Προς το περιεχόμενο

[INFO] OpenSUSE 11.2

Hambos19

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το κατεβασα, το εγκατεστησα, το Gnome συμπαθητικο αλλα το Kde δεν μου αρεσε...

Ελαφρια διανομη εδειξε κι ας ημουν σιγουρος για το αντιθετο!

Ενεργοποιησα τα ειδικα εφε με τον open driver και αναγκαστηκα να κανω αλχημειες και διαγραφη λογαρισμου για να λειτουργησει και παλι. Η εγκατασταση του driver της Nvidia

διορθωσε τα πραγματα , αλλα αν δεν κουτσοηξερα καποια πραγματα θα ειχα κανει αμεσα φορματ.

Φυσικα την Fedora μου δεν την αναγνωρισε και δεν ειχα dual boot .

Εγκατεστησα τα απαραιτητα για να παιζει restricted formats αλλα τα πολυμεσα δεν επαιζαν με ολα τα προγραμματα ...

Γενικα μετα την φανταστικη 10.3 ειναι για το ρεμα.

Πηρε δρομο ηδη και ξαναμπηκε η Fedora... Κριμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Μετα απο upgrade 11.1-->11.2 που κρατησε περιπου 1,5 ωρα και κρατωντας τις ιδιες ρυθμισεις λογαριασμων ολα δουλεψαν τοσο τελεια που πραγματικα κανει εντυπωση.

Απο το 10.3 ειχα να δω τοσο γρηγορο OpenSUSE. Σαν πρωτη εικονα δεν εχει καμια σχεση με τις προηγουμενες εκδοσεις της σειρας 11.Χ

opensuse112.th.png

Παιδιά σε pc με 512 ram είμαι μόνο για gnome ή παλεύεται και το kde με την παρούσα διανομή;

Hambos19 εσύ με τι περιβάλλον το εγκατέστησες;

Με Gnome το έχω βάλει

Ρε παιδιά το εγκατέστησα και γω και μετά από restart τρώει κόλλημα όταν φορτώνει και δεν κάνει τίποτα. Ένας φίλος μου είχε το ίδιο πρόβλημα. Τι μπορεί να φταίει??

Τα δοκίμασα, πολύ όμορφη και γρήγορη διανομή αλλά έχω την εντύπωση ότι υπάρχουν λιγότερα πακέτα διαθέσιμα σε σχέση με το ubuntu. Ειδικά κάτι drivers για εκτυπωτές και scanner δεν μπορώ να βρώ με τίποτα. Με αυτή την εξαίρεση πάντως φανταστικές εντυπώσεις, από το grub splash μέχρι να κλείσει είναι πανέμορφη! Να'χα και nvidia!

Τα δοκίμασα, πολύ όμορφη και γρήγορη διανομή αλλά έχω την εντύπωση ότι υπάρχουν λιγότερα πακέτα διαθέσιμα σε σχέση με το ubuntu. Ειδικά κάτι drivers για εκτυπωτές και scanner δεν μπορώ να βρώ με τίποτα. Με αυτή την εξαίρεση πάντως φανταστικές εντυπώσεις, από το grub splash μέχρι να κλείσει είναι πανέμορφη! Να'χα και nvidia!

Δοκιμασε να βαλεις τα extra repositories. Υast>Software Repositories> Add> community repos και βαλε το packman για αρχη...

thanks γύρισα όμως σε ubuntu γιατί είχα προβλήματα εξοικοίωσης μετά από τόσα χρόνια σε debian based διανομές. Πάντως με ενθουσίασαν, αν έχω χρόνο και διάθεση για ψάξιμο θα τα ξαναδοκιμάσω

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Ειπα να διορθωσω την προηγουμενη κριτικη μου στην εντυπωση που μου αφησε η νεα Suse ...

Ξαναδοκιμασα μια εγκατασταση χωρις το Gnome αυτη τη φορα και πραγματικα μου φαινεται τελεια!

Κατα την προηγουμενη εγκατασταση συνεβησαν διαφορα κουλα με τον ηχο και με wlan αλλα και με πολυμεσα τα οποια τωρα ειναι οκ και μπορω να πω οτι ειναι μια αριστη διανομη και περιεργως πολυ ελαφρια!

Μενει στο Desktop μου σιγουρα και αντικαθιστα την Fedora η οποια μετα την αναβαθμιση δεν μου αρεσε καθολου.

Ναι αλλά με KDE4 όσο και αν πάλεψα dual monitor δεν γίνεται ούτε σε Opensuse ούτε σε Ubuntu. Ενώ σε gnome και στα δύο όλα τέλεια. Τι να πώ, και εγώ KDE4 ήθελα με τα χίλια

Αυτή τη στιγμή έχω KDE4 με dual monitor μέσω xinerama+nouveau, πιο παλιά είχα μέσω twinview+nvidia.

Αν σου δουλεύει σε gnome υποθέτω ότι οι ρυθμίσεις του xorg είναι σωστές και μένουν μόνο οι ρυθμίσεις του kwin, τις κοίταξες αυτές;

System Settings ->Display -> Multiple Monitors.

Εκτός αν στην ίδια διανομή δε γίνεται ούτε σε gnome, οπότε χρειάζεται να φτιάξεις το xorg.conf (θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις σαν μήτρα και το xorg.conf από κάποια διανομή που σου δουλεύει). Αν χρησιμοποιείς τον binary driver της nvidia μπορεί να σε βοηθήσει και το nvidia-settings το οποίο μπορεί να παράξει ένα xorg.conf.

Ή ψάξε για κάποιο Howto σαν αυτό.

Απλά τα πολλαπλά Monitors μπορούν να αξιοποιηθούν με πολλούς εναλλακτικούς τρόπους που έχουν διαφορετικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα: Xinerama (παντού), Twinview (nvidia με κλειστό driver), BigDesktop (ati με κλειστό driver), MergedFB (ati με ανοικτό driver) και X11 screens (παντού). Γι αυτό θέλει λίγο διάβασμα.

Να σου πω, σε gnome μου δούλεψε με xrandr με τους default drivers ή κανονικά μέσα από το control panel των catalyst όταν έβαλα τους 9.11. Όσο δούλευε αυτό το setup και στην ίδια εγκατάσταση όταν έκανα login με kde δούλευε το dual monitor αλλά με λάθος primary screen η οποία δεν άλλαζε με τίποτα μέσω xrandr. Με το που πήγαινα System Settings ->Display το setup γινότανε αυτόματα clone χωρίς να με αφήνει να κάνω extended και όταν πήγαινα Multiple Monitors που έλεγε ότι το σύστημα δεν είναι ρυθμισμένο για πολλαπλές οθόνες και δεν είχε άλλη επιλογή. Για αυτό το θέμα υπάρχει κάποια λύση? Επίσης στα opensuse δεν κατάφερα να βάλω τους catalyst 9.11 από το site της ati. Υπάρχει κανένα έτοιμο πακέτο στα repos?

Να σου πω, σε gnome μου δούλεψε με xrandr με τους default drivers ή κανονικά μέσα από το control panel των catalyst όταν έβαλα τους 9.11. Όσο δούλευε αυτό το setup και στην ίδια εγκατάσταση όταν έκανα login με kde δούλευε το dual monitor αλλά με λάθος primary screen η οποία δεν άλλαζε με τίποτα μέσω xrandr. Με το που πήγαινα System Settings ->Display το setup γινότανε αυτόματα clone χωρίς να με αφήνει να κάνω extended και όταν πήγαινα Multiple Monitors που έλεγε ότι το σύστημα δεν είναι ρυθμισμένο για πολλαπλές οθόνες και δεν είχε άλλη επιλογή. Για αυτό το θέμα υπάρχει κάποια λύση? Επίσης στα opensuse δεν κατάφερα να βάλω τους catalyst 9.11 από το site της ati. Υπάρχει κανένα έτοιμο πακέτο στα repos?

Nαι απλα κανεις add το repo της ATI απο τα community repos.

Υast>add>community repos και επιλεγεις το repo της ΑΤΙ.

Χα καλή φάση, το άλλο όμως παραμένει: Πως αλλάζω την primary monitor από τη στιγμή που δεν γίνεται με την εντολή xrandr ούτε μέσα από τις ρυθμίσεις του kde?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...