Προς το περιεχόμενο

Βασανιστές ζώων

infini

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
οσον αφορα το πρωτο να σου βαλουμε δυο κεσεδακια ενα με νερο ενα με φαι να τρως απο εκει παρεα με το δικο σου "ειδος".

Το ειδος μου ειναι οι ανθρωποι, και ο κοσμος μου,την καθημερινοτητα μου την περναω με ανθρωπους.Αυτους θα κοιταξω να "διορθωσω"

Ωραία όλα αυτά, αλλά δεν τεκμηριώνουν την άποψή σου ότι η ανθρώπινη ζωή έχει μεγαλύτερη αξία από ενός οποιουδήποτε άλλου ζώου. Είναι συναισθηματισμοί που σε διακατέχουν και σε κάνουν να τους δίνεις την αξία που τους δίνεις. Αντικειμενικά κριτήρια έχεις?

Οσον αφορα το δευτερο κανεις στοιχειωδη/παιδαριωδη λαθη.Η αντιληψη του κοσμου και της πραγματικοτητας διαμορφωνεται απο το κοινωνικο μας περιβαλλον.Δεν γεννιομαστε με αυτη.Και για αυτο διαφερουμε κιολας απο τα συμπαθη,κατα τ αλλα ζωα.

Μέχρι ένα σημείο έχεις δίκιο, αλλά στην περίπτωσή μας μιλάμε για θεμελιώθες αρχές, που μαθαίνει ο άνθρωπος από πολύ νωρίς. Δεν μιλάμε απλά για την εφηβία και για τον τελικό χαρακτήρα που υποτίθεται πως διαμορφώνει ο άνθρωπος σ'αυτά τα χρόνια. Άμα βγει στραβό μπορεί κάπως να το φέρεις βόλτα αλλά ποτέ δεν θα το βάλεις στα ίσα του.

Και φτανουμε στους νομικα ενηλικες.

Μην σου φαινεται περιεργο.Τυπακια σαν τον πεζοναυτη,τον φανταρο και τον αντρακλα τον κρητικο υπαρχουν πολλα.

Και μαλιστα,τυπακια που δερνουν τις γυναικες τους και τα παιδια τους,αρρωστημενοι που βιαζουν και εκπορνευουν παιδακια,μαγκες που δερνουν γιαγιουλες,αντρακλες που ριχνουν βιτριολι και αλλα πολλα.Οποτε δεν μπορω να δεχθω οτι τους σταματαει ο φοβος της αντικρουσης.

Αυτοί που είναι και ενήλικες θα'πρεπε να δέχονται τις νομικές επιπτώσεις. Να δικάζονται σαν να είχαν διαπράξει ανθρωποκτονία. Δυστυχώς όμως, εν έτη 2010 στο μικρό χωριό που ονομάζουμε Ελλάδα δεν προβλέπεται τίποτα για τέτοιες περιπτώσεις από την νομοθεσία. Οπότε το μόνο που μου φαίνεται ηθικά σωστό και δίκαιο είναι να τον σαπίσω κι αυτόν στο ξύλο. (ή τουλάχιστον να προσπαθήσω)

κανοντας ολα αυτα που ειπατε(ταψι και 14 κομματακια,αποβολες κλπ κλπ)

Τι εχουμε προσφερει στην κοινωνια μας?

Στους εαυτους μας?

Στα παιδια μας?

Και στην τελικη και στα καημενα τα ζωακια?

Ξέρεις πολύ καλά πως όσα λέγονται, κάθε φορά που κάποιο τέτοιο περιστατικό βγαίνει στην επιφάνεια, είναι λέξεις που βγαίνουν από συναισθηματικά φορτισμένους ανθρώπους στην λογική οφθαλμός αντί οφθαλμού. Στην πράξη κανείς δεν θα έκοβε σε κομματάκια το κοριτσάκι για να το βάλει στο φούρνο, το οποίο όπως είπες και στην τελική δεν προσφέρει τίποτα και σε κανέναν.

Μπορεί να ναι κλισέ και να χει ξαναειπωθεί αλλά απ τη στιγμή που λέγεται ότι «έχουν το ίδιο δικαίωμα στη ζωή» («οι ζωές τους έχουν την ίδια» αξία ή όπως αλλιώς εκφράζεται) ένας άνθρωπος κι ένα ζώο, μου φαίνεται τελείως αντιφατικό ν ακούγεται αυτό από κάποιον που καταναλώνει κρέας. Δηλαδή το προβατάκι δεν έχει δικαίωμα να ζήσει; Ή αλλάζουν οι κανόνες για τέτοια θέματα; Απ τη στιγμή που «έχουν και οι δύο ίσα δικαιώματα», πιστεύω πως δε θα πρεπε να υπάρχει καμία δικαιολογία για τέτοια πράξη.

Η φύση μας έκανε παμφάγους, και το να τρώμε κρέας, εγώ ή εσύ, είναι φυσιολογικό και σε πολλές περιπτώσεις απαραίτητο. Το λιοντάρι θα φάει την αντιλόπη, η αντιλόπη θα φάει το χορτάρι, ο κύκλος της ζωής. Κι όπως είπε και ο Sellers παραπάνω, τίθεται το ζήτημα της επιβίωσης. Τώρα αν με ρωτήσεις για την αισχρή εκβιομηχάνευση της κατανάλωσης κρεατικών και αν την επικροτώ, θα σου πω όχι, και έχεις δίκιο, αλλά αυτό δυστυχώς είναι η συνέπεια της άκρατης αστικοποίησης όπως και του καπιταλιστικού συστήματος με το οποίο καλώς ή κακώς λειτουργεί ο κόσμος στις μέρες μας. Αλλά μη το πάμε κει γιατί ξεφεύγουμε απ'το θέμα.

• Απαντ. 400
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ναφ σέιντ.

Δηλαδή "εμείς" οι φιλόζωοι απ'τη στιγμή που ασχολούμαστε με μακάβριες δολοφονίες ζώων, χεστήκαμε για τις ανθρώπινες απώλειες στους πολέμους? Συγνώμη αλλά..

catwatermelonlake.jpg

• Super Moderators
Δημοσ.

Πολλές αναλύσεις και αμπελοσοφίες για κάτι που είναι προφανές!

Το πρόβλημα ξεκινάει από τη νοοτροπία μερικών του στυλ: "έλα μωρέ, ένα γατί σκότωσε, σιγά τα αυγά"!

Προφανώς και κανείς δεν θα συναινούσε στο να το κόψουμε φέτες και να το ψήσουμε (το "κοριτσάκι"). Αυτό που λέω είναι πως αν ας πούμε σήμερα μάθαινα πως έπαθε κάτι σοβαρό, ε δεν μπορώ να προσποιηθώ πως θα "τα έβαφα και μαύρα". Όπως αδιαφορώ για την τύχη ενός εγκληματία, το ίδιο αδιαφορώ και για όσους συμμετείχαν σε βασανισμούς ζωων (και μην αρχίσετε τις εξυπνάδες περί κατανάλωσης κρέατος κλπ. Η ανωμαλία του βασανισμού δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το φιλετάκι που τρώμε).

Αν όλοι πίστευαν (και το εφάρμοζαν) πως τέτοιου είδους άτομα θα έπρεπε να παρακολουθούνται από ειδικούς, να είστε σίγουροι πως τα περιστατικά αυτά θα είχαν μειωθεί εντυπωσιακά!

Και για κάποιον που μας συμβούλεψε σχετικα με το πως θα μεγαλώσουμε τα παιδιά μας, να πω απλά πως τουλάχιστον εγώ θα φροντίσω να κατανοήσουν ότι η ζωή ενός ζώου είναι εξίσου σημαντική με αυτή ενός ανθρώπου και πως οποιαδήποτε ανώμαλη συμπεριφορά απέναντί τους, είναι σοβαρό νόσημα που χρίζει επιστημονικης βοήθειας.

Όπως επίσης επιστημονική βοήθεια χρειάζονται και οι "γονείς" που πετυχαίνω που και που στο δρόμο με το παιδί τους και ακούω φρασεις του στυλ:

"πρόσεξε το σκύλο θα σε φάει"

"μην πλησιάζεις είναι βρώμικο"

"φτου βρωμόσκυλο"

"δως του μια κλωτσιά να δούμε πόσο καλά παίζεις μπάλα"

"μή Γιαννάκη, μην το κλωτσάς το σκυλάκι, έλα να φας το φαϊ σου"

:devil:B)

Δημοσ.

Το πρόβλημα ξεκινάει από τη νοοτροπία μερικών του στυλ: "έλα μωρέ, ένα γατί σκότωσε, σιγά τα αυγά"!

Προφανώς και κανείς δεν θα συναινούσε στο να το κόψουμε φέτες και να το ψήσουμε (το "κοριτσάκι"). Αυτό που λέω είναι πως αν ας πούμε σήμερα μάθαινα πως έπαθε κάτι σοβαρό, ε δεν μπορώ να προσποιηθώ πως θα "τα έβαφα και μαύρα". Όπως αδιαφορώ για την τύχη ενός εγκληματία, το ίδιο αδιαφορώ και για όσους συμμετείχαν σε βασανισμούς ζωων (και μην αρχίσετε τις εξυπνάδες περί κατανάλωσης κρέατος κλπ. Η ανωμαλία του βασανισμού δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το φιλετάκι που τρώμε).

Αν όλοι πίστευαν (και το εφάρμοζαν) πως τέτοιου είδους άτομα θα έπρεπε να παρακολουθούνται από ειδικούς, να είστε σίγουροι πως τα περιστατικά αυτά θα είχαν μειωθεί εντυπωσιακά!

Και για κάποιον που μας συμβούλεψε σχετικα με το πως θα μεγαλώσουμε τα παιδιά μας, να πω απλά πως τουλάχιστον εγώ θα φροντίσω να κατανοήσουν ότι η ζωή ενός ζώου είναι εξίσου σημαντική με αυτή ενός ανθρώπου και πως οποιαδήποτε ανώμαλη συμπεριφορά απέναντί τους, είναι σοβαρό νόσημα που χρίζει επιστημονικης βοήθειας.

Όπως επίσης επιστημονική βοήθεια χρειάζονται και οι "γονείς" που πετυχαίνω που και που στο δρόμο με το παιδί τους και ακούω φρασεις του στυλ:

"φτου βρωμόσκυλο"

Αυτή είναι νομίζω και η πιο σωστή τοποθέτηση. Σαν την ιστορία με το κουμπί και τα 5 Κινεζάκια.

• Moderators
Δημοσ.

Αυτο που δεν μπορουν να καταλαβουν καποιοι (και αναφερομαι γενικα), ειναι πως αυτος που κακοποιει ενα ζωο με τον χψ τροπο, το κανει γιατι αυτο ειναι αδυναμο. Κοινως επειδη μπορει. Για τον παραπανω λογο δεν θα επιχειρουσε να κλεισει εμενα σε εναν φουρνο. Ή αν το εκανε, θα κρατουσε ενα οπλο (οπως εκανε η εν λογω εφηβη απ'ο,τι διαβασα αποσπασματικα στο link που παρετεθη, δηλαδη χρηση οπλου για να μπορεσει να αποκτησει κατι που ηθελε, αρα να γινει πιο δυνατη απο τους ανθρωπουε που απειλησε). Αυτο λοιπον ενισχυει αυτο που ειπα περι αδυναμου.

Οπως εχω γραψει και σε ενα αλλο αναλογο θεμα, αυτος ο ανθρωπος που κακοποιει το ζωο επειδη ακριβως μπορει, ειναι πολυ πιθανον καποια στιγμη να αντικαταστησει το ζωο με ενα μωρο, εναν αδυναμο ανθρωπο (φυσικα ή σωματικα) κ.ο.κ.

Αρα θεωρω προσωπικα πολυ επιφανειακη την αντιληψη "Οκ ενα γατι ηταν big deal" κρινομενη ακομα και απο την οπτικη γωνια αυτη.

Αν τωρα η συγκεκριμενη εφηβη (ή ο οποιοσδηποτε) ηταν μερος μιας κοινωνιας που τρεφοταν με τα συγκεκριμενα ηδη ζωων (για να προλαβω καποια πιθανα σχολια που ισως περιλαμβανουν κοτες, γουρουνια και αγελαδες), και μαθαινα πως εσφαξε δεκα γατες ή σκυλους για να τους φαει (εμφαση στο "εσφαξε" το οποιο ειναι διαφορετικο απο το "κλωτσησε" και το "βασανισε"), δεν θα μου εκανε καμια απολυτως αισθηση διοτι με βαση την κοινωνικη παιδεια του τα εν λογω ζωντανα θα ηταν τμηματα της διατροφικης του αναγκης.

Δημοσ.
Δηλαδή "εμείς" οι φιλόζωοι απ'τη στιγμή που ασχολούμαστε με μακάβριες δολοφονίες ζώων, χεστήκαμε για τις ανθρώπινες απώλειες στους πολέμους? Συγνώμη αλλά..

catwatermelonlake.jpg

Στο συγκεκριμένο με το κουταβάκι αυτό φάνηκε.

Υ.Γ. Γαμάτη φωτό πολύ τη γουστάρω!

Δημοσ.
Αυτο που δεν μπορουν να καταλαβουν καποιοι (και αναφερομαι γενικα), ειναι πως αυτος που κακοποιει ενα ζωο με τον χψ τροπο, το κανει γιατι αυτο ειναι αδυναμο. Κοινως επειδη μπορει. Για τον παραπανω λογο δεν θα επιχειρουσε να κλεισει εμενα σε εναν φουρνο. Ή αν το εκανε, θα κρατουσε ενα οπλο (οπως εκανε η εν λογω εφηβη απ'ο,τι διαβασα αποσπασματικα στο link που παρετεθη, δηλαδη χρηση οπλου για να μπορεσει να αποκτησει κατι που ηθελε, αρα να γινει πιο δυνατη απο τους ανθρωπουε που απειλησε). Αυτο λοιπον ενισχυει αυτο που ειπα περι αδυναμου.

Οπως εχω γραψει και σε ενα αλλο αναλογο θεμα, αυτος ο ανθρωπος που κακοποιει το ζωο επειδη ακριβως μπορει, ειναι πολυ πιθανον καποια στιγμη να αντικαταστησει το ζωο με ενα μωρο, εναν αδυναμο ανθρωπο (φυσικα ή σωματικα) κ.ο.κ.

Αρα θεωρω προσωπικα πολυ επιφανειακη την αντιληψη "Οκ ενα γατι ηταν big deal" κρινομενη ακομα και απο την οπτικη γωνια αυτη.

Αν τωρα η συγκεκριμενη εφηβη (ή ο οποιοσδηποτε) ηταν μερος μιας κοινωνιας που τρεφοταν με τα συγκεκριμενα ηδη ζωων (για να προλαβω καποια πιθανα σχολια που ισως περιλαμβανουν κοτες, γουρουνια και αγελαδες), και μαθαινα πως εσφαξε δεκα γατες ή σκυλους για να τους φαει (εμφαση στο "εσφαξε" το οποιο ειναι διαφορετικο απο το "κλωτσησε" και το "βασανισε"), δεν θα μου εκανε καμια απολυτως αισθηση διοτι με βαση την κοινωνικη παιδεια του τα εν λογω ζωντανα θα ηταν τμηματα της διατροφικης του αναγκης.

Πηχτό, πυκνό και πλήρες.

Δημοσ.
Τί προσφέρει στην κοινωνία η απομάκρυνση (δεν θα μπω σε λεπτομέρειες) αυτών που διαταράσσουν την αρμονία της; Το αυτονόητο ίσως...;

Την προστασία μας (και των ζώων) απο αυτούς.

Αν εννοείς οτι, με το να συμπεριφερθούμε σε αυτούς όπως συμπεριφέρονται αυτοί στα υπόλοιπα όντα, γινόμαστε ίδιοι, συμφωνώ. Πώς όμως να αντιμετωπισθούν; Η αναμόρφωση, αν και η ιδανικότερη λύση, δεν είναι πάντα εφικτή - και ας μην υποστηρίξει κάποιος οτι η φυλακή είναι μέρος που κάποιος αλλάζει προς το καλύτερο..

Μπορούμε όλους τους καταδικασθέντες να τους ρίχνουμε στην ίδια φυλακή αλλά δεν είναι σωστό όλα τα εγκλήματα να τα βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι.

Άλλο ο ψυχικά άρρωστος (ναι οι κουραδόμαγκες που βασανίζουν ζώα είναι άρρωστοι, όπως και αυτοί που βιάζουν κλπ) και άλλο ο "εγκληματίας" απο ανάγκη.

Τη λύση και την ευθύνη την κρατάει ο καθένας στα χέρια του. Με το να μάθει στα παιδιά του να σέβεται κάθε είδους μορφής ζωής και να έχει αίσθηση σωστού και λάθους. Βέβαια πάλι, άλλο να θέλει και άλλο να ξέρει πως.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 10:23 ----------

Έχει ενδιαφέρον αυτό. Για ποιά διαφορά μιλάς εσύ; Νομική; Ηθική;

Μην εισαι κοντοφθαλμος.Ωραια και τους απομακρυναμε ολους του ψυχανωμαλους.Ειναι η λυση ωστε να μην ξαναγινει?Δυστυχως οχι,διοτι οι συνθηκες του κοινωνικου περιβαλλοντος θα ευνοουν την επαναδημιουργια ψυχικα αρρωστων ανθρωπων.

Ωραία όλα αυτά, αλλά δεν τεκμηριώνουν την άποψή σου ότι η ανθρώπινη ζωή έχει μεγαλύτερη αξία από ενός οποιουδήποτε άλλου ζώου. Είναι συναισθηματισμοί που σε διακατέχουν και σε κάνουν να τους δίνεις την αξία που τους δίνεις. Αντικειμενικά κριτήρια έχεις?

Μέχρι ένα σημείο έχεις δίκιο, αλλά στην περίπτωσή μας μιλάμε για θεμελιώθες αρχές, που μαθαίνει ο άνθρωπος από πολύ νωρίς. Δεν μιλάμε απλά για την εφηβία και για τον τελικό χαρακτήρα που υποτίθεται πως διαμορφώνει ο άνθρωπος σ'αυτά τα χρόνια. Άμα βγει στραβό μπορεί κάπως να το φέρεις βόλτα αλλά ποτέ δεν θα το βάλεις στα ίσα του.

Αυτοί που είναι και ενήλικες θα'πρεπε να δέχονται τις νομικές επιπτώσεις. Να δικάζονται σαν να είχαν διαπράξει ανθρωποκτονία. Δυστυχώς όμως, εν έτη 2010 στο μικρό χωριό που ονομάζουμε Ελλάδα δεν προβλέπεται τίποτα για τέτοιες περιπτώσεις από την νομοθεσία. Οπότε το μόνο που μου φαίνεται ηθικά σωστό και δίκαιο είναι να τον σαπίσω κι αυτόν στο ξύλο. (ή τουλάχιστον να προσπαθήσω)

Ξέρεις πολύ καλά πως όσα λέγονται, κάθε φορά που κάποιο τέτοιο περιστατικό βγαίνει στην επιφάνεια, είναι λέξεις που βγαίνουν από συναισθηματικά φορτισμένους ανθρώπους στην λογική οφθαλμός αντί οφθαλμού. Στην πράξη κανείς δεν θα έκοβε σε κομματάκια το κοριτσάκι για να το βάλει στο φούρνο, το οποίο όπως είπες και στην τελική δεν προσφέρει τίποτα και σε κανέναν.

Η φύση μας έκανε παμφάγους, και το να τρώμε κρέας, εγώ ή εσύ, είναι φυσιολογικό και σε πολλές περιπτώσεις απαραίτητο. Το λιοντάρι θα φάει την αντιλόπη, η αντιλόπη θα φάει το χορτάρι, ο κύκλος της ζωής. Κι όπως είπε και ο Sellers παραπάνω, τίθεται το ζήτημα της επιβίωσης. Τώρα αν με ρωτήσεις για την αισχρή εκβιομηχάνευση της κατανάλωσης κρεατικών και αν την επικροτώ, θα σου πω όχι, και έχεις δίκιο, αλλά αυτό δυστυχώς είναι η συνέπεια της άκρατης αστικοποίησης όπως και του καπιταλιστικού συστήματος με το οποίο καλώς ή κακώς λειτουργεί ο κόσμος στις μέρες μας. Αλλά μη το πάμε κει γιατί ξεφεύγουμε απ'το θέμα.

Οχι δεν εχω αντικειμενικο κριτηριο να σε πεισω οτι η ανθρωπινη ζωη ειναι σημαντικοτερη απο ενος σκυλου.

Αν ομως καιγεται το σπιτι σου εσυ σωσε τον σκυλο σου και οχι το παιδι σου ή την μανα σου.Και στην τελικη,ουτε εσυ μπορεις να με πεισεις οτι ειναι ιση η αξια της ζωης ενος σκυλου.

Και αν καλοσκεφτεις τους λογους του οποιους καποιος εχει ενα κατοικιδιο,ειναι εντελως εγωιστικοι

Επισης

"φτου βρωμόσκυλο"

Οταν το παιδακι σου φτασει με το καλο 14,πες του δεν με νοιαζει αν θα πεθανει απο καρκινο το κωλοπαιδο που εψησε την γατα.

Πως φτανεις στο συμπερασμα,οτι δεν βασανιζονται τα ζωα που ειναι για σφαγη,προς τερψιν μας.(ή εχουν μια εσωτερικη αντιληψη οτι εξυπηρετουν ενα σοβαρο σκοπο,και ειναι ΟΚ με αυτο)

Κατσε λιγο βρε αδερφε,και εγω μπορω να σε κανω ασηκωτο απο τις μαπες,αλλα δεν το κανω.Τι σχεση εχει η εν δυναμει ικανοτητα να κανει καποιος αποτροπαια πραγματα με την περιπτωση αυτη.Ολα τα 14χρονα του πλανητη μπορουν να βαλουν ενα γατι στον φουρνο.Γιατι δεν το κανουν?

• Super Moderators
Δημοσ.

Ολα τα 14χρονα του πλανητη μπορουν να βαλουν ενα γατι στον φουρνο.Γιατι δεν το κανουν?

Δεν το κάνουν γιατί δεν είναι προβληματικά! Η αλλιώς, γιατί ευτυχώς οι περισσότεροι γονείς φροντίζουν ώστε να τα μεγαλώσουν σωστά και να κατανοήσουν την αξία της ζωής γενικότερα!

Τα άλλα που λες για το κρεας που τρώμε και το αν βασανίζονται τα ζωα, βαριέμαι να στα ξαναπώ! Δες τι λέμε κατά καιρούς και θα καταλάβεις τι εννοώ!

B)

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:15 ----------

Αν ομως καιγεται το σπιτι σου εσυ σωσε τον σκυλο σου και οχι το παιδι σου ή την μανα σου.Και στην τελικη,ουτε εσυ μπορεις να με πεισεις οτι ειναι ιση η αξια της ζωης ενος σκυλου.

Αν καίγεται ο σκύλος μου όμως στο σπίτι μου και ταυτόχρονα ο γείτονας στο σπίτι του, sorry αλλά το σκύλο μου θα τρέξω να βγάλω πρώτα!

Και αν καλοσκεφτεις τους λογους του οποιους καποιος εχει ενα κατοικιδιο,ειναι εντελως εγωιστικοι

Επισης

Και μόλις ακύρωσες όλα τα κείμενα που μόλις πόσταρες με αυτή τη ...μπούρδα!

B)

Δημοσ.
[...]

Αν καίγεται ο σκύλος μου όμως στο σπίτι μου και ταυτόχρονα ο γείτονας στο σπίτι του, sorry αλλά το σκύλο μου θα τρέξω να βγάλω πρώτα!

[...]

Τελείως φιλικά, αλλά σου ακούγεται λογικό αυτό;

Just for the record, δεν έχω κάποιο κατοικίδιο και ένας σημαντικός λόγος είναι πως η απώλεια κάποιου στο μακρινό παρελθόν μου χε κοστίσει αρκετά και αποφάσισα ότι δε θέλω να ξαναπεράσω τέτοια φάση. Για να μη θεωρηθώ αντιφιλόζωος...

• Super Moderators
Δημοσ.
Τελείως φιλικά, αλλά σου ακούγεται λογικό αυτό;

Just for the record, δεν έχω κάποιο κατοικίδιο και ένας σημαντικός λόγος είναι πως η απώλεια κάποιου στο μακρινό παρελθόν μου χε κοστίσει αρκετά και αποφάσισα ότι δε θέλω να ξαναπεράσω τέτοια φάση. Για να μη θεωρηθώ αντιφιλόζωος...

Ναι, όπως θα έτρεχα πρώτα για οποιοδήποτε μέλος της οικογένειας μου, πριν ασχοληθώ με τους διπλανούς. Εξάλλου το περιγράφεις και ο ίδιος πως η απώλεια ενός ζώου σε κάνει να νιώθεις περίπου όπως όταν χάνεις έναν συγγενή σου! Αρα αν τα βάλουμε κάτω και τα ζυγίσουμε απόλυτα, πιο πολύ θα στεναχωρηθώ αν καεί ο σκύλος μου, παρά ένας γείτονας που δεν τον ξέρω!

Όλα αυτά βέβαια τα λέω με βάση τις τωρινές σκέψεις μου μιας και δεν μου έτυχε ποτέ οπότε δεν είμαι απόλυτος για το τι ακριβώς θα έκανα σε μια τέτοια περίπτωση!

B)

Δημοσ.
Μην εισαι κοντοφθαλμος.Ωραια και τους απομακρυναμε ολους του ψυχανωμαλους.Ειναι η λυση ωστε να μην ξαναγινει?Δυστυχως οχι,διοτι οι συνθηκες του κοινωνικου περιβαλλοντος θα ευνοουν την επαναδημιουργια ψυχικα αρρωστων ανθρωπων.

Το να διαφωνήσεις με τις απόψεις των άλλων είναι δεκτό και μάλιστα καλό για μια συζήτηση. Αρκεί μετά τη διαφωνία σου να παραθέσεις ο ίδιος την δική σου άποψη. Όχι να απορρίπτεις και να συνεχίζεις με άλλη ερώτηση. Στην προκειμένη περίπτωση, αφού δεν σου αρέσει η κοντόφθαλμη λύση/άποψή μου, η δική σου ποια είναι;

Επίσης, άλλο το δικαίωμα στη ζωή και άλλο η προτεραιότητα που θα έβαζε ο καθένας στη ζωή. Μπορεί εγώ να στεναχωριόμουν περισσότερο αν πάθαινε κάτι ο σκύλος μου παρά κάποιος άγνωστος σε μένα. Αντικειμενικά όλοι έχουν το ίδιο δικαίωμα στη ζωή. Υποκειμενικά, η ζωή του σκύλου μου αξίζει πολύ περισσότερο απο πολλών ανθρώπων.

χμ..σου επιστρέφω τον αρχικό σου χαρακτηρισμό.

Δημοσ.

Τι να πω. Διαφορετικές προτεραιότητες μάλλον. Εγώ πάλι θα κοιτούσα οποιονδήποτε συνάνθρωπό μου (ΟΚ εκτός αν τον λένε Adolf Hitler ίσως) γιατί εκτός όλων των άλλων αυτοί έχουν κάποια οικογένεια που θα μαυροφορεθεί, κάποια παιδιά που θα μείνουν ορφανά κλπ

Δημοσ.
Το να διαφωνήσεις με τις απόψεις των άλλων είναι δεκτό και μάλιστα καλό για μια συζήτηση. Αρκεί μετά τη διαφωνία σου να παραθέσεις ο ίδιος την δική σου άποψη. Όχι να απορρίπτεις και να συνεχίζεις με άλλη ερώτηση. Στην προκειμένη περίπτωση, αφού δεν σου αρέσει η κοντόφθαλμη λύση/άποψή μου, η δική σου ποια είναι;

Επίσης, άλλο το δικαίωμα στη ζωή και άλλο η προτεραιότητα που θα έβαζε ο καθένας στη ζωή. Μπορεί εγώ να στεναχωριόμουν περισσότερο αν πάθαινε κάτι ο σκύλος μου παρά κάποιος άγνωστος σε μένα. Αντικειμενικά όλοι έχουν το ίδιο δικαίωμα στη ζωή. Υποκειμενικά, η ζωή του σκύλου μου αξίζει πολύ περισσότερο απο πολλών ανθρώπων.

χμ..σου επιστρέφω τον αρχικό σου χαρακτηρισμό.

Κανω την ερωτηση γιατι προφανως και δεν πιστευω,οτι με τις λυσεις που ολοι σας προτεινατε,ολα τα ζωακια του κοσμου δεν θα ξαναβασανιστουν.Που στην τελικη αυτο ειναι και το σοβαροτερο

Ωραια δεν ειναι εγωιστικη η κατοχη ενος κατοικιδιου,τι ειναι λοιπον?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...