Προς το περιεχόμενο

HP 1200 Laserjet PCL προβλήμα

jimmymad

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σας χαιρετώ και στέλνω αυτό το μήνυμα απελπισίας προς όσους μπορούν να με βοηθήσουν με ένα σοβαρό πρόβλημα. Έχουμε λοιπόν έναν δύο υπολογιστές συνδεδεμένους με Ethernet, οι οποίοι τρέχουν WinMe με Office2000. Στο ένα PC υπάρχει συνδεδεμένος ένας HP Laserjet 1200 PCL 6 ο οποίος τυπώνει δικτυακά και από τον δεύτερο. Ο οδηγός του εκτυπωτή έχει option για two-side printing, δηλαδή τυπώνει όλες τις σελίδες στη μια μεριά και μετά ο ίδιος ο driver ζητάει από τον χρήστη να ξαναβάλει τις σελίδες ανάποδα για να τυπώσει και την άλλη. Όταν λοιπόν μπαίνει για εκτύπωση ένα μεγάλο κείμενο (50 σελίδες μπρος πίσω ας πούμε), ξεκινάει το page count και μετατροπή σε spool από το Word 2000 και μόλις βγαίνει το ενημερωτικό μήνυμα οδηγιών του τρόπου εκτύπωσης και πατάμε continue, το Word βγάζει λευκό παράθυρο σφάλματος, το πρόγραμμα κλείνει, και ο εκτυπωτής ενώ έχει αρχίσει την εκτύπωση βγάζοντας αρκετές σελίδες φυσιολογικά, σταματάει τυπώνει το εξής μήνυμα στο χαρτί:

PCL XL Error

Subsystem: KERNEL

Error: IllegalTag

Operator: 0x1b

Position: 14271

Τρέχα γύρευε δηλαδή. Πρόβλημα μνήμης δεν νομίζω να τίθεται (Athlon XP 256MB και στα δύο μηχανήματα), ούτε και προβληματικά εγκατεστημένο software αφού αυτό συμβαίνει και στα 2 μηχανήματα όταν προσπαθούν να τυπώσουν. Δοκίμασα να απενεργοποιήσω το spool, αλλά μια από τα ίδια. Η πρότασή μου να τυπώνουν πρώτα τις μονές και μετά τις ζυγές απορρίφθηκε αφού μου λένε ότι "αφού υπάρχει η αυτόματη επιλογή θέλουμε με αυτή να δουλέψουμε" (!!) οπότε οι υποψίες μου στρέφονται ευθέως στον driver της HP ή σε κάποιο γερό bug του Office2000. Επειδή όμως σε αυτό το μαγαζί η δουλειά τρέχει και η πιθανότητα να καθίσω να το ψάξω με την ησυχία μου είναι χλωμή, παρακαλώ οποιονδήποτε είχε παρόμοιο πρόβλημα, έστω και με άλλο hardware setup να μου πει την γνώμη του, ώστε να συντομεύσω το χρόνο αναζήτησης του προβλήματος.

Μεγάλο μήνυμα και ευχαριστώ όσους το διάβασαν!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...