k_dinos Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Ενας φιλος μου εχει εναν εξωτερικο σκληρο και τον λειτουργει μια χαρα εδω και κατι μηνες.. Μριν λιγες ημερες τον εβαλε σε ενα λαπτοπ Mac, και απο τοτε δεν παιζει σε κανενα αλλο PC! Τα Windows κανουν τον ηχο οτι κατι συνδεθηκε, ο δισκος γυριζει κανονικα αλλα δεν εμφανιζεται πουθενα.. Ξερετε τι μπορει να φταιει? Καμια λυση? Ευχαριστω εκ των προτερων..
vag3d Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Ενας φιλος μου εχει εναν εξωτερικο σκληρο και τον λειτουργει μια χαρα εδω και κατι μηνες.. Μριν λιγες ημερες τον εβαλε σε ενα λαπτοπ Mac, και απο τοτε δεν παιζει σε κανενα αλλο PC! Τα Windows κανουν τον ηχο οτι κατι συνδεθηκε, ο δισκος γυριζει κανονικα αλλα δεν εμφανιζεται πουθενα.. Ξερετε τι μπορει να φταιει? Καμια λυση? Ευχαριστω εκ των προτερων.. Πολύ πιθανόν να μην έγινε unmount ο δίσκος (ορολογία windows: "safe remove hardware"). Αυτό δε σημαίνει οτι χάλασε απαραίτητα ο δίσκος. Η ξαναβάλε τον HDD στο σύστημα (Mac) και κάντε τον unmount πριν τον αποσυνδέσετε, ή δοκίμασε να τον κάνεις Mount/unmount σε Linux, ή αν δεν έχεις καμία απο αυτές τις επιλογές, προσπάθησε να τον έχεις συνδεδεμένο πρίν ανοίξεις το PC. Ίσως καταφέρεις να τον "ξυπνήσεις". Δε μου έρχεται κάτι άλλο τώρα (και για το τελευταίο που σου προτείνω, είναι λίγο "κομπογιανίτικο" αλλά μετά απο μερικές προσπάθιες ίσως τα καταφέρεις). Κάτι αντίστοιχο μπορεί να πάθει και το Linux. Να μην μπορεί δηλαδή να κάνει mount τον δίσκο επειδή δεν έγινε σωστά "Safe remove hardware" στα windows.
k_dinos Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Σε τι FS είναι; Ειναι 1ΤΒ, αρα λογικα NTFS.. Θα δοκιμασω τον 3ο τροπο ξεκινημα με συνδεδεμενο τον δισκο), γιατι ειναι δυσκολο να βρεθει τωρα το λαπτομ με τα Mac και θα γραψω νεα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.