BaLsAmoMenos Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Σεφερλή διαφωνείς σε κάτι? :lol::lol: Τι κακια ηταν αυτη? :lol::lol::lol:
..MementoMori.. Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Άρα τι κάνεις με "αυτούς τους ανθρώπους" ? Τους τιμωρείς ή τους εκπαιδεύεις ? Τον τυπο που εκοψε τα αυτια του σκυλου, πως ακριβως να τον εκπαιδευσεις? Να κανει τι?
Praetorianos Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Αυτό που δεν έχετε καταλάβει κύριε Αλαβάνο, είναι πως βασικά συμφωνούμε! Απλά δεν θέλετε να παραδεχτείτε πως τα μπουμπούκια αυτά έχουν σοβαρό πρόβλημα ψυχικής υγείας, παιδείας, μόρφωσης κλπ κλπ! Συμφωνούμε μόνο γενικά κι αόριστα σε κάτι που για να διαφωνήσει κάποιος πρέπει να είναι ίδιας ποιότητας άνθρωπος με τον "μάγκα" του facebook. Όλα τα άλλα όμως μέσα τιμωρίας που αναφέρθηκαν και οι κατάρες και το ατέλειωτο ξύλο και το κρέμασμα ως τσάμπα μαγκιά μου φαίνεται. Ειδικά όταν μεταξύ μας γνωρίζουμε ότι από αυτούς που τα γράφουν αυτά οι 99 στους 100 η πιο φιλοζωική δράση τους είναι το post reply. Τέλος η ανώτερη μόρφωση εκτός του να μην κόβεις αυτιά σκύλων σου μαθαίνει και να μην χαρακτηρίζεις χιλιάδες ανθρώπους από 2 περιστατικά ή μήπως όχι?
freedubus Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Παλιότερα εδώ σε ένα θέμα με γάτες είχα μιλήσει για τη ευρύτερη νοοτροπία της Ελληνικής επαρχίας, η οποία σε κάποιον αστό ίσως είναι παντελώς άγνωστη, αλλά είναι αντιπροσωπευτικότατη και σημαντικότατη γιατί υπάρχει σε ένα τεράστιο τμήμα της κοινωνίας. Επαρχιώτης στα νιάτα μου γαρ, έχω έρθει σε επαφή με αυτή τη νοοτροπία (την οποία ανέκαθεν απεχθανόμουν και απεχθάνομαι) . Εκεί είναι πιο εύκολο για τον άνθρωπο να εκδηλώσει τα σαδιστικά του αισθήματα και να ξεσπάσει απέναντι στα ζώα. Είναι και διαφορετική η σχέση των ανθρώπων με τα ζώα πολλές φορές. Θεωρούν τα ζώα συντρόφους και βοηθούς, τα σέβονται και συνυπάρχουν, ΑΛΛΑ, πολλοί θεωρούν το ξύλο, τη βίαιη κακομεταχείριση και την επιβολή ως το μοναδικό τρόπο επικοινωνίας τους με αυτά, και μάλιστα το θεωρούν απόλυτα φυσιολογικό. Κάποιοι τις γάτες τις έχουν για να πιάνουν ποντίκια και μόνο, αν τους τσαντίσει το γατί δε το χουν σε τίποτα να του τραβήξουν ένα μύτο. Το σκύλο τον έχουν για να φυλάει το μποστάνι, αν γαβγίζει το μεσημέρι και τους ξυπνήσει θα του σπάσουν το σκουπόξυλο στην πλάτη. Ενας γείτονας κάποτε είχε βγάλει με τανάλια τα δόντια της κατσίκας επειδή του έφαγε τα βλαστάρια. Ο παππούς μου μου λεγε οτι το άλογο "αν έκανε καμιά μαλακία" το έδεναν από ένα δεντρο με το κεφάλι ψηλά για να μην τινάζεται και το έσπαγαν στο ξύλο. Γνωρίζω παιδιά 10-12 χρονών με σαδιστικές και δολοφονικές τάσεις τύπου Ντέξτερ, τα οποία περνούσαν την ώρα τους τεμαχίζοντας ποντίκια, πνίγοντας κουτάβια και βάζοντας βαρελότα σε πισινούς γατιών. Ποτέ δε τους έκανε κανείς τίποτα, ούτε ασχολήθηκε με το προφανέστατο πρόβλημά τους, απλούστατα γιατί το θεωρούν φυσιολογικό. Εναν ενήλικα, ναι Λούσιφερ, δε τον φτιάχνεις, τον τιμωρείς, χωρίς έλεος. Αλλά για το ανήλικο παιδί το 8-10-12-15 χρονών, σα τον πετσακάκο στη φωτό με το αεροβόλο που δεν τον κοβω πάνω απο 15-16, που έχει μεγαλώσει σε μια τέτοια κοινωνία και έχει μάθει να κάνει τέτοιες θηριωδίες και να τις θεωρεί φυσιολογικές, αν όχι με την προτροπή των μεγαλύτερων, με την ανοχή τους, δε μπορώ παρά να νιώσω οίκτο και να απαιτήσω 1ον αυτό το άτομο να "φτιαχτεί" και να τεθεί υπό την επίβλεψη ειδικού (ψυχίατρου, κοινωνικού λειτουργόυ, οτιδήποτε) και 2ον (ευσεβής πόθος) να φτιαχτεί/εξαλειφθεί η επαρχιώτικη κοινωνία με νοοτροπία "τύπου Μυλοπόταμος" (τρανταχτό παράδειγμα για να καταλαβαινόμαστε) στην οποία μεγάλωσε, η οποία ανέχεται και προωθεί το σαδισμό, τον τσαμπουκά και το νταηλίκι ως μοναδικό μέσο επαφής με τα υπόλοιπα έμβια όντα. Οπως επίσης να εξαλειφθεί κάποια στιγμή και το, τουλάχιστον γελοίο, ιντερνετικό "mob/lynch rule εκ του ασφαλούς" (και να χρησιμοποιείται το ιντερνετ ως μεσο συντονισμού ουσιαστικών και χειροπιαστών συλλογικών δράσεων όπως για τη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα για τα καμένα και άλλων) αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο, άσε που είμαστε ακόμα σε εμβρυικό στάδιο στα του διαδικτύου.
Tilemaxx Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Αυτός ο υπάνθρωπος που έκοψε τα αυτία που σκύλου, χρειάζεται ακριβώς την ίδια τιμωρία. Για κρέμασμα στο Σύνταγμα θα διατηρούσα τις επιφυλάξεις μου.
Lucifer Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 λουσιφερ κανα φτωχο που πειναει θα ταισεις και ασε τα ζωα. αυτα μπορουν να τραφουν και μονα τους. δεν εχουν αναγκη εσενα. δε μπορω να διαβαζω τις αλτρουιστικες βλακειες που γραφεις. ενταξει καταλαβαμε δεν ειναι σωστο να βασανιζονται ζωα, εσυ το κρεατακι που τρως απο που βγαινει? απο δωρεα ζωου? 1) Έχω ήδη αναφερθεί στην κατανάλωση κρέατος και πως αυτή σαφέστατα και προφανώς διαφοροποιείται (εντός λογικών πλαισίων) από την σκληρότητα προς τα ζώα χωρίς κάποιο όφελος πέρα από την ψυχολογική ανάταση ενός κομπλεξικού φαντάρου. Θα βρεις το ποστ στην αρχή της προ-προηγούμενης σελίδας αν δεν απατώμαι. 2) Σε ένα αστικό περιβάλλον, τα σκυλάκια και τα γατάκια δεν επιβιώνουν "μόνα τους". Οι γάτες την παλεύουν κάπως περισσότερο σε κανένα προάστιο που παίζει να βρούνε κανένα χωράφι με καμιά σαύρα ή κάναν πόντικα, αλλά σε γενικές γραμμές αυτά τα ζώα έχουν αστικοποιηθεί χιλιάδες χρόνια πριν και πλέον εξαρτώνται από τον άνθρωπο. Ενδεχομένως το να φάει ένας σκύλος τα αποφάγια κάποιου ανθρώπου απ' τα σκουπίδια, εσύ το θεωρείς ως αυτόνομη επιβίωση -και με πολύ zoom out εξελικτικά, είναι- πρακτικά όμως αποτελεί και πάλι μια μορφή εξάρτησης από τον άνθρωπο. Για να αντιληφθείς κάπως περισσότερο πως ένα σκυλί δεν έχει στον ήλιο μοίρα αν δεν υπάρξει σύστημα δούναι και λαβείν με κάποιον άνθρωπο, θα πρότεινα να αναρωτηθείς ποια είναι η φυσική τροφή ενός σκύλου; Τι κυνηγάει και τρώει ένας σκύλος; Χο fucking χο λοιπόν, θα βόλευε ιδιαίτερα να ήταν αυτόνομα τα ζωάκια και σίγουρα το μαξιλάρι μας θα ήταν πιο μαλακό και αφράτο, αλλά. 3) Δεν ταΐζω φτωχούς. Το ενδιαφέρον μου περιορίζεται στους ανθρώπους που κρίνω ως αξιόλογους, φτωχούς, πλούσιους, κουτσούς, ανάπηρους και είναι σε πλήρη αναλογία με το γεγονός πως έχω ζήσει περί το 30% της ζωής μου και το ρολόι μετράει. Επιπλέον, έχω την βάσιμη υποψία πως έχω βοήθησει πολύ περισσότερους ανθρώπους πρακτικά -ξέρεις, αίματα, λαβίδες, ράμματα κτλ- απ' ό,τι εσύ και μάλιστα αμισθί. Αλλά λέω να μη μετρήσουμε το ποιος είναι περισσότερο φιλάνθρωπος, θα νοιώσω τύψεις που συμβάλλω στη διαιώνιση της καθυστέρησης.. 4) Το ύφος σου δε μου αρέσει. Προσωπικά, όσο δεν βωμολοχείς, μπορείς να μου κατεβάζεις όσα κοσμητικά θες καθώς δεν τα παίρνω πολύ στα σοβαρά, μα μη σε δω να παίρνεις θάρρος και να σχολιάζεις τα γραφόμενα κάποιου άλλου με τον ίδιο τρόπο. 1)Αμφιβάλλω.. Μάλλον έχει υπερεκτιμήσει την ικανότητα της λογικής σκέψης τριγύρω σου... Είμαι σίγουρος οτι ξέρω σκυλιά που έχουν αναλογικά πολύ πιο ορθολογική σκέψη και ίσως και περισσότερες νοητικές ικανότητες απο ένα δίποδο. Χαχ, είμαι από τους πρώτους που θα συμφωνήσω, μα νομίζω πως εδώ εμπίπτει ο διαχωρισμός του βλάκα από τον μαλάκα. 2)Αμφιβάλλω επίσης.. Αν σκεφτόμασταν στο ελάχιστο τις συνέπειες της κάθε μας πράξης θα ζούσαμε σε ένα πολύ όμορφο κόσμο.. Ζούμε; Τις σκεφτόμαστε. Απλώς συνήθως βραχύφθαλμα και για πάρτη μας. Είναι αν μη τι άλλο υποκριτικό να την πέφτεις σε έναν που βρέθηκε να κλωτσήσει ένα γατί και δεν υπολόγισε τις συνέπειες της πράξης του και να του κάνεις τη ζωή περιβόλι κάνοντας το δικηγόρο απο τον καναπέ σου καταδικάζοντας αυτόνα στη θέση όόόόόόλων αυτών που κακομεταχειρίζονται τα ζώα... (μιας και τον βρήκαμε εύκαιρο) Ποιός ήταν αυτός που αποφάσισε τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του; Ένας αντίστοιχος του μπιλντάνου στο fb? Αυτός που προχώρησε σε αυτή την αυτεπάγγελτη καταδική σκέφτηκε τις συνέπειες που θα έχει αυτό σε έναν κακομοίρη ανεγκέφαλο; Δεν νομίζω. Πόσο έχει αλλάξει τη ζωή του όλο αυτό; Πόσο θα τον δείχνουν φίλοι και γνωστοί; Πόσες εκφάνσεις της ζωής του μπορεί να επηρεαστούν απο αυτό; Του αξίζει; Ποιός αποφασίζει αν του αξίζει; Νομικά πλαίσια υπάρχουν μόνο όταν μας συμφέρει; Να τον φάνε όλοι οι ζωόφιλοι μαζί με τα σκυλιά τους; Δεν σας νοιάζει.. Δεν περίμενα.. Δεν υπάρχει πιο επικίνδυνο πράγμα στον κόσμο απο την επιθετική ηλιθιότητα... Στην προκειμένη την είδα και απο τις δύο πλευρές και ιδιαίτερα απο την ζωοφιλική πλευρά, οπού ποστ απο διάφορες cat ladies/persons με έκαναν να να αισθανθώ περισσότερο λύπη για κάποιον που διασύρεται με αυτόν τον μεσαιωνικό τρόπο παρά για το γατί.. Δε θα διαφωνήσω στο ιδεαλιστικό φάσμα. Στο πρακτικό, being human and all, τα ζωάκια δε τα έχει αγγίξει η γενικότερη απογοήτευσή μου. Ξέρεις, ακόμα φορτώνω αβέρτα όταν ακούω για σκληρότητα και βασανισμούς. Ξέρω πως δεν είναι η πιο αντικειμενική προσέγγιση, αλλά σε τέτοιες φάσεις απλώς θέλω να δω αίμα να χύνεται.
Tilemaxx Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Οι ιδεολογίες my ass μας φάγανε. Ξανακοιτάξτε το την φωτογραφία του ακρωτηριασμένου ζώου, και μετά τα ξανασυζητάμε.
Tilemaxx Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Ποιος είπε για ιδεολογίες; Λίγο πιό πάνω αναφέρθηκε κάτι για Αλαβάνους...
slipknot Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Μην κολλάς εκεί, ήταν άκυρο έτσι κι αλλιώς.
teo64x Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Να αναρωτηθώ τώρα κι εγώ. Είδατε όλοι μια φωτογραφία ενός βασανισμένου ζώου και κάποιοι γίνατε υπέρ της κοπής ανθρώπινων μελών, της ηλεκτρικής καρέκλας, του οικογενειακού κρεμάσματος, του ban από το Facebook, κλπ. Είστε υπέρ τέτοιων ποινών για κάθε αδίκημα ή απλά επειδή είδατε φωτογραφία;
Tilemaxx Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Anyway, λάθος μου η αναφορά πέρι ιδεολογιών. Απλά δεν είχα παρακολουθήσει απο την αρχή, και μου φάνηκε οτι το thread είχε πάρει πολιτικό/ιδεολογικό derail. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:25 ---------- Να αναρωτηθώ τώρα κι εγώ. Είδατε όλοι μια φωτογραφία ενός βασανισμένου ζώου και κάποιοι γίνατε υπέρ της κοπής ανθρώπινων μελών, της ηλεκτρικής καρέκλας, του οικογενειακού κρεμάσματος, του ban από το Facebook, κλπ. Είστε υπέρ τέτοιων ποινών για κάθε αδίκημα ή απλά επειδή είδατε φωτογραφία; Όχι για κάθε αδίκημα. Αν ένας φτωχός κλέψει για να επιβιώσει, θα δείξω κατανόηση. Αν ένα άξεστο βλαχόπεδο βασανίζει και ακρωτηριάζει απάνθρωπα έναν σκύλο μόνο και μόνο επειδή του κάβλωσε και θέλει να κάνει show off στο FB, θα απαιτήσω σφαγή.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Άρα τι κάνεις με "αυτούς τους ανθρώπους" ? Τους τιμωρείς ή τους εκπαιδεύεις ? Εκπαιδεύεις ένα μικρό παιδί που πρέπει να μάθει ορισμένα βασικά πράγματα. Αυτούς τους τύπους όμως τι εκπαίδευση να τους κάνεις? Χρειάζεται να τους εξηγήσεις πως δεν κόβουμε τα αυτιά του σκύλου με ψαλίδι, ή δεν του κρεμάμε μια πέτρα στο λαιμό και τον πετάμε στο λιμάνι??? Συμφωνούμε μόνο γενικά κι αόριστα σε κάτι που για να διαφωνήσει κάποιος πρέπει να είναι ίδιας ποιότητας άνθρωπος με τον "μάγκα" του facebook. Όλα τα άλλα όμως μέσα τιμωρίας που αναφέρθηκαν και οι κατάρες και το ατέλειωτο ξύλο και το κρέμασμα ως τσάμπα μαγκιά μου φαίνεται. Ειδικά όταν μεταξύ μας γνωρίζουμε ότι από αυτούς που τα γράφουν αυτά οι 99 στους 100 η πιο φιλοζωική δράση τους είναι το post reply. Τέλος η ανώτερη μόρφωση εκτός του να μην κόβεις αυτιά σκύλων σου μαθαίνει και να μην χαρακτηρίζεις χιλιάδες ανθρώπους από 2 περιστατικά ή μήπως όχι? Κοίτα, οι αντιδράσεις σε groups στο FB κλπ, είναι για μένα το ίδιο μλκία όσο και η ανάρτηση των φωτογραφιών από τους τύπους! Από τη στιγμή που προβάλλεις μια ανωμαλία σε όλο τον κόσμο, είναι αναμενόμενο να εισπράξεις αντίστοιχα σχόλια κλπ από μια μερίδα ανθρώπων! Όταν προκαλείς θα πρέπει να περιμένεις ανάλογα σχόλια (που σαφώς θέλω να πιστεύω πως είναι απλά "τσάμπα μαγκιά" ή απλά σχόλια πάνω στον εκνευρισμό του άλλου). Απο κει και πέρα, τους χιλιάδες άλλους τους παίρνει η μπάλα αναγκαστικά μιας και τόσο καιρό που μαθαίνουμε για διάφορα αντίστοιχα περιστατικά στις ίδιες περιοχές (όχι οτι δεν γίνονται και αλλού), δεν είδα καμία απολύτως αντίδραση! Και όλοι ξέρουμε πως στην επαρχία λίγο-πολύ τα ατομα αυτά είναι γνωστά! Λίγο πιό πάνω αναφέρθηκε κάτι για Αλαβάνους... Μάλλον δεν κατάλαβες το συλλογισμό μου (και δεν είσαι και υποχρεωμένος)! Αν έχεις πρόβλημα το αλλάζω σε "Κούγιας" που είναι πιο κοντά στην έννοια "τσάμπα μάγκας".
slipknot Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Πάντως κάποιοι πρέπει να έχουν ξεσκιστεί στο παρελθόν στα animalities.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.