Προς το περιεχόμενο

Βασανιστές ζώων

infini

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αναφέρομαι προφανώς στην επαρχια Μυλοποτάμου Ρεθύμνου Κρήτης, Νότια στο χάρτη Πολύ νότια, Υπερβόρειε φίλε μου. ;ρ

Oh sorry :P

Θυμάμαι μια ανταλλαγή απόψεων κάποια στιγμή για την παταούγκα του rainbow στο βόλο και το θεώρησα πιο δόκιμο..

Κατα τα άλλα προς θεού δεν σε βάζω σε τσουβάλι :P

Λίγοι μείνανε με τα μυαλά τους στο κεφάλι τους, να τους τσουβαλιάσουμε και δαύτους; :P

• Απαντ. 400
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Σύμφωνοι αλλά να μη λέμε «σκύλος, ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» γιατί κάθε τόσο ακούμε για κάνα σκυλί που σκότωσε παιδάκι ή που επιτέθηκε σε άνθρωπο.

Θα το πω όπως το έχω γράψει σε προγενέστερό μου post και θα το λέω γιατί είμαι 15 και βάλε χρόνια με σκύλους. Από μικρός μεγάλωσα με ένα τετράποδο στο σπίτι (ο σκύλος ήτανε στάνταρ και κατά καιρούς είχα και γάτα που σταδιακά η γάτα τα έβρισκε με το σκύλο) και έχω κάποια εμπειρία. Που είναι αυτοί οι σκύλοι που "κάθε τόσο" (!!) σκοτώνουν; Στην Αγγλία παλιότερα πιτμπουλ τραυμάτισαν θανάσιμα δύο ή τρία πολύ μικρά παιδάκια και από τότε είχε απαγορευτεί - δε γνωρίζω αν ακόμη ισχύει ο νόμος - να υπάρχει αυτή η ράτσα. Ο σκύλος δε γεννιέται με φονικό ένστικτο. Ο σκύλος δεν είναι σαν το λιοντάρι ή την τίγρη!! Είναι πως θα τον μάθει το αφεντικό του. Αν το αφεντικό του είναι ένας κάφρος, δε φταίει ο σκύλος αν είναι επιθετικός. Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις σκύλων με ιδιότροπο χαρακτήρα ή και επιθετικό. Αν το αφεντικό του δεν το πήρε χαμπάρι ή δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα και πάλι δε φταίει ο σκύλος.

Αν μιλάμε για αδέσποτα σκυλιά που έχουν κυνηγηθεί από κάποια καλόπαιδα και από φόβο επιτίθενται γιατί νομίζουν πως θα φάνε από πέτρα μέχρι μέταλλο στο κεφάλι τους, τότε και πάλι ας αναζητηθούν οι λόγοι σε εμάς.

Δημοσ.
You have a valid point here mister...

Valid ξεvalid, αυτοί που πρέπει να το καταλάβουν δε νομίζω να το κάνουν.

Θα το πω όπως το έχω γράψει σε προγενέστερό μου post και θα το λέω γιατί είμαι 15 και βάλε χρόνια με σκύλους. Από μικρός μεγάλωσα με ένα τετράποδο στο σπίτι (ο σκύλος ήτανε στάνταρ και κατά καιρούς είχα και γάτα που σταδιακά η γάτα τα έβρισκε με το σκύλο) και έχω κάποια εμπειρία. Που είναι αυτοί οι σκύλοι που "κάθε τόσο" (!!) σκοτώνουν; Στην Αγγλία παλιότερα πιτμπουλ τραυμάτισαν θανάσιμα δύο ή τρία πολύ μικρά παιδάκια και από τότε είχε απαγορευτεί - δε γνωρίζω αν ακόμη ισχύει ο νόμος - να υπάρχει αυτή η ράτσα. Ο σκύλος δε γεννιέται με φονικό ένστικτο. Ο σκύλος δεν είναι σαν το λιοντάρι ή την τίγρη!! Είναι πως θα τον μάθει το αφεντικό του. Αν το αφεντικό του είναι ένας κάφρος, δε φταίει ο σκύλος αν είναι επιθετικός. Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις σκύλων με ιδιότροπο χαρακτήρα ή και επιθετικό. Αν το αφεντικό του δεν το πήρε χαμπάρι ή δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα και πάλι δε φταίει ο σκύλος.

Αν μιλάμε για αδέσποτα σκυλιά που έχουν κυνηγηθεί από κάποια καλόπαιδα και από φόβο επιτίθενται γιατί νομίζουν πως θα φάνε από πέτρα μέχρι μέταλλο στο κεφάλι τους, τότε και πάλι ας αναζητηθούν οι λόγοι σε εμάς.

Και ένα παιδί δε μαθαίνει να κλέβει από μόνο του, οι γονείς του φταίνε. Ένας τυχαίος που θα βγει αύριο-μεθαύριο με ένα όπλο και θα σκοτώσει κόσμο δε φταίει από μόνος του, τα παιδιά στο σχολείο που τον πείραζαν φταίνε. Κανείς δεν έβγαλε τον άνθρωπο απ' έξω, είναι γνωστό άλλωστε ότι έχει προκαλέσει αρκετό κακό τόσα χρόνια πια. Ας μην εθελοτυφλούμε όμως.

Αν έβγαινα εγώ και έλεγα «Εδώ και 15 χρόνια είμαι κάτοχος κυνηγετικού όπλου, είναι απόλυτα ασφαλές, τα όπλα από μόνα τους δε σκοτώνουν αλλά φταίνε οι κάτοχοι» προφανώς θα έκανα μια τρύπα στο νερό. Και το κυνηγετικό δε θα γινόταν σε καμία περίπτωση λιγότερο επικίνδυνο.

Δημοσ.

Στο περιστατικό με τον στρατιώτη λέει ότι στo στρατό τα σκυλιά τα έχουν ως αντικείμενο σκοποβολής. Μάλλον κάποιους δεν τους ενδιαφέρουν τα ζώα τα χρησιμοποιούν σαν όχημα γιάννα περάσουν αλλα μηνύματα εγώ το θεωρώ απαράδεκτο όλοι πήγαμε στρατό και δεν είναι αλήθεια.

Δημοσ.

To όπλο είναι κάτι άψυχο ενώ ο σκύλος είναι κάτι έμψυχο και με λίγο νοημοσύνη, ενώ το όπλο με καθόλου. Μάλλον δεν ξέρεις από τετράποδα για αυτό παίρνεις αυτή τη θέση, ή έχεις άσχημες εμπειρίες. Ελπίζω αυτά να μην είχανε από εσένα.

• Super Moderators
Δημοσ.
Στο περιστατικό με τον στρατιώτη λέει ότι στo στρατό τα σκυλιά τα έχουν ως αντικείμενο σκοποβολής. Μάλλον κάποιους δεν τους ενδιαφέρουν τα ζώα τα χρησιμοποιούν σαν όχημα γιάννα περάσουν αλλα μηνύματα εγώ το θεωρώ απαράδεκτο όλοι πήγαμε στρατό και δεν είναι αλήθεια.

Αυτό να το πεις και στην Αεροπορία Στρατού στα Μέγαρα, που μεγαλόβαθμος τσουβάλιαζε αδέσποτα και τα πετούσε κάτω από το ελικόπτερο... (είχαν αποδοθεί και ευθύνες τότε).

:rolleyes:

Δημοσ.
To όπλο είναι κάτι άψυχο ενώ ο σκύλος είναι κάτι έμψυχο και με λίγο νοημοσύνη, ενώ το όπλο με καθόλου. Μάλλον δεν ξέρεις από τετράποδα για αυτό παίρνεις αυτή τη θέση, ή έχεις άσχημες εμπειρίες. Ελπίζω αυτά να μην είχανε από εσένα.

Ναι, οκ ήταν ένα χαζό παράδειγμα αλλά μάλλον δεν έπιασες το νόημα. Ο σκύλος και το όπλο σε λάθος χέρια μπορούν με σιγουριά να γίνουν επικίνδυνα, αυτό δε σημαίνει όμως ότι από μόνα τους είναι εντελώς ακίνδυνα.

Δεν έχω πειράξει ποτέ τετράποδο, ούτε δίποδο, ούτε καν σαραντάποδο. Γιατί όμως κάθε φορά που κάποιοι υπερασπίζονται με μένος ένα κακοποιημένο ζώο, όσοι δε συμφωνούν πλήρως με αυτούς να μας φαίνονται βάρβαροι;

• Super Moderators
Δημοσ.
Γιατί όμως κάθε φορά που κάποιοι υπερασπίζονται με μένος ένα κακοποιημένο ζώο, όσοι δε συμφωνούν πλήρως με αυτούς να μας φαίνονται βάρβαροι;

Το να μη συμφωνείς με τις ακραίες αντιδράσεις είναι λογικό! Το να μη συμφωνείς όμως στο ότι δεν πρέπει να κακοποιείται ένα ζώο, είναι λίγο ...βάρβαρο!

B)

Δημοσ.
Αυτό να το πεις και στην Αεροπορία Στρατού στα Μέγαρα, που μεγαλόβαθμος τσουβάλιαζε αδέσποτα και τα πετούσε κάτω από το ελικόπτερο... (είχαν αποδοθεί και ευθύνες τότε).

:rolleyes:

Εγώ δεν το ξέρω αυτό το περιστατικό αλλα γιάννα το λες θα το έγινε αλλα όταν λέει κάνουνε σκοποβολή με τα σκυλιά σημαίνει πως και εσύ και εγώ και όσοι πήγαμε στρατό σκοτώναμε σκυλιά εγώ δεν το δέχομαι αυτό. Επειδή ο άλλος κλότσησε την γάτα σημαίνει πως όλοι είμαστε το ίδιο?

• Super Moderators
Δημοσ.
Εγώ δεν το ξέρω αυτό το περιστατικό αλλα γιάννα το λες θα το έγινε αλλα όταν λέει κάνουνε σκοποβολή με τα σκυλιά σημαίνει πως και εσύ και εγώ και όσοι πήγαμε στρατό σκοτώναμε σκυλιά εγώ δεν το δέχομαι αυτό. Επειδή ο άλλος κλότσησε την γάτα σημαίνει πως όλοι είμαστε το ίδιο?

Προφανώς και δεν κάναμε σκοποβολή! Μαζεύαμε όμως νεκρά σκυλιά από φόλες μέσα στο στρατόπεδο και βλέπαμε διάφορους κάφρους (ανωτερους & μη) να βασανίζουν ή ακόμη και να σκοτώνουν κάποιο από τα νεογέννητα κουτάβια.

Δημοσ.

Τι να πω ρε παιδιά εγώ δεν τα είδα αυτά αν έβλεπα τέτοια περιστατικά πρώτος θα τα έλεγα εγώ όσο ήμουν στον στρατό είχαμε 4-5 σκυλιά στο τάγμα και θέλαμε κιάλα γιατί μας φιλούσαν ήμασταν στα σύνορα με τουρκια και ποτε δεν συμμετείχα σε τέτοια αίσχη.Και απότι μας λες όλα τα περιστατικά είναι από αξιωματικούς όχι από στρατιώτες

αν κατάλαβα καλά. Το θέμα είναι ότι δεν θα μας πάρει όλους η μπάλα επειδή ένας ανεγκέφαλος κλότσησε την γάτα και το καλύτερο θα ήταν όσοι κακοποιούν ζώα να τιμωρούνται αυστηρά.Εγώ ζω σε στο εξωτερικό και εδώ καλύτερα να κακοποίησης άνθρωπο παρα ζώο στην ελλάδα δεν τα προστατεύουν όσο θα πρέπε.

Δημοσ.
Το να μη συμφωνείς με τις ακραίες αντιδράσεις είναι λογικό! Το να μη συμφωνείς όμως στο ότι δεν πρέπει να κακοποιείται ένα ζώο, είναι λίγο ...βάρβαρο!

B)

Και πέρα απ' την πλάκα όμως, δε θυμάμαι να έγραψε κανείς ότι τα ζώα πρέπει να κακοποιούνται. Το να μην ευχηθούμε καρκίνο στον συγκεκριμένο κομπλεξικό δε σημαίνει ότι επικροτούμε την πράξη του.

Όσο για το στρατό, τις φόλες και τα αδέσποτα τώρα, να μη γράψω τη γνωστή φράση για τη λογική και τα όρια της. Εδώ πεθαίνουν στρατιώτες σε καιρό ειρήνης, γι' αυτούς ποιος θα ευχηθεί καρκίνους;

Δημοσ.

Ερώτηση. Η γάτα την οποία ταίζουμε και προσέχουμε στο εξοχικό μου πριν της κάνουμε στέιρωση είχε γεννήσει 7 γατάκια. Τα ξεφορτωθήκαμε και περιθάλψαμε μόνο την μητέρα και μετά την στειρώσαμε. Έιμαστε απάνθρωποι ή φιλόζωοι?

Τη συγκεκκριμένη γάτα την σκότωσε αυτοκίνητο και υιοθετήσαμε ένα άλλο γατάκι. Παρόλα αυτά εμποδίζουμε άλλες γάτες να εισέλθουν στο οικόπεδο (ναναι καλά ο σκύλος που τις τρομάζει, δεν τις σκοτώνει) και έχουμε και ένα 18χρονο σιαμέζο μέσα στο σπίτι.

Το θέμα με τα ζώα είναι πως θα καταλάβουν όσο χώρο τους δώσεις. Στο περιβάλλον ο δυνατότερος θα επιβιώσει αλλά όταν ο άνθρωπος παρεμβάινει γίνονται ανωμαλίες.

Δεν νιώθω κακία όταν κάποιος κλοτσήσει μια γάτα που επίμονα ζητάει φαγητό, ή ένα σκύλο που σε γαβγίζει και σου δείχνει τα δόντια του.

Αλλά πιστεύω πως ο βασανισμός για πλάκα θα έπρεπε να τιμωρείται (και νομίζω πως ισχύει).

Δημοσ.

Ok φιλε εμείς είμαστε βασανιστές και εσύ είσαι ο καλύτερος ο μεγάλος φιλόζωος και ο μέγας γνωστης.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...