Προς το περιεχόμενο

Υπολογισμοι στους πινακες της Access


alexikakos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κυριοι καλησπερα σας. Δεν ξερω αν το post ταιριαζει σε αυτο το forum αλλα δεν μου καθοταν να μπει πουθενα αλλου, αν κρινετε ασχετο ας μετακινηθει.

 

Το προβλημα μου τωρα. Εχω ενα πρατηριο καυσιμων και προσπαθω να φτιαξω μια βαση δεδομενων για να παρακολουθω τις καταναλωσεις των αντλιων μου, καταγραφοντας καθημερινα τα κοντερ των αντλιων που μου λενε ποσα λιτρα εχουν πουληση απο την προιγουμενη μετρηση.

 

πχ αν χθες ειχα καταγραψη των αριθμο 1000 και σημερα 1518 συμενει οτι πουλησε η συγκεκριμενη αντλια 518 λιτρα. Ο αριθμος αυξανετε καθημερινα χωρις να μηδενιζει με αποτελεσμα να χρειαζεται καθημερινα να κανω την αφαιρεση της προηγουμενεις μετρησεις για να εχω την καταναλωση. Στο excel, μου λειτουργει μια χαρα και ειναι πολυ ευκολο να υπολογιστει με τις πραξεις των κελιων.

Οταν ομως πηγα στους πινακες της access δεν μπορεσα να βρω ακρη μιας και θα ηθελα να συμληρωνω μια φορμα με τα κελια που αντιστοιχουν στα κοντερ των αντλιων και να μου συμπληρωνει αυτοματα τις καταναλωσεις στα αντιστοιχα πεδια.

acceswj.jpg

 

Για του λογου το αληθες στην παραπανω εικονα θα ηθελα στο κοκκινο πεδιο να συμπληρώνετε αυτοματα η διαφορα μεταξυ του πορτοκαλι και του κιτρινου πεδιου, που στην συγκεκριμενη περιπτωση ειναι 197.

 

Αν καποιος μπορει και ξερει προς ποια κατευθυνση θα πρεπει στραφω και να μου ζωσει μια λυση θα το εκτιμουσα γιατι θα με τρελανει το ολο θεμα και θα με βγαλει απο ασκοπο κοπο.

 

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Δοκίμασε να φτιάξεις query "ερωτήματα" μέσα από τα wizards που έχει η access, αφού πρώτα έχεις συμπληρώσει τα πεδία της τελευταίας ημέρας.

Το query θα ενημερώνει τα πεδία που θες (αφαιρέσεις, προσθέσεις κτλ).

 

 

**Αν και πιστεύω ότι με excel θα έκανες πολύ καλή δουλειά..

Δημοσ.
Δοκίμασε να φτιάξεις query "ερωτήματα" μέσα από τα wizards που έχει η access, αφού πρώτα έχεις συμπληρώσει τα πεδία της τελευταίας ημέρας.

Το query θα ενημερώνει τα πεδία που θες (αφαιρέσεις, προσθέσεις κτλ).

 

 

**Αν και πιστεύω ότι με excel θα έκανες πολύ καλή δουλειά..

 

Φιλε μου το εχω ηδη σε excelακι και μου δουλευει αψωγα, αλλα ελεγα να κανω κατι πιο ποιοτικο.

 

Και εγω προς τα ερωτηματα προσανατολιζομαι τωρα αλλα πολυ μπλεξιμο ρε φιλε. Προσπαθώ να βρω το ερωτημα που μου ταιριαζει. Θα δουμε.

Δημοσ.
Φιλε μου το εχω ηδη σε excelακι και μου δουλευει αψωγα, αλλα ελεγα να κανω κατι πιο ποιοτικο.

 

Και εγω προς τα ερωτηματα προσανατολιζομαι τωρα αλλα πολυ μπλεξιμο ρε φιλε. Προσπαθώ να βρω το ερωτημα που μου ταιριαζει. Θα δουμε.

 

Αν μπορείς να στείλεις την βάση σου σε κάποιο email, για να σε βοηθήσουμε, στείλε pm.

Δημοσ.

Τα query που λέει και ο de173 πιο πάνω πιστεύω ότι είναι η μοναδική λύση μιας και από αυτά μπορείς να φτιάξεις, για περισσότερη ποιότητα που ζητάς, συγκεντρωτικές καταστάσεις, φόρμες και reports με ελάχιστη προσπάθεια από την πρώτη φορά που θα τα στήσεις.

 

Προσπάθησε πχ να φτιάξεις ένα table με τις ημερομηνίες και τις καταναλώσεις και μετά με query θα μπορείς πολύ εύκολα να κάνεις προσθαφαιρέσεις μεταξύ των κελιών και υπολογισμούς. Από κει και πέρα με update queries θα μπορείς να συμπληρώνεις αυτόματα τη βάση, αν χρειάζεσαι κάτι πιο μόνιμο, αλλιώς και ημερήσια reports να σου βγάζει πιστεύω θα σε βολέψει.

Δημοσ.

Και πάλι επιμένω. Δεν χρειάζεσαι τόσο τρελλή εφαρμογή για την χρήση που το θες (εκτός αν έχεις βάλει και άλλα στοιχεία μέσα).

 

Το excel μπορεί εύκολα να σου βγάζει reports, pivot tables και ότι άλλο θες.

Δημοσ.

Φίλε alex, από τα λίγα που γνωρίζω για τις βάσεις δεδομένων,

το να αποθηκεύεις υπολογισμένες τιμές στους πίνακες, είναι λάθος τεχνική.

 

Επίσης, ο "Πινακας1" δεν βλέπω να πληρεί κάποιον κανόνα σχεδιασμού.

Σε κάθε εγγραφή του "Πινακας1" αποθηκεύονται άσχετα με την εγγραφή δεδομένα.

Άσε που αν χρειαστεί να αλλάξει κάτι με τις αντλίες, θα χρειαστεί να επέμβεις

στον σχεδιασμό του πίνακα.

 

Πρότασή μου είναι να φτιάξεις έναν πίνακα με τις αντλίες και τα χαρακτηριστικά τους

και έναν ξεχωριστό πίνακα με τις μετρήσεις στον οποίο θα αποθηκεύεις μόνο το ID της αντλίας,

την ημερομηνία μέτρησης και την ίδια τη μέτρηση σε λίτρα.

 

Στη συνέχεια, με ένα απλό ερώτημα σε ένα πεδίο μιας φόρμας ή έκθεσης,

θα είναι πολύ εύκολο να βρεις και να εμφανίσεις τη διαφορά σε λίτρα

των δυο ημερομηνιών που σε ενδιαφέρουν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...