poscaman Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Εχω το συστημα του τιτλου με Xorg 7.4 Τα νευρα μου εχουν γινει κροσσια απο τις παπαριες της canonical και της AMD/Ati. Η καρτα εχει αθλιο performance, ουτε full screen βιντεο δε μπορω να δω, να μην αναφερω τα απειρα κολληματα με το compiz. Τι πρεπει να κανω για να δουλεψει το αναθεματισμενο; ειμαι στο τσακ να περασω debian και να ησυχασω, αλλα επειδη ο υπολογιστης ειναι ξενος, πρεπει να επιμεινω στo ubuntu. Τι προτεινετε; Ευχαριστω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Radeon ή radeonhd και ενα μικρο xorg.conf. Το debian testing περασε προχτες και αυτο σε xorg 1.6.3, οποτε αν θες fglrx μονο το stable μενει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poscaman Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Radeon ή radeonhd και ενα μικρο xorg.conf. δεν καταλαβα τι εννοεις στο Bold cat /etc/X11/xorg.conf Section "Monitor" Identifier "Configured Monitor" EndSection Section "Screen" Identifier "Default Screen" Monitor "Configured Monitor" Device "Configured Video Device" DefaultDepth 24 EndSection Section "Module" Load "glx" EndSection Section "Device" Identifier "Configured Video Device" Driver "fglrx" EndSection Section "ServerFlags" Option "DontZap" "False" EndSection Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Εννοω αυτο >Section "Device" Identifier "Configured Video Device" Driver "[b]radeon[/b]" EndSection Το δικο μου κομματι του xorg.conf με radeon >Section "Device" Identifier "ATI Technologies Inc ATI Default Card" Driver "radeon" BusID "PCI:1:0:0" #radeon options Option "EnablePageFlip" "on" Option "RenderAccel" "on" Option "AccelMethod" "EXA" Option "DRI" "on" Option "EXAVSync" "on" Option "DMAForXv" "on" EndSection Και μια προταση απο τον flamelab http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=2999744&postcount=779 Δεν εχει δοκιμαστει σε xorg 1.6 και radeon 6.12 ακομα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ntinos19 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Εχω το συστημα του τιτλου με Xorg 7.4 Τα νευρα μου εχουν γινει κροσσια απο τις παπαριες της canonical και της AMD/Ati. Η καρτα εχει αθλιο performance, ουτε full screen βιντεο δε μπορω να δω, να μην αναφερω τα απειρα κολληματα με το compiz. Τι πρεπει να κανω για να δουλεψει το αναθεματισμενο; ειμαι στο τσακ να περασω debian και να ησυχασω, αλλα επειδη ο υπολογιστης ειναι ξενος, πρεπει να επιμεινω στo ubuntu. Τι προτεινετε; Ευχαριστω Δοκίμασε την 8.04. Στην 8.10 είχα τα ίδια προβλήματα με την 2600 pro που έχω οπότε σκέφτηκα πως θα έχω τα ίδια προβλήματα και στην 9.04 οπότε δεν τη δοκίμασα. Στο desktop όλα αυτά, μόνο στο laptop έχω 9.04 επειδή έχει nVidia Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Προφανως δεν ειναι προβλημα της καθε εκδοσης του ubuntu, αλλα προβλημα του driver με τον xorg της καθε εκδοσης. To 8.04 εχει xorg 1.4 και fglrx στο repo του που δουλευει αψογα με τον παραπανω xorg, αλλα ειναι παλιος (ο fglrx) και ισως να μην υποστηριζει την καρτα του. Βασικα, ο xorg 1.4 παιζει να ειναι και ο μοναδικος με τον οποιο ο fglrx παιζει καλα. Για τις σχεσεις fglrx και xorg απο την 8.10 και μετα τις ξερετε τις αποψεις μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poscaman Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 τελος. πραγματικα. η υπομονη εχει και τα ορια της. ΑΜΑΝ με την ATI. βρηκα μια geforce 8500gt και την εβαλα. ΤΡΕΛΗ διαφορα. στα τσακιδια λοιπον ati. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Τετοια λεγε μου παραμονη αναβαθμισης σε xorg 1.6 να ξεκινησω το καπνισμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poscaman Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Κοιτα να δεις. Εχω φαει τρελο λουκι πανω στο λινουξ κι αυτο γιατι το γουσταρω και το πραγμα και το λειτουργικο και την φιλοσοφια. Εχω την διαθεση να ξενυχτησω για να βρω ενα καριολικο bug και να κανω 500 πατεντες για να το παρακαμψω και να κανω την δουλεια μου. Αυτο ομως το πραγμα δεν το ανεχομαι. Ειναι απαραδεκτο για μια εταιρεια του βεληνεκους της AMD/ATI να μην υποστηριζει το linux. Εμενα στην πραξη σαν (απλος) χρηστης αυτο μου δειχνει. Οποτε, στα τσακιδια. ΑΠΛΑ Οσον αφορα και την Canonical, ας μην ανοιξω το στομα μου. Τα γνωριζουμε και οι 2 και τα εχουμε συζητησει ξανα. Προσωπικα εσυ jim_p τα εχεις επισημανει αρκετες φορες και θα ερθω να συμφωνησω μαζι σου. Για μένα πιο πολυ φταιει η AMD/ATI βεβαια. Δεν με ενδιαφερουν οι εκδοσεις xorg, ποτε ο Χ εχει κεφια και ποτε ειναι κατσουφης, κι αν βρεχει σημερα. Εμενα με ενδιαφερει να δουλευει το hardware που εχω με το λειτουργικο που εχω. Η NVIDIA μου δουλευει, η ATI οχι. Το προβλημα ειναι της ATI. ΤΕΛΟΣ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
linuxovios Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2009 Εχω το συστημα του τιτλου με Xorg 7.4 Τα νευρα μου εχουν γινει κροσσια απο τις παπαριες της canonical και της AMD/Ati. Η καρτα εχει αθλιο performance, ουτε full screen βιντεο δε μπορω να δω, να μην αναφερω τα απειρα κολληματα με το compiz. Τι πρεπει να κανω για να δουλεψει το αναθεματισμενο; ειμαι στο τσακ να περασω debian και να ησυχασω, αλλα επειδη ο υπολογιστης ειναι ξενος, πρεπει να επιμεινω στo ubuntu. Τι προτεινετε; Ευχαριστω 1) Δεν είναι παπαριά της canonical, αλλά της ATI με το ελλιπέστατο linux support. 2) Βάλε την 9.10 beta που είναι διαθέσιμη πλέον για download, ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ και - τουλάχιστον στην περίπτωσή μου με X600 - λύνονται τα προβλήματα με τις ATI legacy κάρτες 3) Δεν είναι θέμα debian / canonical κτλ. H ασυμβατότητα είναι με τον xorg Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poscaman Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Η παπαρια ειναι της Canonical, με την ηλιθια φιλοσοφια περι bleeding edge που εχει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tolis_01 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Ε, δεν το λες και bleeding edge το ubuntu (όπως πχ την fedora) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.