Πέτρος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Λοιπόν, θέλω να δημιουργήσω ένα partition 120GB σε ένα WD 1ΤΒ που έχω συνδεδεμένο στον υπολογιστή με Firewire, το οποίο στη συνέχεια θα μορφοποιήσω για χρήση με το Wii μου, με σύνδεση USB, αλλάζοντας καλώδια (λίγο μπακάλικη λύση, αλλά πενία τέχνας κατεργάζεται...). Δοκίμαζα με το PartitionMagic8 να κάνω δουλειά, αλλά μου έβγαζε συνέχεια error, πολλά και διάφορα μάλιστα, και τελικά το παράτησα. Υποθέτω πως δεν υπάρχει κάποιο θέμα με τη δημιουργία partition σε εξ.σκληρό, έτσι? Αν η παραπάνω υπόθεση είναι σωστή, με ποιο πρόγραμμα να δοκιμάσω? Επίσης, αν και είμαι σίγουρος ότι δε γίνεται, μπορώ να έχω το σκληρό ταυτόγχρονα με τη Firewire στον υπολογιστή (και να κάθεται) και στο Wii με USB (αφού το ένα δε διαβάζει το partition του άλλου) ή θα ανατιναχτούν και τα 3 μαζί? Ευχαριστώ!
caution Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Firewire + USB μαζί δεν νομίζω - τώρα αν το wii βλέπει partitioned δίσκους δεν το ξέρω αλλά αν όχι μπορείς να "γυρνάς" hidden το άλλο
Πέτρος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 τώρα αν το wii βλέπει partitioned δίσκους δεν το ξέρω αλλά αν όχι μπορείς να "γυρνάς" hidden το άλλο Plz Elaborate... Κι εξακολουθώ να ψάχνω πρόγραμμα για το χώρισμα. (scratch that)
caution Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Για αρχή, βάλτον @ USB μπας και έχεις κανένα θέμα με τον Firewire Controller μου έβγαζε συνέχεια error Your turn 2 elaborate
Πέτρος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Ας το πάρουμε από την αρχή, για να συνεννοηθούμε. Το ΡΜ το ξεφορτώθηκα, υποστηρίζει συνεχώς ότι τα μεγέθη των δίσκων είναι λάθος, ότι τα cluster είναι λάθος κλπ. Τώρα δοκιμάζω με το Acronis Disk Director. Επεξήγηση ζήτησα για το hidden. ευχαριστώ για το χρόνο σου.
caution Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Από την στιγμή που θα φτιάξεις τα partitions ( στα FS που απαιτούνται αντίστοιχα ) μπορείς να "κρύβεις" προσωρινά όποιο θέλεις από την αντίστοιχη επιλογή του PM, btw το PM πρέπει να δουλέψει - κάτι δεν πάει καλά...
Πέτρος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Όντως κάτι δεν πάει καλά γιατί και το Acronis ενώ στο κύριο παράθυρό του βλέπει το δίσκο κανονικά, όταν του δηλώνω να δημιουργήσει Partition βγάζει σφάλμα ότι ο δίσκος δεν έχει αρκετό ελεύθερο χώρο (0 για την ακρίβεια), ενώ έχει γύρω στα 650 γίγα! Τώρα το γυρίζω σε USB να δω τι ψάρια θα πιάσω. Υπάρχει περίπτωση να το κλειδώνει το s/w του σκληρού που πέρασα όταν τον έβαλα?
caution Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 ( δεν έχω υπόψιν το s/w της wd - δεν το έχω εγκαταστήσει ποτέ ) Είναι formatted ο δίσκος, πριν δούλευε κανονικά;
Πέτρος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Ο δίσκος μια χαρά λειτουργούσε, δεν υπήρχε τέτοιο θέμα. Τελικά κατάφερα να κάνω τη δουλειά μου γυρνώντας τον σε USB, τον χώρισα, πέταξα και για κάθε ενδεχόμενο το s/w της WD και... τζίφος. Συγκεκριμένα, τα 2 κομμάτια λειτουργούν μια χαρά, όλα ωραία και βολικά, αλλά... Όποτε πάω να τον διαμορφώσω για χρήση με το wii μέσω του WBFS Manager μου πετάει μήνυμα ότι προέκυψε λάθος (τώρα τί λάθος, μόνο αυτό ξέρει). Επόμενο βήμα: Από Optimize for Performance -> Quick Removal μήπως και κάτι μπλοκάρει το λειτουργικό. Ξεφεύγω μου φαίνεται από το αρχικό θέμα, οπότε σε ευχαριστώ για τη βοήθειά σου. edit: Και για να λήξει το θέμα... δυστυχώς το Wii δε διαβάζει partitions... εκτός κι αν ξέρετε κάτι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.