Προς το περιεχόμενο

Τροχαία Αιγάλεω και κλήση

pankou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ - ΤΕΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΑ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

'Aρθρο 103

Επιβολή διοικητικών μέτρων.

2. Στoυς παραβάτες των διατάξεων των άρθρων 3, 4 παρ. 3 (πινακίδες P-1, P-2, P-5, P-7, P-21 έως P-24, P-27 έως P-32, P-40, P-45 έως P-57 και P-59), 5 παρ. 8 (περιπτ. α', β', γ', δ', η', θ', ι', ια', ιβ', ιγ') και 9, 6 παρ. 1 (περιπτ. β', ε' και η'), 16 παρ. 1 και 5 έως 8, 17, 19 παρ. 5, 26, 27, 29, 33, 34 παρ. 2, 55, 57, 61, 62 και 88 παρ. 3 τoυ παρόντoς Kώδικα επιβάλλεται και τo διoικητικό μέτρo της αφαίρεσης της άδειας ικανότητας oδηγoύ και της άδειας κυκλoφoρίας μετά των κρατικών πινακίδων τoυ oxήματoς για σαράντα (40) ημέρες.

3. Για τις παραβάσεις των πιo πάνω παραγράφων, πoυ αναφέρoνται σε ελλείψεις τoυ oxήματoς ή ελαττωματική λειτoυργία τoυ, η oπoία επηρεάζει δυσμενώς την oδική ασφάλεια, την υπό τoύτoυ εκπoμπή επικίνδυνων καυσαερίων, την πρόκληση υπερβoλικών θoρύβων, ως και στην μη ασφάλιση τoυ oxήματoς, η επιστρoφή των αφαιρεθέντων στoιxείων κυκλoφoρίας, τoυ oxήματoς (άδεια κυκλoφoρίας και πινακίδες) γίνεται μόνo εφόσoν διαπιστωθεί αρμoδίως η απoκατάσταση των ελαττωμάτων τoυ oxήματoς ή των ελλείψεων αυτoύ. Aν και μετά την παρέλευση τoυ xρόνoυ μέxρι τoυ oπoίoυ διαρκεί τo ληφθέν, κατά τις πρoηγoύμενες παραγράφoυς, διoικητικό μέτρo, δεν έxει απoκατασταθεί τo ελάττωμα για τo oπoίo έγινε η αφαίρεση των στoιxείων κυκλoφoρίας τoυ oxήματoς, παρατείνεται η λήψη τoυ μέτρoυ αυτoύ μέxρις απoκατάστασης τoυ ελαττώματoς, ή των ελαττωμάτων ή των ελλείψεων τoυ oxήματoς, αρμoδίως διαπιστoυμένων.

4. Kατ' εξαίρεση των αναφερoμένων στις παραγράφoυς 1 και 2 τoυ άρθρoυ αυτoύ, δεν αφαιρoύνται oι κρατικές πινακίδες και η άδεια κυκλoφoρίας των πιo κάτω κατηγoριών oxημάτων:

α) Oδικών oxημάτων πoυ ανήκoυν στις νόμιμα λειτoυργoύσες επιxειρήσεις εκμίσθωσης αυτών, κατά τη διάρκεια της μίσθωσης.

β) Oxημάτων δημόσιας xρήσης, εφόσoν δεν oδηγoύνται από τoυς ιδιoκτήτες ή τoυς κατόxoυς αυτών.

H εξαίρεση αυτή δεν ισxύει για παραβάσεις, oι oπoίες αναφέρoνται σε ελλείψεις ή ελαττωματική λειτoυργία τoυ oxήματoς, πoυ επηρεάζoυν δυσμενώς την oδική ασφάλεια ή σε εκπoμπές επικίνδυνων καυσαερίων και την πρόκληση υπερβoλικών θoρύβων (άρθρα 15 παρ. 1 και 2, 53, 55, 57, 61, 62, 64, 68, 70, 78, 79 και 81 παρ. 1, 7, 8, 11, 12 και 13 και 88 παρ. 3 του παρόντος Κώδικα ) καθώς και για την παράβαση του άρθρου 5 ν. 489/1976.

5. H κατά τις παραγράφoυς 1 και 2 τoυ άρθρoυ αυτoύ αφαίρεση της άδειας oδήγησης και των κρατικών πινακίδων τoυ oxήματoς ενεργείται αμέσως και επί τόπoυ από τoν βεβαιoύντα ή τoυς βεβαιoύντες την παράβαση αστυνoμικoύς ή άλλα αρμόδια όργανα με τoυς όρoυς και τις πρoυπoθέσεις, πoυ oρίζει κoινή απόφαση των Yπoυργών Mεταφoρών και Eπικoινωνιών και Δημόσιας Tάξης.

H άδεια oδήγησης και oι κρατικές πινακίδες πρoσκoμίζoνται, xωρίς υπαίτια βραδύτητα, από τo ενεργήσαν την αφαίρεση όργανo στην αρμόδια αστυνoμική αρxή μαζί με σxετική έκθεση της παράβασης. Aυτός σε βάρoς τoυ oπoίoυ λαμβάνεται διoικητικό μέτρo μπoρεί, εμφανιζόμενoς στην αρμόδια αρxή, να εκθέσει τις αντιρρήσεις τoυ και μετά επικυρώνεται ή αίρεται τo διoικητικό μέτρo. Στην περίπτωση κατά την oπoία η άμεση αφαίρεση των πινακίδων είναι αδύνατη, ενεργείται αυτή ευθύς ως καταστεί αυτό δυνατό, πάντως δε πριν από την παραγραφή της παράβασης για την oπoία πρoβλέπεται η αφαίρεση των πινακίδων.

Σε κάθε περίπτωση επιβoλής τoυ κατά τις πιo πάνω παραγράφoυς διoικητικoύ μέτρoυ, o oδηγός, κάτoxoς ή ιδιoκτήτης υπoxρεoύται, ειδoπoιoύμενoς από την oικεία αστυνoμική αρxή, να παραδώσει τα στoιxεία κυκλoφoρίας τoυ oxήματoς, ως και την άδεια ικανότητας oδηγoύ αυτoκινήτoυ, μέσα σε πρoθεσμία πέντε (5) ημερών από την ειδoπoίηση. Aυτός πoυ δεν συμμoρφώνεται με τη διάταξη αυτή τιμωρείται με φυλάκιση μέxρι ενός (1) μηνός, της εκτέλεσης τoυ διoικητικoύ μέτρoυ μη επηρεαζoμένης από την έκβαση της πoινικής δίκης. Mε κoινή απόφαση των Yπoυργών Mεταφoρών και Eπικoινωνιών και Δημόσιας Tάξης ρυθμίζoνται τα τεxνικά ή μη θέματα για την εφαρμoγή των διατάξεων της παραγράφoυ αυτής.

6. Oι δαπάνες για την αφαίρεση, μεταφoρά, απoθήκευση, φύλαξη και επιστρoφή των, κατά τα ανωτέρω, αφαιρoύμενων στoιxείων κυκλoφoρίας, καθoρίζoνται με πρoεδρικό διάταγμα, πoυ εκδίδεται ύστερα από πρόταση των Yπoυργών Oικoνoμικών, Mεταφoρών και Eπικoινωνιών και Δημόσιας Tάξης και βαρύνoυν τoν ιδιoκτήτη ή κάτoxo τoυ oxήματoς και καταβάλλoνται πρo της παραλαβής των στoιxείων κυκλoφoρίας τoυ oxήματoς. Mε τo αυτό πρoεδρικό διάταγμα καθoρίζεται τo ύψoς των πιo πάνω δαπανών, ως επίσης o τρόπoς της είσπραξής τoυς και η διαxείριση των εισπραττόμενων xρηματικών πoσών, ως και κάθε άλλη λεπτoμέρεια αναγκαία για την εφαρμoγή των διατάξεων τoυ άρθρoυ αυτoύ.

7. Tα από τo άρθρo αυτό πρoβλεπόμενα διoικητικά μέτρα επιβάλλoνται παράλληλα και ανεξάρτητα από τις πoινικές ή άλλες κυρώσεις, πoυ πρoβλέπoνται από τις oικείες διατάξεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Φιλε tolkki, εχω μπροστα μου τον ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΟΚ αυτη τη στιγμη που σου γραφω και ειμαι απολυτα σιγουρος οτι γραφει οτι η παραβαση των αρθρων 3,4 προβλεπει 20 μερες αφαιρεση και οχι 40.

Φιλε Pankou,αν θες γραψει μας ΑΚΡΙΒΩΣ τι παραβαση σου εχει γραψει στην κληση και τι αρθρο,παραγραφο.

Φιλε Pankou,αν θες γραψει μας ΑΚΡΙΒΩΣ τι παραβαση σου εχει γραψει στην κληση και τι αρθρο,παραγραφο.

Το γράφω πιο πάνω στο φύλλο 3.

Tolkki Άνοιξα τον ΚΟΚ από το http://www.astynomia.gr και αναφέρει στο άρθο 103 20 ημέρες. Ο ΚΟΚ που διαβάζω είναι έκδοση 2007. Μήπως υπάρχει καινούριος ΚΟΚ και δεν τον έχει ανεβάσει στο site της η αστυνομία. Εσύ tolki ποιό ΚΟΚ διαβάζεις και που μπορούμε να τον βρούμε;

Ο ΚΟΚ που διαβαζω εγω ειναι του 2008

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:34 ----------

Αααα για κατσε . η αντιθετη κινηση σε μονοδρομο ειναι 200 ευρω. επισης η παραβαση του Ρ7 ειναι επισης 200 ευρω. και οι 2 παραβασεις αυτες προβλεπουν 20 μερες αφαιρεση.

Οταν εχουμε 2 παραβασεις για να βγαλουμε το τελικο ποσο κραταμε το μεγαλυτερο και μετα τα υπολοιπα τα υπολογιζουμε μισα.

Αρα το ποσο καλως ειναι 300 ευρω.

Οσον αφορα τις αφαιρεσεις,γραφουμε απλως τη μεγαλυτερη. Δηλαδη αν εχουμε 2 παραβασεις οπου η μια εχει αφαιρεση 30 μερες το διπλωμα και η αλλη 20 μερες, το διπλωμα θα αφαιρεθει για 30 μερες,οχι για 50.

Πηγαινε τον διοικητη και πεστου αυτο που σουπα και πες οτι εχει κανει λαθος ο αστυφυλακας στην αφαιρεση και ειναι 20 μερες,οχι 40.

Ο ΚΟΚ που διαβαζω εγω ειναι του 2008

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:34 ----------

Οσον αφορα τις αφαιρεσεις,γραφουμε απλως τη μεγαλυτερη. Δηλαδη αν εχουμε 2 παραβασεις οπου η μια εχει αφαιρεση 30 μερες το διπλωμα και η αλλη 20 μερες, το διπλωμα θα αφαιρεθει για 30 μερες,οχι για 50.

Πηγαινε τον διοικητη και πεστου αυτο που σουπα και πες οτι εχει κανει λαθος ο αστυφυλακας στην αφαιρεση και ειναι 20 μερες,οχι 40.

Είναι σίγουρο αυτό που λές; που αναγράφετε στον ΚΟΚ; Πιο πάνω στο άρθρο 106 του tolkki γιατί αναγράφονται 40 ημέρες; μήπως έχει βγεί καινούριος ΚΟΚ και δεν το ξέρουμε.

Όταν πάω στο διοικητή πρέπει να είμαι προετοιμασμένος και να έχω δίκιο γι' αυτό που θα του πώ, καταλαβαίνει ότι δεν πρέπει να κάνουμε λάθος.

@ Hamurabi, σε παρακαλώ κοίτα αν αναφέρεται κάτι για τα σήματα. Το συγκεκριμένο που είναι στη φωτογραφία είμαι σίγουρος ότι δεν υπήρχε στον ΚΟΚ όταν πήρα δίπλωμα, αλλά νομίζω πως μπορεί να προστεθεί από κάτω λευκή πινακιδούλα για κάποια επισημανση.

Αν ισχύει αυτό που αναφέρω, ο οδηγός δεν οφείλει να σεβαστεί την πινακίδα, αφού δεν ορίζεται πουθενά στην ελληνική νομοθεσία. Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα επικίνδυνο αστείο, από το οποίο η αστυνομία δε φρόντισε να προστατέψει τους πολίτες και σίγουρα δεν μπορεί να θεωρηθεί παράβαση. Είναι πολλά τα λεφτά για μία παράβαση που τυπικά μπορεί να μην υφίσταται, ψάξου λίγο.

Η πινακιδα οπως αναφερεται στην παραπανω φωτογραφια ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΚ. εχω βιβλιο του ΚΟΚ περσυνο μπροστα μου και το κοιταω.

Ο ΚΟΚ δεν εχει αλλαξει απο περσυ.

Οσον αφορα τα περι αφαιρεσεων ειμαι απολυτα σιγουρος.

Η πινακιδα οπως αναφερεται στην παραπανω φωτογραφια ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΚ. εχω βιβλιο του ΚΟΚ περσυνο μπροστα μου και το κοιταω.

Ο ΚΟΚ δεν εχει αλλαξει απο περσυ.

Οσον αφορα τα περι αφαιρεσεων ειμαι απολυτα σιγουρος.

Αυτό που αναφέρει ο tolkki πιο πάνω τί είναι;

Δεν μπορούμε να στηρικτούμε στην πινακίδα γιατί από την άλλη πλευρά του δρόμου είναι η κανονική πινακίδα. Έχει δύο πινακίδες και στη μια πλευρά γράφει μόνο εξαιρούνται οχήματα κατοίκων.

Μπορεί να μη βοηθάω τώρα στο πρόβλημα σου, χωρίς να είμαι νομικός, μπορείς να επικαλεσθείς την ισονομία. Είναι αντισυνταγματικό να μην είμαστε όλοι απέναντι στο νόμο και δεν απορρέει από πουθενά ότι οι μόνιμοι κάτοικοι ενός δρόμου μπορούν να παραβιάζουν σήμα της τροχαίας.

Θα το τράβαγα μέχρι εκεί που δεν πάει. Το συγκεκριμένο σήμα δεν υφίσταται. Ρώτα τον διοικητή ποιος είναι υπεύθυνος, για να τον μηνύσεις αφού θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών και αφού μία ιδιωτική πρωτοβουλία, όπως είναι αυτή η πινακίδα, σου στερεί το δικαίωμα στην εργασία και θα ζητήσεις ημερήσια αποζημιώση για τα χαμένα ημερομίσθια. Πιστεύω ότι έχει ζουμί, δεν είναι μονο οι πολίτες που παρανομούν αλλά και το κράτος.

Εχεις καποιο δικιο φιλε. Και οπως ειπα και πριν εχω τον ΚΟΚ μπροστα μου με τα σηματα και αυτο το σημα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ στον ΚΟΚ. εννοω με το "αξαιρουνται οι μονιμοι κατοικοι". Εκτος αν υπαρχει καπιο παραθυρακι του νομου που να επιτρεπει κατι τετοιο αλλα αυτο μου φαινεται λιγο χλωμο.

• Super Moderators
Εχεις καποιο δικιο φιλε. Και οπως ειπα και πριν εχω τον ΚΟΚ μπροστα μου με τα σηματα και αυτο το σημα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ στον ΚΟΚ. εννοω με το "αξαιρουνται οι μονιμοι κατοικοι". Εκτος αν υπαρχει καπιο παραθυρακι του νομου που να επιτρεπει κατι τετοιο αλλα αυτο μου φαινεται λιγο χλωμο.

Όχι, τέτοιο παραθυράκι δεν υφίσταται και ορθά το λέει τόση ώρα ο insomniaK και το επιβεβαιώνεις κι εσύ (ως καθ' ύλην αρμόδιος): τέτοιο σήμα δεν υφίσταται και κακώς υπάρχει κλήση, ο αστυφύλακας έκανε μαλακία.

Τα σήματα αυτά τα 'φτιάχνουν' οι βλαχοδήμαρχοι που ψηφίζουμε. Το Ρ-7 έχει στο νόμο ως περιγραφή "Απαγορεύεται η είσοδος σε όλα τα οχήματα" όχι "Απαγορεύεται η είσοδος σε όσα οχήματα γουστάρω".

Οπως αναφέρω παραπάνω το σήμα Ρ-7 υφίσταται γιατί υπάρχει καθαρό στην άλλη πλευρά του δρόμου.

Το ερώτημα μου είναι αν η παράβαση δικαιολογή 40 ημέρες αφαίρεση πινακίδων και διπλώματος. Όποιος γνωρίζει ας απαντήσει υπεύθυνα. Προσπαθώ να βρώ κάποια στοιχεία για να πάω στο διοικητή.

Παρακαλώ πριν απαντήσετε παρακολουθήστε τι έχω αναφέρει από την αρχή του θέματος για τη συγκεκριμένη παράβαση.

Ναι, αλλά εσύ δεν μπήκες από την άλλη πλευρά του δρόμου, από αυτήν που έχει αυτή την παπαροπινακίδα μπήκες, που δεν έχει καμία ισχύ και σίγουρα δεν μπορεί να πάρεις κλήση για παραβίαση της συγκεκριμένης πινακίδας, όπως επιβεβαιώνει και ο δικηγόρος paredwse. Προσωπικά, θεωρώ πως χαρίζεις χρήματα στο δημόσιο, αν πληρώσεις κλήση για παραβίαση νόμου που ΔΕΝ υφίσταται. Έκανες εσύ το λάθος και μπήκες στο μονόδρομο, αλλά έκαναν και αυτοί όμως το λάθος πριν από εσένα με αυτήν την πινακίδα και σου έκοψαν κλήση με αιτιολόγηση που δεν αντιστοιχεί στην ελληνική νομοθεσία.

Αν εσύ θες να αποδεχθείς την ενοχή σου για μη υφιστάμενη παρανόμια, κάντο. Αλλά είναι υποχρέωση σου απέναντι στους συμπολίτες σου να μην συμπράξεις σε κρατική παρανομία.

Ναι, αλλά εσύ δεν μπήκες από την άλλη πλευρά του δρόμου, από αυτήν που έχει αυτή την παπαροπινακίδα μπήκες, που δεν έχει καμία ισχύ και σίγουρα δεν μπορεί να πάρεις κλήση για παραβίαση της συγκεκριμένης πινακίδας

Στον δρόμο που μπήκα δεξιά υπάρχει αυτή η πίνακίδα και αριστερά μια κανονική. Δηλαδή οι δύο πινακίδες είναι η μία απέναντι από την άλλη. Αν πάω με αυτή τη δικαιολογία σίγουρα θα επικαλεστούν ότι υπάρχει και κανονική πινακίδα. Το ερωτημά μου δεν είναι αυτή η πινακίδα είναι αυτό που αναφέρω παραπάνω.

Το όργανο μου έγραψε παραβίαση πινακίδας Ρ-7 (που την έκανα) και ότι κινούμουν αντίθετα στο μονόδρομο που δεν το έκανα γιατί δεν υπήρχει κανένας μονόδρομος. Στο δρόμο αυτό απάγορεύεται η διέλευση και από τις δύο πλευρές. Από την πλευρά που μπήκα εγώ "επιτρέπει την είσοδο μόνο σε κατοίκους" και από την άλλη πλεύρα απαγορεύει την είσοδο σε όλους.

Το πρόστιμο που μου έβαλαν είναι 300€ και 40 ημέρες αφαίρεσης πινακίδων και διπλώματος.

Αν ξέρει κάποιος που μπορώ να βρώ τον νεότερο ΚΟΚ και ποιος είναι αυτός;

• Super Moderators
Οπως αναφέρω παραπάνω το σήμα Ρ-7 υφίσταται γιατί υπάρχει καθαρό στην άλλη πλευρά του δρόμου.

Το ερώτημα μου είναι αν η παράβαση δικαιολογή 40 ημέρες αφαίρεση πινακίδων και διπλώματος. Όποιος γνωρίζει ας απαντήσει υπεύθυνα. Προσπαθώ να βρώ κάποια στοιχεία για να πάω στο διοικητή.

Παρακαλώ πριν απαντήσετε παρακολουθήστε τι έχω αναφέρει από την αρχή του θέματος για τη συγκεκριμένη παράβαση.

Εάν, όπως λες, υπήρχε σήμα Ρ-7 από τη μία είσοδο του δρόμου και το σήμα Ρ-7 που μας έδειξες στις φωτογραφίες από την άλλη είσοδο (αυτή από την οποία εσύ εισήλθες στην οδό), τότε έχουμε μία οδό στην οποία απαγορεύεται να μπεις και από τη μία και από την άλλη. Τι είναι, ιδιωτική οδός; Τέτοια οδός δεν έχει νόημα να υφίσταται.

Επαναλαμβάνω: Σήμα Ρ-7 με την επισήμανση "Εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι" ή "εξαιρούνται οι κάτοικοι" δεν υφίσταται. Γενικά, σήμα Ρ-7 με επισήμανση δεν υφίσταται.

Εάν θες να πληρώσεις για παράβαση που δεν υφίσταται, δικά σου είναι τα λεφτά, στο καλό. :-)

Προσωπικά, θα πήγαινα στον διοικητή του οικείου Τμήματος Τροχαίας κι αν δεν δικαιωνόμουν, θα πληροφορούσα τον διοικητή ότι η επόμενή μου επίσκεψη θα είναι στον Εισαγγελέα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...