Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα hardware σύνδεση vpn, βλέπει ip αλλα όχι δίκτυο...

georapt

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

έχω στήσει ένα vpn μεταξύ δύο router 3com Wirelless 11n Firewall, χωρίς να χρησιμοποιήσω τον wizard της Microsoft ή κάποια άλλη software λύση. Πιο συγκεκριμένα στο ένα δίκτυο έχω dynamic ip (oi clients του τοπικού δικτύο παίρνουν ip αυτόματα)με το router να παίζει στην 192.168.168.1, ως vpn client χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλo ασφαλείας L2TP over IPSec, το address pool των vpn client είναι 192.168.1.10->20.

Στο άλλο δίκτυο έχω static ip, χρησιμοποιώντας το ίδιο πρωτόκολλο, την ίδια adrress pool και ρυθμίσεις για vpn server στο router, και λειτουργικό Win Server 2003. Kαι στα δύο δίκτυα, ειδικά στο δεύτερο, το DHCP παίζει μέσω του router.

Μετά από πολλές προσπάθειες κατάφερα να κάνω tunneling να επικοινωνήσουν τα router μεταξύ τους και να γίνει connection. Στην σελίδα του router 192.168.168.1, μου εμφανίζει ότι έχω συνδεθεί σαν client με ip 192.168.1.10, το θέμα είναι οτι το μόνο που μπορώ να κάνω με αυτήν την ip είναι ping!!.

Το pc που συνδέομαι στο router έχει την 192.168.168.62, ενώ το αντίστοιχο του server την 192.168.1.253

Λογικά πηγαίνωντας στον Windows Explorer και πληκτρολογώντας την 192.168.1.62, θα έπρεπε να βλέπω τον client...Ακόμα και την 192.168.1.10 που παίρνει ο client (το router υποθέτω) δεν την βλέπει, ping όμως κάνει κανονικά.

Να σημειώσω οτί δεν υπάρχει conflict στις ip των client των δύο δικτύων, π.χ. δεν υπάρχει υπολογιστής στον vpn server που να έχει την 192.168.1.62. Έχω την εντύπωση οτί κάτι παίζει με το DHCP ή το NAT ειδικά στον server.

Τέλος προσπάθησα να αλλάξω το pool του vpn και να το βάλω μέσα στην ip του client, εβαλά δλδ το pool του vpn 192.168.168.62->63 και έβαλα "καρφωτή" ip την 192.168.168.62 στο υπολογιστή του client, όμως πήρε το vpn την 168.62 και ο client δεν μπορούσε να μπεί καν στο τοπικό δίκτυο.

Αν κάποιος έχει λύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα ή έχει κάποια ιδέα για το τι μπορεί να συμβαίνει ευπρόσδεκτα...

Δημοσ.

και εγώ έτσι νόμιζα οτι τα πράγματα είναι απλά...έλα που δεν ειναι!Ακόμα και διαφορετικό pool να έχουν τα δύο δίκτυα το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Βασικά το pool του vpn είναι αυτό που ορίζει ο server οπότε δεν έχει σημασία τι pool θα δώσεις στον client (για τις ρυθμίσεις του router μιλάμε πάντα έτσι)...Το πρόβλημα παραμένει

Δημοσ.

Αφου λοιπον το VPN υλοποιειται μεσω Routers αναγκαια και ικανη συνθηκη ειναι να τους ορισεις default gateways εκατερωθεν.

Ειτε να γινουν και οι 2 DCHP ειτε με routing entries ειτε με το χερι

Γι' αυτο το λογο κανεις Ping μονο στους routers

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...