guardianx71 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Αυτός από το you μήπως είναι ο παλιός ssd της Intel?
kebinB Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Αυτός από το you μήπως είναι ο παλιός ssd της Intel? Part Number Κατασκευαστη: SSDSA2MH080G2C1 νομίζω πως ναι είναι ο παλιός.
guardianx71 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Ρώτησα γιατί ο ssd στην εικόνα δεν έχει το ασημί χρώμα αλλά τα χρώματα του παλιού ... και μετά από μερικά λάθη αποστολών (γενικός , όχι από το you ) τα έχω πάρει από φόβου
kavalinas Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Part Number Κατασκευαστη: SSDSA2MH080G2C1 νομίζω πως ναι είναι ο παλιός. νομιζω οτι βγαινει και μαυρος ο νεος αλλα δεν ειμαι απολυτα βεβαιος οσο για το μοντελο νομιζω οτι ειναι η δευτερη γενια SSDSA2MH080G2C1
JIMBOAthens Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 To G2 (Generation 2) υποδηλώνει ότι είναι η δεύτερη γενιά. Από εχθές είμαι και εγώ κάτοχος ενός Χ25-Μ 80GB. Ο συγκεκριμένος SSD προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για το λειτουργικό και τις εφαρμογές οπότε τα 80GB είναι υπέρ αρκετά τουλάχιστον στην δική μου περίπτωση. Εγκατέστησα XP-SP3. Φυσικά χρειάστηκε ένα quick format στην αρχή της διαδικασίας εγκατάστασης των ΧP καθώς ο δίσκος ήταν αδιαμόρφωτος. Η διαδικασία εγκατάστασης είναι σαφώς πιο γρήγορη απ' ότι με έναν συμβατικό δίσκο όπως φυσικά και το αρχικό boot. Όχι όμως στο σημείο που περίμενα. Απ'όλα αυτά που είχα διαβάσει για τον συγκεκριμένο δίσκο περίμενα κάτι καλύτερο. ΔΕΝ είναι τόσο γρήγορος όσο αφήνεται να εννοηθεί από τα διάφορα reviews. Ειδικά σε ένα clean install των windows η διαφορά στην ταχύτητα σε σχέση με ένα συμβατικό δίσκο π.χ. μονού platter υπάρχει μεν αλλά δεν "φαίνεται" πρακτικά και τόσο πολύ. Παρόμοιες εντυπώσεις και στην περίπτωση του multitasking. Yπάρχει σαφώς διαφορά στην ταχύτητα σε σχέση με έναν συμβατικό δίσκο, αλλά όχι κάτι extreme. Εκεί που υπάρχει φυσικά χαοτική διαφορά είναι στον θόρυβο -ο SSD είναι εντελώς αθόρυβος αφού δεν διαθέται κινητά parts- και στην θερμοκρασία όπου παραμένει κρύος ακόμα και μετά πό πολύωρη λειτουργία. Αυτές λοιπόν είναι οι πρώτες μου εντυπώσεις στην πρώτη μου επαφή με δίσκο SSD (και απ'ότι έχει ειπωθεί τον καλύτερο στην κατηγορία του). Είναι βέβαια ακόμη λίγο νωρίς για βιαστικά συμπεράσματα καθώς δεν έχω κλείσει ακόμα ούτε 24 ώρες που τον έχω στα χέρια μου. Για να είμαι όμως απόλυτα ειλικρινής έχω ψιλομετανοιώσει για τα €205 που "έφυγαν" εχθές. Δεν ξέρω τελικά αν μου ήταν και τόσο απαραίτητος. Θα ήταν πολύ χρήσιμες και οι απόψεις όσων παιδιών τον απέκτησαν και τον έχουν δουλέψει. Ενημερωτικά το σύστημά μου αποτελείται από mobo Gigabyte G31, C2Quad9400, 4GB 800Mhz ram Ballistix, Gainward 9500GT 1GB, WD500GBAAKS και Seagate 500GB 7200.10, όλα μαμίσια χωρίς O/C...
talaiporos Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Αυτές είναι κι εμένα οι εντυπώσεις, και τον έχω ένα μήνα ως δίσκο λειτουργικού. Απλά, κάποια προγράμματα που θέλανε γύρω στα 10 δευτερόλεπτα να φορτώσουνε, τώρα κάνουνε 3-4... Πάντως όντως είναι αθόρυβος, και γενικά δίνει έναν άλλο αέρα στο σύστημα. Από αυτά που διάβαζα κι εγώ πάντως είχα σχηματίσει την εντύπωση ότι όλα θα λειτουργούσαν αστραπιαία
JIMBOAthens Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Μήπως τελικά οι μεγάλες διαφορές φαίνονται σε πιο αδύναμα συστήματα με πιο αργούς δίσκους? To χειρότερο βέβαια απ'όλα είναι ότι -σύμφωνα πάντα με αυτά που διαβάζουμε στο διαδίκτυο αλλά και στο forum- οι επιδόσεις των SSD μειώνονται με το πέρασμα του χρόνου.
Razor333 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Μήπως τελικά οι μεγάλες διαφορές φαίνονται σε πιο αδύναμα συστήματα με πιο αργούς δίσκους? To χειρότερο βέβαια απ'όλα είναι ότι -σύμφωνα πάντα με αυτά που διαβάζουμε στο διαδίκτυο αλλά και στο forum- οι επιδόσεις των SSD μειώνονται με το πέρασμα του χρόνου. Μετα απο clean install και με χαμηλο κατακερματισμο δισκου, μην περιμενεις τεραστιες διαφορες. Αλλα μετα απο 1 μηνα χρησης, εκει που θα αρχιζε να κομπιαζει το συστημα σου και μην ανταποκρινεται οπως πρεπει, θα δεις λογικα τις μεγαλες διαφορες με τον ssd. Αλλιως πετα τον!
alexzzz Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 πιο απλό... το έβαλε για πούλημα πάντως εγώ ψήνομαι άσχημα για την αγορά του ακόμα και αν με προσγείωσαν τα ποστ του JIMBOAthens
JIMBOAthens Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Αλλα μετα απο 1 μηνα χρησης, εκει που θα αρχιζε να κομπιαζει το συστημα σου και μην ανταποκρινεται οπως πρεπει, θα δεις λογικα τις μεγαλες διαφορες με τον ssd. Αυτό είχε συμβεί ήδη στο σύστημα μου στο οποίο είχε σχεδόν διπλασιαστεί το boot time 5 σχεδόν μήνες μετά το clean installation των windows. Όπως προανέφερα στο boot time υπάρχει αρκετή διαφορά. Από εκεί και πέρα πρέπει να δοκιμάσω και με πολλά προγράμματα ανοικτά να δω πως ανταποκρίνεται...
SpyrosR Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Τη διαφορά με τον SSD θα την καταλάβεις στην αποκρισιμότητα, όχι στα loading times. Αν και σε όλα υπάρχει διαφορά. Εάν σε απογοητεύσει στην τελική τόσο, περίμενε μήπως με ξέχασαν από το You που τον είχα παραγγείλει και μου τον πουλάς.
kavalinas Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 παιδια ηρθε και ο δικος μου αλλα ακομη δεν τον εχω βαλει οποτε το απογευμα θα ειμαι σε θεση να σας πω εντυπωσεις αν και απο οτι καταλαβα δεν θα δω και τπτ σε σχεση με τους Raptor. εχει βγει μια αναβαθμηση firmware την εχεις βάλει? για να πω την αληθεια με απογοήτευσες τωρα......
kavalinas Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 παιδια τον εβαλα και εγω εκανα φοτματ και εστησα ολο το μηχανημα. λοιπον στο bootρισμα δεν ειδα τρελη διαφορα ειναι η αληθεια αλλα βλεπω αισθητη διαφορα κατα την χρηση ειναι ταχυτερο απο ποτε το pc μου. εκανα βεβαια με τη μια firmware update και παραθετω και της σχετικες εικονες πρωτων μετρησεων... απλα επειδη βλεπω διαφορες με την πανω φωτο να πω οτι αγορασα αυτον : http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.305106
dsp Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Τον ιδιο εχουμε. Ομως του εχουν γινει 3 format οπως επισης εχει κανει πολλα write-remove files. Το read δεν βλεπω να επηρεαζεται πολυ το write ομως ναι.Α και ειναι σχεδον γεματος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.