Προς το περιεχόμενο

Intel Postville 80GB SSD

ATiTool

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άσε τις μετρήσεις και κάτσε δούλεψε με τον SSD. Μετά από ένα μήνα, βάλε έναν μηχανικό δίσκο επάνω, δώσε προσοχή στα αισθήματα σου. :lol:

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεν πέφτει η ταχύτητα με τον χρόνο.

Πέφτει ανάλογα με το πόσο είναι γεμάτος.

Επίσης για το boot loading λογικό είναι όσο περνά ο καιρός και φορτώνεις την εγκατάσταση των windows και την registry με το βάλε βγάλε προγραμμάτων να αργεί και περισσότερο.

Αν δεν εχεις tweakάρει το win σου για SSD σκληρό σου θα σου έλεγα να δοκιμάσεις τα εξης.

1ον Άδειασμα του C:\windows\prefetch

2ον Άδειασμα του SSD ώστε να μείνει πάνω απο 50% free

3ον Καθάρισμα της registry απο νεκρά αρχεία με το easy cleaner

4ον Tweak της registry με το NT Registry Tweaker.

Λογικά θα δουλεύει όπως την 1η μέρα αν φυσικά εχεις να τρέχουν τα ίδια proccess-services-startup apps με την 1η μέρα που έβαλες τα Win.

Όσοι ποστάρουν τις εμπειρίες τους απο SSD δεν σημαίνει ότι επειδή εχουν είναι σχετικοί απο υπολογιστές...

Δημοσ.

Nα σου πω την αληθεια δεν θελω να ξαναγυρισω πια σε μηχανικο δισκο . Εχω 1tb wd black αλλα απο δω και περα θα τον χρησιμοποιω μονο για αποθηκευτικο χωρο. Ειναι σαφεστατα πιο γρηγορος ο ssd και ιδιως για την χρηση games και λειτουργικο. Ακομα δεν ακουγεται κιχ ενω η θερμοκρασιες ειναι χαμηλες ακομα και μετα απο πολυωρη εργασια. Αν αξιζει ΝΑΙ ΑΞΙΖΕΙ αλλα μην περιμενεται τις extreme αποδοσεις που λεγανε στο internet και στα διαφορα test. Σε συνολικες γραμμες αυξανει την ταχυτητα στο συστημα σας ιδιως οταν χρησιμοποιειται win7. Ειναι σαν να λεμε οτι σε μια cpu π.χ i7 κανει bottleneck ενας μηχανικος σκληρος ενω ο sdd οχι.

Δημοσ.

Οι περισσότεροι ssd intel εχουν σχετικά ψόφιο read απο γεννησημιού τους...

Σίγουρα όχι καλύτερο ακόμα και απο AAKS 640 των 50 ευρό.

Δημοσ.
3ον Καθάρισμα της registry απο νεκρά αρχεία με το easy cleaner

4ον Tweak της registry με το NT Registry Tweaker.

Ενω εσενα να σε θεωρησουμε οτι εισαι σχετικος προτεινοντας placebo προγραμματα.

Δημοσ.

Ειδικα για SSD δεν υπάρχει ποιό άσχετος.

Ούτε εχω, ούτε εχω πιάσει στα χέρια μου, ούτε εχω δει ακόμα και απο απόσταση.

Συντηρώ μηχανήματα ομως με απλούς δίσκους και την παλεύουν τα λειτουργικά χρόνια χωρίς επανεγκαταστάση.

Η διαφορά που προκαλεί η κακή χρήση μπορεί είναι πάνω απο 100% αργοπορία του file system.

Δημοσ.
Οι περισσότεροι ssd intel εχουν σχετικά ψόφιο read απο γεννησιμιού τους...

Σίγουρα όχι καλύτερο ακόμα και απο AAKS 640 των 50 ευρό.

τοτε γιατι λες τετοια πραγματα?

Δημοσ.
INTEL SSDSA2MH160G2C1 2.5'' SSD 160GB MLC

# Χωρητικότητα: 160GB.

# Τοποθέτηση: Factor 2.5'' / 7.0mm.

# Ταχύτητα: Ανάγνωση έως και 250 MB/s. Εγγραφή έως και 70 MB/s.

Αφου φαίνεται απο τα tech specs.

Ψέματα λες να λέω?

Άλλες εταιρείες εχουν δώσει σημασία και στο write η intel μόνο στα πολύ ακριβά κομμάτια και όχι στους postville.

Aν και ο συγκεκριμένος που εχω τα specs δεν είναι postville

Δημοσ.
Εχεις γεράσει γιαννάκη...

20άρης γράφει το κοντέρ για λίγο καιρό ακόμα βέβαια.:-(

Πάντως είμαι for ssd και όχι against.

Γι αυτό και με το post μου προσπάθησα να δικαιολογήσω την υποθετική πτώση των επιδόσεων με τα χρόνια για τους postville.

H δική μου απόδoση λογικά πέφτει, απο τα chipaκια τον intel μάλλον παραμένει.

Απο ότι εχω δει γενικά (απο flash μνήμες η εμπειρία).

Δημοσ.

Χεχεχεχε, πλάκα κάνω. Απλα δεν χρειαζετε να σκεφτεσαι τοσο "συντηρητικα" μερικες φορες, γεγονος οτι ειναι ακριβοι οι SSD, αλλα σε συγκριση με πανακριβες CPU, δικαιολογουν τα λεφτα τους, ειδικα μετα απο ενα μικρο διαστημα σε χρηση του συστηματος. Οι αποδοσεις δεν πεφτουν τοσο τραγικα οσο νομιζεις, ψαξτο λιγο παραπανω, wear leveling, trim και ουτω καθεξης. Η Intel τα εχει σκεφτει καλυτερα απο ολους εμας.

http://www.google.gr/url?sa=t&source=web&ct=res&cd=1&url=http%3A%2F%2Fwww.intel.com%2Fin%2Fbusiness%2Fpdfs%2FEnterprise-wide_Deployment_of_Notebook_PCs_with_Solid-State_Drives.pdf&ei=egDPSuWlJMTLjAfkqZCHBA&rct=j&q=intel+ssd+deployment+pdgf&usg=AFQjCNGUgyZQyDI5l-4Thxza9CyRYPy3GQ&sig2=CbYDcS2m4ksM0UNwFMIEkg

http://www.google.gr/url?sa=t&source=web&ct=res&cd=3&url=http%3A%2F%2Fdownload.intel.com%2Fit%2Fpdf%2FImproving_the_Mobile_Experience_with_Solid_State_Drives_2009.pdf&ei=pADPSua0B-WfjAfbtp3-Aw&rct=j&q=intel+ssd+deployment+pdf&usg=AFQjCNEYI9CqosNKUwb_NG-I3YMEjFs8uA&sig2=xWp1YEUg8zA9n4EbXETwnA

Δημοσ.

Διθυραμβικά σχόλια για intel απο εσένα.:lol::lol::lol:

Κάποιος φούρνος θα γκρεμίστηκε.

Συμφωνώ πάντως.

Να μην έκαναν και τα 256 giga όσο ένα φθηνό laptop.(τόσο θεωρώ επαρκή τι να κάνουμε)

http://www.skroutz.gr/s/78242/Samsung-Flash-SSD-PM800-256GB.html

Αυτός ο samsung στα χαρτιά είναι τέλειος!!!

Εχει ψωνίσει κανείς σας???

Δημοσ.
Τι τα θες τα 256GB; Υπερβολικός; Ή έχεις κατά νου να έχεις τον μισό γεμάτο, άρα ~128GB πάνε έτσι;

Το 2ο μάλλον. :mad:

128 giga μου φτάνουν για games - progs - λειτουργικό.

Τα άλλα κάβα στο βωμό της ταχύτητας.

Διαβάζω για το trim στους ssd και τα win 7 τώρα.

Δημοσ.

Κι εγώ αυτής της άποψης είμαι να σου πω την αλήθεια, αλλά δε νομίζω να χρειάζομαι ~100GB+ για λειτουργικό, παιχνίδια και προγράμματα..

Θαρρώ πως ένας 80άρης είναι ό,τι πρέπει για μένα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...