Προς το περιεχόμενο

Ψαγμένη ερώτηση για μεταφορα ADSL

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ADSL συνδεση στον τριτο οροφο του σπιτιου μου και μετακομιζς στον πρωτο. Ειναι διαφορετικα σπιτια με διαφορετικες γραμμες. Μπορω την ιδια γραμμη απο τον τριτο να την φερω στον πρωτο ωστε τα 2 σπιτι να εχουν το ιδιο νουμερο?

Πως γινεται αυτο?

Θελει ηλεκτρολογο ή γινεται απλα?

Εχετε καποιον να συστησετε αν δεν ειναι απλο?

Ευχαριστώ

Δημοσ.

αν θες και οι δυο οροφοι να εχουν το ιδιο νουμερο χρειαζεσαι ηλεκτρολογο για να τραβηξει παραλληλες γραμμες απο τον τριτο στον πρωτο!!!αλλιως αν θες το νουμερο μονο στον πρωτο πας στην εισαγωγη βρισκεις το δικο σου καλωδιο και το μεταφερεις στην χωνευτη του οροφου της οικοδομης!!!

Δημοσ.
αν θες και οι δυο οροφοι να εχουν το ιδιο νουμερο χρειαζεσαι ηλεκτρολογο για να τραβηξει παραλληλες γραμμες απο τον τριτο στον πρωτο!!!αλλιως αν θες το νουμερο μονο στον πρωτο πας στην εισαγωγη βρισκεις το δικο σου καλωδιο και το μεταφερεις στην χωνευτη του οροφου της οικοδομης!!!

επειδη ολα τα καλωδια καταληγουν ειτε σε χωνευτη ειτε σε κατανεμητη δεν τραβας απο τον πρωτο στον τριτο αλλα κανεις ενωση απο το καλωδιο του οτε και στον τριτο και στον πρωτο καιπαιζεις.

Δημοσ.

γεια χαρα,

ασχετα με τα παραπανω (απλα για να μην ανοιγω αλλο θεμα) θελω να ρωτησω κατι,να πως εχει η κατασταση:

το σπιτι ειναι 2οροφο(ενιαια τηλεφωνικη γραμμη και συνδεση ADSL) και θελω να συνδεσω το modem/router στο δωματιο μου στον πανω οροφο.θελω ομως να συνδεσω(και με το internet και μεταξυ τους) και ενα ακομα υπολογιστη στον πανω οροφο καθως και εναν στον κατω..τι προτεινετε?powerline?ή μπορω να βαλω σε καθε εναν απο ενα modem και να ξεμπερδεψω με τη χρηση του δικτυου του τηλεφωνου(δεν εχω ιδεα αν ειναι καν εφικτο)?υπαρχει καποια αλλη λυση(εκτος απο αυτα ή wireless ή ενα ματσο καλωδια)? ευχαριστω:-)

Δημοσ.

2 μόντεμ δεν θα παίζουν. Μόνο με access point ασύρματα ή με καλώδιο απο τον ένα όροφο στον άλλο. Διαφορετικά το powerline μάλλον είναι πιο πιθανόν να σου κάνει δουλειά....

Δημοσ.

αν ειναι τριφασικο ομως εχει θεμα η αν εχει Ups Λενε.αλλιως ειτε καλωδιο το πιο καλο ειτε wireless αλλα δοκιμασε το πρωτα πριν αγορασειςκατι .δυο ρουτερ μαζι δεν γινετε.θα πρεπει να κλεινεις το ενα και να ανοιγεις το αλλο για να παιξει.

Δημοσ.

ευχαριστω πολυ παιδια,θα το ψαξω λιγο ακομα το θεμα και θα δω..για το powerline πρεπει να ειναι στον ιδιο πινακα ελεγχου οι πριζες προς συνδεση απ' οσο ξερω...

Δημοσ.
ευχαριστω πολυ παιδια,θα το ψαξω λιγο ακομα το θεμα και θα δω..για το powerline πρεπει να ειναι στον ιδιο πινακα ελεγχου οι πριζες προς συνδεση απ' οσο ξερω...

Ισχύει αυτό, προκειμένου να σου εγγυηθούν την σύνδεση.

Έχω ακούσει σε ορισμένες περιπτώσεις ότι έχουν επιτύχει κάποιοι σύνδεση σε πρίζες που βρίσκονται σε διαφορετική φάση και σε μεγάλη σχετικά απόσταση, οπότε θεωρώ ότι αν μπορείς να δανειστείς ένα ζευγάρι για να το δοκιμάσεις, δεν χάνεις και τίποτα.

Δημοσ.

ναι μερικα ειναι με ερωτηματικα.αλλοι λενε να μην ειναι πανω σε πολυπριζο η Ups και παει λεγοντας.οχι σε τριφασικα ρευματα.

Δημοσ.

λοιπον ηρθε ηλεκτρονικος-ηλεκτρολογος σημερα στο σπιτι και ειπε οτι μπορω να βαλω μαζι με το router ενα switch διπλα στο κουτι(που υπαρχει στο υπογειο) του ΟΤΕ και να αλλαξω συγκεκριμενα οποιες πριζες τηλεφωνου θελω(και επιτρεπει το switch),μετατρεποντας τες σε τηλεφωνου-δικτυου,οποτε θα μπορω να συνδεομαι ανετα..μαλλον την κυριακη θα ολοκληρωθει το εγχειρημα και θα ενημερωσω..

Δημοσ.

μαλον εχεις καλωδιο δικτυου για καθε δωματιο.οποτε μπορει τα τεσσερα να στα κανει για δικτυο 100 Mbit και τα αλλα 4 για δυο γραμμες τηλεφωνου

Δημοσ.

στα περασε ολα απο ενα utp η ειχες παραπανω απο ενα utp για καθε πριζακι?λιγο δυσκολο αυτο βεβεα διοτι αν ηταν θα ειχες και πριζακι ethernet εκει.απλα απορω αν βαλεις στο ιδιο καλωδιο telephone kai 100 δικτυo αν το τηλεφωνο κανει παρεμβολες στο δικτυο λογω 48-61 volt

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...