apos Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Καλησπέρα Είχα ένα Lacie Interet Space 1TB NAS, το οποίο μου "βγήκε από τη μύτη". Πολύ κακό μηχάνημα, με ταλαιπώρησε όσο δούλευε, μέχρι που τελικά σταμάτησε να το κάνει και αυτό. Το παραπάνω δεν έχει να κάνει και πολύ με το thread, απλά το αναφέρω σε περίπτωση που το διαβάσει κάποιος ενδιαφερόμενος, να μετρήσει ένα τεράστιο μείον από έναν (πρώην) κάτοχο. Στο θέμα μας: Αν και είναι εντός εγγύησης, αποφάσισα ότι αν ο σκληρός δουλεύει (δηλαδή έχει χαλάσει το "κουτί"), να μην τον επιστρέψω (για λόγους ευαίσθητων δεδομένων, συν το ότι δεν αντέχω να ξαναζήσω με τόσο κακό NAS). Σκέφτομαι να βάλω το δίσκο σε ένα SATA HDD enclosure και να το συνδέσω με USB σε ένα file server που μόλις έστησα σε Ubuntu (αρχάριος στο Linux btw). Σκοπεύω να δώσω 20-25 ευρώ και ψάχνοντας βρήκα αυτό. ...and what about sharkoon, λοιπόν; Την εμπιστεύομαι; Οποιαδήποτε άλλη πρόταση, καλοδεχούμενη! Πρωτίστως με ενδιαφέρει η αξιοπιστία, οπότε αν προτείνετε κάτι "εγγυημένο", ίσως δώσω κάτι παραπάνω. Ευχαριστώ!
aaaaaa!!!!!! Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 καλησπέρα εδώ και περίπου δυο χρονιά έχω ένα RAIDSONIC ICY BOX και μου δουλεύει άψογα,θα σου πρότεινα αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.801683 μιας και έχει και esata αρκετά πιο γρήγορο από usb, το δικό μου είχε και το λαμακι για να βγάλω από το pc esata για αυτο δεν γνωρίζω αν έχει.
apos Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Τελείως συμπτωματικά, 5 λεπτά μετά το post μου, το case που είχα παραθέσει (sharkoon) εξαντλήθηκε! Και πάλι συμπτωματικά, παρήγγειλα από εκείνη την ώρα το ICY BOX! Το e-sata βέβαια δεν θα το χρησιμοποιήσω άμεσα, αλλά μιας και θα το πάρω το κουτί, μάλλον θα φανεί χρήσιμος κάποια στιγμή!
georgemvg Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Μόλις εξαντλήθηκε και το ICY BOX. Και ήθελα και ένα δεύτερο γαμώτο...
georgemvg Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Εγώ το πήρα! Το παρήγγειλα χτες το μεσημέρι. Edit: μου ήρθε σήμερα από το eshop και έβαλα μέσα το σκληρό από το mybook που χάλασε από άλλο thread:) Το θέμα είναι οτι νομίζω οτι ο σκληρός βράζει εκεί μέσα. Επίσης το hdtune δεν μου δείχνει θερμοκρασία (δεν είμαι 100% σίγουρος οτι την έδειχνε με το original case). Προτίμησα αυτό γιατί ήταν fanless και δεν ήθελα τον θόρυβο. Λέτε να τον βράσω;
georgemvg Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Τον είχα 1μιση ώρα αναμμένο χωρίς να γίνεται κάποια μεταφορά αρχείων και ο σκληρός άρχισε να σφυρίζει!!! Σταμάταγε για 3 δευτερόλεπτα και μετά πάλι, σαν σειρήνα. Φταίει η θερμοκρασία; Πως μπορώ να την δω; edit: τελικά μου έδειξε τη θερμοκρασία το everest. Είναι 41, όπως και του 2.5" εσωτερικού μου. Προς τι αυτός ο ήχος όμως;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.