ, κάτι κάποιος δίαυλος που δεν έχουμε ιδέα, ίσως κάτι η μη επαρκής ψύξη. Το αποτέλεσμα είναι να πέφτει η απόδοση του μηχανήματος.
bablyk Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Yawning... O υπολογιστής είναι εργαλείο δουλειάς και στη συγκεκριμένη περίπτωση επένδυση που μπορεί να αποφέρει πολλαπλάσια έσοδα. Τα 2700 ευρώ, τα δίνεις για την αγορά απροβλημάτιστου υπολογιστή και ως επαγγελματίας μπορώ να σε πληροφορήσω πως Celsius Η240 είναι ένα τέτοιο μηχάνημα. Έχω δουλέψει από -10C, σε βάρκες και πλοία, γενικά σε συνθήκες που δεν είναι για υπολογιστές και ενώ τρέχει στο 100% ο επεξεργαστής. Δεν έχει κολλήσει, δεν έχει ζεσταθεί, δεν έχει επανεκκινήσει για οποιοδήποτε λόγο, αυτά για εμένα είναι αρκετά για να νιώθω δικαιωμένος για την αγορά του. Αν θες να μιλήσουμε με ποσά που έχει αποφέρει, άμεσα και έμμεσα, το συγκεκριμένο μηχάνημα, ξεπερνούν τις 400.000 ευρώ σε 3 χρόνια. Επομένως, το κόστος κτήσης του είναι μηδαμινό. Οι επαγγελματικές σειρές δεν είναι για το μέσο χρήστη, είναι στοιβαγμένα/πεταμένα λεφτά σε κυκλωμάτα, αν απλά χρησιμοποιείται για web browsing + word. Όσο για τα thinkpad, δεν είχα χρησιμοποιήσει αλλά ο διευθυντής μου το έχω στοιβαγμένο σε ένα ράφι και αγορασε ένα f/s παρόμοιο με το δικό μου. Ας πω και την εμπειρία μου με τα Toshiba-Tecra. Υπό τις ίδιες συνθήκες χρήσης, μας αντέχουν περίπου 1.5 - 2 χρόνια, το βασικό πρόβλημα που μας έχουν βγάλει είναι ότι πεφτει πάρα πολύ η απόδοση (~50%) του επεξεργαστή, που είναι εντυπωσιακό αφού έχουν επεξεργαστές της ίδιας εταιρείας. Πάντως από εδώ δε δίνεται η εντύπωση ότι το εν λόγω μηχάνημα είναι ανθεκτικό στις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Και σε καμία περίπτωση δεν το θέλω για αυτό. Απλά θα ήθελα να καταλάβω για ποιους λόγους να το προτιμούσα από ένα φθηνότερο μηχάνημα με τα ίδια (αν όχι όλα, τα περισσότερα) χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα ένας πιθανός λόγος είναι αυτό που ανέφερες ότι όλα είναι εύκολα προσβάσιμα. Τα υπόλοιπα που αναφέρεις περί κερδών επέτρεψε μου να σου πω ότι δε νομίζω πως αποτελούν αμιγώς κατορθώματα του μηχανήματος. Από την άλλη ένα μεγάλο μείον είναι η αυτονομία του η οποία δε δικαιολογεί τα χρήματα.
insomniaK Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Ο λόγος που προτιμάται μία επαγγελματική σειρά από μία μη-επαγγελματική είναι: η ποιότητα των υποσυστημάτων του και η compatibility που έχουν αυτά μεταξύ τους. Πιστεύω ότι έχουν γίνει περισσότερες δοκιμές και επομένως οι αστοχίες υλικού ή οτιδήποτε έχει να κάνει με το hardware έχουν ελαχιστοποιηθεί. * Για την αυτονομία της μπαταρίας πραγματικά δεν μπορώ να μιλήσω, διότι: 1. έχω μοντέλο 3-4 ετών, 2. δεν την πρόσεξα ποτέ και όπου έβρισκα το έχωνα στην πρίζα. To αναφέρω ξανά, αν δεν το χρειάζεστε για επαγγελματική χρήση, δεν υπάρχει λόγος να δώσετε τόσα χρήματα. Στη δική μου περίπτωση, αν ο υπολογιστής κάτι πάθαινε σε διάρκεια πειράματος, το κόστος είναι δεκάδες φορές πολλαπλάσιο. Και για μη νομίζει κανείς ότι είμαι μόνο λόγια, για προσωπική χρήση έχω ένα Asus HE1000, το οποίο το πήρα από τις ΗΠΑ γύρω στα 300$, διότι αν εξαιρέσουμε το μέγεθος της οθόνης, δε νομίζω ότι χρειάζεται οικιακό χρήστης κάτι καλύτερο αν δεν παίζει παιχνίδια. Τα υπόλοιπα που αναφέρεις περί κερδών επέτρεψε μου να σου πω ότι δε νομίζω πως αποτελούν αμιγώς κατορθώματα του μηχανήματος. ευχαριστώ για το compliment * Και να φέρω ένα παράδειγμα, ο λόγος που αγοράζει κανείς macbook είναι ότι η apple εχει εξαλείψει ta conflicts του Hardware και μέσω του O/S να το εκμεταλλεύεται πλήρως.
panos2000gr Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Όσο για τα thinkpad, δεν είχα χρησιμοποιήσει αλλά ο διευθυντής μου το έχω στοιβαγμένο σε ένα ράφι και αγορασε ένα f/s παρόμοιο με το δικό μου. Ας πω και την εμπειρία μου με τα Toshiba-Tecra. Υπό τις ίδιες συνθήκες χρήσης, μας αντέχουν περίπου 1.5 - 2 χρόνια, το βασικό πρόβλημα που μας έχουν βγάλει είναι ότι πεφτει πάρα πολύ η απόδοση (~50%) του επεξεργαστή, που είναι εντυπωσιακό αφού έχουν επεξεργαστές της ίδιας εταιρείας. Φανταζόμαστε ότι το πρόβλημα δεν είναι στον επεξεργαστή, αλλά σε όλα τα υπόλοιπα υποσυστήματα που φθείρονται πιο γρήγορα. Κάτι ότι χρειάζεται συνέχεια swapping κάτι που ο σκληρός είναι γτπ, κάτι κάποιος δίαυλος που δεν έχουμε ιδέα, ίσως κάτι η μη επαρκής ψύξη. Το αποτέλεσμα είναι να πέφτει η απόδοση του μηχανήματος. Με όλο το σεβασμό στις απόψεις σου, νομίζω ότι τα περισσότερα από αυτά που περιγράφεις αγγίζουν τα όρια της υπερβολής, αν όχι της φαντασίας!!! Πόσο μάλλον οταν αναφερόμαστε σε Thinkpad και TECRA.
insomniaK Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 1. δε μίλησα για το thinkpad ως μηχάνημα. 2. για το Τοshiba TECRA A4 ή Α5 μετέφερα την εμπειρία μου*, αν θες την πιστεύεις αν θες όχι. *για την ακρίβεια είναι η εμπειρία του συναδέλφου μου, που κάθεται στο απέναντι γραφείο.
kotetsi Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Η ειδικότης μου τα επαγγελματικά λάπτοπ! Γιατί Fujitsu Celsius και όχι το HP EliteBook 8530w, το οποίο προσφέρει τα ίδια σε χαμηλότερη τιμή; FY595AW με λίγο μικρότερο επεξεργαστή, RAM στα 2048ΜΒ και οθόνη WSXGA αντί WUXGA FU462EA με τα ίδια χαρακτηριστικά αλλά RAM στα 2048ΜΒ. Η RAM είναι εύκολα αναβαθμίσιμη και υπάρχει, αν επιθυμεί κάποιος, ειδικό dimm της Kingston απολύτως συμβατό με το part number του κατασκευαστή. Το Blu-Ray αν δε σου χρειάζεται γιατί να το πληρώσεις στο Celsius;
ergidis Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Πάντως χρειάζεται πολύ θάρρος για να διαθέσεις 2600 ευρώ για ένα laptop...και ακόμη περισσότερο όταν αυτό είναι fujitsu. Μαλλον θα εχει κερδισει τα 4 εκ. του τζοκερ οποτε no problem...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.