tzotzo Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 Κανείς από τους 2μας! Το "κοριτσάκι" έχει το πρόβλημα και από τη στιγμή που δεν γνωριζόμαστε (με το "κοριτσάκι") δεν μπορώ να προσποιηθώ ότι θα λυπηθώ! γιατι γνωριζοσουν με την γατα?
Super Moderators billdanos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 γιατι γνωριζοσουν με την γατα? Δεν με κατάλαβες! Το "κοριτσάκι" ήξερε πάρα πολύ καλά τι θα γίνει αν βάλεις μια γάτα στο φούρνο (ζωντανή)! Η γάτα δεν γνώριζε ότι το ¨κοριτσάκι" που την πήρε αγκαλιά, θα την έβαζε στο φούρνο! Το προβληματικό ζώο σε αυτή την ιστορία είναι το "κοριτσάκι" και η φύση λέει ότι οι "προβληματικοί" πρέπει να μας αδειάζουν πρώτοι τη γωνιά!
tzotzo Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 Κανείς από τους 2μας! Το "κοριτσάκι" έχει το πρόβλημα και από τη στιγμή που δεν γνωριζόμαστε (με το "κοριτσάκι") δεν μπορώ να προσποιηθώ ότι θα λυπηθώ! μια χαρα καταλαβα,εσυ τα αλλαζεις τωρα. Δλδ αν αυτο το περιστατικο στην γειτονια σου,θα λυποσουν για το προβληματικο κοριτσακι? το παν ειναι θεμα αντιληψης.Δυστυχως ενα παιδι εκανε μια αποτροπαια πραξη,τοσο αποτροπαια που δεν μπορουσε ουτε να την δει. Σε αυτην υποθεση βλεπω ενα παιδακι που χρηζει σοβαρης βοηθειας αφενος,και κατα δευτερο ενα ολοκληρο υποβαθρο που χρηζει εξετασης ωστε να αποφευχθουν στο μελλον αυτα και διαφορα αλλα αποτροπαια. Ολοι οι συμμετεχοντες σε αυτο το τοπικ βλεπουν βλαμμενους πεζοναυτες που πρεπει να απαγχονιστουν στα αντερα τους και κοριτσακια να ψηθουν στην γαστρα. Αν οντως ειναι αυτη η νοοτροπια σας(δεν θελω να το πιστευω),δινω τα συγχαρητηρια μου και μακαρι να διαπαιδαγωγησετε με την ιδια νοοτροπια τα παιδια σας.
Lucifer Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 Σε αυτην υποθεση βλεπω ενα παιδακι που χρηζει σοβαρης βοηθειας αφενος,και κατα δευτερο ενα ολοκληρο υποβαθρο που χρηζει εξετασης ωστε να αποφευχθουν στο μελλον αυτα και διαφορα αλλα αποτροπαια. Τζοτζο, η προσέγγισή σου μου αρέσει. Μια ερώτηση μόνο, αν έβαζε στο φούρνο ένα νεογνό, ένα μωράκι, ένα μπέμπη, με πιπίλες κι απ' όλα, θα έλεγες τα ίδια;
tzotzo Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 υπαρχουν δυο ειδων απαντησεις.: Αν ημουν σαν τον μπιλντανο θα ελεγα:αν ξερω την οικογενεια του μωρου,να δεσουμε το κωλοπαιδο απο δυο cat και να τραβαμε αργα και σταθερα και ταυτοχρονα να φτυνουν φυματικοι στην μαπα του κωλοπαιδου. Αν παλι δεν την ξερω την οικογενεια,ουτε που θα ασχολουμουν. Και παμε τωρα στην δικη μου αποψη:Θα ημουν σαφως πιο στεναχωρημενος,καθως ενα μωρακι ειναι το ειδος μου,και θα επιζητουσα μια πολυ πιο σκληρη τιμωρια απο 2 χρονια και και στο κοριτσακι και στους γονεις.(αυτο συναισθηματικα και εν βρασμω ψυχης).Και αν πραγματικα μου δινοταν η ευκαιρια να "τιμωρησω" οπως θελω εγω το παιδι θα κωλωνα 1000 τα εκατο(οπως θα κωλωνες και εσυ και ο μπιλντανος) Ομως πραγματικοτητα ειναι οτι τα δικαστηρια δεν εχουν δυνατοτητα ασκησης κυβερνητικης.Μονο τιμωριας,και δεν ειναι απαραιτητο οτι η τιμωρια συναιτιζει/διορθωνει. Και επειδη στην συγκεκριμενη περιπτωση,το κοριτσι φταιει το λιγοτερο,θα ειχα την απαιτηση πρωτα και κυρια απο εμενα,τους συνανθρωπους μου,την κοινωνια που ζω,και την κυβερνηση του τοπου μου,να παρει μετρα ωστε να μην επαναληφθει και να μαθουν τα παιδια μας την αξια της ζωης.Ανθρωπινης και ΜΗ. Και στην τελικη αν καποιος ειναι ψυχοπαθης να κλειστει σε ενα ιδρυμα. Και στην τελικη τι θα εχουμε προσφερει σε αυτο παιδακι ή στην κοινωνια μας ή στα παιδια μας,το οποιο εν δυναμει, μπορει να βγει στην κοινωνια σωστο,με να το προπηλακισουμε λιντσαρουμε ταπεινωσουμε. Τιποτα μια ψυχικη ικανοποιηση και τιποτα παραπανω
Tenshi Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 Και επειδη στην συγκεκριμενη περιπτωση,το κοριτσι φταιει το λιγοτερο,θα ειχα την απαιτηση πρωτα και κυρια απο εμενα,τους συνανθρωπους μου,την κοινωνια που ζω,και την κυβερνηση του τοπου μου,να παρει μετρα ωστε να μην επαναληφθει και να μαθουν τα παιδια μας την αξια της ζωης.Ανθρωπινης και ΜΗ. Οκ... Μπορώ να την πετάξω στην θάλασσα, τώρα που στέγνωσε και το τσιμέντο;
pappous_soulis Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 Και παμε τωρα στην δικη μου αποψη:Θα ημουν σαφως πιο στεναχωρημενος,καθως ενα μωρακι ειναι το ειδος μου,και θα επιζητουσα μια πολυ πιο σκληρη τιμωρια απο 2 χρονια και και στο κοριτσακι και στους γονεις.(αυτο συναισθηματικα και εν βρασμω ψυχης).Και αν πραγματικα μου δινοταν η ευκαιρια να "τιμωρησω" οπως θελω εγω το παιδι θα κωλωνα 1000 τα εκατο(οπως θα κωλωνες και εσυ και ο μπιλντανος) Και για ποιόν ακριβώς λόγο δίνει περισσότερη αξία στο μωράκι το γεγονός ότι είναι "το είδος σου"? Τα ίδια δικαιώματα που έχει στη ζωή ένας άνθρωπος, τα ίδια έχει και ένα ζώο. Όσο για το αν μου δινόταν η ευκαιρία, προσωπικά, πρώτα θα κοίταζα αν μπορούσα να σώσω το δύστυχο πλάσμα, και έπειτα θα έριχνα τόσο ξύλο στο μικρό ψυχανώμαλο που θα το'κανα να εύχεται η μάνα του να είχε αποβάλει. Και επειδη στην συγκεκριμενη περιπτωση,το κοριτσι φταιει το λιγοτερο,θα ειχα την απαιτηση πρωτα και κυρια απο εμενα,τους συνανθρωπους μου,την κοινωνια που ζω,και την κυβερνηση του τοπου μου,να παρει μετρα ωστε να μην επαναληφθει και να μαθουν τα παιδια μας την αξια της ζωης.Ανθρωπινης και ΜΗ. Δεν μπορείς να διδάξεις σε κάποιον άνθρωπο την αξία της ζωής, όπως δεν μπορείς να μάθεις σε ένα παιδί να του αρέσει η ποίηση. Είναι θέμα αντίληψης του κόσμου και της πραγματικότητας. Άμα από μόνος του δεν μπορεί να το κατανοήσει, τον απομονώνεις για να προστατέψεις, από αυτόν, την ζωή που τον περιβάλλει.
Toufas Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 οταν δεν λεμε για παιδι/μωρο/σκυλο/δρυοκολαπτη λεμε για ον που εχει επιγνωση στο τι κανει. οτι και να σφαξει αυτος ειναι επιλογη του. αρα το τι κανει ειναι επιλογη του. δεν νομιζω ο τυπος που ειχε ριξει λαδι στον σκυλο να μπορουσε να το κανει σε ανθρωπο γιατι ο ανθρωπος μπορουσε να αμυνθει.
antonl Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 Μπορεί να ναι κλισέ και να χει ξαναειπωθεί αλλά απ τη στιγμή που λέγεται ότι «έχουν το ίδιο δικαίωμα στη ζωή» («οι ζωές τους έχουν την ίδια» αξία ή όπως αλλιώς εκφράζεται) ένας άνθρωπος κι ένα ζώο, μου φαίνεται τελείως αντιφατικό ν ακούγεται αυτό από κάποιον που καταναλώνει κρέας. Δηλαδή το προβατάκι δεν έχει δικαίωμα να ζήσει; Ή αλλάζουν οι κανόνες για τέτοια θέματα; Απ τη στιγμή που «έχουν και οι δύο ίσα δικαιώματα», πιστεύω πως δε θα πρεπε να υπάρχει καμία δικαιολογία για τέτοια πράξη. Μου φαίνεται ότι η δικαιολογημένη απέχθεια προς κάποιους ανθρώπους που φέρθηκαν βάναυσα σε ζώα μας πηγαίνει στο άλλο άκρο που επίσης ακούγεται επικίνδυνο. Δηλ. υπάρχει άνθρωπος που θα του έβαζαν το (υποθετικό/κουλό) δίλημμα «σκότωσε την κατσαρίδα/σκύλο/άλογο/τσιπούρα ή τον Μήτσο» και θα διχαζόταν;
tzotzo Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 Και για ποιόν ακριβώς λόγο δίνει περισσότερη αξία στο μωράκι το γεγονός ότι είναι "το είδος σου"? Τα ίδια δικαιώματα που έχει στη ζωή ένας άνθρωπος, τα ίδια έχει και ένα ζώο. Όσο για το αν μου δινόταν η ευκαιρία, προσωπικά, πρώτα θα κοίταζα αν μπορούσα να σώσω το δύστυχο πλάσμα, και έπειτα θα έριχνα τόσο ξύλο στο μικρό ψυχανώμαλο που θα το'κανα να εύχεται η μάνα του να είχε αποβάλει. Δεν μπορείς να διδάξεις σε κάποιον άνθρωπο την αξία της ζωής, όπως δεν μπορείς να μάθεις σε ένα παιδί να του αρέσει η ποίηση. Είναι θέμα αντίληψης του κόσμου και της πραγματικότητας. Άμα από μόνος του δεν μπορεί να το κατανοήσει, τον απομονώνεις για να προστατέψεις, από αυτόν, την ζωή που τον περιβάλλει. οσον αφορα το πρωτο να σου βαλουμε δυο κεσεδακια ενα με νερο ενα με φαι να τρως απο εκει παρεα με το δικο σου "ειδος". Το ειδος μου ειναι οι ανθρωποι, και ο κοσμος μου,την καθημερινοτητα μου την περναω με ανθρωπους.Αυτους θα κοιταξω να "διορθωσω" Οσον αφορα το δευτερο κανεις στοιχειωδη/παιδαριωδη λαθη.Η αντιληψη του κοσμου και της πραγματικοτητας διαμορφωνεται απο το κοινωνικο μας περιβαλλον.Δεν γεννιομαστε με αυτη.Και για αυτο διαφερουμε κιολας απο τα συμπαθη,κατα τ αλλα ζωα. οταν δεν λεμε για παιδι/μωρο/σκυλο/δρυοκολαπτη λεμε για ον που εχει επιγνωση στο τι κανει. οτι και να σφαξει αυτος ειναι επιλογη του. αρα το τι κανει ειναι επιλογη του. δεν νομιζω ο τυπος που ειχε ριξει λαδι στον σκυλο να μπορουσε να το κανει σε ανθρωπο γιατι ο ανθρωπος μπορουσε να αμυνθει. Η κοινωνια μας(που ειμαι εγω και εσυ), καλως ή κακως εχει βαλει καποια ορια ηλικιακα που μπορουμε και κανουμε οτι μαλακια μας καπνισει χωρις να εχουμε καμμια τρομερη τιμωρια. Στη περιπτωση της πιτσιρικας (μιλαμε για ενα 14χρονο κοριτσι) εχει μια αμυδρη ιδεα του τι κανει.Δεν εχει διαμορφωσει χαρακτηρα και επουδενι δεν ειναι ενηλικη(στο μυαλο) Αρα λοιπον δεν μπορουμε ετσι απλα να την καταδικασουμε. Και φτανουμε στους νομικα ενηλικες. Μην σου φαινεται περιεργο.Τυπακια σαν τον πεζοναυτη,τον φανταρο και τον αντρακλα τον κρητικο υπαρχουν πολλα. Και μαλιστα,τυπακια που δερνουν τις γυναικες τους και τα παιδια τους,αρρωστημενοι που βιαζουν και εκπορνευουν παιδακια,μαγκες που δερνουν γιαγιουλες,αντρακλες που ριχνουν βιτριολι και αλλα πολλα.Οποτε δεν μπορω να δεχθω οτι τους σταματαει ο φοβος της αντικρουσης. btw ολοι αυτοι ειναι μελη της κοινωνιας μας.Και συμφωνω μαζι σας,ολους αυτους τους μαζευουμε και παιζουμε πινγκ πονγκ με τις κοχονες τους. Και φτανω σε καποια ερωτηματα. κανοντας ολα αυτα που ειπατε(ταψι και 14 κομματακια,αποβολες κλπ κλπ) Τι εχουμε προσφερει στην κοινωνια μας? Στους εαυτους μας? Στα παιδια μας? Και στην τελικη και στα καημενα τα ζωακια?
The_Judas Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 Μου αρέσει που απαντάτε σοβαρά. Αν δεν μπορούμε να καταλάβουμε την διαφορά δολοφονίας ανθρώπου με ένα ζώο δεν έχει κανένα νόημα αυτή η συζήτηση.
panagos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 Τι εχουμε προσφερει στην κοινωνια μας? Τί προσφέρει στην κοινωνία η απομάκρυνση (δεν θα μπω σε λεπτομέρειες) αυτών που διαταράσσουν την αρμονία της; Το αυτονόητο ίσως...; Στους εαυτους μας?Στα παιδια μας? Και στην τελικη και στα καημενα τα ζωακια? Την προστασία μας (και των ζώων) απο αυτούς. Αν εννοείς οτι, με το να συμπεριφερθούμε σε αυτούς όπως συμπεριφέρονται αυτοί στα υπόλοιπα όντα, γινόμαστε ίδιοι, συμφωνώ. Πώς όμως να αντιμετωπισθούν; Η αναμόρφωση, αν και η ιδανικότερη λύση, δεν είναι πάντα εφικτή - και ας μην υποστηρίξει κάποιος οτι η φυλακή είναι μέρος που κάποιος αλλάζει προς το καλύτερο.. Μπορούμε όλους τους καταδικασθέντες να τους ρίχνουμε στην ίδια φυλακή αλλά δεν είναι σωστό όλα τα εγκλήματα να τα βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι. Άλλο ο ψυχικά άρρωστος (ναι οι κουραδόμαγκες που βασανίζουν ζώα είναι άρρωστοι, όπως και αυτοί που βιάζουν κλπ) και άλλο ο "εγκληματίας" απο ανάγκη. Τη λύση και την ευθύνη την κρατάει ο καθένας στα χέρια του. Με το να μάθει στα παιδιά του να σέβεται κάθε είδους μορφής ζωής και να έχει αίσθηση σωστού και λάθους. Βέβαια πάλι, άλλο να θέλει και άλλο να ξέρει πως. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 10:23 ---------- Αν δεν μπορούμε να καταλάβουμε την διαφορά δολοφονίας ανθρώπου με ένα ζώο δεν έχει κανένα νόημα αυτή η συζήτηση. Έχει ενδιαφέρον αυτό. Για ποιά διαφορά μιλάς εσύ; Νομική; Ηθική;
Sellers Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 Μπορεί να ναι κλισέ και να χει ξαναειπωθεί αλλά απ τη στιγμή που λέγεται ότι «έχουν το ίδιο δικαίωμα στη ζωή» («οι ζωές τους έχουν την ίδια» αξία ή όπως αλλιώς εκφράζεται) ένας άνθρωπος κι ένα ζώο, μου φαίνεται τελείως αντιφατικό ν ακούγεται αυτό από κάποιον που καταναλώνει κρέας. Ναι αλλά μετά απο το όλες οι ζωές έχουν την ίδια αξία, έρχεται και ο ''κανόνας της επιβίωσης''. Πάντως έχει πολύ δίκιο ο παππούς, και δεν βλέπω να κάνει κανένα παδιαριώδες λάθος.Είναι πολύ εγωιστικό απο τον άνθρωπο να θεωρεί την δικιά του ζωή πιο άξια να υπάρχει απο αυτήν ενός ζώου. Δεν μιλάω βέβαια για του Δημιουργήστες, όπου εκει πέρα ο Θεός τους είπε ότι είναι ανώτεροι και είναι οκ να εξουσιάζουν τα ζώα. Μιλάω για αυτούς που πιστεύουν τον Δαρβίνο. Είμαστε ένα είδος ζώων και θεωρούμε ότι η δικιά μας ζωή έχει μεγαλύτερη αξία απο ένα άλλο είδος. Λέμε όμως εντάξει εμείς σκεφτόμαστε. Είμαστε ανώτεροι επειδή έχουμε την λογική. Είμαστε μια κατηγορία πάνω. Σωστό. Όσοι όμως πιστεύουν ότι αυτό τους δίνει το δικαίωμα να αφαιρούν ζωές χωρίς λόγο και αιτία, μάλλον δεν σκέφτονται και πολύ. Φαύλος κύκλος δηλαδή που τους κατατάσει αυτομάτως μια κατηγορία κάτω. Και έτσι υπάρχει και η ισσοροπία που διατάσει η φυσική.
thanocaster Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 Πραγματικά ρε παιδιά... Πέρα από συναισθηματικές υπερβολές και κλισέ. Πραγματικά πιστεύετε ότι η δολοφονία ανθρώπου έχει την ίδια βαρύτητα με τη δολοφονία ζώου; Μην παρεξηγηθώ, απεχθάνομαι τη βαναυσότητα απέναντι σε οτιδήποτε (ζωντανό ή μη). Αλλά το πάσχα σκοπεύω να καταβροχθήσω 2-3 κιλά αρνάκι. Όλοι εσείς είστε οι περίεργοι τύποι που γύρω από το μπάρμπεκιου βάζουνε "σαλατίτσα" και μετά τρώνε "φρουτάκι"; Ή μήπως δίπλα από το αρνί και το κοκορέτσι έχετε και μια σούβλα "Αθανάσιος Διάκος";
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.