nurse Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Υπάρχουν κάποια "συμπτώματα" που δηλώνουν την πιθανή καταστροφή του σκληρού δίσκου; Συμπτώματα πριν την καταστροφή του έτσι ώστε να προλάβεις να πάρεις τα απαραίτητα αντίγραφα ασφαλείας. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που το κάνει αυτό; Ευχαριστώ.
caution Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Υπάρχουν τα diagnostics της εταιρίας και το hdd sentinel για να κοιτάς κανένα health level και bad sectors... Επίσης αν ακούς περίεργους ήχους ή βλέπεις freezes - δεν είναι καλό...
caution Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Τίποτις Πάντως αν σου έχουν μπει ψύλλοι στα αυτιά και διαπιστώνεις κάτι από τα παραπάνω - μην το καθυστερείς, backup ftw - έχει καεί κόσμος
nurse Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Έκανα και ελπίζω να είναι αχρείαστο. Τα διαγνωστικά προγράμματα που μου είπες δεν έδειξαν κάτι το ανησυχητικό.
Nitrous18 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 κανε ενα image το σκληρο σου για να εισαι οκ
nurse Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Πλέων εδώ και χρόνια πάντα κρατάω ένα image... Είναι ότι καλύτερο.. Buckup κάνω σε πολύ συγκεκριμένα αρχεία...
Cyberdemon87 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Εμένα μετά από ώρα κάνοντας copy ο δίσκος εξαφανίζεται σαν να τον έχω κάνει safely remove hardware αλλά παρόλα αυτά συνεχίζει να είναι αναμένο το λαμπάκι. Όταν τον ξαναβάζω μετά από ώρα συνδέεται κανονικά. Είναι εξωτερικός Trekstor 1TB. Είναι σύμπτωμα ότι όπου να ναι θα χαλάσει? Ευχαριστώ!
washcloud Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 Εμένα μετά από ώρα κάνοντας copy ο δίσκος εξαφανίζεται σαν να τον έχω κάνει safely remove hardware αλλά παρόλα αυτά συνεχίζει να είναι αναμένο το λαμπάκι.Όταν τον ξαναβάζω μετά από ώρα συνδέεται κανονικά. Είναι εξωτερικός Trekstor 1TB. Είναι σύμπτωμα ότι όπου να ναι θα χαλάσει? Ευχαριστώ! ...και να "χαλάσει" (εφ' όσον μιλάμε για λαμπάκια κτλ), στην ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ θα χαλάσει "το κουτί" του... Ο δίσκος και τα δεδομένα εντός του είναι (και ΘΑ είναι) 99.99% ...σαν πολύ είπα.........=p ok Υπάρχουν κάποια "συμπτώματα" που δηλώνουν την πιθανή καταστροφή του σκληρού δίσκου; Συμπτώματα πριν την καταστροφή του έτσι ώστε να προλάβεις να πάρεις τα απαραίτητα αντίγραφα ασφαλείας. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που το κάνει αυτό; Ευχαριστώ. ...προσωπική μου γνώμη : α) μην εμπιστεύεσαι Βουλγάρες. β) το ίδιο (ίσως και περισσότερο) μην εμπιστεύεσαι σκληρούς δίσκους. γ) ΠΑΝΤΑ να φροντίζεις και τα πιο "πολύτιμα" δεδομένα σου να τα έχεις σε τουλάχιστον ένα αντίγραφο - και συνιστώ άλλο δίσκο, διότι οι δίσκοι "δεν χαλάνε" όσο "κάθονται".....τα δισκάκια όμως (ντιβιντιά δλδ) ΧΑΛΑΝΕ (περιβάλλον κτλ). Αν τα έχεις σε dvd, προτείνω ΔΥΟ αντίγραφα (και λίγα είναι, γιατί όταν βαρέσει ο δίσκος μια μέρα θα βαρέσει, δε γίνεται κι αλλιώς- κι αρχίσεις να ψάχνεις στα dvd, θα με θυμηθείς...) ...διότι ό,τι και να σου πουν τα προγράμματα για την κατάσταση του δίσκου, ΠΑΝΤΑ κάτι μπορεί να γίνει (μια διακοπή ρεύματος, μια Δευτέρα Παρουσία, ένας κομήτης ξερωγω) κι εκεί που "έχεις καλό δίσκο", να βρεθείς με το λιλί στο χέρι. (μπορεί δλδ και να μην χαθούν "για πάντα" τα δεδομένα - αλλά να γίνει τέτοια ζημιά, που για να τη "διορθώσεις", θα μπεις σε ταλαιπωρία που θα τραβάς τα μαλλιά σου που δεν είχες πάρει αντίγραφα). Τεσπα για να το πω κι αλλιώς : όποιος δε θέλει ανεπιθύμητες, δε τελειώνει μέσα. Κι ας έχεις σκουφί, κι ας έχει παρθεί χάπι κτλ κτλ. Έξω το κεφάλι, για να έχεις το άλλο κεφάλι ήσυχο. Ε το ίδιο με τους δίσκους : θες το κεφάλι ήσυχο; Έχε πάντα (στην ώρα του) backup.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.