Προς το περιεχόμενο

Backup software

ata1983

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό που θέλω παιδιά είναι ένα πρόγραμμα που να κάνει backup πλήρες του λειτουργικού μου με τα προγράμματα κτλ (δηλαδή όλου του δίσκου) και να δημιουργεί ένα bootable cd το οποίο θα μου επιτρέψει να κάνω restore χωρίς λειτουργικό ακόμα και σε καινούριο δίσκο.

Αν είναι και freeware...!!! :)

Δημοσ.

Υπάρχει και freeware λογισμικό για να κάνεις αυτό που θέλεις, αλλά δε λειτουργεί ακριβώς όπως φαντάζεσαι. Είναι στην ουσία mini Linux LiveCDs που μπορούν να εκκινήσουν το PC σου και να πάρεις backup ή να κάνεις restore ένα image. Μπορείς να ενσωματώσεις και το image στο ίδιο δισκάκι αν θέλεις, αλλά είναι λίγο βαβούρα και χρειάζεται τρίτα προγράμματα για ISO manipulation. Αλλιώς, απλά έχεις το image σε ένα άλλο partition στο δίσκο ή το γράφεις σε κάποιο DVDR.

Αν θες να δεις μερικά τέτοια freeware, παραθέτω ενδεικτικά: CloneZilla, SystemRescueCd. Το 2ο είναι και η προσωπική μου προτίμηση. Περιλαμβάνει το partimage και το FSArchiver για τη δουλειά που ζητάς, αλλά και πολλά ακόμη για system rescue γενικότερα. Καταπληκτικό εργαλείο!

Επίσης, έχεις και μία άλλη επιλογή: Να φτιάξεις από το δισκάκι των Windows σου ένα WinPE bootable δισκάκι στο οποίο ενσωματώνεις εσύ κατά βούληση (μέσω υπαρχόντων plugins) προγράμματα που θες. Έχω γράψει έναν σχετικό οδηγό στο Insomnia Wiki. Υπάρχουν plugins για Acronis, Ghost και παρόμοια, αλλά το default δισκάκι περιλαμβάνει ήδη και το δωρεάν αντίστοιχο DriveImage XML.

Δημοσ.

Thanks, Parsifal μια χαρά θα με βολέψει η λύση που αναφέρεις απλά δεν ξέρω αυτά τα εργαλεία μπορούν να κάνουν format σε NTFS μέσω linux κανονικά? Γιατί αν πχ είναι ολοκαίνουριος ο δίσκος θα χρειαστώ και τέτοια επιλογή, ή αν θέλω ένα καθαρό λειτουργικό

Δημοσ.

Ναι, μπορείς κανονικά να κάνεις format σε NTFS. Επιπλέον, το SystemRescueCd περιλαμβάνει και εργαλεία partitioning (gparted αλλά και console-based αντίστοιχα), οπότε μπορείς να δημιουργήσεις, να διαγράψεις κλπ partitions όπως θέλεις. Ακόμη, υπάρχει networking support + samba mounting, σε περίπτωση που θέλεις να [γράψεις το image σε] ή να το [φορτώσεις από] κάποιο δικτυακό share. The whole shebang, λέμε!

Δημοσ.

Nice πολύ καλή φάση, έχει εδώ και λίγους μήνες που μπορείς να κάνεις όλες τις δουλειές με freeware και πολύ καλά μάλιστα. Θα ήταν πολύ χρήσιμο ένα αντίστοιχο topic αν και στα αρχεία υπάρχουν τα περισσότερα.

Ευχαριστώ παιδιά

Δημοσ.
Nice πολύ καλή φάση, έχει εδώ και λίγους μήνες που μπορείς να κάνεις όλες τις δουλειές με freeware και πολύ καλά μάλιστα. Θα ήταν πολύ χρήσιμο ένα αντίστοιχο topic αν και στα αρχεία υπάρχουν τα περισσότερα.

Ευχαριστώ παιδιά

Υπάρχει ήδη το topic που λές

Freeware

• 3 εβδομάδες αργότερα...
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

παιδια επειδη δεν γνωριζω πολυ καλα απο αυτα..πιο ειναι το πιο ευκολο προγραμμα για να κανω back up αλλα ταυτοχρονα να ειναι καλο!!(καποιες οδηγιες)

Δημοσ.

επισης,αν πας στη online διευθυνση της μαρκας του δισκου σου , θα βρεις αξιοπιστο λογισμικο δωρεαν , εχω χρησιμοποιησει για western digital και maxtor το acronis τροποποιημενο απο τις εταιρειες {της μαρκας του δισκου} αλλα πληρως λειτουργικο και δωρεαν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...