Προς το περιεχόμενο

GTX 285 Waterblock και αλλα...

PaPpaS_gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλημέρα παιδιά ,

Πρώτα απ'όλα θέλω να δηλώσω ότι είμαι φαντάρος και έχω χάσει λίγο την επαφή με τα πράγματα.

Έχω υδροψυξη στο pc μου (custom) και σκεφτόμουν να κάνω μια αναβαθμισουλα σε λίγο καιρό που τελειώνω .

θα βαλω πανω μια GTX 285 και θα ηθελα να μαθω εαν υπαρχει κανα ελληνικο καταστημα που να πουλαει waterblocks γι αυτην . Απο εξωτερικο μαζι με τα μεταφορικα παει 100 ευρω η φθηνοτερη οποτε ελεγα μηπως γλυτωσουμε τπτ.

Ακομα, η mobo μου παιρνει και DDR2 και DDR3 μνημακια . Τωρα εχω στα 800 2GB και θελω να βαλω στα 4GB αλλα τι να διαλεξω; DDR3 στα 1333Mhz η DDR2 1066ΜΗz ; Ποια ειναι η γνωμη σας διοτι καπου ειχα δει κατι συγκριτικα παλιοτερα και εβγαζαν τις 1066 πιο γρηγορες . Α , και η mobo Μου δεχεται max 1333 σε DDR3.

Ευχαριστω για τον χρονο σας...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Καταρχην για καρτα μπορεις να παρεις μια 5870 που βγαινει στις 23 σεπτεμβριου,και θα ειναι πανω κατω στις επιδοσεις μιας GTX295 και στα ιδια λεφτα.:-)

Αν είσαι σε s775 τοτε δεν αξιζει,απλα παρε ενα καλο κιτακι 2χ2 DDR2 να κανεις την δουλεια σου.

Αυτο το τεστ ειχα διαβασει κι εγω και απο οτι φαινεται στα 1066 ειναι καλυτερα να παω διοτι πρωτον εχει native support η mobo μου και δευτερον δεν θελω να κανω τοσο o/c στις DDR3 διοτι δεν ξερω αν θα τις σηκωσει η mobo.

Οσον αφορα την 5870 ... Πρωτον ειναι ΑΤΙ και απο την εμπειρια μου μια ζωη η ΑΤΙ εχει προβλημα με drivers και συμβατοτητα με καινουρια παιχνιδια... Δευτερον το τι επιδοσεις θα εχει δεν τις ξερει κανεις ακομα αν δεν μπουνε σε test benches. Τα νουμερα δεν μου ελεγαν ποτε κατι... Και 3ον Ετοιμαζεται και η nVidia να βγαλει την GT300 σειρα (αληθεια θα υποστηριζει DX11 τελικα;) που πιστευω οτι παλι θα εχει υπεροχη (θες απο drivers ,θες απο 3rd party support παντως κατι κανει και εχει πιο αξιοπιστα αποτελεσματα στο τελος).

Ξερω οτι ειναι κακη περιοδος για να αγορασει καποιος καινουρια καρτα γραφικων διοτι μεχρι το τελος του χρονου θα εχουν βγει οι DX11 καρτες και επειδη σκεφτομαι να παω μονιμα σε windows 7 θα ειναι λαθος κινηση να δωσω 300+ ευρω για κατι που σε 1 μηνα θα θεωρειται "ξεπερασμενο" . Ισως τελικα να περιμενω λιγο καλυτερα...

Αφού μπορείς να περιμένεις το GT300 κάντο.;)

Όπως είπες λογικά θα υπερέχουν οι κάρτες της NV,απλά νόμιζα ότι βιαζόσουν για την αγορά νέας κάρτας.

ε ναι μωρε δεν καιγομαι κιολας ... Η 8800 GTX μου ακομα καλα βασταει...ΕΙναι ενα τα απο τα πιο αριστα μοντελα που βγηκαν ποτε για μενα ( να εχεις μια καρτα για 2,5 χρονια+ και να παιζεις τα παιχνιδια στο 98% στο full εχει βγαλει τα λεφτα της και με το παραπανω) . Πιο πολυ εχω πορωθει με τους SSD ... Προς το παρον θα αρκεστω μονο σε αυτην την αναβαθμιση...

Οσον αφορα την 5870 ... Πρωτον ειναι ΑΤΙ και απο την εμπειρια μου μια ζωη η ΑΤΙ εχει προβλημα με drivers και συμβατοτητα με καινουρια παιχνιδια...

Για δες μήπως ανεβοκατεβαίνουν τα ρολόγια της 8800 σου :P

Δευτερον το τι επιδοσεις θα εχει δεν τις ξερει κανεις ακομα αν δεν μπουνε σε test benches.

Υπάρχουν τα specs - ξέρουμε τι παίζει...

Τα νουμερα δεν μου ελεγαν ποτε κατι...

Jessussss, how does that work?

Ισως τελικα να περιμενω λιγο καλυτερα...

Αυτό είναι καλή ιδέα - από πολλές πλευρές ( λέγε με used :devil: )...

αφου το παιδι ειπε πως θελει nvidia.

και εγω μαζι σου φιλε μου περιμενε τις νεες καρτες(gt300)η 8800 gtx ειναι μια χαρα καρτα μεχρι να ερθουνε οι αλλες.

Για δες μήπως ανεβοκατεβαίνουν τα ρολόγια της 8800 σου :P

Δεν το πολυκαταλαβαινω το σχολιο αλλα τα ρολογια της 8800 μου ξερω ακριβως που ειναι διοτι εγω τα εβαλα εκει και πιστεψε με ειναι πολυ κοντα σε κατι καρτες οπως 4890 και GTX 275... Και ας ειναι 3 ετων ...

Υπάρχουν τα specs - ξέρουμε τι παίζει...

Πιασε και διαβασε συγκριτικα και εξηγησε μου πως σε ενα παιχνιδι γινεται η Α καρτα να περναει την Β καρτα κατα 15% σε επιδοσεις και σε ενα αλλο να γινεται το αντιθετο... Δεν το ξερεις οτι οι εταιρειες κλεινουν συμφωνιες κτλπ κτλπ ωστε προωθουνται καποια συγκεκριμενα προιοντα κτλπ κτλπ; (Nvidia the way it's meant to be played και της ATI το αντιστοιχο λογοτυπο) . Δεν ξερεις οτι ενας software developer μπορει να σαμποταρει οπως θελει καποιες καρτες ωστε να δειχνουν πιο αδυναμες απο αλλες; Δεν ξερεις οτι εκατομμυρια χρηστες παραπονιουνται για το support της ΑΤΙ οσoν αφορα τους drivers; Δεν ξερεις οτι ειναι περισσοτεροι οι developers Που συνεργαζονται με την Nvidia παρα με την ΑΤΙ;

Εγω ειπα πριν (για την Nvidia) : "Θες απο drivers ,θες απο 3rd party support παντως κατι κανει και εχει πιο αξιοπιστα αποτελεσματα στο τελος"

Ο Ρεμος μπορει να ειναι καλυτερος προεδρος απο τον Κοκκαλη αλλα ποιος θα βγει πρωτος;

Jessussss, how does that work?

Σου απαντησα εν μερει απο πανω . Αλλα θα συνεχισω εδω λεγοντας πως μπορεις να ξερεις με rumoured specs της GT 300 σειρας , ποια ειναι η καλυτερη ( σε σχεση με 58xx) ; πως μπορεις να συγκρινεις 2 καρτες με διαφορετικες αρχιτεκτονικες ; Εστω και αν παρεις συγκεκριμενα specs οπως πχ texture fillrate η memory bandwidth τα οποια ειναι κοινα και να τα συγκρινεις , εξηγησε μου με νουμερα γιατι οι ATI καρτες γραφικων εχουν πολυ καλυτερο μηχανισμο antialiasing απο τις Nvidia και γιατι ενω υποστηριζουν το ιδιο πρωτοκολλο Open GL ειναι παλι πιο δυνατες...;

Απο οτι καταλαβες εγω δεν ειμαι ουτε στο στρατοπεδο της ΑΤΙ ουτε της Nvidia....Εγω βλεπω τα γεγονοτα και κρινω ... Η nvidia εχει πολλα χρονια το πανω χερι και η ΑΤΙ τρεχει απο πισω . Οταν γινει το αντιθετο θα εχω ΑΤΙ , δεν ειμαι χαζος , to best value for money κοιτας παντα...

Φιλικα παντα.

απλως κατι ειχε γινει με τους νεους ντριβες της νβιντια και κατεβενανε κατω τα ρολογια(μονο στους αλλους γινετε αυτο εγω δεν ειχα προβλημα)

δεν ειναι μονο τα ρολογια που κανουνε την καρτα :-(

δεν τα ξερω και πολυ καλα αλλα παιζει ρολο και ποσα bit εχει διαυλο και ποσα rops εχει(δεν ξερω αμα τα λεω καλα)

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:53 ----------

Ο Ρεμος μπορει να ειναι καλυτερος προεδρος απο τον Κοκκαλη αλλα ποιος θα βγει πρωτος;

ο πολυμετοχικος παναθηναικος :P

Δεν το ειχα παρει χαμπαρι διοτι εχω καιρο να αλλαξω τους drivers ... Αλλα και παλι δικαιουνται να κανουν λαθος. Αναλογικα με το ποσο συχνα βγαζουν drivers αυτο ειναι πταισμα...

Οσον αφορα τα ρολογια κι αυτα δικιο εχεις ετσι ειναι και ακριβως αυτο ηθελα να επιδειξω πριν. Ειναι τοσο διαφορετικες οι αρχιτεκτονικες και ενα συνοθηλευμα παραγοντων που δεν μπορεις να παρεις μεμονωμενα νουμερα τις περισσοτερες φορες και να συγκρινεις και να προβλεψεις κιολας μοια ειναι καλυτερη . Τις στηνεις τις καρτες, φορτωνεις 10 παιχνιδια και βλεπεις . Αυτα τα νουμερα μονο μετρανε.

Και οσο για το 3ο κι εγω μαζι σου... :P

Δεν το πολυκαταλαβαινω το σχολιο

Πρόβλημα στους 190.ΧΧ

αλλα τα ρολογια της 8800 μου ξερω ακριβως που ειναι διοτι εγω τα εβαλα εκει και πιστεψε με ειναι πολυ κοντα σε κατι καρτες οπως 4890 και GTX 275... Και ας ειναι 3 ετων ...

Clock-to-clock σε διαφορετικές gpu... το ακούσαμε και αυτό...

Πιασε και διαβασε συγκριτικα και εξηγησε μου πως σε ενα παιχνιδι γινεται η Α καρτα να περναει την Β καρτα κατα 15% σε επιδοσεις και σε ενα αλλο να γινεται το αντιθετο...

It's called optimization.

Δεν το ξερεις οτι οι εταιρειες κλεινουν συμφωνιες κτλπ κτλπ ωστε προωθουνται καποια συγκεκριμενα προιοντα κτλπ κτλπ; (Nvidia the way it's meant to be played και της ATI το αντιστοιχο λογοτυπο) .

Να το ξέρω άραγε;;;

Δεν ξερεις οτι ενας software developer μπορει να σαμποταρει οπως θελει καποιες καρτες ωστε να δειχνουν πιο αδυναμες απο αλλες;

This goes both ways.

Δεν ξερεις οτι εκατομμυρια χρηστες παραπονιουνται για το support της ΑΤΙ οσoν αφορα τους drivers;

Talking bollocks - μια χαρά είναι οι οδηγοί atm.

Δεν ξερεις οτι ειναι περισσοτεροι οι developers Που συνεργαζονται με την Nvidia παρα με την ΑΤΙ;

Links or Talking bollocks #2

εξηγησε μου με νουμερα γιατι οι ATI καρτες γραφικων εχουν πολυ καλυτερο μηχανισμο antialiasing απο τις Nvidia και γιατι ενω υποστηριζουν το ιδιο πρωτοκολλο Open GL ειναι παλι πιο δυνατες...;

Τώρα honestly, νομίζεις ότι υπάρχει βγαίνει νόημα;

Η nvidia εχει πολλα χρονια το πανω χερι και η ΑΤΙ τρεχει απο πισω .

Declaration of fanboy.h

to best value for money κοιτας παντα...

...το οποίο ανήκει στην nv; Epic!

:lol:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...